Įkraunama...
Įkraunama...

Žiurkės

Nupirk lašiukų. Viena vienkartinė pipetukė vos 1lt kainuoja

Turim naują narvą ir tookį didelį... Žiurkiai po kambarį laisvi bėgioja , o aš perku narvus, kurie į mašiną netelpa lotuliukas.gif . Ryt Iš ryto darbuosiuos, nes reik žaislų prigamint, hamakų... Po to ieškosiu reksiukų arba priglausiu kokį nelaimėlį iš skelbimų
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo MeiLLi: 21 vasario 2013 - 00:05
QUOTE(MeiLLi @ 2013 02 21, 00:02)
Nupirk lašiukų. Viena vienkartinė pipetukė vos 1lt kainuoja
Turim naują narvą ir tookį didelį... Žiurkiai po kambarį laisvi bėgioja , o aš perku narvus, kurie į mašiną netelpa  lotuliukas.gif . Ryt Iš ryto darbuosiuos, nes reik žaislų prigamint, hamakų... Po to ieškosiu reksiukų arba priglausiu kokį nelaimėlį iš skelbimų

O paprastoj vetirinarijos vaistinėj rasiu jų? (į miestą nelabai važiuoju dabar, o čia tik vietinė tokia yra) ir kaip naudoti juos? ax.gif
Papildyta:
lauksim nuotraukėlių su nauju namu ir gyventojais wink.gif
Papildyta:
Pasirodom ir mes, kad nebūtų taip nyku biggrin.gif
Mano pozuotojas biggrin.gif
user posted image
Peliokas kuris "gadina" nuotraukas biggrin.gif
user posted image
Tikros "pelės" biggrin.gif
user posted image

Kai buvo jaunesnis koks buvo, o dabar baltu patapo... g.gif bigsmile.gif
user posted image
Atsakyti
Koookie riebuiliai wub.gif . Užpaavydėjau... Ko mano sliekai nevirsta meškiukais...man kuo didesnės žiurkės tuo grażiau wub.gif

Ne vet. Vaistinėj ieškok, o Benu, Euro vaistinėj ir pan. Aš lašindavau lašiuką ant sulipusios akytės mirksiukas.gif . Kiaulytei buvo laabai stprus uždegimas tai oculoheel lašinau tai thumbup.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo MeiLLi: 21 vasario 2013 - 16:27
QUOTE(MeiLLi @ 2013 02 21, 02:02)
Turim naują narvą ir tookį didelį... Žiurkiai po kambarį laisvi bėgioja , o aš perku narvus, kurie į mašiną netelpa  lotuliukas.gif . Ryt Iš ryto darbuosiuos, nes reik žaislų prigamint, hamakų... Po to ieškosiu reksiukų arba priglausiu kokį nelaimėlį iš skelbimų

Sveikinu su pirkiniu 4u.gif ir lauksiu naujo narvo nuotraukų rolleyes.gif
Žiurkės-reksai šiais laikais deficitas smile.gif
Atsakyti
QUOTE(MeiLLi @ 2013 02 21, 16:26)
Koookie riebuiliai  wub.gif . Užpaavydėjau... Ko mano sliekai nevirsta meškiukais...man kuo didesnės žiurkės tuo grażiau  wub.gif

Ne vet. Vaistinėj ieškok, o Benu, Euro vaistinėj ir pan.  Aš lašindavau lašiuką ant sulipusios akytės  mirksiukas.gif . Kiaulytei buvo laabai stprus uždegimas tai oculoheel lašinau tai  thumbup.gif

Joa...kumpius gerus užsiauginę biggrin.gif
Ačiuką už patarimus 4u.gif akytėj jau nėra šašušio, bet aplink akytes paraudę...reiks nupirkt tų lašiukų 4u.gif
Atsakyti
Pala, pas Tave gi mergos bigsmile.gif . Aš galvojau tik patinukai sumeškėja biggrin.gif

Narvą parodysiu kai įrengsiu, nes kolkas bernų galvos įtelpa tarp virbų tai šian apvažinėjom senukus, bet grotų kainos tai... Paskaičiavom, kad gausis apie 80lt tai bandysiu sukt galvą kaip čia ką padarius pigiai ir gražiai, nes tikiuos, kad mano berniukai suapvalės greitu metu. Šiandien abu mažius radau narve miegančius, bet abu greit išgirdę, kad atėjau atėjo pakibinti. Kol žiurkambarį valiau tol jie abu išlėkė pro duris į mūsų miegamąjį apsidairyt.

