QUOTE(pipete @ 2013 03 06, 10:28)
Sveikos, norėčiau vėl auginti kelias žiurkes, tik problema iš kur gauti. Iš daugintojų kategoriškai nenoriu imti, priežasčių nevardinsiu, žiurkių forumo senbuviai mane supras ir taip. O Kika man sukelia tik skausmingus, nemalonius išgyvenimus, panašiai kaip išsakė MeiLLi.
Šiuo metu žmonės vaikų nedalina, tai vis laukiu kokių netyčiukų.
Na, sakykime taip - pasirinkimas lietuviui žiurkių įsigijimo klausimu ne toks jau ir didelis
Valeri vis retkarčiais turi lizdų, jei laikas "nespaudžia" galima pas ją palaukti
O šiaip tai daugintojas daugintojui nelygu

Nes pavyzdžiui aš daugintojus skirstau į 4 kategorijas
Aš nenorėčiau imti iš daugintojų, kurie kergia bile ką su bile kuo nežiūrėdami nei tėvų sveikatos, nei giminystės ryšių, neduoda mamoms pailsėti ir atsistatyti ir verčia gimdyti po 4-5 lizdus ir atidavinėja vaikus nuo 3-4 svaičių (nenorėčiau, bet nesakau kad niekada neimsiu

)
Bet yra žmonių, bandančių ne dauginti, o veisti - jų žiurkiukai rankiniai, pakankamai normaliai užauginti ir su gera sveikata pirkimo momentui.
Plus kad ir kaip norėtusi užmerkti į tai akis, bet yra ir visada bus tie daugintojai, kurie augina žiurkes gyvačių maistui, ir perkant ten žiurkiuką juokinga galvoti apie jų biznio skatinimą ar neskatinimą, nes jų žiurkiukai skirti visai kitai rinkai (t.y. maistui), neparsidavė mažas - parsiduos didelis ar užšaldytas. Tiesiog imant iš jų suteiki nors kelioms gyvybėms šansą nugyventi ilgą žiurkišką gyvenimą pas mylintį šeimininką

Galėčiau pasiūlyti paimti iš Vilmanto iš Botanikos sodo (augina "maistines" žiurkes pardavimui ir savo nuosavam minizoosodui)
Arba iš Kauno Skaliaro zooparduotuvės - kiek turiu jų žiurkių visų charakteris superinis, vienintelis minusas man kad yra pakankamai nedidelės (merginos apie 300g), na ir aišku su sveikata kaip pasiseks (su paskutinių trijų prieš pusmetį imtų merginų sveikata pasisekė)