Įkraunama...
Įkraunama...

Natūralus šėrimas (RAW/BARF)

QUOTE(Dilma @ 2013 11 08, 09:44)
Kaip? Kažkoks košmaras kai šunį išsivedi į lauką, o jis kaip savaitę maisto negavęs - jei tik randa ką nors katinams ar varnom pakratyta, tuoj puola ėst wacko.gif. Ir žino kad negalima, bet nu nors kąsniuką nugriebs būtinai doh.gif . O namie tik palik ką nors valgomo ant stalo - neberasi. Paskutinis grobis - vaikų vitaminai omega3-6-9. Ačiū dievui, kad tai tik žuvų taukai kapsulėse. Nusinešė nuo stalo užsuktą buteliuką, jį atsisuko ir kiek pasiekė - tiek sulesė wacko.gif
Vienintelė paguoda, kad neėda neėdamų daykų. Ir, aišku, problemos su maitinimu neturim jokios schmoll.gif  biggrin.gif . Tik kavos pupelių neėda biggrin.gif

Maniškė tai išmoko pagriebti šiaip bėgdama, nes žino kad gaus per kuprą jei ės kas negalima.
Atsakyti
Turiu klausimuką dėl jaučio trachėjų. Žinau, kad kaulo neatstoja, bet toookia kieta kremzlė storgalyje blink.gif Kaip normuoti? Tiesiog po gabaliuką duoti viršaus, prie bendro davinio sąnarių stiprinimui? Nes toks santykis 80+10+10 (skrandis+trachėja+subas (tarkim inkstas)) netinka? Susipainiojau prie ko trachėją skaičiuot.
Man kažkaip norisi dar 10% vištos nugaros duoti... blush2.gif
O tas 10% maždaug 100g man gaunasi. Tai tik ketvirtis nugarėlės... Am ir viskas. Ar jūs duodat daugiau, nesilaikot tiksliai proporcijų? Nes normaliam vilkui kažkaip... kąsnis tik...
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo sarkela: 08 lapkričio 2013 - 12:16
QUOTE(sarkela @ 2013 11 08, 12:41)
Turiu klausimuką dėl jaučio trachėjų. Žinau, kad kaulo neatstoja, bet toookia kieta kremzlė storgalyje  blink.gif  Kaip normuoti? Tiesiog po gabaliuką duoti viršaus, prie bendro davinio sąnarių stiprinimui? Nes toks santykis 80+10+10 (skrandis+trachėja+subas (tarkim inkstas)) netinka? Susipainiojau prie ko trachėją skaičiuot.
Man kažkaip norisi dar 10% vištos nugaros duoti...  blush2.gif

Aš dedu prie mėsos, tačiau kaulingos sumažinu šiek tiek.
Atsakyti
QUOTE(Agnnyte @ 2013 11 08, 12:13)
Aš dedu prie mėsos, tačiau kaulingos sumažinu šiek tiek.

o jei tos kaulingos tik 100 gramelių tepriklausys? Man taip mažai atrodo... doh.gif
Atsakyti
QUOTE(sarkela @ 2013 11 08, 13:50)
o jei tos kaulingos tik 100 gramelių tepriklausys?  Man taip mažai atrodo...  doh.gif

O tai ką darytumėt, jei 20 gramelių priklausytų? biggrin.gif Mano vienos kalės porcija 200-250 gramų, tai ir dėlioju juokingas porcijas, palyginus su didelėm. Taip jau yr.
Atsakyti
Aš dabar čia skaitinėju šitą diskusiją dėl tų porcijų dydžių ir procentų kaulingos/mėsingos dalies ir...hmmm.. 4u.gif Kažin, čia labai blogai darau, jei nesverinėju dienai tų proporcijų (80/10/10), o tarkim išimu iš šaldiklio nugaras vištų, duodu dvi nugaras ir ketvirtį, kitą dieną subproduktą, kaklus, dar kas nuo katino lieka (visokie nesuvalgyti širdukai), kitą dieną vėl kokias nugaras. Ta prasme, nesveriu taip kad dienai būtų 80/10/10.

