QUOTE(Mergele @ 2004 07 28, 18:32)
Labutis

Taigi uzsimaniau slyvu uogienes, o nemoku virti...

Gal kas pasakytumet kaip darot? Kokiu santykiu deti slyvas ir cukru? 1 kg + 1 kg ar kaip? Kiek laikyti uzpylus? Kiek virti?
Slyvų ir bananų uogienė
2 kg slyvų, 1 kg bananų, 1 kg cukraus.
Iš slyvų išimti kauliukus, slyvas susmulkinti, užberti 0,5 kg cukraus ir kaitinti ant silpnos ugnies nuolat pamaišant. Po 10-15 min. supilti likusį cukrų, sudėti griežinėliais supjaustytus bananus. Dar virti apie 30 min.
Mažai virta slyvų puselių uogienė
5 kg prinokusių slyvų, 2 kg cukraus, 8 gvazdikėliai, 1 a. šaukšt. cinamono.
Slyvas perpjauti pusiau, išimti kauliukus. Slyvų puseles suberti į dubenį, užpilti cukrumi ir palikti, kol išsiskirs sultys. Sultis nupilti, užvirinti ir vėl užpilti ant slyvų. Palikti 5 val. Taip pakartoti dar kartą. Tuomet nupilti sultis, jas užvirinti, suberti slyvų puseles i prieskonius. Pavirti 5-7 min.
Nežiūrėk į praeitį, vis tiek jos nepakeisi. Džiaukis kiekviena diena, iš to ir susideda gyvenimas.