Mums kroatų virtuvė labai skani, ypač vaikams, kurie gali bene kasdien valgyti jų žalius špinatinius makaronus su vėžiukų padažu, labai mėgsta jų makaronų sriubas (tradicines), visi mėgstame midijas ir visokius moliuskus su įvairiais padažais, avieną ant iešmo, guliašus ar mėsas keptas krosnyje, visokius užkandžius, rizoto, galiu vardinti ir vardinti, juk kroatai ir su italų virtuve "draugauja". Mes labai dažnai vakarieniaujame ne namie, labai dažnai, kartais vos ne kiekvieną vakarą kur nors lekiame. Turiu įtarimą, kad jums nesisekė surasti tinkamas vietas, ne tuos patiekalus užsisakote arba tiesiog ne ten valgote. Nes per tiek metų gal tik kelis kartus nepasisekė ar buvo neskanu. O šiaip iš esmės neturiu jokių priekaištų. Tiesa, žuvį ar žuvies patiekalus užsisakome labai retai, nes labai brangu, paprastai gaminame namie, pagal savo receptus ir skonį, na ir aktualus visas ritualas, nuo šviežios išsirinkimo turguje, akys didelės, visko norisi.
QUOTE(Subjektyvi @ 2013 04 25, 11:00)
Mums kroatų virtuvė labai skani, ypač vaikams, kurie gali bene kasdien valgyti jų žalius špinatinius makaronus su vėžiukų padažu, labai mėgsta jų makaronų sriubas (tradicines), visi mėgstame midijas ir visokius moliuskus su įvairiais padažais, avieną ant iešmo, guliašus ar mėsas keptas krosnyje, visokius užkandžius, rizoto, galiu vardinti ir vardinti, juk kroatai ir su italų virtuve "draugauja". Mes labai dažnai vakarieniaujame ne namie, labai dažnai, kartais vos ne kiekvieną vakarą kur nors lekiame. Turiu įtarimą, kad jums nesisekė surasti tinkamas vietas, ne tuos patiekalus užsisakote arba tiesiog ne ten valgote. Nes per tiek metų gal tik kelis kartus nepasisekė ar buvo neskanu. O šiaip iš esmės neturiu jokių priekaištų. Tiesa, žuvį ar žuvies patiekalus užsisakome labai retai, nes labai brangu, paprastai gaminame namie, pagal savo receptus ir skonį, na ir aktualus visas ritualas, nuo šviežios išsirinkimo turguje, akys didelės, visko norisi.
Patiekalai, kuriuos tu mini yra aukstesnes kokybes, bet viskas dar susiveda ir i kiekvieno individualu skoni


O siaip kroatai turi geros kokybes maisto produktu - pradedant salotomis, iviairiais zalumynais, skania mesa, zuvim, bet labai daznai kavinese jie patiekia maista neskaniai, pvz. salotos - uzpiltos tik actu, mesa - kepta grilyje, sriuba - is pakelio.
Bet yra vietu, kur maistas skanus, bet ju nera daug, ir tada jau kaina kita.
O sviezia zuvis kavinese yra brangi, todel jeigu zuvies patiekalas siulomas pakankamai pigiau, zuvis bus saldyta ir nevietine..
QUOTE(M.Rasele @ 2013 04 25, 10:22)
Tai jus tada maistui neisrankus
, o as ir mano seimyna megsta kokybiska maista, matyt pati busiu pripratinus gamindama skanu, kokybiska maista. Zinoma po suraus kumpio bet koks karstas maistas yra skanus 
Ju duona, ivairios bandeles siltos dar skanios, bet va pabuvusios nors truputi tampa nevalgomos, ir jos manes nezavi, nes as moku iskeptu skaniau


Ju duona, ivairios bandeles siltos dar skanios, bet va pabuvusios nors truputi tampa nevalgomos, ir jos manes nezavi, nes as moku iskeptu skaniau

kas liecia kokybiska maista ir isrankuma, tai du skirtingi dalykai. mes nevalgom maximinio maisto. mes valgom viska kas uzauginama savame kaime-pradedant darzovemis ir baigiant vistiena, kiauliena ir pieno produktais...kokybiskesnio maisto nerasit jokioj parduotuvej


P.S. beje, mano brangioji irgi duona kepa

Tai čia konkursas ka ką skaniau verda/kepa
Kiekvienai virėjai savas maistas pats skaniausias, nes kas gi pagirs geriausiai jei ne pats
Dar niekur nesivežėme savų produktų, nes netaupėme tiek, kad net duoną vežtis ar konservus valgyti
Bet nuo to neatsiribojame, maža kas gyvenime gali nutikti 
Tiesiog mėgaudavomes vietine virtuve ir patiekalais.O kas kaip atranda skaniai pavalgyti irgi nėra lengvas dalykas, gal tiesiog jausti reikia, nežiūrint į aplinką ir turistų kiekį.