O reksiukų gaila neužtinku skelbimuose. Kažin gal Vilmantas turi g.gif ? Bet jaučiu pas jį laukinukai žiurkiukai . Gal teko susidurti?
Atsakyti
Kur aplink (latvijoj, lenkijoj) yra žiurkių veislynas patikimas? Jaučiu įkalbėčiau vyrą vasarą kur "paatostogaut" netoli veislyno lotuliukas.gif
Atsakyti
Tai, kad berniokai pas mane wink.gif
Atsakyti
QUOTE(MeiLLi @ 2013 02 21, 23:22)
Kur aplink (latvijoj, lenkijoj) yra žiurkių veislynas patikimas? Jaučiu įkalbėčiau vyrą vasarą kur "paatostogaut" netoli veislyno  lotuliukas.gif

Latvijoj normalių veislynų nėra, tik "daugintojai". Estijoje irgi tas pats.
Lenkijoje yra nemažai veislynų, tiesa, pagrinde visi " už Varšuvos", link Čekijos ar Vokietijos sienų. Sunku ar lengva pas juos nusipirkti žiurkiukų - nežinau, kai bandžiau prieš porą metų įsigyti fuzzų, tai į mano emailus praktiškai niekas neatsakė verysad.gif
Arčiausia ir lengviausia nusipirkti Baltarusijoje, tik kad su atsivežimu gaunasi problemos - vizų reikia verysad.gif

Papildyta:
QUOTE(MeiLLi @ 2013 02 21, 22:21)
O reksiukų gaila neužtinku skelbimuose. Kažin gal Vilmantas turi  g.gif ? Bet jaučiu pas jį laukinukai žiurkiukai . Gal teko susidurti?

Reksiukų pas Vilmantą turėtų būti (na gal teks kažkiek palaukti)
Kiek skaičiau atsiliepimų apie iš jo pirktus žiurkiukus tai problemų su charakteriu nėra. Tik mano patarimas - imti kuo jaunesnius ir rinktis tuo, kurie įkišus ranką patys ateina pabendrauti. Man tik "siamai" pas jį pasirodė visiškai laukinukai ir labai bailūs, tai tokių tikrai neimčiau jei norėčiau bendraujančių. Ir iš karto reikia nuo parazitų strongholdo sulašinti, nes vabaliukų tai tikrai parsineši smile.gif
Atsakyti

Sveikos, gal galėtumėt patart kaip man naujokę pelę sudraugaut su 2 senbuvėm. Aišku čia ne žiurkės - daug mažesnės graužikės bet supažindinimo būdai tikiuosi tiks.
Senbuvės pelės pas mane gyvena nuo rudens, (pirktos iš žmogaus, kuris peles augina roplių maistui). joms kažkur maždaug 0,5m amžiaus. Gyvena kartu su j. kiaulyte - kartu valgo, miega prisiglaudusios prie kiaulytės ir kiaulytė jų nesibaido.
Naujokę kovo 1 dieną pirkau iš Kikos. Gana baili, šokinėja iš rankų (bet kiek auginau pelių, dauguma nepratintų prie rankų taip elgiasi bet tik kelias pirmas dienas - ilgiausiai savaitę, paskui jau nebešokinėja, kažin kodėl, gal aptingsta g.gif bet iš dalies ir gerai, nereik metrinių sienų, kad neišoktų ). Pirmą dieną suleidau visas peles be kiaulytės teritorijoj kur senbuvės pelės negyveno (ten gyvena vienas siriukas (tuo metu jį perkėliau kitur)). iš pradžių buvo lyg ir nieko, uostinėjo teritoriją viena į kitą nereguodamos, po kiek laiko tiek viena tiek kita iš senbuvių ėmė cypint naujokę bet nestipriai, tai visas peles su leidau pas kiaulytę - ten didesnė teritorija, aišku prieš pakeičiau kraiką nauju. Kiaulytė ramiai reagavo į naujokę, naujokė irgi per daug nesibijojo kiaulytės. Su senbuvėm iš pradžių vėl buvo lyg ir nieko, o po kiek laiko vėl ėmė senbuvės cypinti naujokę. Po to atskyriau senbuves per narvelio grotas nuo kiaulytės su naujoke, bet prasikasė pro apačią viena iš senbuvių ir vėl prasidėjo gainiojimas naujokės doh.gif
Pirmai nakčiai kiaulytę palikau su senbuvėm, o naujokę iškėliau kitur, antrai nakčiai senbuves patalpinau į mažą 6l dėžutę o naujokę su nameliu pas kiaulytę.

