
Dėl šaltalankių aliejaus - įdomi medžiaga, kas be ko; o užkliuvo kad tiksliai nenurodyti aliejų kilmės šaltiniai. Pagaminti pramoniniu būdu Rusijoje... Nu negalima taip, kai jau mokslinis tyrimas. Net Indijoje atliktus tyrimus skaitydama ranku nurodyta, koks būtent gamintojas kada kur kaip pagamino, ar patys laboratorijoje pasigamino. Todėl įmanomas toks variantas, kad užpiltinis aliejus yra TIKRAS, o sulčių - standartizuotas ar net suklastotas. Nes bent eterinių kokybiškų Rusijoje praktiškai niekas negamina. Šaltalankiai ten auga daug kur, gausiai, gali būti kuo puikiausi, nuostabiausi aliejai, bet koks buvo tiriamas, taip ir nesupratau, ir ta kilmė galėjo turėti įtakos rezultatams. Ir dar labai labai gaila kad netyrė šaltalankių CO2. Tai dar visai kitas išgavimo būdas.
Riebalų rųgščių tyrime šiek tiek kliuvo kad oksidacijai įvertinti pasitielkti skonio, uoslės, spalvos kriterijai. Netirta kokie skilimo produktai susidarė, kokie junginiai. Bet davė mintį - o juk taip po kelis ml galima namuose mišinių pasidaryti ir bandyt ieškoti stabilesnių derinių, laikyt šiltai, šviesiai, ir analizuoti kas kelias dienas, pastabas rašytis...
