Įkraunama...
Įkraunama...

Tibeto pieno grybas, Indijos jūros ryžių grybas



 ! 
Skelbimai (perku/parduodu/atiduodu) skyrelyje draudžiami!


Pieno grybas buvo išvestas Tibete ir ilgai išliko Tibeto medicinos paslaptimi.

Į Europą, pasak legendos, jį atvežė lenkų profesorius, kuris 5 metus gyveno ir gydėsi Indijoje. Jis sirgo skrandžio ir kepenų vėžiu ir išsigydė Tibeto pieno grybu. Išvažiuojant, profesorius gavo jį dovanų.


Pieno grybo kefyro savybės:
Stiprina imuninę sistemą, didina organizmo tonusą;
Normalizuoja medžiagų apykaitą (t.t. ir angliavandenių ), mažina antsvorį;
Gydo skrandžio ir žarnyno ligas , tame tarpe ir opas, kadangi normalizuoja žarnyno mikroflorą, turi žaizdas gydančių savybių;
Valo, detoksikuoja, jaunina organizmą;
Gydo alergiją, sumažina arba visai panaikina organizmo alergines reakcijas;
Turi dezinfekuojančių ir priešuždegiminių savybių;
Skatina tulžies išsiskyrimą, nuima spazmus;
Gydo širdies ligas, hipertoniją;
Stabdo aterosklerozę (kraujagyslių kalkėjimą);
Didina lytinį aktyvumą;
Gerina atmintį ir dėmesį;
Stabdo vėžinių ląstelių augimą, sumažina gerybinius navikus;
Gydo cukrinį diabetą ( kartu su insulinu vartoti draudžiama!);
Vertinga kosmetinė priemonė.

Sveiko pieno grybo kūnas yra baltos spalvos (pieno, varškės spalvos) ir būna 5-6 mm dydžio pradinėje augimo stadijoje ir 40-50 mm pabaigoje prieš dalijamasi.
Grybo prieaugį perduoti kitiems galima tik su vartojimo ir priežiūros instrukcija, kurį apsaugos grybą nuo žūties. Teisingai prižiūrimas grybas dovanos sveikatą ir gerą nuotaiką.
Atminkite, kad grybas yra gyvas organizmas, todėl jis turi kvėpuoti. Neuždenkite jo dangtelių ir nestatykite į šaldytuvą.



Vartojimo būdas:
Tibeto pieno grybo priežiūrai reikalingi : švarus stiklinis indas (stiklainis), medžiaginė arba popierinė servetėlė indui uždengti, švarus vanduo (grybui perplauti) ir pienas. Nenaudokite metalinių įrankių ar indų (išskyrus nerūdijantį plieną).

Du arbatinius šaukštelius pieno grybo užpilti 200-250 ml pieno kambario temperatūros ir palikti 24 val.


Tinka bet koks pienas: karvių, ožkų, kumelių ir t.t, geriau normalaus arba padidinto riebumo. Tai reikia daryti 1 kartą per parą tuo pačiu laiku (geriau vakare) ir laikyti kambario temperatūroje. Pienas pilnai surūgsta per 17-20 vai. Paruošto surauginto pieno (kefyro) paviršiuje atsiranda tirštas sluoksnis su grybo kūneliu, raugintas pienas atsiskiria nuo indo dugno.


Raugintą pieną perkošti per kiaurasamtį arba rėtį. Likusį kiaurasamtyje grybą perplauti po šalto vandens srove, kad neliktu rauginto pieno likučių. Negalima jo plauti karštu vandeniu, nes grybas gali žūti. Grybą sudėti į švarų stiklinį indą ir vėl užpilti pienu. Grybą būtina praplauti ir užpilti šviežių pienu kasdien, kitaip jis neteks gydomųjų savybių, paruduos ir gali žūti.

