Įkraunama...
Įkraunama...

Turbo mamų klubas Nr. 40 (+/- 33),

Sveikos Drauges bigsmile.gif ,

Labai įdomu pasidarė į kokias mokyklas eisite?. Gal ir aš su kuo nors dažniau susitiksiu wub.gif

Brasta, o kodėl jūs visą laiką Egipte poilsiaujate? Aš ten nebuvus, bet manęs visai netraukia... net nežinau kodėl?.. gal kad musulmonų kraštas g.gif. Turkijoje vieną kartą buvau, viskas buvo gerai, bet nebesinori man jos.
Aš su vaikais liepos mėnesį važiuosiu į Bulgariją smile.gif. Sakė paplūdimiai vaikams idealūs smile.gif

O šiaip gyvenu gerai. Kiekvieną dieną džiaugiuosi naujais namais. Su vyru negyvename kartu, bet esame draugai.
Tiek daug mano gyvenime naujų atradimų.. wub.gif
Dabar net žinau kodėl mūsų Dvi tokia energinga biggrin.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo raami: 25 birželio 2014 - 08:31
Sveikos,
kaip smagu - skrolinant per Supermamą pamatyti Turbinių žinutę!
Man jau seniai kirba mintis bent papietauti kartu su dirbančiomis centre, jei jau ilgesniam laikui susibėgt neišeina. O kaip, jei šį penktadienį, kol dar atostogų metas neįsibėgėjo, susitikt valandžiukei bepietaujant paplėpėti kur nors centre - vietą paderintume?
Maniškis keliaus į Filaretus, pas tą pačią mokytoją, kuri mokė vidurinėlę. Dėl mokytojos ir mokyklos ramu, tik truputį nerimą kelia tai, kad mokysis dvikalbėje (vokiečių) klasėje, aš pati vokiškai nė bum-bum, o maniškis - iš Valdorfo darželio, iki šiol tik žaidęs, paklius tiesiai į mokyklos "mėsmalę":) Truputį skauda širdį atsisveikinus su Valdorfo sistema - iš tiesų nematau geresnės sistemos ikimokykliniam vaikui auklėti, o ir auklėtojos man tapo artimomis draugėmis per tuos metus - verkiau kaip vaikas per išleistuves iš graudulio ir dėkingumo... Kita vertus, jei tradicinė mokykla pasirodys besanti "tarybinė", rimtai svarstau TML variantą. Man labai skaudu ir pikta, bet dėl Valdorfo mokyklos "nepasirašo" MB - be jokių argumentų. Žinai, Raami, kartais aš tau baltai pavydžiu tavo ryžto ir to, kad sugebėjote likti su vyru draugais - savo atveju aš to neįsivaizduoju... Mano atveju priėmus tokį sprendimą, lauktų ilgas, sekinantis ir nesibaigiantis karas. Kol kas jam nesiryžtu.
Mano vasara šiemet - dviračiais su vaikais Suomijoje. Ir taupau savaitėlę atostogų rudeniui, kelsiu sparnus kur šilta, kur kalnai ir jūra:)
Atsakyti
QUOTE(Hana @ 2014 06 25, 09:17)
Žinai, Raami, kartais aš tau baltai pavydžiu tavo ryžto ir to, kad sugebėjote likti su vyru draugais - savo atveju aš to neįsivaizduoju...  Mano atveju priėmus tokį sprendimą, lauktų ilgas, sekinantis ir nesibaigiantis karas. Kol kas jam nesiryžtu.
Mano vasara šiemet - dviračiais su vaikais Suomijoje. Ir taupau savaitėlę atostogų rudeniui, kelsiu sparnus kur šilta, kur kalnai ir jūra:)

