Radau tave, Dincek
Del pektino, tai ten visai ne chemija (bent jau tam italiskam). Jis padarytas is citrusiniu vaisiu ir obuoliu kauliuku. Pektina galima ir patiems daryti, tik nemazai terliojimosi. Pernai ir siemet, dariau braskiu uogiene su juo, tai fantastika. Pasiliko grazi raudona spalva, aromatas ir vos ne svieziu uogu skonis. Kas su ilgiau virtom, pasikeicia. Aisku, kaip kad Dincek rase, geriau butu uzsaldytos. Bet kas, jeigu nera tam galimybiu?

Del serbentu uogienes, nezinau, nes neesu isbandzius. Pektinas neduoda saldumo. Jis skirtas tik tam, kad uogiene geriau laikytus. Verdant, po tu 3 minuciu, norint zinot ar jau gana, reikia truputis uogienes uzdet ant lekstutes ir stebet ar ten pradeda stingti. Jei ne, virimo laika prailgint.
Oho, vos ne reklama gavosi, bet as tokia entuziaste siam reikale
Mielos mamos, atkreipkit dėmesį, kad kai kurių tirštiklių (Gelfix 2:1, Dansukker uogienių cukruje) sudėtyje yra konservantas kalio sorbatas.