Įkraunama...
Įkraunama...

Verslo pradžiamokslis

Kai neturi ką veikti, nori kažkaip save realizuoti ir jausti kažkokia nauda sau, savo šeimai, nebenori būti "juodu arkliu" savo darbdaviams pradedi galvoti kaip būtų įmanoma tai pakeisti. Visiškai nenoriu uždirbti milijonų (su jais ramiai tikria negyvensi:)) ), bet kažką veikti norėčiau ir kad galėčiau sau užsidirbti - kad ir tą minimumą.
Taigi gal galite pasidalinti patarimais kaip pradėti dirbti sau:)))) Nuo ko pradėti? ką reikia žinoti? Manau daugeliui tokių zilionkių būtų bent jau įdomu ir naudinga pasiskaityti, susipažinti su pramenimis mažo versliuko. Gal turite kas naudingos medziagos, ar kokių tinklapių.
Pirmiausias etapas turbūt kuo užsiimti. Taigi kuo? Vyras medikas - masažuotojas. Galbūt atidaryti jam medicininio masažo kabinetą? Bet ko tam atidarymui reikia? Manau tai biurokratiškai neįmanoma? Įdomu kokie reikalavimai? Kokios ir iš kur gaunamos licenzijos? Kokie mokesčiai? Gal tai daugiau pradirbama nei uždirbama?
Dariau magistrinį tyrimą, kuriame socialinės grupės itin pasigenda priežiūros paslaugų (neįgaliųjų, senų žmonių ir šunų). Kalba apie trumpa priežiūra atostogų, nakties, ar savaitgalio metu ir pan. Gal savo idėjas nukreipus ta linkme? Bet vėlgi ko tam reikia, kokie mokesčiai ir t.t. Vien pastato neužtenka:))
Dar pamaniau, kad gal kokia kelionių agentūra įsteigus internetu? Bet ar jau jų ir taip neperdaug?
Kas dar kokių turite idėjų? Pasidalinkime. Gal tikrai kartais svajonės gyvenime tampa realybe?smile.gif
Atsakyti
Na, manau pirmiausia reikėtų aplamai pasiskaityti apie verslą, tam yra daug knygų, internetinių psl, tik reikia į goole įsivesti. O kas liečia mokesčius, jei jau turite konkrečią sritį, kurioje norite save realiuoti, manyčiau reikia kreiptis į VMI raštu ar nuvažiuoti ten ir išsiaiškinti kokie mokesčiai. Bent aš taip daryčiau.
Sėkmės kuriant savo verliuką drinks_cheers.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo agneciuke: 15 sausio 2013 - 15:07
idomi temuke, pries kelias dienas perskaiciau "turtinga moteris"-siulyciau ir jums ..ne perskaiciau-tiesiog prarijau(nesu skaitytoja, net mokykloje nelabai skaitydavau, kai reikedavo). tiek minciu, tiek energijos uzpludo, net neisivaizduojat...maniskis, tai skeptiskai ziuri i visa tai(siaip skaiciau del tinklinio daugiau marketingo savo uzsiemime FM group). daug ziniu suteike ne tik dabartiniam uzsiemime, bet ir priverte i ateiti paziuret kitu rakursu...labai butu fainai pasidalint idejom, mintim su kitomis moterimis(ypac paskaiciusiu sios serijos knygu).artimiausiu metu zadu isigyt dar 3 ju knygas ir tikiuos-labai tikiuos, kad tai pades man ateity(bandau saviski pakalbint kazko imtis-jau net ir mastem kuo ir kaip galetumem uzsidirbt).aisku-tik mastem, bet juk tai jau zingsnis i prieki...
minetoj knygoj perskaiciau gera fraze:
AS NENORIU, KAD MOTERYS VALDYTU VYRUS;NORIU, KAD MOTERYS GALETU VALDYTI PACIOS SAVE.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo dzordze29: 03 kovo 2013 - 17:41
Pasiulykite knyga (pradziamoksli) kur butu aprasyta: verslas, vadyba, marketingas, ekonomika.
Atsakyti
As tai verslo knygu esu daug perskaicius, bet kazkokia viena tai sunku isskirti biggrin.gif . Kai reikedavo ivairius verslo planus rasyti, tai daznai naudodavausi Eric Tyson, Jim Schell "Smulkusis verslas zaliems", Alexander Hiam "Marketingas žaliems". Man patiko tai, kad siose knygose yra iv. pavyzdziu, bet leidimas tai senokas ax.gif .
Taip pat manau, kad geriausia, kaip pradziamokslius skaityti mokslinius vadovelius, monografijas, na, kur studentai naudojasi studiju metu biggrin.gif . Siulyciau paieskoti, pvz. verslo programu universitetuose, nes dazniausiai prie studiju dalyku buna literaturos sarasai, kuriuos sudaro destytojai, buna tikrai atrinktos geros knygos thumbup.gif .

