QUOTE(siguliuxxxx @ 2014 01 16, 23:15)
Pagaliau ir as ryzausi isigyti ziurkiuka

tik gaila teko uzsakineti, nes mano mieste nebuvo per KIKA,gausiu apie 4 menesiu,tai nezinau tikiuosi viskas oki bus,namelis jau irengtas laukia jo
Imti iš Kikos 4 mėn žiurkiną tikrai ne pats geriausias variantas (čia švelniai tariant

) 4 mėn žiurkinas tai ne mažas mielas žiurkiukas, o praktiškai beveik suaugusios žiurkės dydžio "pacas" sveriantis apie 350-400g, laukinis ir nepratęs prie žmogaus (na nebent jums smarkiai pasiseks ir gausite žiurkę ne iš "ofiso",o iš kokios kitos parduotuvės kur yra žiurkes mylinčių pardavėjų) Normalios žiurkės - tokios kaip aš ją įsivaizduoju - bendraujančios ir orientuotos į žmogų - nebepadarysi.
Pasakysiu atvirai - prieš kelis mėnesius labai norėjau sudalyvauti "gerumo akcijoje" ir suteikti kelioms iki 1 lito nupigintoms peraugusioms Kikos žiurkėms normalų gyvenimą, bet nesiryžau - jau pakankamai turiu "išgelbėtų" "nedraugaujančių su galva" augintinių

Jokio malonumo šeimininkui jų auginime nėra
Imti tokio amžiaus gyvūną iš zooparduotuvės mano manymu gallima tik dviem atvejais:
- jei pats matai gyvūną ir pardavėja drąsiai be pirštinių jį išima iš narvo, žiurkė normaliai tupi ant jūsų rankų ir ją galima be problemų paglostyti
- jei jūs jau turite kelias draugiškas žiurkes ir tiesiog norite dar keliems gyvūnams duoti šansą gyventi pakankamai normalų gyvenimą - tada perkate 2-3 tokius gyvūnus į atskirą narvą be jokių "pretenzijų" jų charakteriui ir nereikalaudami iš jų pusės nei meilės, nei draugiškumo. Pasiseks - gyvūnai kažkiek prisijaukins ir pabendraus, nepasiseks - turėsite 2-3 metus narvą su "laukinėm" nebendraujančiom žiurkėm, kurių tvarkymas ar dubenėlio įdėjimas kai kada tampa savotiška atrakcija
Kadangi žiurkė gyvena 2-3 metus, tai mano nuomone geriau įdėti daugiau pastangų paieškoms jauno 5-8 savaičių žiurkiuko iš žmogaus ar zooparduotuvės (kai būna bent keli žiurkiukai ir gali pats išsirinkti). Pabandykite vis dėlto pirmiausia susisiekti su klaipėdiečiu wishmaster, gal pas jį bus galimybė pristatyti žiurkiuką ir į jūsų miestą.
Nuo Utenos ne taip toli iki Panevėžio - ten yra ne pati geriausia zooparduotuvė Skaliaras, kurioje nuolat būna mažų žiurkių - tada jau geriau kad ir su autobusu nuvažiuoti, išsirinkti ir atsivežti (aišku prieš važiuojant geriau pasiskambinti kad tikrai žinotumėte kad jūsų norimo amžiaus žiurkiukų yra ir jie jau parduodami)
Tik nepamirškite - žiurkės socialiniai gyvūnai ir turi gyventi bent po dvi. Jei tikrai neturite galimybės auginti du gyvūnus, gal geriau dar kartą viską gerai apgalvoti ir pasirinkti kitą gyvūno rūšį (juk yra pakankamai gyvūnų kuriuos reikia auginti būtent po vieną)