Įkraunama...
Įkraunama...

Leisti į darželį, o gal neleisti?

QUOTE(Aimeja @ 2013 05 21, 10:04)
Kol vaikas mažas, kol mama laksto ir lupa visiems akis -darželio auklėtojai, mokytojai, kaimynui ir t.t., dėl savo vaiko, vien tik jo poreikius gindama, tol tas vaikas tokį gyvenimą ir tesuvokia. Bet paskui nu nelaimingi tokie užauga. Nemoka gyventi visuomenėje. Ateina į darbą, nepritampa, išeina kitur, vėl negerai, paskui šeimoje negerai, viena žmona/vyras blogas, antras, ir t.t., kaimynas blogas, pardavėja bloga, gydytojai blogi ir t.t. Ir tada aiškina, kad visuomenė kalta, jų nesupranta, nors iš tikrųjų tai jie patys joje nemoka gyventi.


Kogero tai ir yra priezastis - kad lietuviams visur ir visada negerai - zek karsta - visi "verkia" - kad karsta, atveso - "verkia" - kokia cia vasara doh.gif , visur darbdavys negeras, alga maza, darbas neidomus... Tik cia mazos pasalpos mamoms, tik cia darzeliai mokyklos blogi, gydytoju ner, ir apskritai visi veltedziai - tik va as vienas toks nelaimingas doh.gif
Arba man sekasi, bet nesutinku nei blogu gydytoju, nei blogu darzeliu ar mokytoju, darbdaviai irgi visi super, algos uztenka, darbas patinka, nesugadino manes nei lopselyje, nei darzelyje - nors lankiau ji nuo 4 men... neuzmuse nei fantazijos, nei kurybiskumo, nesugadino ir sysiojimas pagal grafika lotuliukas.gif Kazkaip labai viskas sureiksminamair suplakama i kruva rolleyes.gif lyg gyvenimas tebutu juodas ir baltas... be jokiu tarpiniu spalvu unsure.gif
Atsakyti
Dirbu tarptautinej kompanijoj. Turim laaaabai spalvota kolektyva. Patikekit manim- lietuviai-patys kantriausi, kukliausi ir maziausiai reikalaujantys darbuotojai palyginus su kitu saliu pilieciais.
Atsakyti
QUOTE(AusraR @ 2013 05 21, 22:44)
Dirbu tarptautinej kompanijoj. Turim laaaabai spalvota kolektyva. Patikekit manim- lietuviai-patys kantriausi, kukliausi ir maziausiai reikalaujantys darbuotojai palyginus su kitu saliu pilieciais.


bet ko gero skundziasi ir "verkia" daugiausiai lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Kriiste @ 2013 05 21, 22:47)
bet ko gero skundziasi ir "verkia" daugiausiai lotuliukas.gif

Italu nepralenks nieks smile.gif
Bet mes visus mylim ir dziaugiames. Darbuotojai turi teise reikalauti ir noreti, nes tokie dazniausiai ir pasiulyt turi ka. Dziaugiuosi kad po truputi draseja ir musiskiai smile.gif
Atsakyti
QUOTE(bim-bam @ 2013 05 21, 10:52)
tai kaip supratau is ankstesniu zinuciu aname puslapyje, mama turi geriau zinot uz vaika, kada jam ko reikia ar ne, nu pvz mama geriau zino, kada vaikas nori i tualeta biggrin.gif  biggrin.gif

**
as tai nematau problemos, kad nueitu i wc per pamoka vaikas, koks ten blaskymas kitu, kai atsistoja ir nueina kelioms minutems.  rolleyes.gif


Kartais taip, mama turi planuoti tris žingsnius į priekį. Jums taip nebūna? Aš, dažnai esu save pagavusi taip galvojant, pvz dar kai vaikai mano mažyliai visiškai buvo. Ateini į svečius pas ką nors pirmą kartą, akimis ratu apsuki kambarį, ir jau matai pavojus vaikams, kurioje vietoje, gali laisvai paleisti ganytis, o kuriuose kampuose, turėsi stovėti, kad nesusižalotų? Nesat, pajutę tokio jausmo?

** Yra vaikų, piktybiškai tuom besinaudojančių.

QUOTE(ada21lt @ 2013 05 21, 13:05)
* Nenoreciau ,zinokit, i tokia mokykla leisti savo vaiku, o tai jei turi tu jaunesniu vaiku ir nori ateiti pas vyresni i rengini, tai ka jaunesnem sakai, kad tau ten neleidziama?  g.gif

** Limcamaca, ne pastaba issake , o apreke, tame ir esme, jei as suaugusi net issigandau salia stovedama, o ka sakyti apie vaika blink.gif


* Tos mokyklos rezultatai yra geresni nei jūsų mylimos Somervillio mokyklos tongue.gif O, ką daro? Supratingi tėvai ir taip nesives triukšmaujančių mažylių, į vyresniųjų renginius. Arba pasiruoš ką nors, mažyliams nuraminti. Kiti, aišku, manydami, kad jų vaikai pasaulio bambos, nedarys nieko, kol jų cypaujantis vaikas, trukdys visiems kitiems. Va, tokiems nesupratingiems ir būna mandagiai pasakoma, kad renginys ir dėmesys šiuo metu, - kitiems vaikams.

