Įkraunama...
Įkraunama...

Kaip įvaikinti be įvaikinimo?

QUOTE(Mergiona @ 2013 02 12, 20:01)
Ir blogai, kad daug vaiku praranda sansus gyvenime nes negauna pinigu...






blogiau, kai tėvai gimdo be atsakomybės. ir nemąsto, kad jų vaikų - niekas neprivalo išlaikyti, niekas tėvams nieko neprivalo.
baisusis socializmo palikimas. arba vaiknamio mąstysena - 'man visi skolingi'....

QUOTE
g.gif o kad kas vaika su lovyte ir kitais atributais pagimdytu- teko?  g.gif

kiek pamenu, pašalpos gimus vaikui vis dar galioja.....
Atsakyti
QUOTE(Mergiona @ 2013 02 12, 21:01)
Sutaupe, bet ne 2000  schmoll.gif Nes per mokescius dalis tu pinigu griztu. Bet ne esme. Saunu kad yra globeju, saunu kad valstybe nors tiek jiems isgali moket. Ir blogai, kad daug vaiku praranda sansus gyvenime nes negauna pinigu...
Papildyta:
g.gif o kad kas vaika su lovyte ir kitais atributais pagimdytu- teko?  g.gif

o pinigines islaidos skiriasi jei tavo nuosavam 6meciui uniformos reikia, ar jei gavai 6meti globot ir uniformos reikia? Ar nuosaviems uniforma kaip oda uzauga?


Kažkaip, kaip jau teko patirti nėštumas trunka 9 mėnesius. Dažniausia. Per tą laiką kažkaip galima susidėlioti savus finansus pasitaupyti ir nusipirkti. Toks globos būdas, kaip Germinės ir iš tiesų darbas. Tiesiog vieną dieną būna skambučiu informuojama, kad ji privalo ir tiek.Per savaitę. Ir niekam neįdomu, kaip ji tuos vaikus aprūpins. Tiesiog privalo. Po pusmečio sako- tėvai pasitaisė, ir juos jiems grąžina, ta labdara kuria ji suteikė- neatlyginama niekaip. Pirmi įsigijimai ir yra lovos, patalynė, pampersai, psichologinė pagalba, vadovėliai, rūbai. Maždaug apie 2000. Per pusmetį pašalpos 3120. Jūs norit įtikinti ją kuo, kad to tūkstančio 1120 per tą pusmetį ir pakako- maistui, išaugtiems rūbams ir visokiems dalykams, mokesčių daliai? Jei jūs taip sugebėtumėt- pasidalinkit kaip. Mums bus įdomu. Apie tai, kad globojami vaikai adaptacijos periodu dar ir niokoja globėjų turtą, bei svo asmeninį inventorių net nekalbu. Jūs čia atėjot ir pamokslaujat nieko neišmanydama ir nežinodama. Kažin kaip reaguotumėt jūs, jei jums išsiskyrus, gaunamą iš sutuoktinio sumą, iš jūsų algos imtų ir atskaičiuotų darbdavys. Tiesiog sakytų tu tą sumą iš sutuoktinio gauni. Ir tą apkarpytą imtų mokėt kas try s mėnesiai? Su globos pašalpa taip ir yra- globotinis, valstybės galva, negali niekaip gauti daugiau nei 520. Jei iš tėvų pavyksta išieškoti kokius alimentus, ar našlaičio pašalpą vaikas gauna- globos pašalpa būna ta suma ir sumažėjus. Perskaičiavimas to sumažėjimo vyksta tris mėnesius smile.gif . Tris mėnesius negauni nieko.
Atsakyti
QUOTE(Karusia @ 2013 02 12, 21:17)
Mergiona - o vat taip sąžiningai - kodėl jūs globėjų forume? panūdo svetimas kišenes patikrinti ar nuoskaudos miegoti neleidžia? g.gif


saziningai jau rasiau, bet skaityt turbut nemokat (ar nuoskaudos atminti trumpina lotuliukas.gif lotuliukas.gif lotuliukas.gif ). Sudomino Supertecio tema, o toliau jau "gyvenimo tiesu aiskintojos" parvare.

