diskutuojam toliau

QUOTE(vaidajk @ 2013 03 05, 01:21)
butent, praktiskai 'nuo iki'

Prisirinkau tiek cituoti, bet kompas lūžo. Teks bandyt apibendrint.
Kas mane labiausiai stebina, šokiruoja ir liūdina pasisakančiųjų už gimdymą namuose postuose - tai akcentavimas Savo norų, Savo savijautos, Savo patogumo. Aš, Mano, Man... O kaip vaikui? Ar verta rizikuoti tegu ir labai nedidele tikimybe, kad gimdymas namuose komplikuosis ir vaikučiui nebus spėta laiku suteikti skubi pagalba vardan Savo patogumo? Vardan to, kad judėti būtų galima laisviau? Vardan to, kad būtų galima įrodyti Sau ir aplinkiniams, kad Aš galiu pagimdyti pati net ir tada, kai medikai dėl kažkokių priežasčių rekomenduoja cp.
Negi manot, kad jie taip ir taikosi padaryti cp kiekvienai, kuri nepasipriešins vien tam, kad galėtų kažką pamėsinėti?
Gimdyčiau kad ir ant galvos stovėdama, jei mano vaikui nuo to būtų geriau/saugiau. Mano pačios norai ir patogumas liktų pačioj paskutinėj vietoj.
Kas mane labiausiai stebina, šokiruoja ir liūdina pasisakančiųjų už gimdymą namuose postuose - tai akcentavimas Savo norų, Savo savijautos, Savo patogumo. Aš, Mano, Man... O kaip vaikui? Ar verta rizikuoti tegu ir labai nedidele tikimybe, kad gimdymas namuose komplikuosis ir vaikučiui nebus spėta laiku suteikti skubi pagalba vardan Savo patogumo? Vardan to, kad judėti būtų galima laisviau? Vardan to, kad būtų galima įrodyti Sau ir aplinkiniams, kad Aš galiu pagimdyti pati net ir tada, kai medikai dėl kažkokių priežasčių rekomenduoja cp.
Negi manot, kad jie taip ir taikosi padaryti cp kiekvienai, kuri nepasipriešins vien tam, kad galėtų kažką pamėsinėti?
Gimdyčiau kad ir ant galvos stovėdama, jei mano vaikui nuo to būtų geriau/saugiau. Mano pačios norai ir patogumas liktų pačioj paskutinėj vietoj.
QUOTE(vaidajk @ 2013 03 05, 01:11)
Būtent, pogimdyvinės depresijos atsiradimą lemia hormonai ir moters bendra nervų sistema
o ne CP 

Pasidomėkit labiau

QUOTE(Ašaka @ 2013 03 05, 01:14)
Jokių medikamentų nesu gavusi.
Ne tik medikamentus turėjau omeny.
Savo asmeniniu patogumu rupinasi tos, kurioms rupi TV palatoj ir patalynes spalva ligoninej 
O tos, kurios rupinasi savo kunu ir veiksmu laisve- neatsiejamai rupinasi ir vaikelio gerove.
Vat kuo rupinasi tos, kurios gimdo taip, kaip patogiau medikams- cia tai klausimas

O tos, kurios rupinasi savo kunu ir veiksmu laisve- neatsiejamai rupinasi ir vaikelio gerove.
Vat kuo rupinasi tos, kurios gimdo taip, kaip patogiau medikams- cia tai klausimas

QUOTE(Justesea @ 2013 03 04, 23:59)
Pasidomėkit labiau
Cp ir hormonai yra labaisusiję. Tikriausiai girdėjot, kad dauguma žinduolių (tarkim katės, šunys) po cp apskritai nepripažįsta savo jauniklių. Nes jei palikuonis nepraėjo gimdymo takais, vadinasi, jis negimė, jo nėra. O žmonės yra mąstančios būtybės, todėl net ir po cp mama suvokia, kad vaikas yra, kad ji jo laukė ir jį myli. Ir gerai, jei tas suvokimas yra stipresnis už hormonus, kurie, po cp, deja, veikia ne taip kaip po natūralaus gimdymo. Dar lemiamas gali būti vaiko atskyrimas nuo mamos (kas bent Lietuvoj dar labai dažnai pasitaiko), nes kai tik gimęs kūdikėlis padedamas mamai ant krūtinės ir ima žįsti, pradeda didžiuliais tempais gamintis visi meilės hormonai. Tai va todėl pogimdyvinės depresijos yra dažnesnis reiškinys po cp.