** Sutinku, visokių mokytojų būna. Tačiau, labai dažnai, būna ir visokių vaikų. Ir, pamačius tokią situaciją, nereiktų iš karto imti ir nuteisti. Yra vaikų, su kuriais mokytojai tik taip ir susitvarko, susireguliuoja. Žiūri į akytes, mirksi ir nulis pagarbos tiek mokytojams, tiek jos darbui, tiek likusiai klasei. Vaikas be abejo nekaltas. Kalti tėvai.

QUOTE(ada21lt @ 2013 05 21, 13:26)
VAIKAI TURI BUTI PATOGUS SUAUGUSIEMS, MOKYTOJAMS, AUKLETOJOMS, SISTEMAI!!!!! biggrin.gif


Pas jus arba viskas balta ir pūkuota, arba baisiausiai juoda. TAip nėra. Nereikia perlenkti lazdos. rolleyes.gif Bet, koks auklėjimo būdas, mokys vaikams nubrėžti ribas, juos prižiūrėti, mokyti ir neleisti kai kurių dalykų. Tai nėra vaiko laisvės, norų, galimybių apribojimas ir jų įkišimas į kažkokius tramdymo marškinėlius. Tai ir yra vaiko auklėjimas, jo ruošimas gyvenimui, jo gerųjų savybių ugdymas ir parodymas, kas gyvenime nėra gražu ar toleruojama.

QUOTE(AusraR @ 2013 05 21, 19:03)
blyn blyn. Mes siuo metu ieskom savo darbe nemazai vadovu, kurie galetu priimti sprendimus, mastyti "out of the box" ir tt. Nu ir sunkoka.....dabar suprantu kodel.


QUOTE(AusraR @ 2013 05 21, 22:44)
Dirbu tarptautinej kompanijoj. Turim laaaabai spalvota kolektyva. Patikekit manim- lietuviai-patys kantriausi, kukliausi ir maziausiai reikalaujantys darbuotojai palyginus su kitu saliu pilieciais.


Pastebėjau, jums labai svarbus jūsų darbas cool.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Limcamca: 22 gegužės 2013 - 12:00
Yra skirtumas, kur prispiria į WC pamokos vidury, o kur prašomasi vos nuskambėjus skambučiui ar likus minutei iki jo. Tokio amžiaus vaikas jau turi jausti atsakomybę, jei ne prieš kitus, tai bent prieš save. Juk į mokyklą ateina mokytis, todėl turi stengtis pamokoje dalyvauti nuo skambučio iki skambučio. Sutinku, kad visokių atvejų būna ir su sveikata problemos ar pan, bet sąmoningas žmogus (o juk taip agituojam, kad vaikai jau sąmoningi žmonės 4u.gif ) turi ir pats galvoti. Be abejo tėvų atsakomybė (ypač prieš vaiką) yra pasirūpinti, kad jam nereikėtų nelaiku į WC ar dar ko. Niekas nesiūlo jo surišti ir laikyti vietoj iki kol pasibaigs renginys ar apsisisios, tikrai nereikia perlenkti lazdos. Bet riboti, kad neišgertų puslitrio vandens prieš renginį, tai tikrai nėra tragedija ar prievarta. Labai gražiai Limcamca parašė apie tėvų planavimą keliais žingsniais į priekį. Mes pvz jei einam į parką ilgesniam laikui, tai pasiimam atsigerti, kokį obuolį ar bananą jei vaikas išalks, servetėlių nusivalyt rankom/veideliui, maišelį šiukšlėms ir t.t. Gi pagalvoji ko prireiks. Tai kodėl nepaplanavus prieš renginius ar keliones? Ypač kai tai veikia ne tik vaiką ir vieną kitą žmogų, bet visą grupę? Ar pagarba kitiems jau yra toks baisus dalykas? Vergavimas sistemai doh.gif:
Atsakyti
QUOTE(AusraR @ 2013 05 21, 19:03)
ada, tikrai. Tai pir padarysiu. Reiks pradet skyscius ribot, nes tuoj mokykla, ekskursijos ir pamokos.

blyn blyn. Mes siuo metu ieskom savo darbe nemazai vadovu, kurie galetu priimti sprendimus, mastyti "out of the box" ir tt. Nu ir sunkoka.....dabar suprantu kodel.

