Įkraunama...
Įkraunama...

Vaikas neatsiplešia nuo krūties

Sveikos mamytės. Turiu beveik triju menesiu dukryte. Ir viea didele problema. soskės ji neima visiskai,apsimeta kad vemia,stumia ja is burnytes ir viskas,todėl ji visa laika nori naturalaus papo. Visa diena ji čiulpia ji. Mankstinasi ar žaidžia tik pusvalanduka,ir toliau vel žinda. Vestis niekur jos negaliu,pati iseit taip pat,nes be kruties ji neaprimsta. Rėkia,staugia kol gauna papa. Ką daryti? Gal soskė netinka? Gal kentėti ir neduoti kruties kada ji tik užsimano?
Atsakyti
http://www.supermama...hp?showforum=12
Atsakyti
QUOTE(Kizalaviciene @ 2013 04 01, 12:48)
Sveikos mamytės. Turiu beveik triju menesiu dukryte. Ir viea didele problema. soskės ji  neima visiskai,apsimeta kad vemia,stumia ja is burnytes ir viskas,todėl ji visa laika nori naturalaus papo. Visa diena ji čiulpia ji. Mankstinasi ar žaidžia tik pusvalanduka,ir toliau vel žinda. Vestis niekur jos negaliu,pati iseit taip pat,nes be kruties ji neaprimsta. Rėkia,staugia kol gauna papa. Ką daryti? Gal soskė netinka? Gal kentėti ir neduoti kruties kada ji tik užsimano?

Sveika, dukrytės poreikis dažnai žįsti yra tikrai normalus, toks žindimas užtikrina jai reikiamą pienuko kiekį, taip pat leidžia jai nusiraminti, jausti mamos artumą, meilę.. Čiulptukas to tikrai neatstos 4u.gif Manau, kad vien įvardijimas "kentėt" viską pasako - juk nepatenkinus jos poreikio kentėtumėte abi, ir dukrelė, ir jūs..
Jei pagrindinė problema tame, kad negalite išeiti, nes gali prireikti žindyti, juk galima tai padaryti ir kokioj kavinėj, kad ir prisidengus skara, ar pas drauges.. Jei tai jums nepriimtina, galima žmonių pasikviest į savo namus, išeit trumpesniems pasivaikščiojimams, juos po truputį ilginant..
Tokio amžiaus kūdikiai sparčiai auga, mokosi naujų dalykų, tad ir poilsio jiems reikia ilgesnio.. Su laiku tarpai tarp žindymų ilgės smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo šakute: 01 balandžio 2013 - 18:58
QUOTE(Kizalaviciene @ 2013 04 01, 14:48)
Sveikos mamytės. Turiu beveik triju menesiu dukryte. Ir viea didele problema. soskės ji  neima visiskai,apsimeta kad vemia,stumia ja is burnytes ir viskas,todėl ji visa laika nori naturalaus papo. Visa diena ji čiulpia ji. Mankstinasi ar žaidžia tik pusvalanduka,ir toliau vel žinda. Vestis niekur jos negaliu,pati iseit taip pat,nes be kruties ji neaprimsta. Rėkia,staugia kol gauna papa. Ką daryti? Gal soskė netinka? Gal kentėti ir neduoti kruties kada ji tik užsimano?


Sveika, mano sūnutis taip pat nepripažino čiulptuko ir buteliuko, pirmus mėnesius ištisai kabodavo ant krūties, kol susireguliavo pieno gamyba (kelis mėnesius ir į lauką nelabai išeidavom). Siūlyčiau neduoti čiulptuko, jei neima. Neįkalbėsit tokiam mažam žmogeliui, kad čiulptukas kai kuriose situacijose yra tikras palengvinimas. Arba išbandykit kitokį, kitokios formos, gal minkštesnį- galbūt jūsų mažylei turimas tikrai netinka ir dirgina burnytę taip, kad pradeda žiaugčioti? Jei ir kitokio neims, tiesiog pasistenkit prisitaikyti prie situacijos, kaip siūlė Šakutė, su laiku žindimo laikas vis trumpės, nes vaikutis vis labiau domėsis aplinka. Žinau, kad nelengva, kartais tai tikrai veda iš kantrybės, bet, patikėkit, tai laikina. Kantrybės jums 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Kizalaviciene @ 2013 04 01, 12:48)
Sveikos mamytės. Turiu beveik triju menesiu dukryte. Ir viea didele problema. soskės ji  neima visiskai,apsimeta kad vemia,stumia ja is burnytes ir viskas,todėl ji visa laika nori naturalaus papo.