Pvz. VGTU radau dalyka verslo pagrindai su literaturos sarasu:
https://medeine.vgtu...j...sid=F&rus=U

arba MRU marketingo pagrindai:
https://stdb.mruni.e...a...d=6143&l=lt
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Aristokratė: 01 lapkričio 2013 - 12:25
kaip manote kokiu ziniu turetu tureti busimas verslininkas? ir kokia dar literatura rekomenduotumete be sitos jau minetos? ax.gif
Atsakyti
O as manau pirmiausia reikia tureti gera verslo ideja ax.gif As jos deja neturiu, nors mastau jau ilga laika g.gif
Atsakyti
As tikrai nemanau, kad pirma reikia tureti verslo ideja, nes kai surasi ideja, nebus laiko kada skaityt knygas, ruosti verslo planus ir pan. lotuliukas.gif Jei kirba mintys apie nuosava versla, pradekit skaityti, o jei neturit verslo idejos, gal knygose kokia bus biggrin.gif , be to Verslo ziniose buna daug verslo ideju, ivairus verslo turnyrai irgi pilni ideju biggrin.gif .
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Aristokratė: 10 sausio 2014 - 12:44
Ideja paprastai ir lieka tik ideja. O tikrasis verslas mano manymu yra ne tiek idejoj, o paciam jo suorganizavime, procesu sustygavime.
Jeigu is tikruju norit versla daryt, tai galima imt bet kuria veikla kuria nors kiek ismanot ir ziuret kam yra poreikis. Juk nebutinai turi buti vienintelis ta paslauga ar preke tiekiantis.
Atsakyti
QUOTE(Popsi @ 2014 02 17, 16:28)
Ideja paprastai ir lieka tik ideja. O tikrasis verslas mano manymu yra ne tiek idejoj, o paciam jo suorganizavime, procesu sustygavime.
Jeigu is tikruju norit versla daryt, tai galima imt bet kuria veikla kuria nors kiek ismanot ir ziuret kam yra poreikis. Juk nebutinai turi buti vienintelis ta paslauga ar preke tiekiantis.


O kaip Jus be idejos versla kursit, organizuosit, procesus styguosite, is oro ar is lempos biggrin.gif .
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Aristokratė: 20 vasario 2014 - 10:10
kartais ir aš apie tai pagalvoju, bet pirmiausia reikia turėti gerą idėją, kad būtų dar pakankamai nauja ten, kur norėsis ją realizuoti, ir aišku paklausi. na ir labai labai daug darbo ir tikėjimo savim. biggrin.gif
Atsakyti
Aš manau, kad reikia imti pavyzdį iš užsieniečių, nes knygas galima skaityti kad ir visą gyvenimą, o tų žinių niekur nepanaudoti. Pavyzdžiais laikyčiau Microsoft, Facebook įkūrėjus. Panašaus plauko žmonių gali būti ir daugiau, aš daug nesidomėjau. Pati esmė yra šių žmonių požiūris pačioje pradžioje. Pačioje pradžioje jie neturėjo minties, kaip padaryti verslą. Jie jį padarė beveik netyčia. Turėjo kiekvienas savo idėją, kuria norėjo nustebinti draugus arba praplėsti savo paties žinias, kas galiausiai jiems atnešė didelį pasisekimą pasauliniu mastu.

Atkreipkime dėmesį į tai, kad užsienyje šiais laikais didelius atradimus padaro ir milijonus sugeba uždirbti kartais net reikiamo išsilavinimo neturintys žmonės, kurie daro kažką vien iš idėjos. Taigi aš beveik manai, kad norint pritraukti didelę finansinę sėkmę, reikia keisti požiūrį pirmiausia į tikslus, o paskui ir į patį darbą...
Atsakyti