Akela, berods tu rašei apie kiaulės galvą bigsmile.gif Tu duodi ją šuniui? Bo aš knyslių nesenai rankose varčiau, kaulai tokie aštroki pasirodė, pabijojau duot, tai šiukšliadėžėn iškeliavo.. g.gif turiu ir kiaulės galvos pakapotos, tipo šaltienai, kurios nemėgstu, tai pūdysiu, kol nusibos, mažu šuniui galima biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Ekozip @ 2013 11 08, 14:48)
Aš dabar čia skaitinėju šitą diskusiją dėl tų porcijų dydžių ir procentų kaulingos/mėsingos dalies ir...hmmm.. 4u.gif Kažin, čia labai blogai darau, jei nesverinėju dienai tų proporcijų (80/10/10), o tarkim išimu iš šaldiklio nugaras vištų, duodu dvi nugaras ir ketvirtį, kitą dieną subproduktą, kaklus, dar kas nuo katino lieka (visokie nesuvalgyti širdukai), kitą dieną vėl kokias nugaras. Ta prasme, nesveriu taip kad dienai būtų 80/10/10.

Akela, berods tu rašei apie kiaulės galvą bigsmile.gif Tu duodi ją šuniui? Bo aš knyslių nesenai rankose varčiau, kaulai tokie aštroki pasirodė, pabijojau duot, tai šiukšliadėžėn iškeliavo.. g.gif turiu ir kiaulės galvos pakapotos, tipo šaltienai, kurios nemėgstu, tai pūdysiu, kol nusibos, mažu šuniui galima biggrin.gif

priklauso zinok nuo sunio,pvz mano suo kiaules galva,jaucio sutubura,avies kakla eda be problemu,o vistos ketvirciu ar sparneliu negaliu duot..nes perkanda tik pusiau ir praryja.tada iseina tas kaulas astriais galais,plikas,nesuvirskintas.kelis kart bandziau duot,visais kartais tas pats.ir suo blogai jauciasi kol tie kaulai iseina-nelinksmas,miegodamas vis sucypdavo..as aplamai laikausi taisykles-ne aklai vykdyt kas apie raw surasyta,bet stebet sunio savijauta.todel nei ketvirciu nei sparnu neduodu,yra ka valgyt ir be ju.
tas pats del kaulingos,mesos,ir subu.nieko nesveriu,seriu kuo turiu stebedama ismatas ir stengdamasi,kad nebutu ilgas laiko tarpas be kurios nors dalies..
Atsakyti
QUOTE(sarkela @ 2013 11 08, 11:41)
Turiu klausimuką dėl jaučio trachėjų. Žinau, kad kaulo neatstoja, bet toookia kieta kremzlė storgalyje  blink.gif  Kaip normuoti? Tiesiog po gabaliuką duoti viršaus, prie bendro davinio sąnarių stiprinimui? Nes toks santykis 80+10+10 (skrandis+trachėja+subas (tarkim inkstas)) netinka? Susipainiojau prie ko trachėją skaičiuot.
Man kažkaip norisi dar 10% vištos nugaros duoti...  blush2.gif
O tas 10% maždaug 100g man gaunasi. Tai tik ketvirtis nugarėlės...  Am ir viskas. Ar jūs duodat daugiau, nesilaikot tiksliai proporcijų? Nes normaliam vilkui kažkaip... kąsnis tik...

Pas Jus 10% kaulingos mėsos gaunasi ketvirtis nugarėlės? Bet juk nugarėlė tai ne tik kaulai, atmeskit mėsos svorį ir matysit, kiek to kaulo lieka.
O šiaip tai geriausia skaičius tuos apgraibom turėt omeny, o jau tikslintis visada pagal savo šunį.

