Įkraunama...
Įkraunama...

Tortai, receptai, klausimai, patarimai

merginos reik pagalbos, darysiu torta kuriame butinai turi buti uogienes, kazkada rasau, o dabar atejo tas lakas. Turiu tokia minti : rafaelo biskvitus , sulaistymas uogiene ir sufle. Ka manote? kas geriau tiktu?pvz brukniu uogiene ir obuoliu sufle? ar braskiu uogiene ir balto sokolado sufle? Ir dar sokolado sufle tai esu darius, na kai darau sokoladine simfonija berods, o gal neteisingai vadinu ten gal labiau musas buvo, o kaip padaryti toki dakta is obuoliu, gal kuri dare?
Atsakyti
Sveikos kepejeles,sugalvijau kepti sampanini torta,bet nerandu niekur pirkti pudingo kurio nereikia virti.Gal jus kur matete,nes nei maximoje nei rimi nera.
Atsakyti
Lietuvoje nėra šio pudingo
Atsakyti
QUOTE(pradedancioji mamyte @ 2013 03 24, 17:46)
Sveikos kepejeles,sugalvijau kepti sampanini torta,bet nerandu niekur pirkti pudingo kurio nereikia virti.Gal jus kur matete,nes nei maximoje nei rimi nera.

dariau su paprastu pudingu ir viskas buvo gerai:)
Atsakyti
Sveikutes, turiu toki klausimuka jei as gaminsiu jogurtini tortuka ar galinma ji dengti grietinele ir puosti beze? Ka patartumet nesinori riebiu aptepimu naudot smile.gif
Atsakyti
Sakykit, o kaip riešutus ne paversti griliažu, o karamelizuoti? Kažkodėl griliažiniai man visad gaunasi, o norėtųs karamelinio prieskonio unsure.gif gal kvailą klausimą uždaviau blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(Zurbiukas @ 2013 03 23, 10:17)
cia gal ne i tema bet tame puslapyje tas padarytas tortas tai ka as zinau.... kalbu apie isvaizda, toki biskvita as asmeniskai dalinciau jau i 4 dalis, o cia tept lept bet kaip.... 4u.gif

Na, aš dalinau biskvitą į tris dalis, nes dengiau mase, todėl viršaus netepiau kremu. Sulaistymo ten daug, bet jo tikrai reikia. Torto skonis mums labai liuksiškas. O jei gaminčiau tik naminiam valgymui, tai lygiai taip pat tik sutepčiau ir valgyčiau- man patys skaniausi tortai be jokių sviestinių, masių ar bezė tongue.gif
Atsakyti
QUOTE(NiuniaX @ 2013 03 24, 21:19)
Sveikutes, turiu toki klausimuka jei as gaminsiu jogurtini tortuka ar galinma ji dengti grietinele ir puosti beze? Ka patartumet nesinori riebiu aptepimu naudot  smile.gif

o kam ji dar tepti grietinele jei puosit beze?
jei kalbat apie slapia beze tai as vistik platesnius kremo sluoksnius (ypac slapius ar kur daugiau zelatinos, vaisiu/uogu) aptepu kad ir plonyciu sviestinio kremo sluoksneliu, kad beziukas nenuciuoztu.
Atsakyti
QUOTE(Renata123 @ 2013 03 21, 19:20)
Stai ka turiu prikonspektavus:

PVZ.: Recepte produktai duoti apvaliai 24 cm diametro formai. Reikia sužinot, kiek visko reiks 26 cm.

y(tai, ką reikia gauti-kiek to produkto reiks 26 cm)=x(recepte duotas produkto kiekis 24 cm)*26²/24²

Jusu atveju tik reikes skaiciukus pakeist. 4u.gif

aciu labai:)
Atsakyti
QUOTE(MO @ 2013 03 24, 22:46)
Sakykit, o kaip riešutus ne paversti griliažu, o karamelizuoti? Kažkodėl griliažiniai man visad gaunasi, o norėtųs karamelinio prieskonio  unsure.gif gal kvailą klausimą uždaviau  blush2.gif


t.y. aplipę per dideliu karameliniu sluoksniu? mirksiukas.gif gal per mažai riešutų naudoji cukraus atžvilgiu ? mirksiukas.gif esu bandžiusi su šlakeliu grietinėlės , tada riešutukai gaunasi kiek minkštesni plonu karameliniu sluoksniu, ( .t.y. be kieto storo sluoksnio ), ir vos vos limpa mirksiukas.gif bet iš ties skanu thumbup.gif
Atsakyti
Labukas)
Pirma kart kepsiu Snikers torta .

Is siu produktu gaunasi 4 biskvitai??
Ar reikia padvigubinti norma???

Karameliniai biskvitai:

2 kiaušiniai (1,5)
2 stiklinės miltų (1 ir 1/3 stiklinės)
1 stiklinė cukraus (2/3 stiklinės)
0,5 skardinės virto kondensuoto pieno "Rududu" (1/4 skardinės)
1 stiklinės grietines (2/3 stiklinės)
1 a.š. gesintos sodos (2/3 a.š.)

Ir kiek cm kep. forma naudojate??


Aciu ax.gif 4u.gif
Atsakyti
Ulitka, kiek pamenu sis tortas yra skirtas 24cm formai.
As kepu jei 30cm, tai imu dviguba norma. Jei kepu 26cm, kepu is 1.5 normos.
bet taip kepu as smile.gif biskvitus kepu per du kartus. puse teslos kepu vienu kartu, tada perpjaunu i dvi dalis, ir poto likusia puse teslos ir vel pjaunu i dvi dalis.
Atsakyti