Kiekvienai virėjai savas maistas pats skaniausias, nes kas gi pagirs geriausiai jei ne pats

Dar niekur nesivežėme savų produktų, nes netaupėme tiek, kad net duoną vežtis ar konservus valgyti


Tiesiog mėgaudavomes vietine virtuve ir patiekalais.O kas kaip atranda skaniai pavalgyti irgi nėra lengvas dalykas, gal tiesiog jausti reikia, nežiūrint į aplinką ir turistų kiekį.
uch, kokios pietietiskos aistros
As tik paklausiau, kokios kainos viesojo maitinimo istaigose
Nesigincykim del skonio
Maniske irgi ir duona kepa, ir verda, ir kepa skaniau uz visus jus kartu sudejus. Bet cia man taip atrodo, kitiems visai gali buti, kad atrodys kitaip. Ir Maximoj nusiperkam, kai ner kada gaminti. Ir tame nieko blogo. Tiesiog turim siokiu tokiu tradiciju, pvz. atostogu metu negaminam maisto. Paragausim kroatisko, ivertinsim. Kaip ir kitu bene 8 valstybiu... Planuojam tureti ilgiausias per pilnametystes gyvenima atostogas
Aciu, uz jusu nuomones ir patirti


Nesigincykim del skonio


Aciu, uz jusu nuomones ir patirti

QUOTE(JM @ 2013 04 25, 20:11)
Tai čia konkursas ka ką skaniau verda/kepa
Kiekvienai virėjai savas maistas pats skaniausias, nes kas gi pagirs geriausiai jei ne pats
Dar niekur nesivežėme savų produktų, nes netaupėme tiek, kad net duoną vežtis ar konservus valgyti
Bet nuo to neatsiribojame, maža kas gyvenime gali nutikti 
Tiesiog mėgaudavomes vietine virtuve ir patiekalais.O kas kaip atranda skaniai pavalgyti irgi nėra lengvas dalykas, gal tiesiog jausti reikia, nežiūrint į aplinką ir turistų kiekį.

Kiekvienai virėjai savas maistas pats skaniausias, nes kas gi pagirs geriausiai jei ne pats

Dar niekur nesivežėme savų produktų, nes netaupėme tiek, kad net duoną vežtis ar konservus valgyti


Tiesiog mėgaudavomes vietine virtuve ir patiekalais.O kas kaip atranda skaniai pavalgyti irgi nėra lengvas dalykas, gal tiesiog jausti reikia, nežiūrint į aplinką ir turistų kiekį.
o kas cia konservus valgo? nors tai irgi maistas ir nematau nieko blogo tame. visokie all inclusive jau atsibode-egzotikos zmonems reikia. zmones ir kepsniukus kepasi kempinguose, ir zuvi kepa- bet ne del ubagiskumo, o todel kad tai nekasdieniska ir siek tiek egzotiska....argi ne pats skaniausias maistas gamtoje, prie ezero? ten valgom tai, ko galbut namuose net nematom kad valgoma....
sorry, bet man nesuprantamas poziuris zmogaus, valgancio chemija ir besistebincio kodel taip kiti nedaro...

QUOTE(JM @ 2013 04 25, 20:11)
Dar niekur nesivežėme savų produktų, nes netaupėme tiek, kad net duoną vežtis ar konservus valgyti

Jei šiemet važiuosime, tai duonos vešiuosi du kartus daugiau, ne tris kartus. Nepamiršiu kaip aš jos ten ieškojau ir neradau, ir pirkom tokią ale forminę, ir jau tokio neskanumo, kad iki šiol tą skonį jaučiu.
Bet tas vežimasis KAŽKIEK savo, neneigsiu ir dėl taupumo, bet ir dėl patogumo. Juk nėra taip,kad visur stosi, bet kur valgysi. pav. Slovakijoje nu mes, kaip jau čia savo nešiesi,nereikia, užkilom į kalną, pusiaukelė, vaikštom valgyt užsimanėm, nieko neturim, o visur susėdę turistai tik traukia sumuštinius, mėsytę iš kuprinių, įprasta pasirodo, rankoj pomidoras ir sumuštinukas,nu ėjom į kavinę, pirkom kažką kosminėm kainom, užkandom. Mes kai visur landžiojam, tai grįžtam vėlai, vistiek kažką turi turėti prie savęs, ir vaikai gi yra, neisivaizduoju taip visiškai nieko savo neturėti jei reikėtų.

eceris

O ką jūs be duonos vežatės ? Ir kaip išsaugojat kelionėje nesugedusius ? Mums nuo Lietuvos iki Kroatijos nusimato beveik savaitės laiko tarpas

