Ieškau žmonių, kurie padėtų žirgui vėl džiaugtis gyvenimu.


Kiekvieną rytą mane žvilgsniu sutinka mano mylimiausias žirgas Solitario. Tik dabar šitas žvilgsnis liūdnas, šiek tiek su priekaištu, lyg sakytų: „Man visai ne gerėja, taip pat skauda. Nejaugi niekuo negali man padėti? Tu juk stipri, tu gi žmogus, tu juk mano šeimininkas…“ Aš atsidususi nusuku žvilgsnį į šoną: „Kuo aš tau viena galiu padėti, mano drauge?“

Šiek tiek žirgo istorijos:

user posted image

Solitario atkeliavo pas mus iš Ispanijos. Jis - andalūzų veislės, 6m. eržilas. Yra labai protingas, gabus, prieraišus ir geranoriškas. Žirgas dalyvavo išjodinėjimo varžybose ir sparčiai darė pažangą iki tos vienos dienos, kai atsitiko baisi nelaimė. Prieš metus Solitario įkišo koją į grotas ir ją susižeidė. Veterinarai (o jų buvo net 5) nustatinėjo skirtingas diagnozes, skyrė vis skirtingą gydimą, bet žirgui negerėjo. Tik po pusės metų vokietis veterinaras pasakė, kad jam plyšo sausgyslė, o kadangi jau praėjo daug laiko, ji jau nesugys. Nieko ne daryti aš negalėjau, tad pradėjau dėti jam vaistažolių kompresus. Gal šiek tiek padėjo veterinarų gydimas, gal mano kompresai, o gal tiesiog Dievo pagalba, bet praėjus dar pusei metų sausgyslė visiškai sugijo! Tačiau žirgas ir toliau šlubavo. Ir toliau ieškojome priežasties... Šį kartą atvažiavo veterinaras iš Latvijos, kuris nustatė, kad problema kelio meniske... Būtent dėl šios kelio vietos žirgas šlubuoja ir kenčia didelį skausmą judėdamas. Kadangi Solitario judrus ir jaunas, jam padėti gali tik operacija, atliekama Vokietijoje. Operaciją stengsimės padaryti, jei atsiras žmonių pagalba. Aš, kaip jo šeimininkė, jo pirmas pažintas žmogus, migdyti žirgo bei Draugo labai nenorėčiau, bet atėjo laikas, kai reikia apsispręsti. Solitario išlaikymas tapo man per brangus ir operacijos viena finansuoti aš neišgaliu. Labai tikiuosi, kad atsirastų gerų žmonių, galinčių padėti man, o visų pirmiausia – mano žirgui.
Tikiuosi, jūs neliksite abejingi ir padėsite, kuo galėsite. Mainais už pagalbą jūs gausite nepakartojamų bendravimo akimirkų su retu Lietuvoje andalūzų veislės žirgu.


Jei turite pasiūlymų, kreipkitės el.paštu nebolsina_lidija@mail.ru arba tel. 860399014