Įkraunama...
Įkraunama...

Mažosios NaiNai gimimo istorija

Kodel dukrele musu seimoje stebuklas- jau nebesipletosiu. Nes vel kompiuteris automatiskai restartuosis be ispejimo ir visa istorija dings biggrin.gif
Trumpai drutai- mes jos LABAI laukem, apie ja svajojom daugybe metu, kiekvienas is musu, matem ja, isivaizduojama, mylavom, auginom, buciavom... Kol pagaliau, po tiek metu...........................................

Du mano sirdies karalaiciai, 11 ir 10 metu vaikinai-
"Mama, o kuom kvepuoja kudikis gimdoje? Mama, ar vaikai pilvelyje girdi mus ? Jei as paliesiu - mane pajaus? Mama- dar turiu dvi uogas, nori ? Gerai, tu nenori, bet gal beibis nori ! Tu juk nezinai !!! Bet mama, as prasau taves, perduok sita uoga beibiui nuo manes, ar tau sunku ?!
Mama, o ar tau galima kolos??? Neee mama, as nepastebejau kad sustorejai, tik pilvas uzaugo, bet ten juk beibis. Kas sake ,kad tu nebe tokia grazi? Man tu pati graziausia 20 ar 40 kg sverdama! Palauk, o kiek tu sveri?
Tai kaip tu sugebi batus apsimauti ? I vonia dar telpi?
Mama, kodel, kai pridedu ranka - beibis nebejuda !! Nemegsta manes??
O beibiui iskarto, kai gimsta, galima i rankas imti zaisliukus ? O ka jis veiks ?
Ka ismoko sia savaite ? Parodyk kokio dydzio dabar butu, jei ne pilve butu .
Kaip jautiesi siandien?
O kas butu jeigu gimtu dabar ? (35sav) O dabar ? (35sav 3d)
Ar tu tikra, kad viska jau nusipirkom ko reikes? Is kur tu zinai ko reikes, dabar daug naujoviu !
Kodel vaziavai pas daktarus? Kodel manes nepasiemei?
Mama, sitokio mazumo kojnytes??? O jeigu gims didesnem kojom , is kur tu zinai dydi !
Kas butu jeigu gimtu dabar? (38sav) Is kur kudikiai supranta diena, kada jiems reikia gimti ? Tai o jeigu tu tuo metu miegosi???
Mama, gal tu jau gimdyk?? (39sav)
O vyresniems vaikams galima kartu i ligonine kai gimdysi? Bet mama, as juk tyliai pasedesiu !
Na, ir kur tas musu pazadetas beibis ???? (40sav) Taip iseina- dabar isvis nebeaisku kada pamatysim??? "

---

Buvo daug "lazybu" gimineje, kada butent gims musu mazoji ledi. Gruodzio 1,5,12,14,20,24,26,28,sausio 1,4 ir 7...
Ji nusprende isvengti VISU jai primetamu datu, ir pasirinko i tarpeli savo asmeniska diena .

---

Numatytoji diena buvo Gruodzio 28oji.

Nuo 27osios vakaro pradejo salintis kamstis, ir reikstis saremiukai..kartais reguliarus, keleta valandu.. Kartais isvis "i pievas"...
Zinoma ,kaip gi be forumo bendrazygiu nestukiu temos . Taciau....Kandangi mano nestumas ir taip nebuvo sklandus, o dar tas pomegis garsiai svarstyti "kas butu jeigu butu ar nebutu" , ir aplamai- emocinis plepumas - tasyk pritilde mane.. Tik siek tiek pasisakiau itarimus..(bent jau man taip atrode biggrin.gif ) Bijojau "stugaut".. Kad ir vel (eilini karta) nesukelti "false alarm" . Ir taip gana daug prisikvailiojau nestumo eigoj .

Forume, kadangi jau byranciu ir taip pulkas - visos tik rankom ploja, "bus lenktynes" !!!!!
Smagiau taip

Ta nakt su vyru sypsomes..Beibio punkutalumas.. .Beldziasi jau.. As apsikabinus Ipad registruoju saremiukus..