Kazkaip labai abejoju, kad triju men vaikas apsimes kad vemia g.gif . Siulyciau isbandyti daugiau skirtingu soskyciu, kol atrasite tinkama, ne visiems pasiseka pataikyti tik viena ar vos kelias rusis pabandzius.
Atsakyti
QUOTE(Snieguota_Ela @ 2013 04 02, 16:05)
Siulyciau isbandyti daugiau skirtingu soskyciu, kol atrasite tinkama, ne visiems pasiseka pataikyti tik viena ar vos kelias rusis pabandzius.


Pas mane panasi situacija, per pirmas 2 sav surinkome visa kolekcija soskyciu doh.gif bet dukrytei ne viena nepatiko schmoll.gif irgi pradeda žiaugčioti unsure.gif
Diena dar buna ilgesniu pertrauku, o nakty tai nuo vienos kruties prie kitos, kitaip nemiega doh.gif bet suprantu, kad tai laikina mirksiukas.gif tiesiog laukiu.... mums jau 1.5 men thumbup.gif
Atsakyti
Pas mus labai panaši situacija. Dukrytei jau septyni mėnesiai. Prie čiulptuko taip ir neįprato. Kažkiem bandė čiulpti NUk firmos, lateksiniai gal jie, primena senovinius čiulptukus, minkti, vaikai juos mėgsta labiausiai. Bet galų gale vistiek traukdavo iš burnos arba kramtydavo. Kantresnės mano draugės išmokino vaikus čiulpti ir labai gerai, tie vaikai ramesni. O maniške mano krūti naudoja kaip žinduka. Ji ne piena naktį čiulpia , o spenelį laiko burnoje,kaip soskiuką. Nesamone. Bet kitaip neužmidau.
Tik ji prisnusta, spenelis iš burnos iškrenta ir prasideda rekimas.
Ir taip pastoviai...Kazkiek situacija pasitaise kai nuo 4 men pradejau primaitinti, kai pradejo pati su zaisliukais zaisti...bet naktis vis dar tokios pacios... O jei paguldau ja i jos lovele tai tenka vistiek per nakti 10 kartu keltis, maitinti , supti ir taip jau puse metu esu ne vienos nakties nepamiegojus 4 val is eiles.
Skaiciau uzsienio literaturoje ,kad nakciai galima maziuka tokiu atveju misiniu pamaitinti, tada jausis sotus ir giliau uzmigs. Galit pabandyti, maniske tai misini spjove lauk. kai pagalvoju dabar tikrai nebesikankinciau, nuo pradziu naktim duociau misini, niekas nuo to nenutiks blogo. O dabar tokia situacija gaunasi,kad pastoviai nemiegojus, nelaiminga mama ir neramus vaikas. Ir nuo gimimo bandyciau soskiuka minksta duoti.
Ir maziau klausyciau visokiu praskydusiu mamyciu draudimu, kad taip ir kitaip negalima, nes vaikui blogai, pieno sumazes, pripras ir taip toliau. Maziau baimiu, daugiau pasitikejimo savim.
Atsakyti
As tai daugybe isbandziau, kol tinkama radom... Tiesiog kitos iseities nebuvo, nes nakti salia manes miegoti nebuvo imanoma, per daug vartausiu lovoje, kol uzmiegu, jeigu nesivartau- neuzmigsiu niekaip. Pamazu, negasdinant siuliau kai ji geros nuotaikos, pries pat uzmiegant, patepdavau pienuku.. pamazu paeme.

Drauge pasakojo, kad jos mergaite springdavo nuo ciulptuko, tai pradejo duoti neisnesiotukams skirta ciulptuka, su juo tokiu problemu nebuvo. Gal kam pravers tas.
Papildyta:
QUOTE(MMMilda @ 2013 04 03, 07:30)
Skaiciau uzsienio literaturoje ,kad nakciai galima maziuka tokiu atveju misiniu pamaitinti, tada jausis sotus ir giliau uzmigs. Galit pabandyti, maniske tai misini spjove lauk.  kai pagalvoju dabar tikrai nebesikankinciau, nuo pradziu naktim duociau misini, niekas nuo to nenutiks blogo. O dabar tokia situacija gaunasi,kad pastoviai nemiegojus, nelaiminga mama ir neramus vaikas. Ir nuo gimimo bandyciau soskiuka minksta duoti.
Ir maziau klausyciau visokiu praskydusiu mamyciu draudimu, kad taip ir kitaip negalima, nes vaikui blogai, pieno sumazes, pripras ir taip toliau. Maziau baimiu, daugiau pasitikejimo savim.

