Įkraunama...
Įkraunama...

Žiurkės

QUOTE(Shirbake @ 2013 06 02, 10:57)
Nežinau, bet lyginant dydžiu su suaugusia žiurke, tai mazgiai dar. Koks gal 2mėn. Bet tai jie ne tai kad apsistumdo, o kalasi čiut ne iki "paskutinio". Vakar teko vandeniu apliet kad išskirčiau, dabar gyvena atskirai. Dar realu kad jie susidraugaus ar jau viskas ?  verysad.gif iki kraujų apsikandžiojo.

Hm, labai keista jei tikrai tik toks amžius g.gif Nes dažniausiai tikros didesnės/mažesnės kovos prasideda paauglystėje, apie 5-6 mėnesius. Visa kita kas šeimininkams atrodo "kova" būna tik berniukiški žaidimai. Kova iki kraujo pas žiurkinius berniukus irgi nedažnas reiškinys (jei tik vienas iš kovotojų nėra "plikas"). Ypač jei narvas tikrai didelis ir yra pakankamai namelių-slėptuvių kad žiurkinai galėtų pabūti po vieną.
Aš kol kas neatskirčiau, nes atskyrimas reiškia du narvus visą likusį gyvenimą. Pakabinkite narve dvi šėryklas ir dvi girdyklas (skirtingose vietose), gal kokį dar vieną namą įdėkite ir pabandykite stebėti dėl ko kyla peštynės. Skirti peštynių aš irgi neskubėčiau - vis tiek kol neišsiaiškins santykių iki galo taikos nebus (išmoks tik peštis be garso arba tada kai jūsų nėra šalia kaip darydavo mano merginos lotuliukas.gif )
Bet jei visada peštynes pradeda tas pats žiurkinas tada prasidėjus peštynėms kelioms valandoms jį atsodinčiau į "karcerį" - supermažą narvelį be namukų/hamakų, tik sausas maistas ir vanduo - kai kuriems tai padeda biggrin.gif
Jei žiurkinų jėgos lygios tai gali būti kad jie pasipeš visą likusį gyvenimą (irgi nieko tragiško, svarbu kad nebūtų gilių pavojingų žaizdų).
Dėl viso pikto nusipirkite Dicinono ampulę - jis stabdo kraują ir naudojamas kai neišeina ilgai sustabdyti kraujo kitomis priemonėmis
Atsakyti
Jie gyvena palaidi kambaryje. Neįmanoma, tik pamato vienas kitą ir puola, abu vienodai, kalasi taip kad pūkai į visas puses skraido ir grindys kraujuotos lieka. Nėra taip kad vienas pultų, jie abu vienodai. Nebe galiu suleist kartu, jie neapsiramina, atrodo kad jei neišskirčiau, tai ir pasipjautų. Ir tikrai neperspaudžiu šiaip esu pakankamai šaltakraujiška gyvūnų santykių aiškinimuisi, be reikalo tikrai niekada nesijaudinu. Bet čia tokia juoda agresija, nesuprantu, kas pasidarė.. Gi iki to puikiai sutarė, miegojo kartu, valgė kartu, viskas buvo ok.
Gaila negaliu pafilmuot, kamera sugedo, fotikas paskolintas o tel nefilmuoja..
Atsakyti
QUOTE(Shirbake @ 2013 06 02, 15:10)
Jie gyvena palaidi kambaryje. Neįmanoma, tik pamato vienas kitą ir puola, abu vienodai, kalasi taip kad pūkai į visas puses skraido ir grindys kraujuotos lieka.

Reiškia teritoriją dalinasi biggrin.gif o kadangi matyt jėgos lygios tai nei vienas nusileisti ir nenori.
Jei gerai suprantu tai žiurkinai pas jus dar visai neseniai? Siūlau pabandyti juos narve apgyvendinti ir paleidinėti tik pasivaikščiojimams.
Ir dar įdėjus abu į transporterį eiti pasivaikščioti - į kokį supermarketą, šalią gatvės, pas draugus su katėmis (viena čekė ėjo pusei dienos į zoologijos sodą biggrin.gif ) - žodžiu eiti ten kur daug garsų ir kvapų kad bendras stresas juos suartintų.
Atsakyti
Kad jie gal savaitę visur su manim važinėjo, nesigilinsiu, bet taip reikėjo, tai nieko jie nebe bijo, nežinau, kaip tą stresą sukelt biggrin.gif jiems viskas dzin, katę su šuniu į vietą pastatė, nieko nebijo, nei naujų vietų, nei naujų žmonių, kvapų. O sukišus į vieną narvą susižalos gi jie.. ir.. narvo neturiu biggrin.gif
Papildyta:
Dabar įsitaisė skirtinguose kambario galuose ir net nežiūri vienas į kitą g.gif pasidalino teritoriją man atrodo.
Bet jeigu jie taip ir ruošiasi atskirai gyvent, tai nežinau nežinau. Aš antrą pirkau tik tam, kad pirmam kompaniją palaikytų unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(Shirbake @ 2013 06 02, 16:33)
Bet jeigu jie taip ir ruošiasi atskirai gyvent, tai nežinau nežinau. Aš antrą pirkau tik tam, kad pirmam kompaniją palaikytų  unsure.gif

