kaip dabar žinau, parduotuvinė vištiena ir kiauliena geriau nei kultūriniai vaisiai ar grūdų gaminiai. O didžiausias parduotuvinės mėsos minusas ne hormonuose, o netinkamame polinesočiųjų riebiųjų rūgščių (PRR) Omega3- Omega6 santykyje.
Kadangi grūduose, kuriais šeriam kiaules, karves paukščius visur Omega 6 perteklius, tai jis persiduoda į mėsą, pieną, sviestą, kiaušinius . Vienu žodžiu, visur, kur tik žmogus prikišo nagus , visur viską sugadino

.Net kiaulė, kurią pati užsiauginu, nėra daug geresnė, nes kviečiuose tas PRR santykis 1:22, omega6 naudai.
Laikinių , ar tik žole šeriamų gyvūnų mėsoje yra teisingas tų omegų santykis ~1:1.
Todėl juokas ima, kai žmogus baidosi parduotuvinės mėsos, o litrais plempia aliejų, kur tų PRR 50-60 proc,

kai mėsoje
didžioji dalis riebalų yra sotieji, kurie išlygina, šalina polinesočiųjų RR (kurių mėsoje yra tik mizernas procentas) daromą žalą. Anticholesterolinė kampanija , kurią sukėlė nuodų- pigių aliejų gamintojai, savo padarė. Gyvulinių riebalų, kurie gali sugrąžinti sveikatą, baidomasi kaip maro.
QUOTE
omega 3 riebiosios rūgštys yra tokios pat pavojingos kaip ir omega 6 riebiosios rūgštys, sukeldamos:
lipidų peroksidacinius pažeidimus
imuno-slopinančius pažeidimus
anti mitochondrinį poveikį
energijos aerobinės gamybos slopinimą
senėjimo pigmento lipofuscino gamybą
smegenų pažeidimus
kepenų pažeidimus
odos pažeidimus
užkrūčio liaukos pažeidimus
blužnies degeneraciją
širdies pažeidimus
aterosklerozę
sumažėjusį fizinį aktyvumą, susijusį su sumažėjusiu gliukozės panaudojimu
cukraligę
retinos degeneraciją
insultą
raudonųjų kraujo kūnelių suardymą
vaikų alergijas
metastazuojantį vėžį
todėl jų mityboje turi būti kuo mažiau, negali būti nė kalbos apie kaitinimą, nes PRR nestabilios ir iškart oksiduojasi. Todėl negalima kaitinti- kepti ir riešutukų ar sėklų, kuriuose yra PRR.
Dėl žaliavalgystės- jei ji tik augalinė, tai ne, tačiau žaliavalgystė gali būti ir kai valgoma žalia mėsa. Marinuota, vytinta, sūdyta. Rusų kalboj skaičiau, kaip moteriškė vėžį išsigydė žalia mėsa.