Įkraunama...
Įkraunama...

Pasyvus namas - 28 tema

QUOTE(madwifi @ 2014 08 19, 20:25)
o kas bus kai darinesi, kai per lietu atverstas bus, siulai isvis be drenazo rema daryt ir tiket kad viena tarpine 100% apsaugos nuo varcios stiklu zemyn tekancio vandens? kaip suprantu, ta kisene reme ir padaryta , kad vandeni surinkt ir butent todel siek tiek zemiau numatytas palanges tvirintimas kad drenazas vandeni ant jos ir nukreiptu. pagal mane viskas labai logiska.
tarp kitko, omnio newsgrupe vienas bicas aiskino kad sitas profilis gan senai egzistuoja ir buvo sukurtas vokietijos senamiesciams, kad nesisikirtu varstomu ir nevarstomu daliu isvaizda.

na klausimas buvo apie ziemos perioda mirksiukas.gif siaip aisku si vieta nera tobula, bet esme, kad palange butu galima dar auksciau tvirtinti, daugiau skandinant rema i apsiltinima. Kondensato nuvedimo klausima galima spresti su slangutemis po palange, kaip atrodo Klezys dare g.gif
Atsakyti
Kondensatas yra fignia. Kiek ten jo gali susidaryti... Jei šnekam PN temoje, langai žiemą išvis nedarinėjami, tai ir kondensato tik simboliškai gali atsirasti. Tas palangiukas skirtas kad vasarą stiklu žliaugiantis lietus nepasiliktų profilio viduje. Ne tik kai langas praviras. Net prie uždaro lango turiu abejonių, kad tarpinė prisispaus idealiai per visą ilgį. Aukščiau jo nepakelsi, apšiltinimo labiau neužleisi. Toks kompromisas tarp žiemai ir vasarai reikalingų savybių.
QUOTE(darius333 @ 2014 08 20, 13:08)
na klausimas buvo apie ziemos perioda mirksiukas.gif  siaip aisku si vieta nera tobula, bet esme, kad palange butu galima dar auksciau tvirtinti, daugiau skandinant rema i apsiltinima. Kondensato nuvedimo klausima galima spresti su slangutemis po palange, kaip atrodo Klezys dare  g.gif <{POST_SNAPBACK}>
Atsakyti
QUOTE(darius333 @ 2014 08 20, 12:08)
na klausimas buvo apie ziemos perioda mirksiukas.gif  siaip aisku si vieta nera tobula, bet esme, kad palange butu galima dar auksciau tvirtinti, daugiau skandinant rema i apsiltinima. Kondensato nuvedimo klausima galima spresti su slangutemis po palange, kaip atrodo Klezys dare  g.gif

ne, klausimas buvo net toks, o mazdaug "galejo gi gamintojas ta palanges tvirtinima auksciau pakelt", tai va, nepakele todel kad tada virs palanges nenusdrenuotu vanduo is to loviuko. nes drenaziniai kanaliukai liktu po palange.
Papildyta:
QUOTE(Milao @ 2014 08 20, 12:42)
Kondensatas yra fignia. Kiek ten jo gali susidaryti... Jei šnekam PN temoje, langai žiemą išvis nedarinėjami, tai ir kondensato tik simboliškai gali atsirasti. Tas palangiukas skirtas kad vasarą stiklu žliaugiantis lietus nepasiliktų profilio viduje. Ne tik kai langas praviras. Net prie uždaro lango turiu abejonių, kad tarpinė prisispaus idealiai per visą ilgį.

greiciausiai kad anksciau ar veliau vanduo ir per uzdaryta langa ims teket per tarpine. Bet siaip del tos apatines remo gal nereiktu taip jaudintis, kad nepvykas paslept siltale, visgi tai daugiausia tik 1/4 viso remo.
o kodensatas per salcius greiciausiai ne negali nusidrenuot, nes turetu uzsalt tuose kanaliukuose.
Atsakyti
Sveiki,

Gal kas esate pasistate ir gyvenate/arba dar statotes vieno auksto 80kv.m nama is SIP skydu? Planuoju kitais metais pasistatyti toki. Isanalizavus informacija, esancia internete, priejau isvados, kad 1-no auksto ~80kv.m. namas is SIP skydu yra mano manymu tobulas namas, vienintele problema - kokybiskai ji pasistatyti. Planuoju statytis ji pats, bent iki stogo (stoga greiciausiai pats nesugebesiu isirengti). Butu malonu jei kas galetu pasidalinti informacija bei placiau/issamiau papasakoti gyvai apie savo tokio namo tipo statybas. Skolingas neliksiu smile.gif
Atsakyti
QUOTE(TomDon @ 2014 08 22, 11:48)
pasidalinti informacija bei placiau/issamiau papasakoti gyvai apie savo tokio namo tipo statybas.