QUOTE(Ekozip @ 2013 11 08, 13:48)
Aš dabar čia skaitinėju šitą diskusiją dėl tų porcijų dydžių ir procentų kaulingos/mėsingos dalies ir...hmmm.. 4u.gif Kažin, čia labai blogai darau, jei nesverinėju dienai tų proporcijų (80/10/10), o tarkim išimu iš šaldiklio nugaras vištų, duodu dvi nugaras ir ketvirtį, kitą dieną subproduktą, kaklus, dar kas nuo katino lieka (visokie nesuvalgyti širdukai), kitą dieną vėl kokias nugaras. Ta prasme, nesveriu taip kad dienai būtų 80/10/10.

Be problemų smile.gif
Atsakyti
QUOTE(megeja @ 2013 11 08, 15:33)
Pas Jus 10% kaulingos mėsos gaunasi ketvirtis nugarėlės? Bet juk nugarėlė tai ne tik kaulai, atmeskit mėsos svorį ir matysit, kiek to kaulo lieka.
O šiaip tai geriausia skaičius tuos apgraibom turėt omeny, o jau tikslintis visada pagal savo šunį.


Apgraibom - tai apgraibom, bet aš motera tokia praktiška, ir be svarstyklių jaučiu kiek ko saujoj yr... lotuliukas.gif
Na o šiaip, kiek skaičiau, tai "kaulo" sąvoka tai ir nėra plikas kaulas, o kaulas mėsoje. Taigi - "100g kaulų" reiškia 100g mėsos su kaulu. Ar ne taip? mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(sarkela @ 2013 11 08, 21:44)
Na o šiaip, kiek skaičiau, tai "kaulo" sąvoka tai ir nėra plikas kaulas, o kaulas mėsoje. Taigi - "100g kaulų" reiškia 100g mėsos su kaulu. Ar ne taip?  mirksiukas.gif


Kaulų sąvoka šėrimui yra kaulas mėsoje, kad nešertų plikais kaulais. Bet kaulų svoris porcijoje yra grynų kaulų. Čia jau reikia "primest", kiek pvz. nugarėlėje yra kaulo, o kiek mėsos. Aš kadangi nemoku primest, tai tiesiog atsirinkau, kad mano šuns porcijoje vienos normalios nugarėlės užteks, kad šuns išmatos būtų normalios. Jei kada nenutaikau ir padaro skysčiau ar kiečiau, juk irgi nieko baisaus.
Atsakyti
QUOTE(Zauber @ 2013 11 08, 21:52)
Kaulų sąvoka šėrimui yra kaulas mėsoje, kad nešertų plikais kaulais. Bet kaulų svoris porcijoje yra grynų kaulų. Čia jau reikia "primest", kiek pvz. nugarėlėje yra kaulo, o kiek mėsos.

Ačiū! Dabar jau visai aišku ax.gif
Papildyta:
QUOTE(Zauber @ 2013 11 08, 21:52)
Kaulų sąvoka šėrimui yra kaulas mėsoje, kad nešertų plikais kaulais. Bet kaulų svoris porcijoje yra grynų kaulų. Čia jau reikia "primest", kiek pvz. nugarėlėje yra kaulo, o kiek mėsos.

Ačiū! Dabar jau tikrai visai aišku ax.gif
Atsakyti
QUOTE(eziukas.ruke @ 2013 11 07, 15:34)
Supratau, ačiū už atsakymą! nenudžiuginot lotuliukas.gif
Kažin gal yra kitokių alternatyvų? Nes nu antro šaldytuvo (šaldiklio) niekaip nepastatyčiau, nebent vietoj stalo arba viryklės biggrin.gif
arba teks dažniau užsipirkinėti maisto šunims po nedaug ir nepirkti sau mėsos biggrin.gif balkono neturime, tad mėsą turbūt teks marinuoti šaldytuve doh.gif  lotuliukas.gif


Nedidelį šaldiklį galima įkurdinti "antrame aukšte" virš kokios kitos buitinės technikos. Tarkim pas mane toks 4 stalčių šaldikliukas stovi virš skalbimo mašinos. Tiesa tam reikalui teko konstruoti tokią ale spintą be durų ir be galo, į kurią susistatė abu tie daiktai, bet tikrai ir patogu, vietos nedaug užima wink.gif.
Atsakyti