Mes kartais nusiperkame. Vakar kaiptik su ju "farsu" gaminome cili troskini. Tiesa maisem per puse su liesu kiaulienos farsu, nes pirmakart gaminom, tai pabugom naudot gryna
Siaip ketinu pasidometi daugiau apie mikoproteinus ir jei nieko neigiamo nerasiu, tikrai pirksim dazniau, nes labai imponuoja tai ka siulo
Roadkill, o Jus bandete? Gal receptais ar patarimais pasidalinsite?



Pirmiausia - ačiū už naują produktą. Matyt labai atsilikau nuo gyvenimo, nebuvau tokio girdėjus nei naudojus, todėl pasidomėjau truputį. Tiek kiek radau noro jį pirkti nesukėlė. Jei reikia praturtinti mitybą, kažkuo pakeisti mėsą, man atrodo kad yra iš ko rinktis ir be šito naujo daikto. Informacija neigiama. Naujas stiprus alergenas, ypač tiems kurie yra alergiški pelėsiams, kitiems grybeliams, žemės riešutams, jūros gėrybėms. Čia pasiskaitykit kam įdomu:
http://www.foodsafet...y-fungus-foods/
Kam skanu, tinka ir patinka, kiekvieno asmeninis reikalas ką valgyti. Tik kur pardavėjai ir gamintojai "piarina" kaip supermaistą, toli gražu ne visada atitinka realybę. Tiesiog aš galvoju taip, kartu - nuo vienos dėžutės nieko blogo nenutiks, man nemalonu gąsdinti tuos kurie jį valgo.
Atleiskit...
Gal negerai kad kartojasi šaltiniai. Čia CSPI laiškas FDA su duomenimis apie reakcijas į Fusarium. Skaičiai, procentai, kokios reakcijos buvo, detalūs aprašymai gale. Kad uždraustų naudoti maistui.
http://cspinet.org/n...nov-15-2011.pdf
Mediko blogas, paciantas su alergine reakcija mykoproteinams
http://allergycases....umption-of.html
Yra kas valgo ir džiaugiasi, galima pririnkti daug daugiau gerų atsiliepimų. Na bet pasikartosiu, kam grybeliai ne draugai, ragaukit atsargiai.
http://www.foodsafet...y-fungus-foods/
Kam skanu, tinka ir patinka, kiekvieno asmeninis reikalas ką valgyti. Tik kur pardavėjai ir gamintojai "piarina" kaip supermaistą, toli gražu ne visada atitinka realybę. Tiesiog aš galvoju taip, kartu - nuo vienos dėžutės nieko blogo nenutiks, man nemalonu gąsdinti tuos kurie jį valgo.

Gal negerai kad kartojasi šaltiniai. Čia CSPI laiškas FDA su duomenimis apie reakcijas į Fusarium. Skaičiai, procentai, kokios reakcijos buvo, detalūs aprašymai gale. Kad uždraustų naudoti maistui.
http://cspinet.org/n...nov-15-2011.pdf
Mediko blogas, paciantas su alergine reakcija mykoproteinams
http://allergycases....umption-of.html
Yra kas valgo ir džiaugiasi, galima pririnkti daug daugiau gerų atsiliepimų. Na bet pasikartosiu, kam grybeliai ne draugai, ragaukit atsargiai.

QUOTE(Agnė/Ramutė @ 2013 01 14, 09:40)
Informacija neigiama. Naujas stiprus alergenas, ypač tiems kurie yra alergiški pelėsiams, kitiems grybeliams, žemės riešutams, jūros gėrybėms. Čia pasiskaitykit kam įdomu:
Kam skanu, tinka ir patinka, kiekvieno asmeninis reikalas ką valgyti. Tik kur pardavėjai ir gamintojai "piarina" kaip supermaistą, toli gražu ne visada atitinka realybę.
Gal negerai kad kartojasi šaltiniai. Čia CSPI laiškas FDA su duomenimis apie reakcijas į Fusarium. Skaičiai, procentai, kokios reakcijos buvo, detalūs aprašymai gale. Kad uždraustų naudoti maistui.
Kam skanu, tinka ir patinka, kiekvieno asmeninis reikalas ką valgyti. Tik kur pardavėjai ir gamintojai "piarina" kaip supermaistą, toli gražu ne visada atitinka realybę.
Gal negerai kad kartojasi šaltiniai. Čia CSPI laiškas FDA su duomenimis apie reakcijas į Fusarium. Skaičiai, procentai, kokios reakcijos buvo, detalūs aprašymai gale. Kad uždraustų naudoti maistui.
Kodėl iškart informacija neigiama? Pirmiasia tai turbūt matėte, kad didžiausi nesutarimai ir priekaištai gamintojui yra dėl žymėjimo kaip "grybū kilmės", nes tai nėra toks grybas apie kurį pagalvoja pirkėjas perskaitęs etiketę, todėl gaunasi pirkėjų klaidinimas. Ieškojau to fusarium, tai pati dabar nebežinau ar jis grybas (grybelis) ar pelėsis