Pabudnu ryte (gruodzio 28oji) - vienas is registruojamu saremiu visdar "tebesitesia" !! jau 4 val ir kazkiek ten minuciu . Isjungiu..Nusiminusi.
Ech.. Nurime bangos.. False alarm....

Uzeina.. Praeina.. Vis reguliarumo truksta.. 7min...9 min...16min....10min,...23 min.. Eh !!!

Naktis.. Vel registruoju.. Vel uzmiegu...

Gruodzio 29oji
Diena tokia siaip sau...Uzeina, praeina..Nebesitikiu siemet gimdyti .
Vakareja..Gal 19val jau buvo..
"Reikia i ikea! " -piktai pareiskiu savo seimos vyrams.. "KO TEN ???"- suspinga visi trys ,kaip mergaites !! "Rasomojo stalo berniuku kambariui "- ramiai atsakau.. Berniukai parodo - doh.gif
Vyras zino ,kad neatkalbes. Net nebando . Susipakuojam ir isvaziuojam.. Nestumo knygos vyras nepamirsta .Vaikstom po didziule parduotuve. Praktiskai niekas man ten neidomu. Zinau kur tas stalas.. Zinau kiek kainuoja. Viska zinau .. Bet einu palengva , ciupinedama viska is eiles, kas net nedomina . Juk "skatinuosi" .

7min..8 min..7min..7min..8min...5min,.. 15 min !!! 9min..8min..8min ..7min... 8min... 17min !!!!

Gryztam.. Skauda jau... Lendu i vonia.. Vyrai susirinkineja stala.. Norejo rytoj, Bet pasakiau ,kad butina siand, nes rytoj nebebus kada ..Buvau velniskai teisi.

8min..10min...8min,..

---

Lyg tureciau pergyventi.. Bet va dabar naiviai tikiuos jau, kad vel false alarm( o cia jau buvau visiskai neteisi ! )
Skaitineju foruma..
Visos linki lengvumo, greitumo, dziugauja, laukia.... Aciu Joms 4u.gif Gera su Jumis , Uzsienietukiu nestukiu temos buvusios, esamos, busimos nares ...Gera dalintis- kaip ,kada, kodel.. Nuo- kiek testu prisidarom kol isitikinam, iki -net su kelnaitem ar be ju prie kompo sedim .

---

Uzmigo seima.. Ir as nuejau "miegoti"..Prie sviesos, sklindancios nuo kalediniu lempuciu ant lango, stebejau maza lovele..
Ar bus jauku mano svajonei cia ilsetis? Paglosciau...Jaukus baldelis..Bet tas pataliukas !!!! Ir kaip man sove mintis butent situo pakloti ? Noriu kito ! Kitas mielesnis.. 2val nakties perkloju patalelius.. Patinka.. Dabar galiu jau "ramiai miegoti" (naivuole !! juk saremiauju kas 6-8min)

4val ryto (Gruodzio 30oji) pasidare nebepakenciama..Lyg nervinis kratulys uzejo... 5 min.. 8 min.. Asaros byrejo kiekvieno saremio metu..Rodesi net dusina ir svaigina skausmas. Tvojau vyrui delnu i atsukta man nugara, sakau- "kentet nebegaliu.. Urgzti norisi! Noriu ligonine, tegu duoda tabletka nuo skausmo, galesiu nors issimiegoti gryzus" (ir is kur toks naivumas ,pas moteri, laukiancia 3 vaiko !!! )

