Įkraunama...
Įkraunama...

Psichologinės problemos ir nevaisingumas

QUOTE(Maidenana @ 2013 02 06, 19:47)
man mama sake nuo pat jaunystes, kad as neverta savo seimos ir ji nenori, kad as tuireciau savo vaiku (mat, jai teks su jais sedeti). mane gimdydama ji vadovavosi "visi taip daro". tikriausiai. arba apskritai nekuo. nes po manes tik spedavo abortus darytis.


man atrodo cia labai rimta unsure.gif tokie dalykai like nuo vaikystes ir santykiu su tevais gali labai giliai sedeti pasamoneje ir veikti psichosomatikos lygmeny unsure.gif butu labai gerai sita tema isnagrineti ir istraukti i pavirsiu 4u.gif

QUOTE(lollypopas @ 2013 02 07, 00:28)
na as irgi nelabai linkusi tiketi tokiais visokiais dalykais, tik kazkodel ta knyga padare dideli ispudi, priverte susimastyti apie dalykus apie kuriuos gyvenime net nepagalvojame,gal pamirstame arba net nezinom kad egzistuoja na kazkaip graziai viskas aprasyta ten, tas mamos ir vaiko rysys ir vaisiaus busena mamos isciose wub.gif


Man labai patiko sita knyga, ji labai pozityviai nuteikia, sisskaido ivairiausias baimes ir abejones, pakrauna lyg kazkokia motinystes dvasia wub.gif Tuo momentu kai ja skaiciau gavau tikrai labai daug to ko pati savyje neturejau wub.gif
Atsakyti
Paskaitinėjau šitą temelę ir kažkaip lengviau ant dūšios paliko blush2.gif

Kai mus užpuola 'draugai', giminaičiai su klausimais dėl vaikų visad puolu atgal, nemoku kitaip "Kam tų vaikų reikia unsure.gif , mes dėl savęs gyvenam, nenoriu figūros susigadinti" ir pan nesamonės, o parėjus namo žliumbiu doh.gif .
Ir šiaip pastebėjau, kad nenoriu net žiūrėti į leliukus ar mažus vaikus, pro vaikiškų rūbelių parduotuves einu pro šalį galvą nusukus doh.gif , jaučiu aplinkiniai galvoja kad esu ragana, kad taip šneku, elgiuosi ir šiaip, neįsileidžiu minčių kad noriu savo vaikučio, nes tiesiog jo noriu (jaučiu pirmąkart šitą žodžių junginį leidau sau pasakyti/parašyti/pagalvoti).
Nors netikiu aš tokiais dalykais, bet vis lenda mintis į galvą, kad gal aš pati užprogramuoju save tokiu elgesiu, kad niekaip nepavyksta, gal reikia tą storą skūrą mesti šalin g.gif

Nežinau, kam čia parašiau tai biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Lynete @ 2013 02 06, 23:57)
man atrodo cia labai rimta  unsure.gif tokie dalykai like nuo vaikystes ir santykiu su tevais gali labai giliai sedeti pasamoneje ir veikti psichosomatikos lygmeny  unsure.gif butu labai gerai sita tema isnagrineti ir istraukti i pavirsiu  4u.gif


as ir taip manau
Atsakyti
QUOTE(Ne_Ta_Pati* @ 2013 02 07, 20:03)
Kai mus užpuola 'draugai', giminaičiai su klausimais dėl vaikų visad puolu atgal, nemoku kitaip


Idomiausia kad kai tie vaikai atsiras, jiem jie bus nebeidomus.... kartais toks ispudis kad zmones klausia is neturejimo ka daugiau paklaust rolleyes.gif galu gale...KOKS JU REIKALAS? kodel visiems reikia atsiskaitinet?... o kiek nervu ir pergyvenimu sukelia tokie "nekalti" klausimai... unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(Maidenana @ 2013 02 06, 19:47)
/.../man mama sake nuo pat jaunystes, kad as neverta savo seimos /.../

O Jūs pati kaip galvojat - esate verta turėti savo šeimą ar ne?

Kalbant apie neaiškios kilmės nevaisingumą, viena iš psichologinių priežasčių, galinčių apsunkinti pastojimą yra komplikuoti, traumuojantys santykiai su mama. Savo kaip moterų, kaip motinų vaizdą mes modeliuojame "žiūrėdamos" į savo motinas. Kada santykiai apsunkinti, tada ir mūsų pačių moteriškumas, motiniškumas, savęs vertinimas yra fragmentiškas.

Labai gaila, kad brūkšniukas tik vienas.
Atsakyti
QUOTE(Ne_Ta_Pati* @ 2013 02 07, 20:03)
Paskaitinėjau šitą temelę ir kažkaip lengviau ant dūšios paliko blush2.gif
..............
Nežinau, kam čia parašiau tai biggrin.gif

Šita tema kaip tik tam ir skirta wub.gif
Atsakyti
Laba visoms čia susirinkusioms,
visai netikėtai čia užklydau, .....ne be reikalo taip sakant.....
nes iki šiol domėjausi kaip natūraliai, gražiai susiplanuoti vaikelį, domėjausi pastojusių komentarais, patarimais ir t.t. ovuliaciniai testai, BT matavimas.
tačiau visa tai veltui, ašaros, depresija, liūdesys, nusivylimas, paskui vėl pakilimas ir vėl laukimas, planavimas ir t.t. - visa tai taip išvargino, nebejaučiu atrodo žemės. maniau aš viena tokia - netikus, netinkama ir negera,,,,tačiau pasirodo aš ne viena.....ir tai šiek tiek, labai mažai, bet guodžia.
amžinas KODĖL? kodėl man? juk laukėm ir tikėjomės, ju tai taip paprasta....smile.gif
deja, ne man , o kitom.
man kol kas matyt nelemta.....
pakalbinau aš savo seną bendradarbę, senai jau bekalbėjome, susirašėme, pasirodo ji laukiasi, ir labai lengvai - vien du ir jau yra.
tikėjausi išgirsti - mums irgi ne iš pirmo karto gavosi....deja - aš to neišgirdau....
tik dar labiau suspaudė širdį.