Tai pradėkit nuo konkrečių klausimų.
Stogą pilnai galima padaryti iš tų pačių SIP.
Atsakyti
Klausimu tiek daug, kad nezinau nuo ko pradeti. `Visu pirma, gal kas galetu parekomenduoti architekta/konstruktoriu, kuris draugauja su skydiniais namais. Kokio storio skydus pirkti, plonesnius ir siltinti daugiau, ar storesnius ir is isores siltinti maziau? Ar uztenka sienoms ir stogams R12 varzos? Ar imanoma i skydini nama isistatyti didelius vitrininius langus?
Atsakyti
QUOTE(Milao @ 2014 08 20, 13:42)
Aukščiau jo nepakelsi, apšiltinimo labiau neužleisi. Toks kompromisas tarp žiemai ir vasarai reikalingų savybių.


Šeip tai būtent - kompromisas, manau geriausiai atitinka šio profilio, apatinės dalies esmę. Bet mano nuomone toks kompromisas yra kelis kart geriau, nei tos nesamonės, kurios gaunasi su popalanginiais profiliais, ar net ir be jų, kai tvirtini palanges. Aš, jei turėčiau galimybę, dabar sau tikrai šio profilio langus užsisakinėčiau, nes savo geneo, vis tiek pilnai putplastyje paslėpiau išskyrus apačią, o apačia su šeis profiliais tikrai geriau būtų gavusis. O putplasčio šiltumo, nė neverta lyginti su šilčiausių langų profilių šiltumu smile.gif.

Užkliuvo žodis, aukščiau nepakelsi apšiltinimo sluoksnio. Vis tik pakelti galima wink.gif, tik ne išorėje, o viduje wink.gif. Taip, beje galima pasiekti labai panašų efektą, nors taip, tai nebus lygiavertis apšiltinimas.
Papildyta:
QUOTE(TomDon @ 2014 08 22, 12:48)
Planuoju statytis ji pats, bent iki stogo (stoga greiciausiai pats nesugebesiu isirengti).


Jei stogas bus vienšlaitis, tai jį padarysi net lengviau nei sienas. Vat jei dvišlaitis ar gražesnis keturšlaitis - vat čia jau sudėtingiau, bet manau irgi galima pasidaryti pačiam.

Ši konstrukcija turi trūkumą kaip ir visos kitos panašios konstrukcijos (karkasas, kitos skydinės konstrukcijos, liktiniai putplastiniai klojiniai). Šiuose namuose bus labai maža šiluminė inercija. Jei dar ir grindis iš SIP panelių pasidarysite, tai iš vis viduje palaikyti stabilią temperatūrą bus "mision imposible". Nors šeip tai man ši konstrukcija, kaip nedideliam, vieno aukšto namui visai patinka. Gal tik grindis aš būtinai betonuočau, gal net storesniu betono sluoksniu, o dar geriau, tokiam namui plokščius pamatus išlieti. Kadangi namo svoris bus labai nedidelis, tai tokių pamatų kaina turėtų būti labai nedidelė.
Atsakyti
QUOTE(TomDon @ 2014 08 22, 17:52)
Ar uztenka sienoms ir stogams R12 varzos?


Grubiai imant sienoms turėtų užtekti R10 varžos, stogui - R12, bet tikslesnius sienų ir stogo varžų reikalavimus reikėtų parinkinėti pagal norimą pasiekti rezultatą, kurį apskaičiuoti reikėtų naudoti PHPP programą.
QUOTE
Ar imanoma i skydini nama isistatyti didelius vitrininius langus?


O kodėl turėtų būti neįmanoma? Šeip tai iš vis toks klausimas yra neteisingai suformuluotas. Reikėtų klausti ne ar įmanoma, o kiek tai kainuotų ir ar apsimoka smile.gif.
Atsakyti
QUOTE(TomDon @ 2014 08 22, 16:52)
Klausimu tiek daug, kad nezinau nuo ko pradeti. `Visu pirma, gal kas galetu parekomenduoti architekta/konstruktoriu, kuris draugauja su skydiniais namais. Kokio storio skydus pirkti, plonesnius ir siltinti daugiau, ar storesnius ir is isores siltinti maziau? Ar uztenka sienoms ir stogams R12 varzos? Ar imanoma i skydini nama isistatyti didelius vitrininius langus?


