Įkraunama...
Įkraunama...

Įvairios uogienės ir džemai

smile.gif Šypsenėlė (:+2013 08 12, 16:57-->
QUOTE(smile.gif Šypsenėlė (: @ 2013 08 12, 16:57)
Sveikutes 4u.gif
Gal kuri bande virti brukniu uogiene su medum? Labai suintrigavo receptukas.Bruknes uzpilti trupuciu vandens,nugraibyt putas ir uzpilt medumi ir viskas.Gal kas bande,kaip skonis? g.gif


Skamba skaniai, gal dar galima cinamonu pagardinti rolleyes.gif Kiek medaus reikia?
Atsakyti
QUOTE(ReginaV @ 2013 08 13, 08:14)
Skamba skaniai, gal dar galima cinamonu pagardinti  rolleyes.gif  Kiek medaus reikia?

Tai ir mane uzkabino biggrin.gif,sake,kad tinka ir prie vistienos ir kepiniams ir siaip kaip uogiene..ir saldytuve laikyt nebutina,stovi puikiai.O proporcijos tokios:700 gr.stiklainiui brukniu,truputuka vandens,putas nugriebt ir isjung, ir minimum geras saukstas medaus.Sake,kad skanu su gvazdikeliais ir kvepianciu pipiru.Na reiks pabandyt,tik jauciu medaus desiu daugiau g.gif
Atsakyti
smile.gif Šypsenėlė (:+2013 08 13, 21:07-->
QUOTE(smile.gif Šypsenėlė (: @ 2013 08 13, 21:07)
Tai ir mane uzkabino biggrin.gif,sake,kad tinka ir prie vistienos ir kepiniams ir siaip kaip uogiene..ir saldytuve laikyt nebutina,stovi puikiai.O proporcijos tokios:700 gr.stiklainiui brukniu,truputuka vandens,putas nugriebt ir isjung, ir minimum geras saukstas medaus.Sake,kad skanu su gvazdikeliais ir kvepianciu pipiru.Na reiks pabandyt,tik jauciu medaus desiu daugiau g.gif


Man labai skanu prie vištienos ir jautienos. Vakar prašiau vyro, jis moka rusiškai naršyti, rado receptų 1 kg bruknių - 500 g. medaus. Buvo dar receptų su kriaušėm/obuoliais, bet man padažams skaniau vien uogos. Bandysiu ax.gif
Atsakyti
QUOTE(ReginaV @ 2013 08 14, 07:38)
Man labai skanu prie vištienos ir jautienos. Vakar prašiau vyro, jis moka rusiškai naršyti, rado receptų 1 kg bruknių - 500 g. medaus. Buvo dar receptų su kriaušėm/obuoliais, bet man padažams skaniau vien uogos. Bandysiu  ax.gif

Vat ir as megeja smile.gif .O jusu receptuke vandens reikia? o su medum pavirt reikia?ir aplamai kiek laiko virt?Kiek pastebejau labai skiriasi virimo laikas..
Atsakyti
smile.gif Šypsenėlė (:+2013 08 15, 10:27-->
QUOTE(smile.gif Šypsenėlė (: @ 2013 08 15, 10:27)
Vat ir as megeja smile.gif .O jusu receptuke vandens reikia? o su medum pavirt reikia?ir aplamai kiek laiko virt?Kiek pastebejau labai skiriasi virimo laikas..


Taip, reikia vandens. 4u.gif

1kg bruknių (blanširuoti 2-3 min)
500 g. medaus
1 stiklinė vandens
Prieskoniai: tinka cinamonas, gvazdikėliai, citrinų žievelės.

Sudedame uogas į verdantį medų ir verdame, kol išvirs lotuliukas.gif iš viso laiko nerašo, noriu, kad gautųsi skysta ir su sveikom uogom, turbūt virsiu neilgiau 10 min. Vakar persistengiau, pririnkau 5 kg bruknių, kiek medaus dabar reikės doh.gif biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(ReginaV @ 2013 08 16, 07:16)
Taip, reikia vandens.  4u.gif

1kg bruknių (blanširuoti 2-3 min)
500 g. medaus
1 stiklinė vandens
Prieskoniai: tinka cinamonas, gvazdikėliai, citrinų žievelės.

Sudedame uogas į verdantį medų ir verdame, kol išvirs  lotuliukas.gif  iš viso laiko nerašo, noriu, kad gautųsi skysta ir su sveikom uogom, turbūt virsiu neilgiau 10 min. Vakar persistengiau, pririnkau 5 kg bruknių, kiek medaus dabar reikės  doh.gif  biggrin.gif

As galu gale atradau kas stato su medum bruknes daug metu ir dariau pati.
Bruknes blansiruoti 3 min.verdanciam vandeni(kad nuimtu kartuma)
1kg brukniu,-0,5 stikl.vandens
Prieskoniai,-cinamono lazdeles,gvazdikeliai,kvepiantis pipiras
Bruknes uzvirti,nugriebti putas,labai trumpai pavirt,vos pora min.ir isjungti.
Sudeti karstas i 0,5 l.stiklainius ir ant virsaus deti po 2 sakstus medaus ,uzsukt ir krestelt gerai.Pastatyti ir apkloti siltai.
Vakar taip ir bandziau.Siandien ragavau.Uogos sveikuteles,super! Saldumas vos jauciamas.Kita kart desiu truputuka medaus daugiau,-3-4 saukstus.Tiks ir prie vistienos ir tortams ir siaip kaip uogiene.Svarbiausia,kad nezuve vitaminai.Sake,kad gali stovet nebutinai saldytuve.
Atsakyti
Gal kas ką verdat iš šermukšnių uogų?
Atsakyti
Niekada nesu nieko virusi, bet labai noriu siais metais kazka padaryti su gervuogemis...
Is vaikystes pamenu, kaip tevai vargdavo su tais indeliu virinimais, dangteliais, ir kaip vistiek vienas kitas (arba puse vienais metais.. biggrin.gif ) ziema nulekdavo.. Gal siais laikais yra kokiu paprastesniu budu, ne taip gasdinanciu pradedanciasias konservuotojas? biggrin.gif Va ant tokiu indeliu raso, kad jie skirti 'marmeladams ir dzemams':
user posted image

Ar galima tokius naudoti ir uogienems? Atrodo paprastai ir 'doable' smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Liorka: 23 rugpjūčio 2013 - 10:29
QUOTE(Liorka @ 2013 08 23, 10:28)
Niekada nesu nieko virusi, bet labai noriu siais metais kazka padaryti su gervuogemis...
Is vaikystes pamenu, kaip tevai vargdavo su tais indeliu virinimais, dangteliais, ir kaip vistiek vienas kitas (arba puse vienais metais.. biggrin.gif ) ziema nulekdavo.. Gal siais laikais yra kokiu paprastesniu budu, ne taip gasdinanciu pradedanciasias konservuotojas? biggrin.gif Va ant tokiu indeliu raso, kad jie skirti 'marmeladams ir dzemams':
user posted image

Ar galima tokius naudoti ir uogienems? Atrodo paprastai ir 'doable' smile.gif

Aisku,kad galima,jei jis gerai uzsidaro ir nepraleidzia oro...niekada nieko nekaitinu,tik gerai isplaunu stiklainius,apverciu,isvarva viskas,ir visada dedu tik verdancia uogiene..tuo paciu ir issisterilizuoja..niekas man nesaudo..
Papildyta:
QUOTE(mamukas71 @ 2013 08 21, 09:14)
Gal kas ką verdat iš šermukšnių uogų?

As darau is sermuksniu taip-turiu letaeige sulciaspaude,kuri viska gerai ispaudzia,dedu nemazai cukraus,ir paverdu,uzvakuoju...ziema dedu i arbata,kaip vaista,nes labai stiprina imunine sistema,bet padauginti nevalia-laisvina vidurius:)neturint sulciaspaudes,galima pavirinti su mazu kiekiu vandens,ir pasileidusias uogas pertrinti per sieta...bet visada pirma palaikau kokia para saldiklyje,kad jos susaltu,tada mazesnis kartumas buna...ant medzio laikyt nera salygu-paukstukai nulesa:)
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo vivilma: 23 rugpjūčio 2013 - 11:09
nei sitam forume, nei visam placiam internete nerandu, bet gal kuri turit recepta, kaip daromos slyvos acte? Na, tokios kietesnes, tipo vengriskos, su actu marinuojamos ir stiklainiai puikiai isilaiko per visa ziema (ir ilgiau). Labai skanios prie mesos ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Leksa @ 2013 08 25, 18:36)
nei sitam forume, nei visam placiam internete nerandu, bet gal kuri turit recepta, kaip daromos slyvos acte? Na, tokios kietesnes, tipo vengriskos, su actu marinuojamos ir stiklainiai puikiai isilaiko per visa ziema (ir ilgiau). Labai skanios prie mesos  ax.gif

Marinuotos slyvos 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Aglėja @ 2013 08 25, 18:24)

aciu thumbup.gif butent to ir reikejo thumbup.gif
Blogai ieskojau, as ieskojau "Slyvos acte", o pasirodo reikia marinuotu ieskot bigsmile.gif
Atsakyti