Įkraunama...
Įkraunama...

Turkiški saldumynai

QUOTE(kobryte @ 2008 03 24, 23:43)
Noriu pasiulyti mano sunaus pamegta pyraga aişku Turkiska
APELSİNU PYRAGAS /2 alkaniems- 4 sotiems sveciams/

3 Kiausiniai
7 saukstai miltu
7 saukstai cukraus /as dedu tik 5/
1 Apelsino tarkuota zieve
1 apelsino sultys
1 arb saukstelis kepimo milteliu


Viska gerai ismaisom supilam i karsciui atsparu inda ,kepam 170 C apie 30 min.İskepus palieku atausti,supjaustau porcijom ,bet neisimu is kepimo indo ir tuo metu paruosiu sirupa,kuriam reikia

1 apelsino tarkuotos zieves
2 apelsinu sulciu
4-5 saukstu cukraus
siuos produktus sudejus i puodu uzvirinu ir uzpilu ant vesaus pyrago. Palieku per nakti. Paprasai darau dviguba porcija,nes neuztenka
Skanaus

Skanus pyragas, siandien ryte issikepiau ir visas su kava suejo ax.gif tik mazai as tame sirupe laikiau, reikes kita karta dviguba porcija daryti ir per nakti palaikyti.
Atsakyti
Mergaites, siandiena naujajame prekybos centre "Prisma", esanciame "Oze" radau saldytos phyllo teslos thumbup.gif pasinaudojau ta proga ir issikepiau baklava thumbup.gif viskas taip gerai gavosi, sulaisciau aromatingu medaus-prieskoniu sirupu, tai gardesis tikrai vertas nuodemes ax.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Chilly: 28 rugpjūčio 2009 - 21:23
QUOTE(Chilly @ 2009 08 28, 21:22)
Mergaites, siandiena naujajame prekybos centre "Prisma", esanciame "Oze" radau saldytos phyllo teslos  thumbup.gif  pasinaudojau ta proga ir issikepiau baklava  thumbup.gif  viskas taip gerai gavosi, sulaisciau aromatingu medaus-prieskoniu sirupu, tai gardesis tikrai vertas nuodemes  ax.gif

dariai pagal giedriaus recepta? ax.gif
Atsakyti
QUOTE(kisule @ 2009 08 28, 23:55)
dariai pagal giedriaus recepta? ax.gif


tep tep, pagal ta pati mirksiukas.gif
Atsakyti
Sveikos, matau,kad ta temele jau truputi senstelejusi, bet tikiuosi ,kad gausiu atsakyma. Kiek ta phyllo tesla kainuoja? Ar vieno ipakavimo uztenka , kad pagaminti pagal Giedriaus recepta?
Atsakyti
QUOTE(wiwi @ 2009 10 29, 20:20)
Sveikos, matau,kad ta temele jau truputi senstelejusi, bet tikiuosi ,kad gausiu atsakyma. Kiek ta phyllo tesla kainuoja? Ar vieno ipakavimo uztenka , kad pagaminti pagal Giedriaus recepta?


Phylo tesla pirkau PRISMOJ, kainuoja 16 lt. is vieno pakelio gavosi didele didele bachlava. thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(Gintarilija @ 2008 12 19, 13:21)
Pyragiukas gavosi.. thumbup.gif  thumbup.gif Labai idomus gavosi..bet man patiko, kad nebuvo per saldus..nes ap[elsinai matyt pas mus rugstoki..o as ir cukraus po sauksta nuo recepto numuilinau..tai gavosi labai skanu.. tongue.gif  tongue.gif



QUOTE(juruze @ 2009 06 29, 19:43)
Oi koks skanus tas apelsininis pyragas  bigsmile.gif thumbup.gif Nerealiai. Dejau visus cukraus kiekius, gal net daugiau, nes mes megstam saldziai  biggrin.gif Aciu uz puiku recepta 4u.gif



QUOTE(siguliukas17 @ 2009 07 12, 14:37)
Skanus pyragas, siandien ryte issikepiau ir visas su kava suejo  ax.gif tik mazai as tame sirupe laikiau, reikes kita karta dviguba porcija daryti ir per nakti palaikyti.


