Įkraunama...
Įkraunama...

Žiurkės

QUOTE(giekab @ 2013 03 03, 10:38)
Sveikos, gal galėtumėt patart kaip man naujokę pelę sudraugaut su 2 senbuvėm.

na, auginau nnn pelių,, ir pažindinimas vykdavo super paprastai - tiesiog sumesdavau naujokes pas senbuves, nieko netvarkydavau ir nekeisdavau, ir visada viskas būdavo ok. na, yra buvus viena išimtis - kai suaugus senbuvė labai skriaudė mažiukę naujokę, nors jos tada atkeliavo tryse pas mane - tai suaugusių nelitė, draugavo, o va mažiukę skriaudė. tai net nežinau ką patart, man atrodo suleisk tu jas kartu, tegu pasicypauja, gal įdėk papildomą namelį, kad turėtų kur pasislėpt, ir žiūrėk - jei nebus jokių sužalojimų, tai tegu cypaujasi jos, apsipras ir nustos, bet jei bus sužalojimų, tai jau spėju teks laikyti atskirai.

QUOTE(ORNELLA @ 2013 03 03, 10:59)
Vėlgi asmeniškai man baisu dėl kiaulytės.

man tai visai nebaisu, maniškės kiaulytės irgi yra gyvenusios su pelėm, ir visi patenkinti buvo, miegodavo visi kartu susiglaudę smile.gif ir narvo išplanavimą pilnai galima suderinti jk su pelių - didelis narvo dugno plotas jk padaryt pelėm papildomai kokių tuneliukų ir karstyklių smile.gif ir viskas, visi patenkinti smile.gif
Atsakyti
Senije temoje man buvo duota daug patarimų kaip pažindinti žiurkes, o kaip dėl pelių nežinau 4u.gif
Atsakyti
šiaip galėtum išmėginti ir streso metodiką - sumesk jas visas į kokią mažą talpą ir pasivežiok kur nors per dieną, o po to vėl sumesk visas atgal į narvą biggrin.gif gal suveiks biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Niurzga @ 2013 03 03, 13:06)
Vakar vėl gavau streso dozę  doh.gif 

Sunku pasakyti kas jai buvo. Gal ir paspringo (smarkus seilėtekis ne visada būna, o kartais būna tik kelias pirmas minutes), gal nukrito ir prisitrenkė. Belieka tik stebėti kaip toliau jausis.

QUOTE(Shirbake @ 2013 03 03, 13:53)
ir narvo išplanavimą pilnai galima suderinti jk su pelių - didelis narvo dugno plotas jk padaryt pelėm papildomai kokių tuneliukų ir karstyklių smile.gif ir viskas, visi patenkinti smile.gif

Į normaliai įrengtą kelių pelių narvą (taip kaip aš jį įsivaizduoju pasižiūrėjus užsienio forumuose) man j.kiaulytė su savo dydžiu ir mase nelabai įsipaišo visko nesugriovus/neišvarčius biggrin.gif Ir dėl pelių bijočiau - kiaulytei pradėjus po narvą lakstyti Nesuprantu tokių "draugysčių" tikslų cool.gif
Atsakyti
QUOTE(ORNELLA @ 2013 03 03, 16:50)
Sunku pasakyti kas jai buvo. Gal ir paspringo (smarkus seilėtekis ne visada būna, o kartais būna tik kelias pirmas minutes), gal nukrito ir prisitrenkė. Belieka tik stebėti kaip toliau jausis.
Į normaliai įrengtą kelių pelių narvą (taip kaip aš jį įsivaizduoju pasižiūrėjus užsienio forumuose) man j.kiaulytė su savo dydžiu ir mase nelabai įsipaišo visko nesugriovus/neišvarčius  biggrin.gif Ir dėl pelių bijočiau - kiaulytei pradėjus po narvą lakstyti Nesuprantu tokių "draugysčių" tikslų  cool.gif

dugną galima palikti laisvą, o pelėms įrengti antra trečią ar penktą aukštą smile.gif o jk laksto tik kol jaunos, max iki metų amžiaus, po to aptingsta.
Atsakyti
Laba diena,

Turiu jauną gražią žiurkę. Tačiau dėl alerginių dalykų nebegalime jos daugiau laikyti. Graži, kailis blizga. Spalva juoda su balta. Atiduočiau kam nors. Gal žinote kam reikia?
Arba kas superka, paima. Tik ne smaugliams sušerti. schmoll.gif
Atsakyti
QUOTE(Shirbake @ 2013 03 03, 18:08)
dugną galima palikti laisvą, o pelėms įrengti antra trečią ar penktą aukštą smile.gif o jk laksto tik kol jaunos, max iki metų amžiaus, po to aptingsta.

