Sausainiai Velykiniai kiaušiniai Aprasymas CIA

Sudėtinės dalys:
Cukraus pudra, 75 gramai
Kvietiniai miltai, 150 gramų
Sviestas, 150 gramų
Krakmolas, 75 gramai
Pienas, 1 šaukštas
Vanilinis cukrus, 5 gramai
Citrinos žievelė, truputį
Citrinos, glazūra, pagal skonį
Uogienė, pagal skonį
Gaminimas:
Suplakti sviestą (kambario temperatūros), vanilinį cukrų, cukraus pudrą ir citrinų žievelę iki kremo būsenos.
Sudėti miltus, krakmolą, pieną ir suminkykite tešlą.
Iškočiokite tešlą ne labai plonai (~ 5 mm storio).
Išspausti kaušinio formos sausainius. ½ sausainių per viduriuką išspauskite nedidelį apskritimą (ten bus džemas).
Įkaitinkite orkaitę iki 220° C laipsnių ir kepkite Velykų sausainius apie 10 minučių. Atvėsinkite.
Pagaminti citrinos glazūrą tam, kruopščiai sumaišyti citrinų sultis su cukraus pudra.
Pusę sausainių padenkite citrinos glazūra, o kitus patepkite džemu. Iš 2-ų tokių dalių padaryti kiaušinį (tiesiog ant džemu patepto sausainio padėti citrinos glazūra pateptą sausainį ir nestipriai suspausti, kad priliptų). Viskas paruošta!
,,silti ledai" http://www.youtube.c...feature=related