Pasiskambinu, sumeluoju, kad kas 3-5 min saremiai.. Gaunu palaiminima atvykti..SKAUDA SKAUDA SKAUDA.... Skubekim.. Vyras klausia "o nestumo knyga paimti ?" Ne, sakau, mes ten vaziuojam langus tik nuvalyti ! I pati skyriu net neisim ! Susigesta zmogus.. Paima viska ko reiks ."Na o jeigu prireiks" - jis man teisinasi.. Turbut piktai ji stebejau.. Bet tik todel kad nesiskubina.. Mane vimdo nuo skausmo..Erzina kratulys..Vel saremis.. Ant minkstu kilimu dengtu laiptu klumpu , siubuoju sedimaja.. Urzgiu.. Tyliau ! -pati sau sakau..Juk laiptai prie pat berniuku kambario..O kratymas koks nesveikas !!! matyt reakcija i skausma..Snekejau jau su tobulu "vibrato" biggrin.gif Nebejo valdytis.. Masinoj bevaziuojant isties pasidaro kas 3 min.. Vyrui urzgiu -"prisisnekejau !!!" Ir toliau kratausi ..

---

Priima, 4cm!!! "Jokiu namo ! Geriausiu atveju- po geros paros,ir jau tryse." (paguodzia mane taip priemusios tetos) .Pasiulo linksmuju duju, taip populiariu,ir smagiai aprasytu forume , kol kitas skyrius (delivery suit) duos palaiminima isikurdinti ten.
NOORIU ! KUR DUJOS !!! Jau vel ir vel ir vel uzejus saremiui nervojuosi..
Atveza ta aparata kazkoki su balioniu metaliniu.. Naudokis i sveikata -man palinki, ir iseina..As ir taip ir taip tarp kalenanciu dantu sukandus ,bijau perkast ta plastmase, sriubiu, rodos per ausis tuoj pust pradesiu- KUR LINKSMYBES !! NEIJUNGET DUJU ! -as joms aiskinu.. Gerkle grauzia...
Ir bega asaros per skruostus ,po smakru ,lasa ant krutines.. Kodel jos man neduoda duju ikvept kaip zmogui ! Noriu smagumo !

Veda mane i kita skyriu. Atima dujas is ranku ... "O dar duosit ?" -klausiu asarodama kaip vaikas ,luputes paputus.. Juokiasi- "kiek tik noresi !"- man ji sako.. O as mintyse galvoju- "melage tu !! as ju noriu, bet atemei !

Atveda- jeeeeej !! plati vonia! Didziulis kamuolys !!!! Dusas .. Patogi lova ! Beibiuko stalas su atributika, slangutem.. Lovele stikline . Viskas jauku ! Iduoda dujas labai grazi teta, "kai uzeis... "- ji man sako ,o as jau klupiu prie lovos ir sriuuubiu, sriuuubiu, sriuuubu, krataus, dustu.. nebeikvepiu, nebeiskvepiu... Girdziu saukia- "dar ikvepk duju ! bandyk ,jos tau pades!"- ir kisa i dantis doh.gif
EIK ***- mintyse ja pasiunciu (kazkas tikejosi poetisko aprasymo biggrin.gif )
Atsimerkiu - stovi du ! grazi teta ir mano vyras.. Vienas is ju avinelio veidu, pasimetes ir baltas. Koks mielas vaizdelis.. Sakau kur mes ten baigem ? O ji kartoja savo varda ir kad bus su manim iki kol pagimdysiu, kazka klausia o as vel kratausi, sriubiu sriubiu sriubiu tas dujas , nu ******* kur tas poveikis !!!!!! Vel dustu, nebepakvepuoju. Ne dustu , o tiesiog surakina kvepavima, nei pirmyn nei atgal..Vel ta grazi teta stugauja ir bando isiulyt dujas , vel ja siunciu mintyse, o realiai tik stumiu drebanciom rankom, ir snypsciu, kad neina kvepuot. Urzgiu, nejuciom lyg stumti pradejau, issigastu, akis puciu, bandau sakyt- o man dar nesikvepuoja.., Atsimerkiu.. Ilgeisngai paziuriu i vonia.. Galvoju- "pasiulysi ,ar paciai eit prisileist vandens?"
Vel puse zodzio ta teta bando sakyt - o as vel urgzt ,vel velniai zino, kur mane nesa skausmas, ir tas dujas nutrenkiu ant grindu,rodau rankom, kad nebeimsiu, tegu nesasi kur nori jas ! Atsimerkiu ...Praejo ! Sakau - "labai prasau, be ceremoniju, prisitatymu, ir ivairiu instrukciju !! Man skauda ! Ji sako- "ceremoniju su tavim ir nebebus, ateina dvi kitos tetos, gulkis i lova , tikrins !"

