QUOTE(" voresta " @ 2013 05 03, 13:13)
Kas yra cukrus? Fruktozė+ gliukozė.
QUOTE(" voresta " @ 2013 05 03, 13:32)
na, kai eilinis žmogus sako
cukrus, jis galvoja tik apie tą, kur cukrinėj.
Vajėzau, pas jus cukrinėj fruktozė sumaišyta su gliukoze? Specialiai tokią pirkot, kad galėtumėte į cukrinę susipilti?

Sorry, negalėjau susilaikyt
QUOTE(Rigedora @ 2013 05 03, 14:20)
Tai kokie aliejai be kokoso tinkami kaitinimui? beje, kaip moliugu seklu, graikisku riesutu aliejai?
Dukano dieta pasirinkau is esmes del svorio, o palaipsniui atejo supratimas ir domejimasis angliavandeniu zala. Siaip as ja stebejau puse metu, analizavau, tik tada viena diena perejau ant jos. Taciau nesu fanatiska jos laikytoja, nes jei jauciu poreiki sokolado gabaleliui-juodam ir viena mazam-tai ir suvalgau. Tiesiog ir taip nebuvau saldumynu megeja, kaip ir is miltu nemegau nieko-isskyrus gera juoda duona. Nuo saldumynu man zarnas plesdavo. Todėl man buvo lengva pereit ant dukano. Na vasara nors dukanas neleidzia, bet uogas ryju kiek tik pavyksta. Bet is anytos ar mamos sodo. Vyras ju isvis jokiu nevalgo-nebent kokia tresne, slyva. bet labai retai-nebent po nosim pakisi
Beje, Dukanas kukuruzu krakmolo leidzia ir avizu selenas. Selenos netgi privalomos. O jos pas jus skaitosi irgi blogis?

Nes, kad cholesteroli jos mazina -tai isbandyta.
Pieno baltymai-bet juk rugsciu pieno produktu baltymo struktura pasikeicia? nes jei esi alergiskas peino baltymam, tai rugstus produktai dazniausia juk tinka?
Dekui, kad atsakot man i klausimus, nes bent vaizda pradedu kazkiek susideliot
Žinot, jei Jums tinka tokia mityba, kokia yra dabar, jaučiatės žvali, nekamuoja jokios problemos, tuomet ir nereikia nieko keisti. Galbūt tikrai Dukano metodai Jums labiausiai tinka.
O
paleo nerekomenduoja jokių grūdinių produktų, įskaitant ir avižas ar jų sėlenėles, taip pat ir kvietines sėlenėles. Organizmo valymui pakanka ir daržovių, vaisių, vandens, nebereikia papildomai nieko gramdyti nuo žarnų

O dėl cholesterolio, tai jis susitvarkys, nustojus valgyti grūdus, cukrų.
Kepimui galite naudoti kokoso aliejų, gyvulinius taukus, valytą sviestą (ghi), avokadų aliejų, makadamijų aliejų. Sėklų aliejų siūlyčiau visai nevartoti (nei kepimui, nei nekeptą), o dėl graikinių riešutų negaliu pasakyti, nes niekada nesu vartojusi, tačiau jame, kaip ir kituose riešutų aliejuose, nemažai polinesočiųjų riebalų rūgščių, kurie mes stengiamės vartoti kaip galima mažiau.
Rauginto pieno produktuose sunyksta ne pieno baltymai, o pieno cukrus - laktozė. Mažesni vaikai turi enzymą, kuris padeda laktozę virškinti, o augant enzymo organizmas nebegamina, todėl pasidaro sunkiau virškinti laktozę ir sakoma, kad žmogus netoleruoja laktozės. Tačiau ir kefyre, ir varškytėje, ir jogurtuose, sūriuose, pieno baltymai lieka. Na, yra žmonių, kuriems tie baltymai nesukelia jokių neigiamų padarinių, tačiau iš esmės karvės pienas yra skirtas veršiukui sutvirtėti ir sustambėti. Pienas nėra skirtas žmogaus mitybai. Jei kada sugalvosite pabandyti
paleo, siūlyčiau mėnesį nevartoti jokių pieno produktų, o po to, pabandyti kurią dieną varškės ar jogurto - pažiūrėsite, kaip organizmas reaguos, ar neims skrandis streikuoti, ar nebus putimo jausmo žarnyne. Jeigu ne, tuomet viskas tvarkoje ir pieno produktai Jums tinka