QUOTE(Germinė @ 2013 02 12, 21:21)
Gerai tu čia.Tiesiai į dešimtuką  drinks_cheers.gif


blink.gif doh.gif

QUOTE(Karusia @ 2013 02 12, 21:27)
blogiau, kai tėvai gimdo be atsakomybės. ir nemąsto, kad jų vaikų  - niekas neprivalo išlaikyti, niekas tėvams nieko neprivalo.


na... visaip buna
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Mergiona: 12 vasario 2013 - 21:15
QUOTE(alfija @ 2013 02 12, 21:49)
Jūs čia atėjot ir pamokslaujat nieko neišmanydama ir nežinodama.


nors viena mano "pamoksla" parodykit ax.gif

Panos, jus taip pripratot kad jus visi puola del tu pinigu, kad visur ta puolima izvelgiat doh.gif Ir dalis taip pavydi kad kazkas kazkur kazkuo turi daugiau kad akyse tamsu unsure.gif Sekmes dideliausio ir gelbedamos pasauli nesutripkit tu vaiku/ zmoniu kurie nepriklauso jusu isrinktuju pasaulio gelbetoju sektai. Jie irgi verti ir gyvent, ir vieta po saule turet. unsure.gif

P.S. Germine, jums didelis aciu, ta mano drauge uzvedet ant kelio, nors ir ne LT. 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Mergiona: 12 vasario 2013 - 21:26
Aš labai už tai,kad vaikai augtų šeimoje.Jei globėjams mokėtų nors šiek tiek,jei valstybė bent jau socialiai apdraustų,manau,institucijose liktų minimaliai vaikų.O vėliau gal ir išnyktų tie siaubo ir nemeilės namai.
Mums visko užtenka.Niekam nepavydžiu.Bet žinodama,kad nepajėgsiu užaugint,daugiau negimdžiau.O tikrai norėjau.Manau,kad gal irgi galėjau ieškot kažkokių pašalpų,labdaros...
Globa man padėjo realizuoti norą auginti,auklėti,mylėti.Žinoti,kad darau gerą.Visai nebijau prisipažinti.
O šeimai,kuriai neduota susilaukti biologinių palikuonių,tai tiesiog galimybė pajusti motinystė ir tėvystės džiaugsmą.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Germinė: 12 vasario 2013 - 22:12
QUOTE(Mergiona @ 2013 02 12, 22:25)
nors viena mano "pamoksla" parodykit  ax.gif

Panos, jus taip pripratot kad jus visi puola del tu pinigu, kad visur ta puolima izvelgiat  doh.gif Ir dalis taip pavydi kad kazkas kazkur kazkuo turi daugiau kad akyse tamsu  unsure.gif Sekmes dideliausio ir gelbedamos pasauli nesutripkit tu vaiku/ zmoniu kurie nepriklauso jusu isrinktuju pasaulio gelbetoju sektai. Jie irgi verti ir gyvent, ir vieta po saule turet.  unsure.gif

P.S. Germine, jums didelis aciu, ta mano drauge uzvedet ant kelio, nors ir ne LT.  4u.gif


jūs čia atėjot svetimo"turto" skaičiuoti. Kaip jau viena įmotė yra sakius- čia , viskas kas yra rašoma yra mūsų gyvenimas, o ne kažkieno pletkų šaltinis.
Atsakyti
QUOTE(superttis @ 2013 02 05, 21:01)
Nusprendžiau sukurti atskirą temą.

Aksiomos:

1. Jokių VTAT, jokių globos/šalpos ir kitokių išmokų.
2. Moters namuose nereikia.
3. Aplinkinių nuomonė įdomi tik aplinkiniams.



Vieni svaigalai, tikiuosi čia tik provokacija - trolinimas - kad šaršalas kiltų, ir šiaip smagiau būtų.

Nes šiaipjau, rimtai negaliu į tai žiūrėt, apart kaip į kažkokį vidurio amžiaus krizės ištiktą, su realybe susipykusį diedą.

Jei nėra šeimos, tam kam tų vaikų reikia? Kas per nelegalių būdų ieškojimas? Jeigu taip norisi pasitarnauti svetimiems vaikams, galima išvykti misijon į afriką, azerbaidžaną, gvatemalos šiukšlynus, ar betkur panašiai, ir rūpintis jais dideliais kiekiais, įvairiausiais būdais - galima atsakant atgal prisvaigt dar tris kilometrus teksto. Kas per "problema" ieškant berniuko kurio LT tikrai niekas neduos?

O gal vietoj nepasitenkinimo liejimo apie sisteeeemą, darbuoooootojus, piiiiinigus ir pan. geriau nueit į kokį svarbų postą ir imtis daryt pokyčius? Kam čia užsiimti demagogijom ir provokacijom?
Atsakyti
Prieš kurį laiką buvau sukūręs temą apie "įvaikinimą be įvaikinimo". Ją galima rasti čia: http://www.supermama...howtopic=901986

Aktyviai nesireiškiau, bet temoje atsirado ir palaikančių ir smerkiančių. Tema surinko nemažai žinučių. Tai nebuvo nei provokacija nei trolinimas, kaip kai kurie manė. Po gero pusmečio paieškų, surinkus nemažai informacijos, kuri mane ne tik nustebino, bet ir šokiravo, nusprendžiau pasidalinti kai kuriais pastebėjimais.

