sveikos mamytės, noriu jūsų patarimų, mano sūneliui jau metai ir mėnuo, bet vis baisu pradėti duoti kiaušinienę ar omletą. duodu tik kiaušinio trynio, o kaip darot jus?
ir kiek kartų valgo jūsų mažyliai kiaušinius. ačiū lauksiu atsakymų
Mano mažiukei taip pat metai ir mėnuo, o kiaušinio neduodu visai, kadangi pirmą kartą, kai daviau trynio labai vėmė, po to dar kelis kartus bandėme tas pats, tai kolkas neduodu. O kiaušinienę ir omletą sakyčiau truputį ankstoka duoti, čia tik mano nuomonė.
QUOTE(florida @ 2006 05 21, 15:08)
sveikos mamytės, noriu jūsų patarimų, mano sūneliui jau metai ir mėnuo, bet vis baisu pradėti duoti kiaušinienę ar omletą. duodu tik kiaušinio trynio, o kaip darot jus?
ir kiek kartų valgo jūsų mažyliai kiaušinius. ačiū lauksiu atsakymų 
Na,mes esam didesni,bet kiaušinius pradėjomvalgyt kažkur nuo 1,5 metų,nes iki tol neįkiši
aciu, kad pasidalinat savo patirtim ir nuomone, na as savajam esu davus pabandyti truputi omleto nuo musu stalo, nieko neatsitiko ir jam skanu buvo. tai galvoju kol kas irgi neskubeti, nors kai pasiskaitinejau čia tai daug mamyčių jau duoda kiaušinienes.
Valgom kiausiniene ir omleta.
Taip pat megsta virtus kiausinius-idedu tarkuota suri,desros ir grietine.Dar bandziau agurka ar pomodora-labai skanu!!
Duodu 1-2 k. i savaite
Taip pat megsta virtus kiausinius-idedu tarkuota suri,desros ir grietine.Dar bandziau agurka ar pomodora-labai skanu!!
Duodu 1-2 k. i savaite
Kazkur esu girdejusi kad kiausini vaikui galima tik nuo metu duoti,as pirma karta daviau savo dukrytei virta kiausini kai jai buvo beveik metukai,imaisiau i darzoviu kosyte,ir labai jai patiko
drąsiai galima duoti kiaušinio trynį(kietai virtą) ir nuo 10mėnesių.Omletą ir kiaušinienę nuo metukų tai tikrai,nes kiaušinis turi įvairių naudingų maisto medžiagų,be to toks maistas lengvas,gerai suvalgomas ir tikrai nekenksmingas
Nu nezinau del to nekenksmingumo
, cia manau labai individualu.
Mums tuoj bus metai, praeita savaite pirma karta iskepiau omleta, nors tryni jau nuo 10men. valgom, po pusvalandzio vaika ismete baisiom demem, sutino ausytes ir klyke nesavu balsu, jau galvojau greitaja kviesti
Atvaziavus gydytoja sugirde antielerginiu vaistuku ir kaip ranka nueme. Todel kiausinienes laaaaaabai bijau
Ir siulau jos ragauti labai atsargiai.
Mums tuoj bus metai, praeita savaite pirma karta iskepiau omleta, nors tryni jau nuo 10men. valgom, po pusvalandzio vaika ismete baisiom demem, sutino ausytes ir klyke nesavu balsu, jau galvojau greitaja kviesti
Mes kiausini valgom jau senokai.Is pradziu atsargiai tik tryni,o dabar tiek kiek pats nori.Manau jei vaikas alergiskas kiausiniui,tai pastebet galima valgydinant tryni. :)
Mums jau beveik 9,5men.Gydytojos klausiau nuo kada galima kiausini pradeti duoti,tai sake per daug neskubeti.Geriausia pradeti duoti nuo vieneriu metu.
Na o del kiausinienies tai irgi nereikia skubeti,kadangi kazka kepta vaikui duoti labai nesveika...Kuo veliau,tuo geriau.
Na o del kiausinienies tai irgi nereikia skubeti,kadangi kazka kepta vaikui duoti labai nesveika...Kuo veliau,tuo geriau.
tryni pradejo ragaut nuo 10menesio o kai suejo metukai pradejau duot omleto jai labai patinka vos ne skaniausias maistas;)bet is pradziu reik stebet ar jokios alergines reakcijos nera;)