Greičiausiai nieko gero pažindinimo prasme nepadariau, kad jos labiau susidraugaut, greičiausiai -ir klaidų norėdama, kad kuo greičiau senbuvės priimtų naujokę į savo būrį blush2.gif schmoll.gif
Tai gi norėčiau paklausti kaip tinkamai jas supažindinti. Tikiuosi pagalbos 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo giekab: 03 kovo 2013 - 10:40
QUOTE(giekab @ 2013 03 03, 12:38)
Sveikos, gal galėtumėt patart kaip man naujokę pelę sudraugaut su 2 senbuvėm. Aišku čia ne žiurkės - daug mažesnės graužikės bet supažindinimo būdai tikiuosi tiks.

Dėl pelių tikrai nieko patarti negaliu, nes kaip taikliai pastebėjai - pelės ne žiurkės. Nors išorinis panašumas ir yra, ir abu gyvūnai graužikai, bet tai nereiškia kad instinktai ir gyvenimo būdas jų vienodi (vien jau skirtumas tame kad žiurkės berniukai puikiausiai gyvena didelėse kompanijose, o pelių patinai gali gyventi tik griežtai po vieną). Todėl geriau paklausti patarimo pas žmones, kurie ne vienus metus augina didesnius kolektyvus pelių ir žino kaip jas teisingai pažindinti.
Jei skaitai rusiškai tai gali info paieškoti čia
http://miceland.ru/f...php?topic=418.0
Angliški forumai
http://www.fancymice...ers.com/phpBB3/
http://forum.thefunmouse.com/
http://mouselovers.com/forum/

Vėlgi asmeniškai man baisu dėl kiaulytės. Jei kiaulytė toleruoja peles (nors man kažkaip neatrodo kad tokia "draugyste" ir kiaulytė, ir pelės labai džiaugiasi), tai nereiškia kad ir naujokė kiaulytės atžvilgiu bus tokia tolerantiška ir nesugalvos kiaulytę sužaloti. Ir kažkaip visada galvojau kad kiaulyčių ir pelių poreikiai pakankamai skiriasi gyvenimo narve atžvilgiu rolleyes.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo ORNELLA: 03 kovo 2013 - 11:04
Vakar vėl gavau streso dozę doh.gif Žiurkos buvo palaidos, dukra kambaryje, po kurio laiko dukra pastebėjo Mūzą ant grindų ramiai gulinčią. Žiurka gulėjo pasyviai, sunkiai kvėpavo, norėjo ramybės, nulipo nuo mano kelių ir atsigulė ant grindų, bandžiau vėl paimti, vėl tas pats, tiesiog prašėsi neliečiama, akytes primerktos, be sveikatėlės tokia, nu psio galvoju ir Mūzai kažkas, panašu buvo, kad per kelias ar keliolika minučių iškeliaus žiurkyčių rojun. Palikom ramybėje, skubiai ptvarkėm narvelį, kad būtų guolis ant grindų, kad nereiktų niekur lipti. Ryte anksčiau atsikėliau paruošiau dėžutę, kur galėčiau paguldyti ir nuėjau dukrų kambarin..... thumbup.gif žiurkai viskas gerai g.gif

Sakyčiau gal paspringo, bet seilių nebuvo. Kad būtų nukritusi nuo stalo dukra nematė (o gal tik nepastebėjo). Dabar dėl jos vis tiek neramu, gal kokia liga lenda. Ar žiurkos serga pvz. epilepsija g.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Niurzga: 03 kovo 2013 - 11:09