Įkraunama...
Įkraunama...

Gimdymas ir gimimas namuose

QUOTE(dange @ 2013 03 04, 20:38)
Kažkas negerai su atrankos kriterijais?

arba aiskiai apibreztos akuseres kompetencijos ribos...

as kitu saliu statistikos apie tai, kiek namuose planuotu gimdymu baigiasi stacionare nezinau, negaliu lyginti.

QUOTE(dange @ 2013 03 04, 20:38)
Pameni, kažkada svarstėm, kokios galėtų būti didelio perinatalinio mirštamumo priežastys Olandijoje? Imigracija, lydima kultūrinių skirtumų ir kalbos nemokėjimo, atrodė logiška priežastis, bet, kaip pati rašai, imigrantų problemą turi ir UK, Prancūzija, Belgija, o jų rodikliai ženkliai geresni.

tada citavau olandijos akuseriu asociacijos nuomone: imigracija ir nesciuju sveikata (nutukimas, rukymas, etc), buvo nurodytos kaip galimos priezastys. panasu, kad nuo to laiko bent vienas aspektas bandomas spresti - reikalaujama privalomo draudimo.


ar tu lenki i tai, kad gimdymas namuose savaime yra didesnio perinatalinio mirtingumo priezastis?


Atsakyti
QUOTE(Justesea @ 2013 03 04, 21:57)
Oho, tai kažkokia Odeno prisiskaičius gydytoja turėjo būti, kad tokius pasirinkimus jums siūlė ir taip elgėsi prieš tiek metų smile.gif Gal pavardę išduosit? smile.gif


Tikai laaaaabai smalsu drinks_cheers.gif Ir vonia ir dušas sąrėmių metu .Prieš 18 metų rolleyes.gif Gal kokiam "Mažyly" visa tai?Ir gydytojos pavardė,be abejo,įdomu

Bet kad ne tokia jau ir nuostabi ta gydytoja visgi..

http://www.pincetas....y...reti&id=390
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo klaara: 04 kovo 2013 - 21:31
QUOTE(Leonsija @ 2013 03 04, 13:58)
Ne-a  nail.gif ,  musu medikai tikrai nevaziuotu  ir nevaziuos, o priversti nera kolkas tokio mechanizmo  nail.gif , reiktu keisti  Darbo kodeksas, ir daug-daug visokiu istatymu  ax.gif .
Todel ir legalizavimas uztruks laabai ilgai  bigsmile.gif .

Nezinau nieko apie UK, gal ten draudimai galingesni , kad nebijo vaziuoti, gal gimdyves ka pasiraso TOKIO, kad veliau i teisma nelabai nueisi  cool.gif .


Nu kad ne, tiesiog gimdymai namuose yra reglamentuoti, i juos ziurima kaip i normalu, kasdienini reiskini, nei akuseres ju bijo, nei gimdyves, tam sudaryta sistema, ir ji veikia sekmingai. Jeigu akusere bus aplaidi savo darbe ir pridarys klaidu, del kuriu gimdyve ar vaikas patirs suzalojimu, tai ar tai butu namu gimdymas ar ligonines - teise pasiskusti ta pati.
Atsakyti
QUOTE(klaara @ 2013 03 04, 20:24)
Tikai laaaaabai smalsu drinks_cheers.gif Ir vonia ir dušas sąrėmių metu .Prieš 18 metų rolleyes.gif Gal kokiam "Mažyly" visa tai?Ir gydytojos pavardė,be abejo,įdomu

Bet kad ne tokia jau ir nuostabi ta gydytoja visgi..

http://www.pincetas....y...reti&id=390


Klinikose.
Nežinau, kaip ji atrodo kitoms gimdyvėms, aš jai nė mažiausio priekaišto neturiu. Gal pataikiau gerą dieną, gal biolaukai sutapo - nesiimu spėliot. Tačiau iš savo patirties pas ją negaliu pasakyti nė vieno negero žodžio.