Tebunie tie mano vaikai pasaulio bambos. Kaip nors istversim smile.gif


Reikia kontroliuoti skysčius prieš renginius ar tada kai žinai, kad nebus patogu lakstyti į wc ar apskritai nebus kaip. Juk žmonės kontroliuoja, gyvenime būna labai įvairių situacijų, tam ir duota galva. Ar tai tokia naujiena? doh.gif Nes kai stebiesi, kad neva pūslė silpna, tai gal kitoje vietoje nesusiriša, nesusiveda galai, kodėl ta pūslė nekontroliuojama. Rodos elementarūs dalykai. Kaip žmonės aukštuosius mokslus baigia? Ar čia toks kosmosas, wc kontrolė?!
Atsakyti
QUOTE(Subjektyvi @ 2013 05 22, 19:39)
Reikia kontroliuoti skysčius prieš renginius ar tada kai žinai, kad nebus patogu lakstyti į wc ar apskritai nebus kaip. Juk žmonės kontroliuoja, gyvenime būna labai įvairių situacijų, tam ir duota galva. Ar tai tokia naujiena?  doh.gif Nes kai stebiesi, kad neva pūslė silpna, tai gal kitoje vietoje nesusiriša, nesusiveda galai, kodėl ta pūslė nekontroliuojama. Rodos elementarūs dalykai. Kaip žmonės aukštuosius mokslus baigia? Ar čia toks kosmosas, wc kontrolė?!

as savo pusle kontroliuoju smile.gif
galvojau kad kalbam apie darzelinio amziaus vaikus smile.gif
Atsakyti
QUOTE(AusraR @ 2013 05 22, 19:07)
as savo pusle kontroliuoju smile.gif
galvojau kad kalbam apie darzelinio amziaus vaikus smile.gif

Vėlgi yra skirtumas tarp skysčių kontrolės, kai neleidžiama vaikui išgerti viso pakelio sulčių, nes jam skanu ir jis nori, bei pūslės kontrolės, kurią bent minimaliai gali kontroliuot visi toj daly sveiki žmonės (įskaitant vaikus). Juk nėra taip, kad tik užsimanei į wc ir jau varva? Bent keletą minučių pakentėt bet kokiu atveju reikia kol susirandi tam skirtą vietą. Darželinukai taip pat yra sąmoningi, kad pakentėtų iki kol nueis iki wc, nusimaus kelnes... reiškias bent minimaliai kontroliuot gali. Vat sakyčiau suaugusiųjų darbas ir yra vaikus mokinti, skatinti atpažinti kada jiems reikės (ryšį tarp išgerto skysčių kiekio ir poreikio eiti į wc). Manau tevai taip pat mokina, kad pvz einant miegot neprigertu ir nepridarytu i lova g.gif Be abejo kankinti vaikų ir nė užką neleisti niekas nesiūlo, tik planuoti į priekį ir vengti tokių atvejų kiek įmanoma proto ribose 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Limcamca @ 2013 05 22, 12:58)
** Yra vaikų, piktybiškai tuom besinaudojančių.
* Tos mokyklos rezultatai yra geresni nei jūsų mylimos Somervillio mokyklos  tongue.gif .
** Sutinku, visokių mokytojų būna. Tačiau, labai dažnai, būna ir visokių vaikų. Ir, pamačius tokią situaciją, nereiktų iš karto imti ir nuteisti.
Pas jus arba viskas balta ir pūkuota, arba baisiausiai juoda. TAip nėra. Nereikia perlenkti lazdos.  rolleyes.gif Bet, koks auklėjimo būdas, mokys vaikams nubrėžti ribas, juos prižiūrėti, mokyti ir neleisti kai kurių dalykų. Tai nėra vaiko laisvės, norų, galimybių apribojimas ir jų įkišimas į kažkokius tramdymo marškinėlius. Tai ir yra vaiko auklėjimas, jo ruošimas gyvenimui, jo gerųjų savybių ugdymas ir parodymas, kas gyvenime nėra gražu ar toleruojama.