Matyt užmiršot jiems tai paaiškinti biggrin.gif
Kiek teko skaityti apie laisvai begyvenančias žiurkes tai susidarė įspūdis kad jos elgiasi kitaip nei jų "narviniai" gentainiai. Kadangi pati tokių niekad neauginau tai nelabai ką galiu ir patarti.
Man kažkaip nepriimtina kai žiurkė išvis neturi narvo (kad ir visą dieną atviro) biggrin.gif
Atsakyti
Na jie turi tokį kaip narvą.. na sunku paaiškinti biggrin.gif ten įmanoma juos uždaryti, pvz kol svečiai būna ar pan, ir ten jų tokia kaip saugi vieta, na kaip narvas. Tokioj spintelėj jie įkurdinti biggrin.gif
Buvau šiandien juos susidėjus į kelioninį narvelį ir išsivežus su savim "šopintis" biggrin.gif tai viskas lyg ir buvo ok, bet parvažiavom, paleidau, ir ką, vėl kailių draskymas iš naujo. Apsipjovė apsipjovė ir išsiskyrė. Ir vėl atskirai gyvena.
Pažiūrėsim kas čia bus, bet jei jie nesiruošia draugaut, tai jaučiu vieną reik perleist kam nors. Man ir vieno tada užteks smile.gif
Atsakyti
Spintelė tai viena, o žiurkinai du biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(ORNELLA @ 2013 06 03, 09:41)
Spintelė tai viena, o žiurkinai du  biggrin.gif

ORNELLA
jūs rašėt kad žiurkėm nuo parazitų padeda Stronghold lašai. Kad jas išgydyt pakanka vieno karto ar kelių? Kurio stiprumo lašus naudojat? unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(ORNELLA @ 2013 06 03, 08:41)
Spintelė tai viena, o žiurkinai du  biggrin.gif

bet spintelė didelė, su keliais guoliais ir keliais maisto ir vandens indeliais biggrin.gif ir aplamai, jie gi visa kambarį turi, miega kur jiem šauna į galvą, dabar pastačiau papildomai indelių skirtinguose kambario galuose, tai nebe susitinka jie, karstosi kiekvienas savo kambario gale ir gerai jiem g.gif nu gal tikrai jiem gerai..
Velvetas įsikūrė tam kambario gale, kur mano lova, tai ateina naktį pas mane miegot biggrin.gif
Va, darysim taip. Mano pažįstamos kolegė nori antro žiurkiuko, ji jau turi vieną jauną berniuką, laiko kaip normalūs žmonės - narve biggrin.gif tai atiduosiu margiuką jai, ir žiūrėsim, kaip jam išeis sutart su kitu bachuriuku gyvenant narve. Jei viskas ok, tai liks pas ją, o jei ne, na, tada galės dalintis teritoriją pas mane toliau.. biggrin.gif
Atsakyti
http://www. s k e l b i u .lt/skelbimai/plika-ziurkyte-14709365.html
va ornella ieškojai plikutės. bet čia gaila tik viena.
Atsakyti
QUOTE(giekab @ 2013 06 03, 10:27)
ORNELLA
jūs rašėt kad žiurkėm nuo parazitų padeda Stronghold lašai. Kad jas išgydyt pakanka vieno karto ar kelių? Kurio stiprumo lašus naudojat? unsure.gif

Aš naudoju Strongholdą suaugusioms katėms nes ten didesnis kiekis, bet jei 1-2 žiurkėms tai pigiau bus nusipirkti jauniems kačiukams/šuniukams.
Dėl vieno karto ar kelių tai žiūrint kokius parazitus naikinat (priklauso nuo jų vystymosi ciklo). Prieš odos erkutes aš visada pakartoju po 10-14 dienų (pas mane buvo atvejų kai po 3-4 savaičių erkutės atsinaujindavo), bet kai žiurkių forume diskutavome tai dauguma naudoja tik vieną kartą.
Jei naikinat plaukagraužius tai pakartoti būtina.
Papildyta:
QUOTE(Shirbake @ 2013 06 03, 18:10)
va ornella ieškojai plikutės. bet čia gaila tik viena.

Šitą skelbimą mačiau, bet čia fuzzė, o aš ieškau tikros plikos žiurkės, t.y. sfinkso ant reksinio geno.
Ir amžius šitos merginos man netinka - man reikia vaiko/vaikų, kad nekiltų problemų su pažindinimu.

Atsakyti
QUOTE(ORNELLA @ 2013 06 03, 18:32)
Aš naudoju Strongholdą suaugusioms katėms nes ten didesnis kiekis, bet jei 1-2 žiurkėms tai pigiau bus nusipirkti jauniems kačiukams/šuniukams.
Dėl vieno karto ar kelių tai žiūrint kokius parazitus naikinat (priklauso nuo jų vystymosi ciklo). Prieš odos erkutes aš visada pakartoju po 10-14 dienų (pas mane buvo atvejų kai po 3-4 savaičių erkutės atsinaujindavo), bet kai žiurkių forume diskutavome tai dauguma naudoja tik vieną kartą.
Jei naikinat plaukagraužius tai pakartoti būtina.
Papildyta:

Šitą skelbimą mačiau, bet čia fuzzė, o aš ieškau tikros plikos žiurkės, t.y. sfinkso ant reksinio geno.
Ir amžius šitos merginos man netinka - man reikia vaiko/vaikų, kad nekiltų problemų su pažindinimu.

ačiū. smile.gif
Atsakyti