Įkraunama...
Įkraunama...

Tėvų susirinkimai

Įdomių dalykų paskaičiau apie tėvų susirinkimus. Iš tikrųjų, gerai, jeigu mokytoja skiria kažkokį laiką asmeniniams pokalbiams su vaikų tėvais, nes bendrų susirinkimų metu tikrai ir neetiška, ir laiko prasme neįmanoma būtų išklausyti individualias pastabas dėl kiekvieno mokinio.
Atsakyti
Sunkiausia, kai organizuoji susirinkimą ir iš klasės tėvelių ateina tik 3.Kitiems neįdomu, jie tiesiog abejingi.Stengiuosi susirinkimus vesti tėveliams patogiu laiku, bet dažnai tenka išgirsti nuomonę, kad klasės tėvų susirinkimai nereikalingi.Individualiems pokalbiams tėveliai ne visada turi laiko.Tenka pačiai ieškoti tėvelių, kalbėti apie pasisekimus ir tai, ką reikėtų tobulinti sūnaus ar dukters moksle ar elgesyje.Bet nevisada tai pasiekia tėvelų širdis ar ausis. g.gif
Atsakyti
Manau protingiausiai būtų tėvų susirinkimams bendrą informaciją tėvams išdalinti lankstinukuose, kad patys pasiskaitytų, o bendrauti tik individualiai telefonais ar paskyrus tam tikras susitikimų valandas. Būtų racionaliau ir laiko atžvilgiu. O jeigu klasėj yra problema aktuali visiems, tai reikėtų daryti bendrą susirinkimą visiems tėvams.
Atsakyti
Pas mus vaikai pasirašo į pažymių knygeles informaciją apie susirinkimą ir turi gauti tėvų parašą. Vėliau tą parašą turi prodyti mokytojai. Na kaip senais laikais. Susirenka tie tėvai. Tik išdykusių vaikų rečiau lankosi.
Atsakyti
4u.gif nemėgstu tų susirinkimų. Problema tame, kad vaikai kai gerai mokinasi, tai auklėtoja juos gira prieš kitus tėvus, o tie tėvai pavydžiais veideliais susiraukę sėdi. O kitus vaikus ji peikia, tai man čia taip kvailokai nuteikia . taigi esu dėkinga situacijai, kai man būna darbas, tai 14.00 mokytojai daro susirinkimus, kuriuose aš nedalyvauju.
Tuomet užbėgu pati prieš pamokas ir pasidomiu savo vaikais arba telefonu pasiskambinu.
Manau, kad kiekviena mokytoja turėtų rasti už ką pagirti kiekvieną savo mokinuką. Ir jų neišskirti. Nes bet kuri atėjusi mama jaudinasi už savo pačiu pačiausius vaikiukus.
O va vyriausiajam sūnui septintokui nedaro susirinkimų būna tik TĖVŲ DIENA, per kurią mes lankysimės pas visus pedagogus ir turėsime galimybę sužinoti kaip sekasi vaikui.
Atsakyti
Pasidalinsiu ir aš mintimis apie susirinkimus. Mano sūnus dabar dešimtokas, į susirinkimus neinu nuo 9 klasės, nes tai tik laiko sugaišimas. Visas problemas išsprendžiame bendraudami su auklėtoju mokykloje arba telefonu. O į susirinkimus beveik visada susirinkdavo pažangių vaikų tėveliai ir mokytojai tiesiog neturėdavo ką kalbėti, o visi bendri klausimai išsispręsdavo per 20 - 25 minutes susirinkimo ax.gif Pas mus mokykloje, jei iškyla problema, tėvelius išsikviečia, kad klausimai būtų išspresti.
Atsakyti