Nu Džmis kai "popkornina" tai kraikas į šonus laksto, o nėra jaunuolis, neįsivaizduoju jo narve pelės, žiurėno, nes Džimis naktim miega , o tie atvirkščiai, o ir išsigandęs lekia nežiūrėdamas kur tai jaučiu peles nuo dugno gramdyčiau kiekvieną rytą. O namelius , indelius jis greit apverstų ir ta pati girdykla j.k būtų perdaug žemai, o pelėm perdauk aukštai . O ir graužikai nenuspėjami tai aš nerizikuoju kažką nei pas žiurkėnus, nei pas j.k įleisti. Na nebent narvas trijų metrų tai gal ir rizikuočiau

Atsakyti
QUOTE(MeiLLi @ 2013 03 03, 17:36)
Nu Džmis kai "popkornina" tai kraikas į šonus laksto, o nėra jaunuolis, neįsivaizduoju jo narve pelės, žiurėno, nes Džimis naktim miega , o tie atvirkščiai, o ir išsigandęs lekia nežiūrėdamas kur tai jaučiu peles nuo dugno gramdyčiau kiekvieną rytą. O namelius , indelius jis greit apverstų ir ta pati girdykla j.k būtų perdaug žemai, o pelėm perdauk aukštai . O ir graužikai nenuspėjami tai aš nerizikuoju kažką nei pas žiurkėnus, nei pas j.k įleisti.  Na nebent narvas trijų metrų tai gal ir rizikuočiau

gal dar nuo gyvūno priklauso, man tai viskas buvo labai lengvai suderinama smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Rhianna @ 2013 03 03, 19:13)
Turiu jauną gražią žiurkę. Tačiau dėl alerginių dalykų nebegalime jos daugiau laikyti. Graži, kailis blizga. Spalva juoda su balta. Atiduočiau kam nors. Gal žinote kam reikia?
Arba kas superka, paima. Tik ne smaugliams sušerti.  schmoll.gif

O jūs darėte specialų tyrimą, ėmė mėginiui būtent jūsų žiurkės kailiuką/išskyras ir jums pasakė kad alergiją būtent jūsų žiurkei?
Jei taip, tai labai gaila kad jums tenka atsisakyti savo gyvūno verysad.gif
Suaugusiai žiurkei (o merginos nuo 5 mėn skaitosi jau suaugusios) geras rankas rasti ne taip jau lengva, bet įmanoma. Pakabinkite skelbimus šiame forume, skelbiu. lt, žiurkių forume būtinai su keliom nuotraukom.
Tik atidžiai rinkitės naujus šeimininkus - tokios nemokamos žiurkės gali norėti koks smauglininkas ar "smauglinio maisto daugyklos" turėtojas, ar kokie vaikai "pažaidimui"
Papildyta:
QUOTE(Rhianna @ 2013 03 03, 19:13)

Supirkinėja tik arba maistui, arba vergijai į "gimdymo fabrikėlį" (o paskui kai nebegali gimdyti - vis tiek maistui).
Suaugusi žiurkė - "neinama prekė" tolesniam perpardavimui "kilniais tikslais"
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo ORNELLA: 03 kovo 2013 - 20:56
Buvau akropolio kikoj tai akcija suaugusiom žiurkom 10lt nesiekia . O ir plika kiaulė yra virš 300lt kainuojanti . Išėjau su sugadinta nuotaika, nes žiurkės tiek jaunos, tiek vyresnio amžiaus tokios pasyvios... Nors ką jos ten gali tam akvariume veikt.. Ech , nematai tai širdies neskauda.

O kas dėl gyvūno suderinamumo tai pas mane visi sutaria, bet vistiek kiekvienas turi savo narvus nors žinoma būtų pigiau ir patogiau viską į vieną narvą, nes dabar kievienam kambaryje po narvą tai kol išvalai, pamaitini...
Papildyta:
QUOTE(Rhianna @ 2013 03 03, 18:13)
Laba diena,

O gal Jums alergija kraikui? g.gif
Priima kavarkėse, bet gyvens mikro narve kol kas nupirks nežinia kokiem tikslam.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo MeiLLi: 03 kovo 2013 - 21:01
Sveikos žiurkininkės,
išsirinko mano vaikas, kad žiurkės nori. Gal galit nurodyti kokį puslapį, kur pakankamai informacijos pradedantiesėms?
Patirties turim tik sų jūrų kiaule. Be to ir šią planuojam turėti (čia kitam vaikui smile.gif ). Gyvens atkiruose ne tik narvuose, bet ir kambariuose. Bet ankstesnį kiauliuką mes nemažai laiko palaidą laikydavom - ar yra šansų, kad nesipeš?
Atsakyti
QUOTE(san @ 2013 03 04, 17:02)
Sveikos žiurkininkės,
išsirinko mano vaikas, kad žiurkės nori. Gal galit nurodyti kokį puslapį, kur pakankamai informacijos pradedantiesėms?

Sveiki,
Daugiausia informacijos yra žiurkių forume http://www.ziurkes.lt/forumas/
Tik žiurkes reikia auginti minimum po dvi smile.gif Kodėl būtent tiek irgi parašyta forume

QUOTE(san @ 2013 03 04, 17:02)
Gyvens atkiruose ne tik narvuose, bet ir kambariuose. Bet ankstesnį kiauliuką mes nemažai laiko palaidą laikydavom - ar yra šansų, kad nesipeš?

Tai jei žiurkė ir kiaulytė gyvens atskiruose kambariuose, tai ir lakstys po atskiras teritorijas.
Paleisti žiurkę lakstyti po visus namus nepatariu - ir žiurkei nesaugu, ir jums bus problematiška - žiurkės juk graužikės, įvairūs laidai - daugelio žiurkių silpnybė, ir baldai gali nukentėti, ir plintusai/tapetai, ir visi šeimynykščių daiktai ar rūbai. Todėl geriausia ir patogiausia žiurkių pasilakstymams paskirti vieną kambarį ir jį "saugiai" sutvarkyti.
Atsakyti