Įkraunama...
Įkraunama...

Mūsų turtingas ir nuostabus daržas 18 tema

QUOTE(saintlina @ 2013 03 19, 13:41)
užsisakiau tokių burokėlių
Tik kaži, kaip jie virti ar konservuoti atrodys  smile.gif  Ar nenusispalvins vienodai  smile.gif

Aš būtent dėl tos priežasties jų neužsisakiau, nors jau buvau įsimetus į krepšelį biggrin.gif Paėmiau braškių medaus skonio iš jų.

QUOTE(Paladė @ 2013 03 19, 14:53)
vakuot viską vasaros derliaus galima

Vakuojat ankstyvus kopūstus ir jie jums nenušaudo??? blink.gif Tiek mama, tiek močiutė visada sakydavo, kad ankstyvi konservavimui netinka, niekada net nedrįsau bandyt g.gif
Atsakyti
QUOTE(šarūnė @ 2013 03 19, 16:21)
Paėmiau braškių medaus skonio iš jų.



va jei būtų daigai tokių braškių, tai ir aš norėčiau smile.gif Su sėklom nebežaisiu schmoll.gif
Atsakyti
QUOTE(šarūnė @ 2013 03 19, 16:21)

Vakuojat ankstyvus kopūstus ir jie jums nenušaudo???  blink.gif Tiek mama, tiek močiutė visada sakydavo, kad ankstyvi konservavimui netinka, niekada net nedrįsau bandyt  g.gif



pernai visus ankstyvus, kurių nesuvalgėm, suvariau į šviežių daržovių mišraines. ten kaitinimo tik kelios minutės. stovi rūsy.
Atsakyti
QUOTE(Paladė @ 2013 03 19, 12:01)
didieji jau 10 cm daigai, dabar storėja nukarpyti smile.gif



QUOTE(saintlina @ 2013 03 19, 12:26)
aš tai vis dar nesėjau  ax.gif



QUOTE(Serenija @ 2013 03 19, 13:52)
as pasejau praeita savaite, bet dar jiokios gyvybes is ju nesimato  schmoll.gif


galvoju, gal jau reikės šiomis dienomis pasėti.... Aš prie tų neskubančių.. biggrin.gif
Atsakyti
Gaudvile, išbandžiau tavo receptą bulvių su svogūnu virtų smile.gif Tikrai kvapnu wub.gif
Atsakyti
Ankstyvi kopūstai netinka tik rauginimui, nes minkšti. O visokioms salotoms patys tie. O vat žiedinius vėlyvam derliui sėju birželio pradžioje, tada rudenį būna labai gražūs, balti. Tada ir marinuoju, šaldau. Vasarą užkonservuoti žiediniai kopūstai tai paraudonuoja, tai pamėlynuoja, tai ir nežaidžiu. O vėlyvuosius , kur nelabai užaugusių rudenį randu, kur dar gerokai tarp lapų pasislėpę, paskutinėm dienom prieš užšalant pjaunu su daug lapų, labai atsargiai dedu į dėžutes ir laikau labai šaltai. Buvau kelis kartus iki Kalėdų išlaikius. Literatūroje radau, kad seniau dvaruose žiedinius raudavo su kotais, prikasdavo žemėm rūsyje ir išlaikydavo iki Juozapinių.Vakar Juozo vardadienis buvo, jei ką biggrin.gif
Atsakyti
Sveikos, pasirodė parduotuvėse dabar garbanotieji kopūstai. Vyras juos bandė valgyti, jam patiko, tai auginu. Bet kadangi pirmą kartą, gal turite kokių pastebėjimų dėl jų, gal kas jau augino???
Atsakyti
QUOTE(rytorasa @ 2013 03 19, 16:59)
galvoju, gal jau reikės šiomis dienomis pasėti.... Aš prie tų neskubančių..  biggrin.gif

As irgi taip galvoju smile.gif Ryt arba poryt. Ryt butiniausiai sesiu pomidorus, apie ankstyvuosius kopustus ir svogunus pamastysiu sedama pomidorus. Bet manau jau reiks seti, nes persiskaiciau , kad daigai keliami 50-60 dienu, tai balandzio pabaigai - geguzes pradziai pats tas g.gif Cia apie svogunus, bet ir kopustam manau panasiai laiko reik g.gif

O ar seklas pomidoru is BS reik kazkaip apdoroti/grudinti? Jos gi beicuotos man rodos g.gif rinktines tai taip, o va su sitom kaip?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Kulke: 19 kovo 2013 - 19:11
QUOTE(Kulke @ 2013 03 19, 19:11)

O ar seklas pomidoru is BS reik kazkaip apdoroti/grudinti? Jos gi beicuotos man rodos  g.gif 


niekaip nereikia apdorot. Tik pasėt smile.gif
Atsakyti
QUOTE(saintlina @ 2013 03 19, 19:29)
niekaip nereikia apdorot. Tik pasėt  smile.gif

O tai liuks smile.gif Dekui smile.gif
Atsakyti
Gal kas žino, kas yra mano porams?
Pirmą kart sėjau porus. Sudygo greitai, paaugo, o dabar visos viršūnėlės nulinkusios, atrodo, kaip nudžiūvusios būtų. verysad.gif
Atsakyti
Ar kas auginot is BS seklu askaloninius c4snakus, kitaip sakant svogunus. Labai man idomu kurie skanesni-raudoni ar geltoni, ir ar jie augdami daug laisku duoda ...
Atsakyti