Įkraunama...
Įkraunama...

Žiurkės

QUOTE(ORNELLA @ 2013 03 04, 15:17)

ačiū už info, skaitysim.
Atsakyti
Aš auginu kiaulytę ir dvi žiurkes . Visi trys patinai. Žiurkes parsinešėm jaunutes ir iškart pažindinau su kitais augintiniais. Dabar jei laksto visi po namus tai stebiu ir nenuleidžiu akių, nes maža kas užplaukti gali.

Tiesa pagalvokit iškart apie minusus, nes žiurkių narvą teks kasdien tvarkyti, o bernai dar ir žymi neblogai teritoriją. O ir mityba ne tokia lengva kaip j.k , o ir žymiai didesnės išlaidos
Atsakyti
Ačiū visom už patarimus. 4u.gif
Mano pelės jau visos draugauja thumbup.gif

user posted image
Atsakyti
Keistai atrodo tokios mažuliukės šalia tokios ,,mamos" lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(san @ 2013 03 04, 15:02)
Sveikos žiurkininkės,
išsirinko mano vaikas, kad žiurkės nori. Gal galit nurodyti kokį puslapį, kur pakankamai informacijos pradedantiesėms?
Patirties turim tik sų jūrų kiaule. Be to ir šią planuojam turėti (čia kitam vaikui smile.gif ). Gyvens atkiruose ne tik narvuose, bet ir kambariuose. Bet ankstesnį kiauliuką mes nemažai laiko palaidą laikydavom - ar yra šansų, kad nesipeš?

mano jk su žiurke sutaria, bet vienų nepalieku ax.gif

giekab - smagu smile.gif
Atsakyti
Mano jūrų kiaulytė sbuvo verpetuotos tai kažkodėl vis apie tokias ir galvoju doh.gif Neėt pamirštu, kad jos būna lygiais kailiukais. Beje labai graž-i spalva/margumas wub.gif
Atsakyti
QUOTE(ORNELLA @ 2013 03 03, 21:58)
O jūs darėte specialų tyrimą, ėmė mėginiui būtent jūsų žiurkės kailiuką/išskyras ir jums pasakė kad alergiją būtent jūsų žiurkei?
Jei taip, tai labai gaila kad jums tenka atsisakyti savo gyvūno  verysad.gif

Kolkas dar neatsisakom, man gaila. O alergija ištiesų reiškiasi, jei pabūna arčiau jos, ima čiaudėti, o jei jau paima į rankas, ir patrina akį, tada tinsta akis, jei daugiau santykiauja su ja, tada iš vis ašaroja akys, čiaudo, kosėja, na nejuokas. Bet jei nelenda artyn, tai kaip ir neblogai viskas.
O paimėm mes ją nemažą, bet buvo dar nevisai dar didelė, bandėm prie savęs pratinti, pradžioj žiauriai bijojo, paskui jau ne taip, bet prisipratinti nepavyksta, buvo ir ikandusi, dabar jau nebegriebia už rankų, bet vistiek aš prisibijau. O šiaip mėgstu aš žiurkes, kartą, tai visai mažiuką nusipirkus buvau, tai draugas buvo. Kitas irgi draugelis buvo, ypač, kai kalba apie maistą eidavo.
Atsakyti
QUOTE(MeiLLi @ 2013 03 03, 22:06)
Buvau akropolio kikoj tai akcija suaugusiom žiurkom 10lt nesiekia . Išėjau su sugadinta nuotaika, nes žiurkės tiek jaunos, tiek vyresnio amžiaus tokios pasyvios... Nors ką jos ten gali tam akvariume veikt.. Ech , nematai tai širdies neskauda.

Sveikos, norėčiau vėl auginti kelias žiurkes, tik problema iš kur gauti. Iš daugintojų kategoriškai nenoriu imti, priežasčių nevardinsiu, žiurkių forumo senbuviai mane supras ir taip. O Kika man sukelia tik skausmingus, nemalonius išgyvenimus, panašiai kaip išsakė MeiLLi.
Šiuo metu žmonės vaikų nedalina, tai vis laukiu kokių netyčiukų.
Atsakyti
QUOTE(pipete @ 2013 03 06, 09:28)
Sveikos, norėčiau vėl auginti kelias žiurkes, tik problema iš kur gauti. Iš daugintojų kategoriškai nenoriu imti, priežasčių nevardinsiu, žiurkių forumo senbuviai mane supras ir taip. O Kika man sukelia tik skausmingus, nemalonius išgyvenimus, panašiai kaip išsakė MeiLLi.

O Jūs tik kūdikiukus imate? O maniškės nenorėtumėt priglaust?
Atsakyti
QUOTE(pipete @ 2013 03 06, 09:28)

Ske lbiu mačiau atidavinėja nemažai žiurkiukų. Pažiūrėkit gal patiks .
Atsakyti
QUOTE(pipete @ 2013 03 06, 10:28)

Na, sakykime taip - pasirinkimas lietuviui žiurkių įsigijimo klausimu ne toks jau ir didelis biggrin.gif
Valeri vis retkarčiais turi lizdų, jei laikas "nespaudžia" galima pas ją palaukti
O šiaip tai daugintojas daugintojui nelygu biggrin.gif Nes pavyzdžiui aš daugintojus skirstau į 4 kategorijas biggrin.gif
Aš nenorėčiau imti iš daugintojų, kurie kergia bile ką su bile kuo nežiūrėdami nei tėvų sveikatos, nei giminystės ryšių, neduoda mamoms pailsėti ir atsistatyti ir verčia gimdyti po 4-5 lizdus ir atidavinėja vaikus nuo 3-4 svaičių (nenorėčiau, bet nesakau kad niekada neimsiu rolleyes.gif )
Bet yra žmonių, bandančių ne dauginti, o veisti - jų žiurkiukai rankiniai, pakankamai normaliai užauginti ir su gera sveikata pirkimo momentui.
Plus kad ir kaip norėtusi užmerkti į tai akis, bet yra ir visada bus tie daugintojai, kurie augina žiurkes gyvačių maistui, ir perkant ten žiurkiuką juokinga galvoti apie jų biznio skatinimą ar neskatinimą, nes jų žiurkiukai skirti visai kitai rinkai (t.y. maistui), neparsidavė mažas - parsiduos didelis ar užšaldytas. Tiesiog imant iš jų suteiki nors kelioms gyvybėms šansą nugyventi ilgą žiurkišką gyvenimą pas mylintį šeimininką smile.gif
Galėčiau pasiūlyti paimti iš Vilmanto iš Botanikos sodo (augina "maistines" žiurkes pardavimui ir savo nuosavam minizoosodui)
Arba iš Kauno Skaliaro zooparduotuvės - kiek turiu jų žiurkių visų charakteris superinis, vienintelis minusas man kad yra pakankamai nedidelės (merginos apie 300g), na ir aišku su sveikata kaip pasiseks (su paskutinių trijų prieš pusmetį imtų merginų sveikata pasisekė)
Atsakyti
http://grynas.delfi....u.d?id=60842233
Atsakyti