Negalima gerti perrūgusį kefyrą (jį geriau naudokite vonelėms).
Nevartokite kefyro daugiau nei 700-800 ml per dieną
Kefyrą reikia vartoti nevalgius, po 200-250 ml., ne vėliau nei prieš 30-60 min. prieš miegą.
Pilnas gydymo kursas - 1 metai. Kefyrą reikia vartoti etapais: gerti 20 dienų, po to padaryti 10 dienų pertrauką ir vėl pakartoti 20 dienų kursą. Antrojo etapo laike griežtai draudžiama vartoti alkoholinius gėrimus, trauktines, vaistus.
10 dienų pertraukos metu reikia prižiūrėti grybą ir toliau. Kefyrą šiuo laikotarpiu galima vartoti varškės gaminimui, kepti blynus, rankų ir veido odai valyti. Galima tepti skaudamas vietas - 6-8 kartus per dieną.
Gydomąjį kefyrą galima vartoti žaizdoms, akies miežiui gydyti. Ant skaudamos vietos 30 min. palaikyti kefyre suvilgytą servetėlę arba bintą .
Taip pat galima naudoti spuogų ir inkštirų gydymui. Rekomenduojama kefyre suvilgytą bintą dėti kasdien ant švarios odos ir laikyti apie 20-30 min. Gydymo kursas- 1 savaitė.
Kurso pradžioje pirmomis 10-14 dienų gydomojo kefyro vartojimas intensyviai skatina žarnyno veiklą, todėl nerekomenduojama vaitoti kefyrą prieš darbą.
Padažnėja tuštinimasis, šlapimas patamsėja. Sergantys akmenlige gali patirti nemalonius pojūčius arba pajusti skausmą kepenų, inkstų, šonkaulių srityje. Po 12-14 dienų didėlė dalis toksinų ir šlakų pasišalina iš organizmo, organizmo reakcijos baigiasi, pagerėja savijauta, nuotaika ir bendras tonusas, vyrams didėja lytinis aktyvumas. Tada galima vartoti gydomąjį kefyrą jau kelis kartus per dieną.

Jeigu jūs išvykstate 2-3 dienoms, pripilkite į 3 l stiklainį pieno per puse atskiesto vandeniu ir įdėkite ten grybą. Grįžus galėsite naudoti šį kefyrą kojų vonelėms, kurios nuims nuovargį, sugydys žaizdeles ir sumažins prakaitavimą.



Vitaminų ir mineralų kiekis 100 gr kefyro :


A 0,04-0,12 mg (paros norma 1,5-2,mg)
B1 0,1 mg (p.n. 1,4 mg)
B2 0,15-0,3 mg (p.n. 1,5 mg)
B6 0,1 mg (p.n. 2 mg)
B12 0,5 mg (p.n. 3 mg)
Karotino 0,02-0,06
Niacino (PP) 1 mg (p.n. 18 mg)
Kalcio 120 mg (p.n. 800 mg)
Geležies 0,1-0,2 mg { kuo pienas riebesnis,tuo geležies daugiau) (p.n. 0,5-2 mg)
Jodo 0,006 mg (p.n. 0,2 mg)
Cinko 0,4 mg (p.n. 15 mg) ( Be to kefyras padeda pasisavinti organizme jau esantį cinką)

Folio rūgšties 20 procentų daugiau nei piene, kuo riebesnis kefyras, tuo folio rūgšties daugiau.



Antsvorio mažinimas :

Gydomasis kefyras padeda atsikratyti antsvorio. Jis išskaido riebalus į paprastus junginius, kurie lengvai pasišalina iš organizmo natūraliu būdu. Tam kad sulieknėti reikia, išgerti kelias stiklinės Tibeto kefyro per dieną 30 min. po valgio. Tai pat remia 1-2 kartus per savaitę dayti iškrovos dienas .


Iškrovos dienos meniu:
Pusryčiai: obuolys, stiklinė kefyro. Priešpiečiai - kriaušė, obuolys, stiklinė kefyro.
Pietus: stiklinė kefyro su juodos duonos riekele.
Vakarienė: obuolių ir kriaušių salotos aplietos kefyru.
Prieš miegą: kefyras ir šaukštelis medaus.

Ši dieta vertinga tuo, kad svorio mažėjimas bus stabilus (apie 4 kg per mėnesį), kadangi normalizuojasi žarnyno darbas, sumažėja cholesterolio kiekis kraujyįe, pagreitėja medžiagų apykaita ir stabilizuojasi hormonų svyravimai. Dėl to dietai pasibaigus svoris negrįžta.



Indijos jūros ryžių grybas


Norite išlikti sveiki? Norite atsikratyti daugelio ligų? Nebenorite savęs nuodyti įvairiais organizmą alinančiais vaistais? Yra viena puiki išeitis nuo daugelio ligų. Tai – Indijos jūros ryžių grybas. Tai grybas, kurį galite auginti tiesiog savo virtuvėje. Tereikia šiek tiek laiko ir kantrybes, kad galėtumėte džiaugtis atstatyta sveikata.