Kito gamintojo reklamuojamos savybės nebuvo nei paneigtos, nei iškritikuotos - didelis procentas baltymų ir mažas sočiųjų riebalų kiekis.
Gausu ir rėmėjų šio produkto, įvairios vegetarų draugijos, mokslininkai ir t.t.
Visgi dėl atsargumo sutinku, reikia atsargiai pabandyti ir jei nėra jokių neigiamų reakcijų galma vartoti

QUOTE(Ajste @ 2013 01 13, 22:05)
Mes kartais nusiperkame. Vakar kaiptik su ju "farsu" gaminome cili troskini. Tiesa maisem per puse su liesu kiaulienos farsu, nes pirmakart gaminom, tai pabugom naudot gryna
Siaip ketinu pasidometi daugiau apie mikoproteinus ir jei nieko neigiamo nerasiu, tikrai pirksim dazniau, nes labai imponuoja tai ka siulo
Roadkill, o Jus bandete? Gal receptais ar patarimais pasidalinsite? 



Meciau valgyt mesa, bet kartais knieti suvalgyti koki nors "tradicini" patiekala perdaug nesukant galvos kuo pakeist pagrindini komponenta -- mesgali. Skonis man patinka.
Bet nuolat kazkas gasdina, kad cia yra GMO ir panasus velniai, su kuriais geriau neprasidet.
Ajste, sutinku su tavim. Atsiprašau už tą neigiamą informaciją dar kartą, jei mano tonas atrodo netinkamas... Kai žinau koks malonumas alergija, man norisi žinoti kur gali būti paslėptų kaltininkų. Kita vertus, žemės riešutams daugybė alergiškų, bet prekiauti niekas nedraudžia. Tačiau kad išvengtų tie kuriems pavojinga, visur žymima net jei vos pėdsakų gali būti likę.

QUOTE(Roadkill @ 2013 01 14, 14:54)
Meciau valgyt mesa, bet kartais knieti suvalgyti koki nors "tradicini" patiekala perdaug nesukant galvos kuo pakeist pagrindini komponenta -- mesgali. Skonis man patinka.
Bet nuolat kazkas gasdina, kad cia yra GMO ir panasus velniai, su kuriais geriau neprasidet.
Bet nuolat kazkas gasdina, kad cia yra GMO ir panasus velniai, su kuriais geriau neprasidet.
Kad būtų GMO tikrai neteko girdėti

Kuriuos produktus naudojat? Mes tai kolkas bandėm tik "faršą", kažkaip lengviau pritaikyti

QUOTE(Agnė/Ramutė @ 2013 01 14, 15:03)
Ajste, sutinku su tavim. Atsiprašau už tą neigiamą informaciją dar kartą, jei mano tonas atrodo netinkamas... Kai žinau koks malonumas alergija, man norisi žinoti kur gali būti paslėptų kaltininkų. Kita vertus, žemės riešutams daugybė alergiškų, bet prekiauti niekas nedraudžia. Tačiau kad išvengtų tie kuriems pavojinga, visur žymima net jei vos pėdsakų gali būti likę.

Nieko tokio, gi pateikėt naudingą informaciją


Tokie žemės riešutai gerokai labiau pažįstama alergija, žinomas procentas sergančiųjų ir labai dažnas ingridientas įvairių produktų gamyboje, tai ir žymi. Vat dabar pagalvojau, kad Quorn tai jau keli dešimtmečiai JK gamina ir prekiauja, tai per itek laiko jau būtų išlindę didesni baubai


QUOTE(Roadkill @ 2013 01 14, 17:01)
O kaip gaminat? Kaip skonis? Galvoju reiktų ir mums pamėginti, baisiai jau aktualus tas riebalų sumažinimas racione

Skonis neblogas, puikiai pakeicia vistos krutinele, ten kur receptas jos "reikalauja". Gaminu paprastai - apkepinu keptuvej su svogunais, grybais, darzovem, kokiu nors padazu, o tada pasirinktinai su makaronais, ryziais ar bulvem.
Kulinarinio talento daug nereikia. Uncle Ben's tipo gamybos uztenka.
Kulinarinio talento daug nereikia. Uncle Ben's tipo gamybos uztenka.
Pabandėm ir mes "vištos krūtinėlių". Visai patiko, jokio specifinio skonio nepajautėm, bet gal todėl, kad vėl padažas su grybais buvo
: Kadangi dabar šaldytų Quornų išpardavimas mūsų vietinėj parduotuvėj, reikės įsigyti daugiau ir įvairesnių produktų (dešrelių, kotletų), kad būtų atsargai šaldiklyje
:

