Įkraunama...
Įkraunama...

Ilgaplaukiai koliai

QUOTE(pingvinuke @ 2013 10 05, 10:42)
Sveikutes
Busiu ir as dekinga uz atsakyma. Prasau patarimo o ne isvedziojimu ir moralu:)))) Del koliu alpstu ir alpsta visa mano seimynele:)))) Tikraja to zodzio prasme. Pagaliau apkeliavome pasauli ir pagaliau atejo tas laikas, kai pagaliau turesime visas galimybes priimti savo naujaji drauga. Taigi ieskome tikro draugo:)))))) Pradejome dairytis po salies veislynus. Taciau cia Jus sudominote su Eurupos veislynais. Neturime sioje srityje jokios patirties. Norejome pasiklausti, kokios esti proceduros parsivezant pavyzdziui suniuka su dokumentais is uzsienio? Gal kazka reikia suderint su veterinarais, ar pan.? Kokia vyksta procedura? Tiesiog apie tai neturime jokios info. Lietuvoje perkant tai suprantu pinigai i rankas ir suniukas Tavo:)))) Aciu uz konsultacija is anksto:)


Jei parsivesite is uzsienio tai taisykles pakankamai paprastos. 3 menesiu suniukui turi buti atliktas (ne anksciau kaip 3 men) skiepas nuo pasiutliges ir po jo turi praejusios 21 diena. Pries si skiepa jis aisku turi buti paskiepytas pirmuoju skiepu (mazdaug 8 savaiciu) ir idetas mikrocipas. Pries isvykstant i Lietuva suo turetu buti nukirmintas (mazdaug 2 dienos pries). Visa tai turi buti aiskiai surasyta jo gyvuno pase ir galite ramiai vaziuti su naujuoju seimos nariu smile.gif Siaip dauguma veiseju situos dalykus zinos ir patys jums viska sutvarkys. Yra dar budu kaip parsivezti suniuka anksciau (be pasiutliges skiepu), bet as nerizikuociau. Juo labiau, kad suniukas tokio amziaus (jei laikytumetes visu taisykliu) jau bus 100% pasiruoses palikti veisejo namus ir jums bus daug maziau problemu del kandziojimosi ir svaros reikalu mirksiukas.gif
Atsakyti
Sveikos, reikia konsultacijos dėl ilgaplaukio kolio kalytės. Trumpai aprašysiu situacija, o ji tokia: vasaros pabaigoje mūsų namuose apsigyveno maždaug 2m. kalytė, labai graži, švelni, kantri. Ankščiau ji gyveno kaimiškoje vietoje (tai nebuvo kaimas, greičiau priemestis) ją atsivežėmę į miestą iki šiol , tai maždaug apie 3-4 mėn kol ji pas mus yra niekaip nepripranta prie miesto, jo garsų. Vedžiojimas labai problematiškas, šuo nenori eiti į lauką, kai būna išnešamas į jį smarkiai stresuoja, bijo žmonių, garsų kitų šunų, tačiau jau reikalus dažniausiai atlieka lauke, nors neretai ir namie pridaro. buvom išsivežę į kaimą, visai kitas šuo, bėgiojo, džiaugėsi, net pavadžio nereikėjo, tik gryžom, baisu net su pavadžiu, o ir šuns gaila, nes matai kaip jam baisu.
dabar turim tokią problemą, šuo pradėjo ėsti savo š ir laižyti savo sysiu kai pridirba.
mano klausimas, ar tai gali būti jos psichologinės problemos dėl kardinaliai pasikeitusios aplinkos?
ir kaip kovoti su tuo?
Atsakyti
QUOTE(Mmilaa @ 2013 11 11, 00:50)
mano klausimas, ar tai gali būti jos psichologinės problemos dėl kardinaliai pasikeitusios aplinkos?
ir kaip kovoti su tuo?

Šuo visiškai nesocializuotas, panašu. Bandykit kreiptis į dresuotoją, gali būti, kad reikės gan stipriai padirbėti tiek su šunimi, tiek su savimi, kad turėtumėte stabilesnį šunį. O dabar tai patarimas tik toks, kad lauke skatinti tik teigiamą elgesį - tiek pagyrimais, tiek skanukais. Ir būtinai ignoruokit neigiamą - visas baimes, slapstymąsi ir pan dalykus. Nematykite jų, neglostykite už juos, neguoskite.
Atsakyti
ačiū Agnnyte, už patarimą. stegiamės ignoruoti šuns baimes lauke, tik bėda, jog kai pajaučia kad yra ignoruojamas iškarto išsineria iš petnešų ar antkaklio ir bėga ir jau jokie skanukai negelbėja. Apskritai, kai išsigąsta, jau niekas nepadeda, tenka imti už pakarpos ir glostyti.
Atsakyti