QUOTE(Liurda @ 2013 01 29, 02:21)
O kas turit oliv-emul ar sacharoze - tai gyre toki derinuka su montanov 68:
что наиболее ярко эффект сглаживания (не бархатного, а именно шелкового ощущения) проявляется, когда я совмещаю монтанов 68 (вроде 3%) с олив-эмульсом (1%) или с сахарозой (1%).
Šiaip tai yra rimta taisyklė - emulsiklių, kurie sukuria liameliarines emulsijas nemaišyti su kitais emusikliais, nes jei neleidžia susidaryti būtent
lameliarinei emulsijai, kremas, aišku, išsiplaka, bet išeina
paprasta - A/V emulsija.
Pav. Agnė/Ramutė eksperimentuoja su monoemulsikliais ( iš vieno - dviejų sudedamųjų), tada viskas tvarkoje

, tokių ir HLB skaičiuojama
Dėl Montanov (Cetearyl Alcohol and Cetearyl Glucoside) + Olive-emuls (Cetearyl Glucoside, Sorbitan Olivate) - tokiam mišinyje prisideda tik Sorbitan Olivate ( iš AZ emulsiklis Olive protection, nelankstus, kaprizingas, l. riebus), tai turėtų būti dar labiau pasunkintas kremas negu vien su Montanov68, bet kažkam tinka
Tai dar kartą įrodo, kad viskas individualu

Ir mano išgirti Prolipid ir Olive-emuls gali netikti
Papildyta:
QUOTE(Gutka @ 2013 01 29, 09:35)
aciu merginos uz tiek info

nors perkat jus man labai idomu buvo, suvalgiau jusu pokalbi su rytine kava

o del emulsinio nr.2 man niekad nebuvo tu baltu ruozu, ne viena kramuka dariau ir pagalvojau kad vel pasiilgau jo

dabar mastau jei pamaisyt su kokiu olovem 1000? ar nesamone
Tiktų nebent su sacharoze pamaišyti, kad būtų lengvesnis kremas, galima pabandyti su 1-2% sacharozės ar lecitino, mažinti paties emulsiklio, dėti tirštiklius ar "gelatorius" ( kurie sukuria gelį - ksantanas, karaginanas, celiuliozė ir pan)