Na va ir vėl - tuose baisiuosiuose gimdymo namuose kūdikis buvo padėtas man ant krūtinės ir ėmė žįsti. Ir net neverkė, tik trumpai suknerkė ir labai skvarbiai bei įdėmiai žiūrėjo. Ir nusišypsojo pirmą kartą praėjus vos kelioms valandoms po gimimo - atsibudo, atsimerkė ir nušvito šypsena.
Todėl bent jau manęs niekas neįtikins, kad gimdymas ligoninėj yra kažkuo blogas ar netinkamas.
QUOTE(Selva @ 2013 03 04, 23:04)

Aha. Sakyčiau tai tiesiog elementarus gimdymo fiziologijos nesuvokimas ir atsakomybės permetimas.
Papildyta:
QUOTE(Terezza @ 2013 03 04, 23:07)
Todėl bent jau manęs niekas neįtikins, kad gimdymas ligoninėj yra kažkuo blogas ar netinkamas.
Šita tema skirta ne įtikinėjimams, kad gimdymas ligoninėje yra blogas, o diskusijoms, susijusioms su gimdymu namie.
QUOTE(Selva @ 2013 03 05, 00:04)
Savo asmeniniu patogumu rupinasi tos, kurioms rupi TV palatoj ir patalynes spalva ligoninej 

Šnekat nesąmones. Niekaip neįžiūriu rūpinimosi vaiko gerove, kai numojama ranka į riziką nespėti suteikti jam pagalbos.
O jau medikai tai iš viso kažkokie monstrai. Jeims tik duok kokią gimdyvę pakankint. Varto vargšę pagal savo norus su didžiausiu malonumu ir džiaugsmu

Papildyta:
QUOTE(šakute @ 2013 03 05, 00:09)
Šita tema skirta ne įtikinėjimams, kad gimdymas ligoninėje yra blogas, o diskusijoms, susijusioms su gimdymu namie.
Taip. Tačiau įtikinėjimai, kad gimdymas namie - geresnis, jau savaime teigia, kad gimdymas ligoninėj yra blogesnis.
QUOTE(Terezza @ 2013 03 04, 23:21)
Taip. Tačiau įtikinėjimai, kad gimdymas namie - geresnis, jau savaime teigia, kad gimdymas ligoninėj yra blogesnis.
Gimdymas visada bus geresnis kažkam namie, kažkam - ligoninėje. Jei žmonės dalinasi savo patirtim ir sako, ten ar kitur joms buvo labai gerai ir geriau nei kitur, nereiškia, kad jos mano, jog ir kitom taip būtų. Galima remtis statistika, kas, darant sprendimus įstatyminėj plotmėj yra racionalu, o galima remtis ir nuojauta bei savo žiniomis darant asmeninį sprendimą.
QUOTE(šakute @ 2013 03 05, 01:28)
Jei žmonės dalinasi savo patirtim ir sako, ten ar kitur joms buvo labai gerai ir geriau nei kitur, nereiškia, kad jos mano, jog ir kitom taip būtų.
kad nesidalina čia niekas ta patirtimi

QUOTE(Selva @ 2013 03 05, 02:04)

mano palatoje tv nebuvo.. o jeigu ir butu buves, tikrai man butu ne tas galvoj.
tada toms, kurios klauso gydytoju [tu paciu, kurie neleidzia gimdyti 'kitaip'] - vaikelio gerove nesvarbi anot jusu?

savo ir vaikelio gerove.
QUOTE(šakute @ 2013 03 05, 02:09)
Aha. Sakyčiau tai tiesiog elementarus gimdymo fiziologijos nesuvokimas ir atsakomybės permetimas.
Papildyta:
Papildyta:
atsakomybes permetimas?

diskutuojama apie gimdyma namie, nepamirstant akcentuoti gimdymo ligonineje blogio