Įkraunama...
Įkraunama...

Žemės nuoma iš Valstybės

QUOTE(lyja lyja lietus @ 2013 09 04, 15:09)
PAGALBOS!!!!  unsure.gif
žiūrinėjame pirkti butą mediniame name, kuriame gyvena 4-5 šeimos. Yra ir ūkinis pastatas, butui priklauso jo dalis. Žemės nepriklauso, niekas neprivatizuota, visur valstybiniai plotai. Visos šeimos aplinkui turi daržus, sodus, susodinti vaismedžiai, kurie jau seniai veda vaisius ir t.t. Žodžiu žeme naudojamasi jau daug metų, bet jos dokumentuose nėra, niekas niekam nemoka jokios nuomos ir t.t.
Mums iškilo klausimas- jei nusipirktume tą butą ir ūkinio dalį, ar būtų galimybė susitvarkyti sau žemės dokumentus išsiperkant savo dalį? Kaimynų išsipirkimas nedomina, jie tam neturi lėšų, jiems gerai kaip yra, nesidomi. Įdomu, kokių popierių reikėtų? ar kaimynai turėtų duoti sutikimą?
Ūkinis stovi atokiau nuo namo, ne pačiame kieme. Ar būtų įmanoma išsipirkti tik sklypą po ūkiniu, ar ir kelis metrus aplinkui, kad būtų galima pasistatyti mašiną šalia ir t.t.

Gal kas yra jau susidūręs su panašia situacija....

Į žemėtvarka eiti aiškintis negaliu, nes nesu savininkė, neturiu jokių dokumentų, unikalių nr. ir t.t. Šeimininkė to daryti irgi nesuinteresuota, neturi laiko ir noro...


ziurint kur randasi. jei mieste, reikia daryti zemes sklypo plana prilyginama detaliojo teritoriju planavimo dokumentui... jei kaime, formavimo ir pertvarkymo projekta. jei aisku pastatai iregistruoti. suformuojat sklypa visam namui ir ukiniams, sodams..ziurint dar kiek leis jums formuoti.

uz savo lesas padarot ta projekteli. zemetvarka uzregistruoja suformuota sklypa, poto jus issinuomojat/ issiperkat dali sklypo. pasidarot naudojimosi tvarka ir nusistatote ribas, kur jums priklausys zeme.

o zemetvarkoj galit visada pasiklausti. kas ten zinos ar savininke ar ne.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo grunge: 04 rugsėjo 2013 - 19:50
Sveiki. Gal kas girdejote ar tiesa, kad jeigu nuomoji tam tikra laika is valstybes zemes, veliau galima ji isigyti su didesne nuolaida?
Atsakyti