Paskaičiau nuorodą. 50/50. Sutinku, ji nepatiks toms, kas tikisi seilėjimosi, čiūčiavimo, koktaus saldumo, dirbtinės šypsenos ir stengimosi bet kokia kaina atrodyti gera. Man imponuoja kiti dalykai - savo darbo išmanymas, racionalumas, konkretumas.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Terezza: 04 kovo 2013 - 21:46
Na dėl tų atsiliepimų... kažką ir Banga su savo "natūralumais" erzina, taip kad...
Atsakyti
Man CP atliko gydytojas (AA jau deja) forumuose vadinamas skerdiku ir banditu doh.gif ir Abraitį keikia kas netingi. Man ir buvo minčių visokių, bet tik vėliau kai pradėjau mąstyt suvokiau kas ir kaip ir tokia gėda dėl to mano nesveiko natūralumo paėmė doh.gif mintimis atsiprašiau visų apie kuriuos buvau ne taip pagalvojus arba pasakius kad va kažko gal nepadarė jei gimdymas baigėsi CP o vaikas valgo mišinuką... viena sena akušerė, draugės baba, išdirbusi Klinikose per 40 metų, pasakė-yra kam neduota natūraliai pastot, kam neduota išnešiot, ir kam neduota pačiai pagimdyt. Žmogus mačius visko per tokią ilgą karjerą. O straipsnis 15min SUPER. Ypač skaudi ta vieta kur tėvai nežiūri kad vaiką gelbėja bet dar aiškina gydytojams... baisu dėl jų vaikų, kas toliau bus, aišku tai jų vaikai jų pasirinkimas bet-o kur VAIKAS? labai teisingas klausimas...
Atsakyti
QUOTE(ragnez @ 2013 03 04, 21:23)

tada citavau olandijos akuseriu asociacijos nuomone: imigracija ir nesciuju sveikata (nutukimas, rukymas, etc), buvo nurodytos kaip galimos priezastys. panasu, kad nuo to laiko bent vienas aspektas bandomas spresti - reikalaujama privalomo draudimo.
ar tu lenki i tai, kad gimdymas namuose savaime yra didesnio perinatalinio mirtingumo priezastis?

Imigracija, nutukimas, rūkymas, vyresnio amžiaus pirmakartės gimdyvės- visi šie faktoriai būdingi daugeliui išsivysčiusių Vakarų Europos valstybių.
Nemanau, kad kažkas yra priežastis savaime. Tačiau esant sisteminei problemai gimdymo priežiūros sferoje ir 60 proc. namuose prasidėjusių gimdymų, ta problema gerokai greičiau ir ženkliau pasimatys statistiniuose rodikliuose. Ir atvirkščiai- esant naminių gimdymų dažniui 1-2 proc., jų problemas "suvalgys" hospitalinių įvykių statistika.
Olandijos gimdymo priežiūros sistema turi dar vieną ypatumą: praktiškai visa pirminė gimdymo priežiūros grandis ir visi mažos rizikos nėštumai yra išskirtinai akušerių priežiūroje. Štai čia klinikinė studiją, nagrinėjanti problemą kiek kitu kampu, nei Olandijos akušerių asociacija. Studijos dizainas nėra tobulas, tačiau kai kurie duomenys kelia klausimų mirksiukas.gif
QUOTE
Conclusions Infants of pregnant women at low risk whose labour started in primary care under the supervision of a midwife in the Netherlands had a higher risk of delivery related perinatal death and the same risk of admission to the NICU compared with infants of pregnant women at high risk whose labour started in secondary care under the supervision of an obstetrician. An important limitation of the study is that aggregated data of a large birth registry database were used and adjustment for confounders and clustering was not possible. However, the findings are unexpected and the obstetric care system of the Netherlands needs further evaluation.

P.S Specialiai LasiukeiUK: 2jų metų senumo straipsnis, publikuotas BMJ, anglų kalba. Trūkumas- ne apie UK cool.gif
Atsakyti
QUOTE(LasiukeUK @ 2013 03 04, 21:00)
Kodel? As kiek zinau tai UK medicinines paslaugos nemokamos, nebent ji nera UK rezidente/neturi vizos ar kokia kita neiprasta situacija.



Prieš gerą sav draugė pagimdė sūnelį UK. Privataus centro neįpirko, gimdė ligoninėje. Net foto buvo atsiuntus. Palatoje jos sarėmiavo 6.... Lovos atskirtos baltom užuolaidom ir viskas. Į gimdyklą iškeliavo tik kai prasidėjo stūmimas. Iškart po gimdymo namo... Štai kodėl tie, kurie neįperka privataus, jau geriau gimdo namie...
Atsakyti
QUOTE(LasiukeUK @ 2013 03 04, 21:19)
Pliusas  - mazesne infekciju tikimybe, mazesne intervenciju tikimybe, sklandesnis gimdymas del pazistamos aplinkos, kurioje jautiesi ramiai ir patogiai, niekas netrikdo.