buvay vakar pas gydytoją - nieko gero nepasakė. liepė po savaičių dar palaukti, gal koks stebuklas ir gausis, nors ovuliacijos panašu nebuvo ir nebus.
vėl krūva tyrimų, vėl apžiūros ir t.t.
ir vėl iš naujo.....nes kitos išeities nėra....

ir manau daugelis mane supras, tą tokį kartų, spaudžiantį jausmą širdyje atpažins....
visos tai išgyvena, bet kauip su tuo kovoti? kaip su savimi susitvarkyti???
va čia aš ir nebepajėgi.jau nebeturiu jėgų.
labai labai man sunku.....
Atsakyti
Zuikutee, o kiek metu planuojat?
Stiprybes 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(tokia profesija @ 2013 02 08, 00:02)
O Jūs pati kaip galvojat - esate verta turėti savo šeimą ar ne?

Kalbant apie neaiškios kilmės nevaisingumą, viena iš psichologinių priežasčių, galinčių apsunkinti pastojimą yra komplikuoti, traumuojantys santykiai su mama. Savo kaip moterų, kaip motinų vaizdą mes modeliuojame "žiūrėdamos" į savo motinas. Kada santykiai apsunkinti, tada ir mūsų pačių moteriškumas, motiniškumas, savęs vertinimas yra fragmentiškas.

Labai gaila, kad brūkšniukas tik vienas.

Aisku, verta. As gi moteris. kiekviewnas zmogus turi teise i savo nuomone ir kiekvienas turi savo charakteri. tai, kad ji mano mama neturi itakoti mano apsisprendimo kurti savo seima, gimdyti savo vaikus. Ji gali pasakyti ka ir kaip ji isivaizduoja, bet tai vien jos subjektyvi nuomone. As galiu ta nuomone isklausyti, o jau isvadas as kaip nors pati pasidarysiu.

Taip, ji traumavo neprastai, bet kadangi as savo durnaus charakterio deka mazai ko klausausi, t.y. sunkiai surandu zmogu, kurio nuomone man butu autoretitinga, man pavyko maksimaliai isvengti traumos.

Tiesa, jis buvo II kita diena. bet persileidineju dabar. iskarto po implantacijos. jau ketvirta diena upemis plaukiu. jau galva svaigsta nuo kraujo netekimo, net clexana meciau. 6-tas pavykes IUI baigesi mano kazkokiom, tikriauisai, imuninem, problemom. nu ka.. teks eilini karta tirtis. 35-mecio jubiliejaus proga gavau ryte teigiama nestumo testa ir vakare - persileidima. Fantastiskai atsvenciau. Siandien prisigersiu raudonojo vyno su tevais ir mociute. jie gi nezino nieko, sventes reikalauja. nu ka - bus jiems svente. gal hemoglobina pasikelsiu nors kiek.
Atsakyti
QUOTE(barbarise @ 2013 02 06, 19:53)
Knyga apie kuria kalbat.


Laba mergaites, gal turit dar kokiu knygu parekomenduoti?
Atsakyti
QUOTE(Pelargonija @ 2013 02 06, 22:08)
Na, o manęs visai turėjau nebūti. Vyresnė sesuo maža sunkiai sirgo, darė 3 operacijas, mama neišėjo iš ligoninių. Ir kai apsižiūrėjo kad manęs laukiasi, mama labai verkė ir ruošėsi daryti abortą.
Bet aš visai nenusiteikiu, kad tai galėjo turėti kokios įtakos mano gyvenimui. Tiesiog tikiu tik gerais prietairais ir "prisikalbėjimais", o blogus ignoruoju.
Ne į temą biški - mano sesuo paskui 15 metų buvo profesionali sportininkė  rolleyes.gif O iki 2 metų amžiaus buvo abejonių ar ji išgyvens.

Deje, bet vienodai veikia tiek geri, tiek blogi prietarai :
O set kaip gyvenimas susikloste - uz tavo seseti mama labai kovojo tai ji greiciausiai ir sportininke ir jau senai mama. Pasak to paties Zarskaus, kurio teorijom as prijauciu - matomai tau neliko tos gyvenimo dziagsmo dalies, nes jau laukdama teves vos neissizadejo. Nors mes ir uzsimerkiam i tokiu ,,nereiksmingus" dalykus, bet visai be reikalo, jei panagrinetume giliau, atrastume tas priezastis, kurios gal but turi itakos kodel dabar negalime susikurti savo seimos..

QUOTE(dyendy @ 2013 02 09, 19:05)
Laba mergaites, gal turit dar kokiu knygu parekomenduoti?

Vilmos Lu, man uzrode narys gluosnis . butent pavadinimu ,,vaikai gimsta is bucinio". as jau buvau dejus nuoroda i sia tema.
Ozarskaus knygeliu keletas yra - as iki gimimo ir dar labai patiko gimimo slepinys.
po to lyg skaiciau ,,kas pavoge gandra", nepamenu autoriaus.
Atsakyti
QUOTE(Linutas @ 2013 02 09, 20:54)
Vilmos Lu, man uzrode narys gluosnis . butent pavadinimu ,,vaikai gimsta is bucinio".

nerandu info internete apie sia knyga g.gif
Atsakyti