Hana, ir tau tokių minčių jau kyla? Jei yra noras, tai jau pradžia. Paprastai mūsų norai pildosi, bet kai yra noras ir baimė, tai baimė paprastai nugali. Va kai jos neliks...
Man taip susiklostė ir dar ne karto nepasigailėjau. Sunkiausia buvo aplinkinių reakcija, bet tai jau praėjo. Žmogus šalia mūsų labai mus veikia. Tai santykiai turi būti gražus, o jei jie tave slegia ir net nėra jėgų stengtis juos pakeisti, tai kam jie?
Daug kas pasakytų dėl vaikų.. bet vaikams nereikia aukų. Neseniai išgirdau mintį, kad pats blogiausias dalykas ką gali padaryti tėvai vaikams, tai gyvenimas kartu dėl vaikų. Jie kasdien mato tą nekokį šeimos modelį ir nelaimingus tėvus.
O dabar kaip tik vyras daug daugiau bendrauja su vaikais, atvažiuoja į svečius, mes ir kartu bendraujame, pietaujame. Dabar vasarą pasiima juos į sodą. Tada turiu daugiau laiko sau. Tikrai pasisekė, kad santykiai draugiški.

Jau buvote Suomijoje ar dar planuojate?

Va aš irgi rudenį norėčiau kažkur išvykti viena smile.gif

Atsakyti
QUOTE(brasta @ 2014 06 24, 21:53)
O tai kodėl nebeinat į TML? Lyg buvot žadėję  g.gif


Gruodė lankė privatų darželį, iš to darželio keletas vaikų nuėjo į TML. Tai baisiai nepatenkinti. Sakė nėra jokios sistemos, be to sakė, kad pasikeitė vadovė ir įtaiga pasidarė visiškai komercinė. Valdorfė tai yra aiški sistema, o ten jie iš viso nežino kur eina. Taigi, po tokių atsiliepimų, šis variantas atkrito. mes vią pavasarį vaikščiojom į Vldorfo mokyklos susirinkimus, tai jautėmės kaip namuose. MB atvirščiai labai pritaria Valdorfui, dar už mane labiau pergyveno kad nepapuolėm. Net svarstė variantą žaliosios mokyklos.
Kažkaip likimiškai taip susiklostė. Istorija tokia sudėtinga. Valdorfe mokysis mergaitė su kurios mama mes tuokėmės 10 min skitumu, jie po mūsų. ir mūsų suknelės buvo labai panačios. O tos mamos mama mano draugė. Ji labai norėjo kad jos mokytūsi kartu. Tačiau jokios psangos nieko nepakeitė, mes nepapuolėm.
O čia tai kita istorija. Buvau draugės gimtadienyje, atsisėdam su Gruode šalia būsimos jos mokytojos, o jubiliatė ir sako, va šalia sėdi potenciali mokinė. išsiaiškinam, kad mokykla karoliniškėse netoli namų, na va taip ir atsidūrėme čia. Tada dar ir Amarilei pasakiau apie mokyklą ir ji susigundė.
Aš maniau kad Hanos vaikai tai tikrai į Valdorfą eina.
Mes tai dėl Aisčio galvas sukam. Aistis angliškai jau gerai kalba, jau mus savo žiniomis lenkia, o lietuviškai tai vos vos. Galvojam apie anglišką mokyklą. jam būtų žymiai žymiai geriau. Tik kur tokią rastų kuri priimtų autistą.
Atsakyti
Raami,
dažnai rankos nusvyra, kai pamatau, kad būti vienai yra žyyymiai lengviau nei kartu. Bet mane laiko ne baimė, o viltis, kad dar ne viskas padaryta, kad dar yra būdų sulipdyti. Vis dar manau, kad ne visada lengviausias kelias yra geriausias.
Keliausime rugpjūtį. O rudeninis "pabėgimas" irgi kartu su vaikais:) Prisijungs ir vyriausioji, iškart po mūsų bendrų atostogų išvyksianti mokytis į užsienį. Tokia mūsų atsisveikinimo savaitė bus...
Narajana, gaila dėl TML, daug vilčių į jį dėjau, saugiau jaučiausi turėdama "atsarginį" variantą. Mūsų draugai ten leidžia 3 savo vaikus, kol kas patenkinti buvo.
Atsakyti
QUOTE(Narajana @ 2014 06 25, 12:25)
Gruodė lankė privatų darželį, iš to darželio keletas vaikų nuėjo į TML.