Prieš mėnesį buvo vyresniojo sūnaus klasės tėvų ir vaikų susirinkimas. Aišku, atėjo ne visi. Viešai buvo aptarti ir tie, kurių nebuvo. Susirinkimo metu aktyviai reikštis pradėjo viena mamytė, auklėtoja tuoj išsiaiškino kieno ta mama (atėjo be dukros), ir išpyškino, kad dukra gera mergaitė, tačiau labai silpna moksle. Nuotaika buvo be galo slogi. Iš auklėtojos atsiliepimų pasirodė, kad mūsų vaikams tiesus kelias į pataisos namus. O vakar mokykloje vyko atvirų durų diena. Pavyko pasikalbėti su didžiąja dalimi mokytojų. Tai tik dvi mokytojos (jauniausios iš visų dėstančių mokytojų) skundėsi nesusitvarkančios. Visi likę neturi jokių problemų. Sako, nuteikinėjo, kad labai bloga klasė, bet nieko panašaus.
Džiugu bent tai, kad vyresnėlio mokykloje nereikalauja jokių rinkliavų.
Užtat jaunėlio mokykla stengiasi atsigriebti. Tik pradėjus eiti, surinkome pinigus, užpildėme anketas kuo galime būti naudingi. Per antrą susirinkimą jau prasidėjo viešos padėkos tėveliams, kurie ką nors padarė. Kaip turi būti nesmagu tiems tėveliams, kurių pavardžių nepaminėjo. Kita vertus, nesmagiai jaučiausi net ir kai paminėjo. Na, šlykštūs man tokie dalykai. Jeigu ką darai gero, tai nedarai tam, kad tave viešai girtų. O dar po kelių dienų grįžęs mažius pasiteiravo: mama, ar tave pagyrė per susirinkimą?
Atsakyti
aš kažkodėl manau, kad problemom spręst auklėtojai išsiverčia su tom 2 savaitinėm klasės valandom ir 1 savaitine tėvų valanda.. na, gal klystu, nes žiūriu tik pagal savo mokyklą.. o tėvų susirinkumus aktyviausiai bent mūsų mokykloj lanko abiturientų tėvai, kai prasideda didysis galvos sukimas dėl išleistuvių ir stojimų.. g.gif
Atsakyti
I SUSIRINKIMUS EINU VISADA, IR VISADA KEIKIU. PRASEDI 2-3 VALANDAS O NAUDOS MAZAI. MANAU DAUG PRIKLAUSO NUO AUKLETOJOS KLASES
Atsakyti
QUOTE(Birute @ 2007 01 12, 17:44)
Įdomių dalykų paskaičiau apie tėvų susirinkimus. Iš tikrųjų, gerai, jeigu mokytoja skiria kažkokį laiką asmeniniams pokalbiams su vaikų tėvais, nes bendrų susirinkimų metu tikrai ir neetiška, ir laiko prasme neįmanoma būtų išklausyti individualias pastabas dėl kiekvieno mokinio.

Sutinku 100 procentu... drinks_cheers.gif
Atsakyti
QUOTE(krissste @ 2008 02 20, 21:44)
I SUSIRINKIMUS EINU VISADA, IR VISADA KEIKIU. PRASEDI 2-3 VALANDAS O NAUDOS MAZAI. MANAU DAUG PRIKLAUSO NUO AUKLETOJOS KLASES

Labai daug lemia, kokia klasė yra.Mokykloje nebedarome visuotinių susirinkimų, liko tik klasės tėvų susirinkimai, idividualūs pokalbiai, Tėvų savaitė, kai tėveliai gali lankytis mokykloje bet kuriuo metu, pabūti nors vienoje pamokoje, kad pamatytų, kokie yra mokiniai per pamokas ir kt.Tačiau labai norisi, kai kviečiamas susirinkimas, kad tėveliai ateitų, nes yra bendrų klasės reikalų,kuriuos reikėtų išspręsti. biggrin.gif
Atsakyti
Daznai pati skambinu mokytojai, klausiu del mokslo, del elgesio, manau susirinkimai bendri reikalingi aptarti bendrus klases reikalus, o ne kiekvieno vaiko elgesi.
Atsakyti