Minusai - pavojus vaiko ir mamos gyvybei gali iskilti bet kur, patyrusi akusere pastebes pavojaus zenklus kol dar ne velu. Kol kas Lietuvoje tokios galimybes nera, jus teisi. Vaikus issiusti nebutina, siaip tai vienas is gimdymo namuose privalumu - daugelio gimdanciu namuose vaikai buna namie, tik kitam kambary ir iskart po gimdymo ateina "susipazinti". Jie buna paruosti tam, ka girdes ir matys gimdymo metu (o juk gimdant ligonineje tai TIKRAI vaikus kazkur issiust reikia, nepaliksi vienu namie). Del kaimynu - tai priklauso nuo pacios gimdyves, ar sukauja gimdydama ar ne, ir nuo kaimynu supratingumo.


Nu iš kur žinot pirmakartei, ar ji šauks per gimdymą ar ne? g.gif doh.gif Ir be to, jei ji gyvena kokiame penktame aukšte, kur nėra lifto, jei iškilo gimdymo komplikacijos, kaip jai saugiai ir greitai nusigauti iki ligoninės? g.gif
QUOTE(shantal @ 2013 03 04, 22:05)
Man turbūt irgi pasisekė su medikais. .. g.gif
taip pat viska nuo iki paaiskindavo..Pries kazka siulydami, paaiskina kam to reikia, atsiklausia, ar sutinki, ne tai ne...Nieko per prievarta nedare...Ir kaip tam filme Jurga, taip mano akusere galva ant ranku pasidejus prie vonios klupejo...gert vandens atnese, pagalve po galva padejo. Vis klause, ar patogu, ar ko netruksta....
Ir koridoriumi vaiksciojau, ir i dusa ejau, ka norejau ir kaip norejau -  ta dariau...kai pamate, kad per saremius man keturiom patogu klupet, tuoj ciuzinuka atnese smile.gif
Ir paklause, ka su placenta noriu daryt - pasiimt? prasau,graziai ivyniojo...
Ir per visus tris gimdymus taip, nors visais kartais buvo vis kiti medikai.

Pasakiška istorija wub.gif wub.gif wub.gif

QUOTE(Terezza @ 2013 03 04, 22:19)
Jei atmintis manęs neapgauna, tai buvo gyd. Blauzdžiūnienė. Tikrai nežinau, ar ji dar tebedirba.
Miela skaityt 4u.gif . Ir smagu, kad gera ne tik mano vienos patirtis, nes juk gali sakyt, kad išsigalvoju. biggrin.gif

Ši gydytoja dabar dirba Tauragės GN. Ji mums vedė paskaitą apie gimdymą. Labai maloni ir šauni medikė wub.gif
Atsakyti
QUOTE(dange @ 2013 03 04, 19:04)
Klaara, o kas sąlygoja įsitikinimą, kad gimdymo namuose priežiūra būtų profesionalesnė, nei gimdymo stacionaruose?
Paaiškinsiu, kodėl klausiu. Ieškodama informacijos apie gimdymo namuose regmentavimą įvairiose šalyse, užtikau site'ą, skirtą istorijoms moterų ir jų kūdikių, kurie žuvo ar buvo sužaloti gimdymo namuose metu. Anot tinklapio autorės, jis nėra skirtas debatams ar ginčams "geriau/blogiau".Jis istorijoms tų, kurie nepritampa prie euforiškos ir pakylėtos gimdymo namuose šalininkių tinklapių nuotaikos. Daugybė istorijų, žiauriai daug skausmo ir tos pačios profesionalumo stokos.
Mažos rizikos gimdymo centrų steigimas- puiki alternatyva.Prieš tai išplėtus akušerio kompetenciją.