Iš karto perspėju, kad čia nebus kalbama apie pyplius, apie kuriuos dažniausiai diskutuojama šiame skyriuje. Kalbėsiu apie vaikus nuo 10 m., dažnai vadinamus sunkiai auklėjamais. Stebėjimuose sugebėjo dalyvauti 3 valstybiniai vaiknamai ir 4 vaikai.

Išskirsiu dvi dalis:
- patekimas ir ištrūkimo subtilybės;
- "išauklėjimo" metodai.

Patekimas ir ištrūkimo subtilybės.

Patekimo schemos yra panašios, šiuo atveju nieko nenustebinsiu. Tėvai geria, kažkas paskundė arba sulaikė naktį arba dar kažkas. Čia viskas trivialu ir suprantama. Įdomiausia, kas vyksta vėliau. Ogi toliau VTAT sprendimu (kelių bobelių, iš kurių minimum vienai pagrindinei klimaksinis periodas o kitoms dažniausiai nedap***tas) per 3 darbo dienas parengiamas sprendimas savivaldybės administracijai, perkelti vaiką į globos ar rūpybos įstaigą, kuris yra administracijos 100% patvirtinamas. Gerai, jei tėvai tą žino ir sugebės per dieną išsiblaivyti ir su triukšmu pasiimti vaiką atgal. Dažniausiai ne tas kontingentas, kad sugebėtų.

Toliau dar įdomiau. Nuo šio momento užmirškite teisinę valstybę. Viska sprendžia VTATas. Tu negali kreiptis į teismą dėl jų veiksmų, kadangi viskas padaryta atseit teisėtai, tu negali apskųsti jų veiksmų, kadangi nėra ko skųsti - nebuvo jokio teismo. Jei tavęs netenkina VTAT veiksmai tu neturi kur jų skųsti! Tiesiog tai neįmanoma! Geriausiu atveju gali rašyti skundą pačiam VTAT. Jie nagrinės skundą mėnesį laiko ir paskui aplankę tėvų namus pastebės aibę trūkumų - per mažai erdvės, baldai per seni, reikia daryti remontą, per mažai kambarių, nes skirtingų lyčių vaikai turi turėti atskirą kambarį ir tėvai, žinoma, taip pat. Pagal įstatymą VTAT tik po pusės metų privalo kreiptis į teismą dėl vaikų grąžinimo arba tėvystės teisių apribojimo. Puse metų 10 metų vaikui labai daug. O ką gali padaryti tėvai arba vienišas tėvas, jei ir taip sunkiai verčiasi? Pasikeisti būstą į erdvesnį? Nusipirkti naujus baldus? O gal vaikai buvo vienintelė jų viltis ir noras kabintis į gyvenimą?

Tai gal ir man taip - surandu sunkiai besiverčiančius tėvus ir pasiimu vaikus. Paskui pareiškiu, kad jie vaikų neatgaus, kol jie nesukurs sąlygų jiems geresnių nei pas mane????? Čia gi akivaizdus valstybinis reketas! Kodėl tai vyksta nesunku paaiškinti - kiekvienas vaikas tai papildomos pajamos, deja, nemažos.

"Išauklėjimo metodai.

Primenu, kad kalbu apie sunkesnius vaikus nuo 10 metų.

Galima išskirti 3 pagrindines poveikio priemones. Jos naudojamos kai nenorima sukti galvos ir surasti kitų būdų.

1. Lengviausia. Dažniausiai tokie vaikai apgyvendinami kambariuose, kur yra vienas ar keli vyresni. Vaikų auklėtojams mušti negalima, tai yra naudojama vyresniųjų pagalba. Jie, dažniausiai už cigaretes "auklėja" neklusniuosius. Naudojama ir psichologinė ir fizinė prievarta.

2. Jei vaikas pasitaikė labai maištingas ir vyresnių kumščiai nepadeda, vaikui prasideda isterija ar depresija - kviečiami gydytojai ir jis vežamas i psichiatrinę ligoninę. Taip, aš nefantazuoju. Tik dėl šios priežasties ten šiuo momentu "gydosi" vienas visiškai normalus ir guvus vaikas. Ir tai vyksta 2013 metais!

3. Jei psichiatrinėje praleidžiama keletą savaičių ir po to sugrįžtama, yra dar viena baisesnė poveikio forma - uždaryti į sugriežtinto režimo vaiknamius (Čiobiškis, Veliučionys).

Ne visiems taiko 2 ir 3 tipo poveikio formas, užtenka nors vieną ten pasiųsti, kiti bus išsigandę. Na dar pridėjus 1 tipo poveikį išvis Makarenkomis pasijaučia.