Mes i bet kuria kelione, nepriklausomai nuo atstumo isidedame savo maisto - vandens, vaisiu, uzkandziu lengvu, nes keliaujame su vaikais.
I kelione su nakvyne tradiciskai dar isidedu kavos, cukraus, arbatos, nes man rytais norisi daugiau nei vieno puodelio kavos. Jeigu vaziuojate i ilgesne kelione ir planuojame gyventi apartamentuose isidedu daugiau maisto, bet didziaja dali perkame vietoje, konservu nevalgom, rukytu gaminiu irgi beveik..
Jeigu keliaujate ilgus atstumus, manau labai pravercia masininis saldytuvas. Mano vieni pazistami Lt prisikepdavo karbonadu, prisidarydavo kalna pikantisku salotu, pakeliui ta maista ir valgydavo, net kartais kiausiniu virtu vezdavosi
, bet cia jau kiekvienam savo.
O jeigu keliauciau is Lt, isideciau i kelione labai skaniu lietuvisku duoniuku, ir daug ju isideciau, jie negenda, pravercia uzkandziaujant
I kelione su nakvyne tradiciskai dar isidedu kavos, cukraus, arbatos, nes man rytais norisi daugiau nei vieno puodelio kavos. Jeigu vaziuojate i ilgesne kelione ir planuojame gyventi apartamentuose isidedu daugiau maisto, bet didziaja dali perkame vietoje, konservu nevalgom, rukytu gaminiu irgi beveik..
Jeigu keliaujate ilgus atstumus, manau labai pravercia masininis saldytuvas. Mano vieni pazistami Lt prisikepdavo karbonadu, prisidarydavo kalna pikantisku salotu, pakeliui ta maista ir valgydavo, net kartais kiausiniu virtu vezdavosi

O jeigu keliauciau is Lt, isideciau i kelione labai skaniu lietuvisku duoniuku, ir daug ju isideciau, jie negenda, pravercia uzkandziaujant

QUOTE(Zilvinas75 @ 2013 04 26, 09:50)
O ką jūs be duonos vežatės ? Ir kaip išsaugojat kelionėje nesugedusius ? Mums nuo Lietuvos iki Kroatijos nusimato beveik savaitės laiko tarpas 

Vežuosi pomidorų , agurkų (daug, nes turim savo) duonos, lašinių, kokios dešros, užkandžių (barankų

QUOTE(Zilvinas75 @ 2013 04 25, 20:58)
Nesigincykim del skonio


Aciu, uz jusu nuomones ir patirti

Kiek laiko zadat uztrukti? kokias salis aplankyt??

QUOTE(Zilvinas75 @ 2013 04 26, 09:50)
O ką jūs be duonos vežatės ? Ir kaip išsaugojat kelionėje nesugedusius ? Mums nuo Lietuvos iki Kroatijos nusimato beveik savaitės laiko tarpas 

Mes kadangi tik dvi paros kelioneje, tai mums issilaike paprastas saltkrepsis su saldymo kapsulėmis. Issilaike viena diena saltis. Turejome isideje keptos mesos, duonos, darzoviu, rukytos mesos. Tai pradzioje aisku, valgeme, tai, kas labiausiai genda. Juk galima vytinta mesa, salto rukymo, kad nereiketu saldytuvo.
Bet jau jums reiketu saldytuvo rimtesio, masininio. Nors jis nemazai vietos uzima. Mums pazistamas furistas siule savo paskolinti, neemem, nes trecdali bagazines uzimtu

Kas del isidedamo maisto is Lt, tai kaip kas koki gyvenimo buda praktikuoja. Mes po kavvines nemegstam vaikscioti nei LT, nei kur kitur. Jeigu tingim gaminti atostogu metu, tai vaziuojam AI. Ir LT vazinejat kur nors toliau nuo namu, ar iki Latvijos, visada isimetame termosa su arbata, sumustiniu, bandeliu. SMagu papiknikuot


Pasiimam tai ką mėgstam.Tuno konservų, kumpį, rūkytos dešros,makaronų,ryžių,arbatos,sūris Liliputas gerai išsilaiko,užpilamų sriubų,ir šiaip visokių sausų užkandžių,visko po truputį,kad nereikėtų maisto išmesti.Netaupom pinigų pramogoms,muziejams.Savo maisto mums patogu turėti,nes lankytini objektai dirba iki 18val. tai kartais laikas spaudžia norisi kuo daugiau pamatyti,tada valgom savo maistą ,negaištam laiko kavinėse.Vykstant į kelionę visad užsirašau didesnių prekybos centrų adresus,kurie mums pakeliui kainos ten mažesnės.Keliaujant supratau,kad mes ilgai užtrunkam lankytinuose objektuose,kiti turistai bėga prabėga,o mes norim viską gerai apžiūrėt paskaitinėt,užtrunkam ilgiau, todėl kavinėm laiko nebelieka,vakare būnam pavargę nebesinori kur nors eit tai užsipilam sriubos ar košės ir pavalgom.Šeimyną dėl maisto neprotestuoja mums svarbiau ką nors pamatyt,gerai laiką praleist.Forumuose paskaitau ką verta iš tos šalies parsivežti.