Nieks nesąlygojo nes ir neturiu tokio įsitikinimo schmoll.gif Mane tenkintų tie vadinamieji mažos rizikos centrai,svarbu jų tik būtų....Absoliučiai neesmė kokios ten tos sienos ir televizorius(čia tai geras bajeris su juo lotuliukas.gif ),svarbu KAS ir KAIP vyksta tarp tų sienų mirksiukas.gif
Deja,tokios pagalbos tuo metu,kai turėjau gimdyt ,nebuvo tad teko rinktis namus bet ne iš"gero" gyvenimo ir ne dėl mados ir ne dėl pakylėjimo iki dangaus,tikrai ne schmoll.gif Jei būtų buvus galimybė gimdyt kaip kokioj Norvegijoj ar Šveicarijoj,tikrai nebūtų prireikę tų namų..Tad ir padariau pasirinkimą,sakykim,beprotišką,rizikingą ir visokį kokį bet ..o ką reikėjo daryt-eit ir "pasirašyt" CP? g.gif Buvo kas tai siūlė,net nepasigilinę į situaciją ir jei būčiau mąsčius standartiškai,NORMALIAI ,pagal normas tai ir būtų buvęs tas CP ir dabar kalbėčiau kad va,tai vienintelė išeitis ir kaip esu dėkinga profesionalams už "išgelbėtą "naujagimį smile.gif Ir būčiau likus ta,kuriai iš esmės "neduota" pačiai pagimdyt.Tikrai nenoriu pasakyt kad visoms duota,pilnai pritariu kad yra tokių moterų kurioms,deja,neskirta.Bet ar tikrai jų tiek daug,kiek padaroma cp? g.gif
O dėl namų ir netekčių...matyt 100 proc.niekas nuo to ir niekur neapsaugotas..Kita vertus įdomu-kas ten per sužalojimai?Žuvimai? g.gif Kokioj šaly visa tai?Gal galit nuorodą? ax.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo klaara: 04 kovo 2013 - 23:02
QUOTE(KameHame @ 2013 03 04, 20:29)
Prieš gerą sav draugė pagimdė sūnelį UK. Privataus centro neįpirko, gimdė ligoninėje. Net foto buvo atsiuntus. Palatoje jos sarėmiavo 6.... Lovos atskirtos baltom užuolaidom ir viskas. Į gimdyklą iškeliavo tik kai prasidėjo stūmimas. Iškart po gimdymo namo... Štai kodėl tie, kurie neįperka privataus, jau geriau gimdo namie...

Praeitais metais aš pati gimdžiau ligoninėje UK. Sąrėmiavau viena su vyru kambary (ne palatoj), aplink nė gyvos dvasios. Į gimdyklą nuvedė man pareikalavus vonios skausmui malšint. Būčiau iškart važiavus namo, bet teko laukt, kol apžiūrės vaiką pediatrė ir išrašys, tad galėjau tai padaryt tik ryt.
Skirtingų žmonių skirtingos patirtys. Gimdymo centrai valstybiniai prieinami nemokamai visoms žemos rizikos nėščiosioms. O gimdančias namie su pinigų stygium sieti nėra teisinga, nes gimdo namie įvairūs tiek išsilavinimu, tiek turtine ir soc. padėtimi žmonės.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo šakute: 04 kovo 2013 - 23:08
QUOTE(klaara @ 2013 03 04, 23:48)
Nieks nesąlygojo nes ir neturiu tokio įsitikinimo schmoll.gif Mane tenkintų tie vadinamieji mažos rizikos centrai,svarbu jų tik būtų....Absoliučiai neesmė kokios ten tos sienos ir televizorius(čia tai geras bajeris su juo  lotuliukas.gif ),svarbu KAS ir KAIP vyksta tarp tų sienų  mirksiukas.gif

O kas per saitas?Gal galit nuorodą? ax.gif

Tamsta ryškiai neskaitėt iki galo mano komentaro. Aš tą palatą apibūdinau taip tik dėl to, kad pateikčiau kaip kontraargumentą toms, kurios teigia, kad GN palatos siaubingos. Kur aš gimdžiau, palatos superinės. O MAN SVARBIAUSIA BUVO GYDYTOJŲ KOMPETENCIJA IR PROFESIONALUMAS, PERSONALO MANDAGUMAS BEI JAUKI, ŠILTA APLINKA. Visą tai aš gavau.

Tarp kitko, ar pateisinau smalsumą dėl mediko kompetencijos man atliekant CP? Ar anot Jūsų jie turėjo leisti man pačiai gimdyti su mano komplikacijomis?
Atsakyti