**Neteko susidurti...
*Nu ziurint kam kas yra geras rezultatas smile.gif
**Ten buvo 8 m mergaite, as butent ta jklase ir mokinau, ten nebuvo nei vieno vaiko ant kurio reiktu ar noretusi rekti, Aplamai iki paaugliu nei vienoje klaseje nebuvo nei vieno tokio vaiko. O jau paaugliai manes klasue kodel mokytoja jus ant musu nerekiat, jie taip buvo pire to jau priprate. TAi kazin ar ne vaikysteje, jau darzelyje.. prasideda ta problema, kai paskui mokytojai jau nesusitvarko, nes rekimas jau neveikia, o musti jau nebegali,o kitu priemoniu ne visi nori mokintis ar zinoti biggrin.gif
Auklejimas yra auklejimas, nelabai suprantu, kaip naturaliu fiziologfiniu poreikiu toks kaip troskulio malsinimas ir norejimas i Wc su tuo surista, KAlba prasidejo nuo to,kad darzelyje per pietu miega neleidziama i tualeta ir dar tai,akd tam tikrais satvejais reiktu riboti skyscius....MAnau, tai yra kenksminga vaikui...LAbai dazanai ir yra tas kisimas vaiku i tramduomuosius marskinius...
MAn idomus tas issireiskimas, daznai minimas-vaiko ruosimas gyvenimui..o dabar ka jis negyvena? g.gif O siaip aisku susitnku su tuo ka paraset 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Ajste @ 2013 05 22, 16:48)
Yra skirtumas, kur prispiria į WC pamokos vidury, o kur prašomasi vos nuskambėjus skambučiui ar likus minutei iki jo. Tokio amžiaus vaikas jau turi jausti atsakomybę, jei ne prieš kitus, tai bent prieš save.

NU zinokit niekaip man nedasyla,kaip nuejimas iki tualeto gali sutrukdyti kazkam, tiek paciam tiek kitiems, mokintis ra dar kazka g.gif
NIekda tu dalyku vaikams neribojau, ir kazkaip jie tuom dirbtinai niekaip nesinaudoja, geria vandenuka,kada nori,kaip tik daugiau skatinu, nei slopinu tai daryti. Visada visur veziojames buteliuka vandens ir visada ji pasiimam ir i renginius! Atsisedam kazkur reiles kraste ir jei reikia nueinam i WC ir nemanau, kad kazkam tai trukdo. Nesugalvociau kaip paaiskinti vaikui, kodel jis dabar negali atsigerti vandens doh.gif Manau, vidaus organams visikai dzin ar jie renginy ar dar kur, jiems reikia savo darba dirbti, ir jei zmogus jau jaucia torskuli (turetumet sita tikrai zinoti), reiksia jau jam truksta gana nemazai vandens(apie sultis nesneku, cia jau maistas smile.gif )O i WC aisku gali kazkiek palaukti, jei butina, bet tai nesveika, pirma, antra kartais vaikai ir, taigi be rimto reikalo netau prasmes verstivaikus taip elgtis, nei savus nei svetimus smile.gif
KAip tai susije su pagarba kitiems? g.gif KAzkaip tureciau issizeisti, jei kas uzismanytu salia manes i tualeta? Su eksursijom nezinau, senokai su autobusais vazinejau, bet kiek zinau tuose naujesniuose yra tualetai, visur ju yra ir lektuve ir t.t. Aisku niekas nesako buna isimtines situacijos kai riekia labai apriboti kazka, bet tai yra tam rimtos priezastys.Ir tai visai nepanasu i tai kai vaiks darzelyje per pietu miega uzsimano i WC. Siaip daznai taip ir buna, kad kai vaikai zaidzia uzsimirst air jau kai ramiai atsigula tada geriau poajunta kuno poreikius, net ir man taip buna smile.gif (cia tas pats ir su pamokom, ar ne per daug mes tikime sis mazu vaiku, ko net suauge nesugaba atlikti g.gif )
Vergavimas sistemai yra kai zmogus darba metu negali atsigerti ar nueiti i WC iki pietu pertraukos, kelias valandas....tai yra buti zmogiski poreikiai, oper pertrauka jau turi skubeti valgyti , o valgyti ir gerti kartu nesveika... doh.gif PAskui ir serga zmones, mazuma tikrai vartoja pakankamai vandens ir t.t.
Ir tai pasirodo moko nuo darzlio, kazkaip nebuvau apie tai susimasciusi.... g.gif
Idomu pasidare, kokias galimybes vaikai turi atsgerti vandens budami darzleyje ne valgio metu? Ar yra padetas kur vanduo vaikams matomoje vietoje?
Atsakyti
QUOTE(ada21lt @ 2013 05 24, 12:37)
NU zinokit niekaip man nedasyla,kaip nuejimas iki tualeto gali sutrukdyti kazkam, tiek paciam tiek kitiems, mokintis ra dar kazka g.gif




Tai, kad tau labai daug kas nedašyla, ne naujiena čia. irnesakyk.gif
Jei kalbant apie pradinukus, tai kiekvienas klasioko išėjimas-grįžimas yra kitų vaikų dėmesio nukreipimas ir nereikia lia lia, kad vaikai nereguos. Reguos tikrai visi. O jei per pamoką 5 užsimano ? Pamokos beveik nelieka.

Atsakyti