Teisybės dėlei, viename iš man pasitaikiusių vaiknamių 2 ir 3 tipo nebuvo, tik 1. Tačiau ten vaikai masinami kelionėmis į užsienius ir panašiai. Vyras direktorės įtakingas, gali daug leisti. Bet paėmimas ten vykdomas be priekaištų pagal schemą. Be atgalinio kelionės bilieto.

Daug ko neparašiau, tiesiog pabandžiau koncentratą padaryti. Į klausymus atsakysiu.

I am using TOR.





Atsakyti
nelabai suprantu visos šio rašto prasmės? Jūs išsikalbėti norite, pakeisti kažką šioje sistemoje ar garsiai piktintis. KAipo nieko naujo neparašėte ir nelabai nustebinote, nes XXI amžiuje ne tik LT taikomos XX ar net XIX amžiaus priemonės. Šis skyrelis labiau pritaikytas konkrečioms situacijoms iš gyvenimo aptarti ir pasidalinti patirtimi, o tai kad Jūs viską surašėte ir mes čia visi pasipiktinsim, tai realiai situacijos nepakeis.
Atsakyti
QUOTE(šeimos kaklas @ 2013 10 30, 03:38)
nelabai suprantu visos šio rašto prasmės? Jūs išsikalbėti norite, pakeisti kažką šioje sistemoje ar garsiai piktintis. KAipo nieko naujo neparašėte ir nelabai nustebinote, nes XXI amžiuje ne tik LT taikomos XX ar net XIX amžiaus priemonės. Šis skyrelis labiau pritaikytas konkrečioms situacijoms iš gyvenimo aptarti ir pasidalinti patirtimi, o tai kad Jūs viską surašėte ir mes čia visi pasipiktinsim, tai realiai situacijos nepakeis.


Nesmagu, kad nesustebinau. Smagu, kad pastebėjot. Ačiū!
Atsakyti
Va būtent todėl būtų daug geriau valstybei panaikinti vaikų namus kaip tokius ir investuoti į laikinus ir nuolatinius globėjus, įtėvius. Tuomet mažesni pinigai galėtų atlikti didesnį darbą, o sutaupytus pinigus galima būtų panaudoti ir geresnei šio mechanizmo kontrolei. jei būtų galima skirti daugiau pinigų, galbūt daugiau atsirastų norinčių globoti vakus. O tinkančių šiam darbui ir pašaukimui atrankos mechanizmai jau yra sukurti ir naudojami.
Mergiona bandė įrodyti, kad vertėtų geriau investuoti į prevenciją (mokymus, auklėjimą...) tačiau edukacinių priemonių veiksmingumas yra labai mažas (yra nemažai mokslo šaltinių, įrodančių, kad artimas nuliui), yra prevencinės priemonės, kurios gana veiksmingos ir pigios,tačiau valstybė neturi valios jų priimti. Kadangi daugiausiai socialinių problemų (ypač asocialumo, vaikų nepriežiūros klausimais) sukelia alkoholio vartojimas, veiksmingiausia yra alkoholio kainos didinimas (akcizai), prieinamumo mažinimas (mažiau parduotuvių prekiaujančių alkoholiu, ribotas laikas nusipirkti...), reklamos draudimas, nepilnamečių vartojimo, vartojimo viešose vienose griežtesnis draudimas...
VTAT sistemoje daug netvarkos, bereikalingo nepaaiškinamo biurokratizmo - ne viskas padaroma dėl kiekvieno vaiko gerovės, todėl čia taip pat būtinos esminės pertvarkos, kurios leistų maksimaliai sutaupyti laiką, kuris čia ypatinagai brangus ir svarbus. Taip pat reiktų išgryninti, išskaidrinti vaiko paėmimų iš biologinių tėvų ir gražinimo jiems prielaidas ir aplinkybes, kad nekiltų jokių diskusijų, kad ši priemonė buvo būtina ir turėjo būti taikoma būtent tiek laiko, bei sukurti atsakomybės už savo veiksmus ar jų nebuvimą mechanizmai.
Galbūt aš kalbu ir lozungais, nieko konkrečiai nedarydamas, tačiau idėjų iškėlimas ir bandymasdiskutuoti bei kovoti už savo tiesas, gali būti pradžia permainoms, ypač, kai įsitraukia į šį kelią vis daugiau žmonių...
Atsakyti
QUOTE(mindudo @ 2013 11 02, 03:19)
, o sutaupytus pinigus galima būtų panaudoti ir geresnei šio mechanizmo kontrolei.

norinčių pakontroliuoti tuos globėjus - sočiai. tik norinčių padėti - nerasta.
Atsakyti