Patikrina 7 cm. OAPAPA- vel nustembu !!!
Kol tikrina- urzgiu ir stumiu . Bijau stumt.. Puciu akis, dustu !
Viena teta sako- reikia kirpt vandenis, 7 cm, bet kaklelis dar ilgas, taciau jis tamprus . Galvyte isistato stumiant, bet atleidus- pabega gilyn minus 2 , per toli ! Pozicija- back to back !
Skatinti !
O as, kai praeina, ziuriu vis i ta vonia ! "Ozkos, leisit mane ten ar ne" - galvoju piktai.
O viena negrazi teta man sako- "sorry darling , you are not going to use it ! not this time ! " blink.gif man net mintyse zodziu pritruko ja isvadinti kaip norejosi!

-ko nori nuo skausmo ?
-visko !!!
-bet tu esi pries petidina ir epidura
-jau nebe !
-sure?
-eik *** (mintyse)..o realiai tik eilini kart imu urgzti ir dusti, gniauziu vyra prie saves, tas inkscia, pasirodo nagus i spranda suvariau .
Ciumpu ji per liemeni, svyru is lovos , laiko mane tryse o as urzgiu urzgiu urzgiu..Riaumoju....Nes bijau stumt.. Juk leidimo tai dar nedave !

Dujos- nulis poveikio..grauzanti gerkle
Petidinas- nulis poveikio ..tik skauda koja kur dure
Epiduras- o Dievo palaima !!! kur tu slepeisi anksciau !!!!!!!!!!!! bigsmile.gif

Suveikia...Atsimerkiu ..Susvinta lempos, ryskiausiu pajegumu .O cia kas per svente???????? Naujieji jau atejo?? Zmoniu kiek ! Visi savotiskai grazus ir negrazus, eina is eiles prie manes ir prisistatineja , kokie ju vardai,ka jie cia veikia, kokios ju pareigos, spaudzia man ranka, sypsosi, o as erzinuosi. "Jus cia ko? Pokalbiui del darbo??? Ne darbdave as ! Paciente ! Dukrytes atvaziavau !! " (mintyse ...)

Zodziu is visos delegacijos pokalbiu tarpusavyje susivokiau- mano mazajai ledi - negerai verysad.gif aparatas fiksuojantis sirdeles tonus - cypia...krinta iki 80...60...70...
Mano spaudimas matuojamas kas 5min (ranka net nutirpus nuo tiek pumpavimo).. Laidu laideliu.. Beibio staliukas ijungtom sildymo lempom.. Laideliu pritasyta, ruosiasi pediatras..Keletas atrado pasitarimo vieta - tarp mano koju! Sustojo gal 5iese, viena tikrina viduje, diktuoja, kita uzrasineja, trecias ketvirtam diktuoja ko imtis jeigu,. ir ka padaryti IKI jeigu... Kiti ten vel kazin ka veikia, smirinedami aplink, delioja kazka .

Pripildo epiduro didele doze
Paleidzia skatinamuosius maximumui,
Ima kraujuka mazylei is galvytes (ja ten pjausto, mano viduje ??? o Dieve Dieve verysad.gif )
Klijuoja prie jos galvytes sirdeles tonu daviklius. Nuo mano pilvo nuima tuos laidus. Sako nebetikslus jie.
Pasimetus.. Sneka jie. Rizikos. Beibio Silpimas. Gresme gyvybei...
Klausaus
Neguodzia..
Ziuriu i vyra, nustumtas beveik i kampeli, nepasiekia jau manes...