Seniai bebuvau uzsukus cia ir tikrai smagu girdeti,kad patiko apelsinu pyragas...
Kazkas cia diskutavo apie apelsinu spaustas sultıs ar pirktas 4u.gif apelsinu nedaug tereikia ir as tik tikrus apelsinus siulyciau naudoti . 4u.gif
Siaip mergytes jei kas domina klauskite turcanku uzeigoje,,nes cia uzsukti pamirstu...
Atsakyti

 i 
PROFILAKTINIS FORUMO TAISYKLIŲ PRIMINIMAS:

1. Temos pavadinimą prašome rašyti tik lietuviškomis raidėmis (ą, č, ę, ė, į, š, ų, ū, ž). Nerašykite didžiosiomis raidėmis!

2. Prieš paskelbdami naują temą, visada pasinaudokite "Paieška" ir įsitikinkite, ar anksčiau forume nebuvo rašyta Jus dominančia tema.

3. Draudžiamos temos, kuriose klesti šlamtlaiškiai ir reklama, komerciniai pasiūlymai (pvz. gaminu-parduodu, "turiu-parduodu", "aš neplatinu, platina kiti", "kur nusipirkti?", "kas galit parduoti?", "atsakiau į AŽ" ir pan.). Radus tokio pobūdžio temas /  žinutes, jos ištrinamos be išankstinio perspėjimo.

4. Draudžiamas tarpininkavimas, organizuojant masinius pirkimus. Išimtis: tokia veikla leidžiama tik skyrelyje "Internetinės parduotuvės", kai įvykdomos skyrelio taisyklėse numatytos sąlygos.

5. Norėdami pacituoti žinutę (-es) , necituokite pačių nuotraukų (cituojamoje žinutėje (-ėse) tiesiog ištrinkite nuotraukos nuorodą su kodu [ img ] [ /img ] ) , taip forumas bus neapkrautas.

6. Jei keliate patiekalų nuotraukas, tai ne didesnes nei 500- 600 pikselių. Didesnio formato nuotraukos papildomai apkrauna Forumą ir iškraipo Forumo langą.

7. Draudžiami bet kokie komercinio/platinimo/reklaminio pobūdžio skelbimai (tiek temos pavadinime ir turinyje, tiek dalyvio logo/avatare/pavadinime ir paraše). Komerciniai skelbimai bus ištrinti, o dalyviui skirtas asmeninis įspėjimas, draudimas rašyti komentarus arba visiškai uždraustas prisijungimas Forume.

Komercinio pobūdžio reklamos pasiūlymus rašykite adresu: info@supermama.lt, reklama@supermama.lt  
Atsakyti
Nežinau ar dar kas nors iš gyvenančių Turkijoje lankosi šioje temoje, bet gal...
Merginos, gal žinot turkiškų spurgyčių receptą. Atostogaudami Turkijoje ragavom šį pasakišką saldėsį tai norėčiau ir namie savo šeimą palepinti jomis. O gal kas nors iš "vietinių" jį žinot? essen.gif
Atsakyti
Sveikos supermamos. Aš prašau Jūsų padėti man šiame sunkiame darbe smile.gif

Iš pradžių radau Rahat Loukum receptą (http://video.about.com/mideastfood/Turkish-Delight.htm). Pirmą kartą bandžiau be termometro, aišku patyriau fiasko.

Antrą kartą jau buvau pasiruošęs. Viską dariau kaip sakė video, pagal termometrą nustatinėjau temperatūrą. T. t. viskas turėtų būti OK. Tiktai pačioje pabaigoje man gaunasi per daug skysta masė. Vėliau ta masė sustingsta, bet nepakankamai, palikus porai minučių ji "išsitaško" po visą indą. Negaliu suformuoti kubelių. Kokias klaidas galėjau padaryti? Suprantu, kad kulinarija yra subtilus dalykas, tačiau labai noriu išmokti pagaminti šį nuostabų patiekalą. ax.gif
Atsakyti
Gal kas nors bent nukreips pas koki nors kulinara? smile.gif
Atsakyti
Gal kas bandėt daryti, ar žinot kaip padaryti turkišką graikiškų riešutų „dešrą“ cevizli sucuk g.gif
Atsakyti