Mes tai dėl Aisčio galvas sukam. Aistis angliškai jau gerai kalba, jau mus savo žiniomis lenkia, o lietuviškai tai vos vos. Galvojam apie anglišką mokyklą. jam būtų žymiai žymiai geriau. Tik kur tokią rastų kuri priimtų autistą.

Kas yra TML?

Man čia tokia mistika su ta anglų kalba.

Aha gyvenimas pilnas ženklų, tik reikia juos pamatyti 4u.gif

QUOTE(Hana @ 2014 06 25, 12:43)
Bet mane laiko ne baimė, o viltis, kad dar ne viskas padaryta, kad dar yra būdų sulipdyti. Vis dar manau, kad ne visada lengviausias kelias yra geriausias.

Keliausime rugpjūtį. O rudeninis "pabėgimas" irgi kartu su vaikais:) Prisijungs ir vyriausioji, iškart po mūsų bendrų atostogų išvyksianti mokytis į užsienį. Tokia mūsų atsisveikinimo savaitė bus...

Na tai jei yra jausmų ir noro, tai gerai smile.gif. Svarbiausia kažką daryti.
Ne žinojimas, o tik veiksmai gali kažką pakeisti smile.gif

Smagu rolleyes.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo raami: 25 birželio 2014 - 17:39
QUOTE(raami @ 2014 06 25, 17:38)
Kas yra TML?



Taikomųjų mokslų licėjus.
http://www.tmlicejus.lt/

raami, labai didžiuojuosi jumis, kad po skyrybų gebate gražiai bendrauti. Kai matau, kaip kenčia draugės vaikai doh.gif
Papildyta:
Hana, ką ir kur studijuos vyriausioji?
Papildyta:
QUOTE(raami @ 2014 06 25, 08:30)

Brasta, o kodėl jūs visą laiką Egipte poilsiaujate?

Dėl povandeninio pasaulio. Niekur kitur (na kur mūsų piniginė leidžia) tokių vaizdų nepamatysi biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(brasta @ 2014 06 26, 14:05)
Hana, ką ir kur studijuos vyriausioji?


Tęs architektūros studijas Italijoj.
Kaip taviškiai dičkiai?
Atsakyti
QUOTE(Hana @ 2014 06 26, 19:53)

Kaip taviškiai dičkiai?

Panelė kosmetologiją studijuoja, viduriukui dar du metai gimnazijoj. Dabar vasarą abu dirba.
Atsakyti
QUOTE(Narajana @ 2013 12 14, 09:48)
O man čia turbinės merginos liką užrodė, kur Trylika pertapiusi mano nuotraukas vienas prie vieno įsidėjusi į savo saitą kaip savo darbus. Padaviau ją į LATGA, autorių teisėm. jie nusiuntė oficialų laišką, kad tai yra nusikaltimas pagal straipsnį ir pan. O ji juos pasiuntė, taip familiariai, kad žado netekau. Sakė po to jai dar siuntė lasiškus, bet jie buvo dar baisesni nei pirmasis. Žodžiu pritrenkė. Realiai galėčiau išieškoti iš jos labai didelę sumą, kad suprastų, kad tai nejuokai. Bet tiek to...
Žodžiu baisus karminis mazgelis pas mus su ja. Vienu metu buvo atsirišęs lyg ir, bet greit vėl užsirišo.


Vakar gavau žinutę iš Trylikos per Fb. Pasirodo aš ir anksčiau ji rašė ir viską paaiškino, bet aš jų kažkodėl negavau atėjo trys žinutės vienu metu, nors pagal datą matosi, kad rašyta anksčiau.
Žodžiu eilinį kartą įvyko nesusiratimas. Vėl pasišikau prieš Trylika visai netaip viską supratusi. Jei būčiau gavusi anksčiau tas žinutes viskas būtų kitaip.
Žodžiu dabar gėda dėl to, kad čia visko prirašiau, neišsiaiškinusi su ja. Ir vėl tenka atsiprašyti.
Kažkaip mistiškai viskas. Protas aptemsta ir supranti viską visai kitaip.
Atsakyti
Sveikos merginos. Su rugsėjo pirmąja visus 4u.gif . Kaip praėjo šventė, kip mokykla, ar vaikai nebijojo?
Atsakyti