Daug ten visko vyko..Daug...
Man tekejo asaros..Gulejau nusigrezus i sona..Kas bus toliau..Juk mano mazyte !! Jai negera ! Negali jai buti negera! As jos laukiau.. Visi mes laukem.. Negalim jos netekti. NEGALIM...

Atitolau dvasiskai nuo viso surmulio ..
Mintyse graziai su aidais suskambo Leonardo Coheno daina- By the rivers dark

Leonard Cohen (nuoroda)

Bijojau..As labai labai bijojau....Nezinau kiek man buvo leista sklandyti savyje , kai staiga pajutau kazkieno ranka ant mano peties, ir kvieciant mano varda..
Atsisukau..Man sako- "mazoji ledi silpsta, turime imtis veiksmu", sakau zinau..
Sako gerai.. (kur jie ta geri rado.. man sirdi skauda, as bijau! )

Toliau sneka-"dar padidinom skatinamuosius, epiduro didinti nebegalim, jei jausi ka- susiimk, Viskas todel, kad beturim maximum puse valandos, Jei ledi nenores gimti- cezaris !
Gerai- sakau ..klausiu - kodel ne iskart cezaris?
Man paaiskina, kad mazoji nori gimti, tik ja kazkas laiko, galbut virkstele tempia ja atgal, galbut kitos priezastys. jie dar pamegins, mano ir mazyles labui (vardan naturalaus uzgimimo) - ir jei nesimatys progreso- tikrai nebedels ir nerizikuos..

Iseina tas svelnus dede...Ir keletas kitu zmoniu.
Patalpoj lieka gal kokie 4-5 zmogiukai, neskaitant manes ir vyro..Akusere ,kazkada ten prisistaciusi kazkokio tai nemazo rango , pagavus mano zvilgsni padrasinamai nusisypso, paziuri i laikrodi- "turim speti !!! Puse valandos dave, bandom ??"

As pasimetus, ka bandom..
Va tada ji uzkure pirti gimdykloj biggrin.gif
Stumk ! Jauti , nejauti , norisi ,nesinori - STUMK , ikvepk ir vel varyk ! Kiek gali ! Sauk jei nori ! Keikis ! ( bigsmile.gif geras leidimas ! ) Bet viska daryk su tokia jega, kokia pamirsai, kad turi ! As padesiu tavo beibiui , tik tu padek man ! "

Pagaliau vyras prileidziamas.. Pabales. Pilko veido.. Net sakyciau gerokai senstejeles ... pernakt...

Zodziu, stumiam, urzgiam, riaumojam, slysta vyro ranka is mano rankos, ka kibtis, atlanksto man kazkokias rankenas is lovos sonu, kimbuosi ir raunu !!!! Jauciu kaip trukteli rankoje gelianciai ramuo, lyg plikijanciu vandeniu kas papyles butu, velniop ta ranka, bus tu ranku!! Beibio noriu !!!! urrrrggghhhhhhhh ! Jauciu ! Slenka mazyle gimdymo takais ! ATEINA !!!! Ateina spindulelis !!! Akusere apkrioke mane-" Gryzk !!!Nepamirsk ko prasiau !!"
Aaa, nu jo, ok ok ,as cia !

-----
GIMSTA!!! Iskelia virs manes, minko, purtalioja svelniai, vercia ikvept, o kita klausia - nusluostyti pries duodant ar taip duoti ? O MAZUUUMAS, O GRAZUMAS TO MYLIMO PAKAUSELIO, KURI TEMATAU !
Snabzdu uzkimus- negaubk!!! duok man!!! Bega asaros, vyras ziuri, sviecia sypsena, laukiam abu !!!
Neduoda..Aptemsta tetu sypsenos, dar pakalatojo maza varliuka virs manes ir nunese ! NU NE SE !!!.............. VIESPATELIAU!Kas jai ??? Kodel nepravirko !! Kodel negirdziu ! Niekas nieko neaiskina, visi subego ten prie to beibio staliuko.. Matau pro kamputi mazuti slapia varliuka , pediatras stumteli viena is tetu, sako mama siekia pamatyti, leisk ! Matau ! Bet negirdziu. Paleidziu vyro ranka - "buk geras, eik arciau, gal beibukas labai tyliai tik moka ! Gal verkia? Vyras prieina, rodo su galva schmoll.gif Sakes.. Verkiu, nebematau zmoniu !!! O DABAR ? klausiu po sekundes.. schmoll.gif Jau pykstu - ARCIAU TU PRIEIK ! GAL NEGIRDIM ! Su nuvilktu pagalves uzvalkaleliu trinuosi akis, bandau matyti , vis trinu tas asaras, ko jos rupuzes man trukdo dabar ! Stebiu.. Mazyte mazyte, miniatiurine kaukyte deda mano miniatiuriniam kudikeliui ..