As butent taip ir dariau, vienas maitininas nakti misinuku, kad bent kelias valandas be pertraukos kaip zmogus pamiegociau. Taip daug geriau, negu neissimiegojus ir irzli mama, plius kai namuose yra antras vaikas, kuris nekaltas del to, kad sesute nakti valgyti daznai nori. Pieno nesumazejo.
Atsakyti
Bandziau primaitinti jau gimgymo namuose ir viena karta namuose, kai galvojau kad ji alkana, o nam truksta pieno, bet negere misinuko schmoll.gif i lataksinis Nuko ciulptukas nepadejo schmoll.gif Gal reikes pabandyti neisnesiotukams g.gif
Atsakyti
sveikutės,

labia teisingai viską surašė šakute thumbup.gif thumbup.gif

Mielos mamytės, kam kper prievarą bandote įkišti sav mažyliams tą ,,gumą"- mamytės artumo šilumos,meilės, saugumo, buvimo šalia, tikrai niekas kitas neatstos...
o juk siūlydamos čiulptuką galite prisišaukti ir neteisingo krūties apžiojimo, nugraužtų spenelių, neteisngo vaikučio sąkandžio pasekmes... daug , kas linkę sakyti, kad visa tai nesąmonė, o vėliua susidūrę su paskmėmis nelabai nori pripažinti, akd tia būtent nuo čiulptuko..... (mūsų kaimynų mergaitė su čiulptuku vaikščiojo iki virš 2 m ir dabar švepluojadėl per didelio tarpo tarp dantukų, bet to jokiu būdu nesuveda į čiupltuko paskemes.... nes to net nežino ir tuom nesidomėjo...)

siūlyčiau turputį daugiau pasidomėti žindymo subtilybėms, aikučių augimo šuoliasis ir pasistengti suvokti tą faktą, jog vaikelis krūties prašosi ne tik dėl to, kad nroi žįsti, bet kad tokiu būdu kviečiasi mamytę šalia saves, nroi jausti jos šilumą, meilę, artumą..... ar gi ne tokių jausmų ir mes apčios norime augindamos sva vaikelius? ax.gif

mano mažoji dukra jau beveik 2 m, vis dar tebežindau... labia retai kur išeinu, bet to ir nepasigendu..... pirmoje vietoje man mano šeimos poreikai.....

dar matau kalbat apie primitainimą mišinukų.... mišinuka skaip tik ir veda į pieno mažėjimą- todėl, akd vaikas būna ilgiau sotus nuo mišinėlio, ilgiua miega, mamai gerai, bet tuo metu nestimuliuojamos krūtys pieno gamybai... o ypač savrbu yra nktiniai žindymai, kuomet mama yra ramybės būsenoje- tuomet gausiau gaminasi pienelis...... aš su per ilga naktine pertrauka tarp žindymų prisižaidžiua, kai ryte pabudus buvo krūtis užkietėjus ir man pakilo temperature... taip, kad atsargiai su tom ilgom pertraukom- naktį ne ilgesnė nei 4 val...
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo sidrulka: 05 balandžio 2013 - 09:54
maniske irgi buvo toks laikas,kai diena vaiksciodavau su vaiku ant kruties,viena ranka puoda maisydama,kita-vaika zindydama biggrin.gif taip gal iki kokiu beveik 3 menesiu buvo,plius dar tie augimo suoliai,kai po 2-3val iskabedavo nakti...bet stebuklingai baiges,pradejo kruties prasyti kai valgyti noredavo,pailgejo laiko tarpas tarp zindimo-iki 1.5valandos,ir net nepastebejom,kaip nustojo vis prasyt...tiesiog paaugo,pradejo gal labiau dometis,kas aplink vyksta biggrin.gif
Atsakyti
Sveikos mamytes, pas mane ir si bėda. Tik ji kolkas labiau pasireiškia dienomis. Atplesta nuo kruties spiegia kaip kankinama, va šiandien vyras po 2,5 val kabojimo, ją išsinešė ir uzmigde, žinoma gaila buvo vaiko, bet..aš ir bent karta per diena noriu pavalgyti karšto maisto, arbatos, net į wc be bėgimo! Kalbėti apie tai, kad leiskite kabet vaikui kiek nori, gali tik nesusidurusios, nes ar geras bus pienelis jei pati mama alks, o ir zindymo fanes ragina neuzsiimti pasaliniais darbais maitinant. Beto bent maniske uzmiega, o pienas bėga vis zindziat, tai geriausiu atveju ji ji ispjauna, blogiausiu - springsta. Kur dar soc ir šeimos gyvenimas? Del ciulptuko, tai ką bandem, manoji spjove, ziaugciojo, kosejo, bandysiu neisnesiotuku ir. Dar mane gadina nujunkinimas, žinau viena trimete, kuri ir dabar naktį lenda prie mamos krūtinės, nes taip tik naktį uzmiega, o buvo tokia pati kabotoja. Na dabar mums 3men, gal smerksit, bet aš jau nusprendžiau nuo 6-7 men duoti savo piena is buteliuko, o ir darbas mano parinis nuo 10 men bus. Uch kaip ramiau, kad aš ne viena su tokia bėda.
Atsakyti