Didelės vitrinos labiau suderinamos su masyviu namu, nes yra išnaudojami reti bet dideli šilumos pritekėjimai žiemą ir mažesnis pavojus gresia vasarą dėl perkaitimo. Lengvą, skydinį namą reikėtų žymiai stipriau kontroliuoti tai pašildant, tai išvėdinant, tai atvėsinant norint palaikyti pastovią temperatūrą. Didelės, apšviestos saulės ir turinčios paketus su dideliu saulės faktoriumi vitrinos perkaitins patalpas net ir žiemą - šilumai nebus kur akumuliuotis, reiks išvėdinti taip branginamą šilumą. Plokštuminis pamatas ir 1 aukšto namukas būtų kompromisas, bet reikėtų OSB-EPS-OSB-[EPS] sienos, kur paskutinis sluoksnis užklijuojamas rankiniu būdu statybų aikštelėje, t.y. nė iš tolo neprilygsta gamykliniam klijavimui.

Taip pat būčiau sunerimęs dėl ypač didelio OSB paviršiaus ploto. Praktiškai viskas būtų iš OSB, kuri išskiria šiek tiek formaldehido todėl reikėtų rimtai ir pastoviai vėdinti patalpas net be žmonių. Turint laiko galima OSB plokštę ištapetuoti aliuminio folija, nepraleidžinčia jokių dujų prieš sukant GKP.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo BangaS: 24 rugpjūčio 2014 - 22:46
Gal kas gali pasiulyti gera architekta/konstruktoriu/statybininka, kuris dirba su skydiniais namais? Taip pat gal is cia esanciu yra sau pasistates toki nama? Mane domina aplamai viso anmo statybos procesas. Kaip tos sienos tvirtinamos prie pamatu, tarpusavyje, kaip turi buti istatomas langas i skyda, kaip teisingai pastatyti bei apsiltinti stoga, kad jis laikui begant nepradedu pelyti ir puti, kaip uzsandarinti skydu sujungimus ir t.t.. Kaip ir minejau, planuoju statyts 80 kv. m. skydini nama su kiek imanoma didesniais langais, bus vienslaitis stogas. Nama statysiuos pats, del to noreciau pasamdyti zmogu, kuris galetu konsultuoti ir stebeti namo statybu eiga. Skydus reikalui esant planuoju pjaustyti vietoje. Turiu kelis pazistamus statybininkus, vienas is ju stato pagrinde murinius namus, kitas karkasinius. Vienareiksmiskai pataria susirasti toki specialista, kuris yra pastates ne viena ir ne du skydinius namus ir kuris supranta ka kalba.
Ar teisingai esu informuotas, kad del oro temperaturos ir vedinimo problemos name - rekuperatorius juk turetu isspresti visas sias problemas?
Esu dekingas uz atsakymus!
Atsakyti
QUOTE(TomDon @ 2014 08 25, 09:32)
Gal kas gali pasiulyti gera architekta/konstruktoriu/statybininka, kuris dirba su skydiniais namais? Taip pat gal is cia esanciu yra sau pasistates toki nama ....
Esu dekingas uz atsakymus!

Krepkis i Skyroja sio foruma nari, jis kiek zinau planuoja ir tikrai nemazai info prisirinkes turi. Siuo metu kaip tik pamatu stadijoje, o ant ju jau SIP montuos 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(darius333 @ 2014 08 25, 16:04)
Krepkis i Skyroja sio foruma nari, jis kiek zinau planuoja ir tikrai nemazai info prisirinkes turi. Siuo metu kaip tik pamatu stadijoje, o ant ju jau SIP montuos  4u.gif


suklydai darius333, SIP buvo galvoj, dabar kitas planas ir murine siena, nes daug niuansu nuleme. Bet siandied su Milao besnekant prie pamatu, papasakojau apie draudimo niuansa namui.

Taigi is SIP statytas namas yra karkasinis. Mano namo kvadratura 115m2, o draudimo kaina gaunasi 430lt/metus.

Jei namas murinis - apie 200lt/metus.

Taigi skirtumas 230lt*30metu = 6900lt. Mano namo sienu kvadratura neismetant langu - 150m2, tad sienos 1m2 del draudimo pabrangsta ~46lt per ta laikotarpi. Kainos manau kils, tad 1m2 kaina kiltu dar.

Viso sito pasekoje SIP skydu sienos nebeatrodo tokios pigios.
Atsakyti