DIEVE ,meldziuosi tyliai balsu...SUTEIK MANO KUDIKIUI JEGU ! Uzpludes silpnumas gramzdina mane kazkur..... ir skamba dainele ausyse taip garsiai-

Buk sirdele , del manes ! (nuoroda)

Ir staiga vyras pribega, sako -VERKIA !!!! Susikaupiu- TIKRAI !!! Toks mazytis, svelnutis, irzlokas me-khe-khe-khe !!! ne vueeee ,kaip visad maniau, kad VISI taip prabyla pirmaji karta, bet va kaip ozkyte.
Vyro nedrasiai paklausiu - "ar tikrai mergaite ? ".. nusijuokia.. pabuciuoja kakta man., sako- tikrai !!!

Svelnybe Tu mano ! Dukrele brangi !!! wub.gif
Nuo zemes iki dangaus... Is mano sirdies gelmiu ...Per visa pasauli.. Nusvitai !

Nusluoste, pasvere, pediatras vel apziurejo, pasiklause sirdutes, palaimingai pranese- stabilizavosi ! Ir atnese man ! PA GA LIAU !

Vyras apkabino mus , ir sako Nai Nai kokia grazuole !

Negalejau nesutikti ...Tai musu mazoji NaiNai !!! wub.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Ragaina: 06 balandžio 2013 - 03:54
Ragaina wub.gif verkiu. Asaros rieda kaip pupos wub.gif
Atsakyti
Labai grazi istorija. Ir juoko ispaude, ir vietom su rimtu susikaupimu skaiciau, bet svarbiausia, kad jus visi kartu. Aukit sveikutes ir didutes. 4u.gif
Atsakyti
Ragaina, poete tu musu heart.gif , verkiu ir as!!
Buckis tavo Nainai ir berniukams!!
Atsakyti
ragaina bliaunu kaip kudykis, nereikejo man skaityt labai jau emociskai sureagavau, jausmas kad kartu buvau. labai jausmingai aprasei, tavo gimdyma isgyvenau kartu beskaitydama pasakojima wub.gif wub.gif wub.gif myliu tave zuiki, dziaugiuosi kad jums viskas gerai ir kasdien groziuosi nai nai wub.gif 4u.gif
Atsakyti
Eina sau susigraudinau, saun 4u.gif uoliai
Atsakyti
Jungiuos i verskniu kompanija blush2.gif sujaudinai Ragaina iki sirdies gelniu wub.gif wub.gif wub.gif
Atsakyti
Ir as skaiciau beveik iki galo ir laikiausi,kol pabaigoj jau ir as sriubciot pradejau.... wub.gif
Atsakyti
wub.gif ir as apsiverkiau cray.gif
Atsakyti
Nai nai kokia grazi istorija apie NaiNai wub.gif ragainiuk, poetese tu musu 4u.gif
Atsakyti
kiek gyvybes pasakojime...tau rasytoja reik but bigsmile.gif saunu,kad viskas abiems gerai,aukit ir stiprekit! 4u.gif juokingiausia buvo skaityt berniuku klausimus lotuliukas.gif ypac apie kojytes dydi lotuliukas.gif thumbup.gif
Atsakyti
Kaip grazu, kaip jautru...Stebuklelio atejimas. wub.gif
Atsakyti