Indijos ryžių grybas naudojamas sumaišytas su razinomis ir užpiltas vandeniu. Keturi šaukštai ryžių yra užpilami 1 litru atvėsinto virinto vandens. O į gautą mišinį reikia įberti saują razinų. Visą mišinį reikia laikyti 2 paras šiltoje šviesioje vietoje. Tada jį reikia perkošti per marlę. Skystį jau galima gerti, o marlėje likusius ryžius reikia gerai išplauti sudėti atgal į stiklainį užpilti vandeniu ir visas procesas kartojamas iš naujo. Be to, ryžių bus vis daugiau ir daugiau, nes jie augs ir plėsis. Tad nereikalingus, atliekamus ryžius galite išmesti ar pasidalinti su draugu ar kaimynu. Skystį laikyti šaldytuve uždengtą iki 5 parų. Norint skystį galima naudoti vietoj vandens. Gerti metus. Pakitimus pajusite po 3-4 savaičių.

Ligos nuo kurių gydo Indijos jūros ryžių grybas:
1. Viršsvoris
2. Virškinimo sutrikimai
3. Pilvo pūtimas, užkietėję viduriai
4. Dvylikapirštės, skrandžio opos
5. Chroniško išsekimo sindromas
6. Depresiniai susirgimai
7. Nervų ligos
8. Epilepsija
9. Avitaminozė
10. Imuno sistemos susirgimai
11. Išsėtinė sklerozė
12. Reumatinis artritas
13. Aritmija
14. Aterosklerozė
15. Venų išsiplėtimai
16. Gipertonija
17. Insultas
18. Išemija
19. Kardiodistrofija
20. Kardiomiopatija
21. Tachikardija
22. Bronchinė astma
23. Bronchitas
24. Peršalimo ligos
25. Pleuritas
26. Pneumonija
27. Tonzilitas
28. Tuberkuliozė
29. Faringitas
30. Kolitas
31. Pankriatitas
32. Cukrinis diabetas
33. Cirozė
34. Neurozė
35. Prostatitas
36. Paradantozė
37. Artritas
38. Poliartritas
39. Reumatas

Internete apstu skelbimų apie parduodamą jūros ryžių grybą. Rinkos kaina 20-25 litai. Tačiau visai nesunku rasti skelbimų kur šis grybas tiesiog dovanojamas.




Dabartiniais smogo ir streso laikais daugelis ieško stebuklingo vaisto, padedančio nuo visų ligų. Liaudies išmintis nepaliaujamai giria arbatos, kefyro ir ryžių „grybus“. Susipažinkime su jais iš arčiau.

Liaudies medicinoje jie jau seniai tapo legendine panacėja nuo visų bėdų. Prisimenu, kaip mama rūpinosi ryžio grybu. O ir keletas mano pažįstamų iki šiol mano, kad nėra geresnio vaisto nei grybo antpilas. Ir juos augina, maitina, dalijasi sluoksniais, stiklinaitėmis, stiklainukais.

Arbata su cukrumi

Bene populiariausias namie augintas vaistas yra arbatos grybo antpilas. Jį dar vadina „Indijos jogų grybeliu“, „arbatos medūza“, „arbatos gira“ ir panašiai. Pirmą kartą Rusijoje jis atsirado XX a. pradžioje. Skirtingų šaltinių teigimu, jis į šią šalį pateko arba iš Vokietijos, arba iš Kinijos, arba iš Japonijos. Tačiau išpopuliarėjo šis grybas tik praėjusio amžiaus devintajame dešimtmetyje. Arbatos grybas atrodo kaip stora sluoksniuota gelsvai rudos spalvos plėvelė, atsirandanti maistingo skysčio – saldžios juodos arbatos – paviršiuje brandinimo metu.


Grybelis nėra labai reiklus arbatos lapelių kokybei: arbata gali būti kiniška, indiška ir net užauginta Krasnodaro krašte. Užpilas turi būti žalsvai geltonas, bet jokiu būdu ne rudas. Perteklinis stiprumas gali sulėtinti arbatos grybo augimą. Bet svarbiausia – nepamiršti šį pokemoną maitinti: kasdien po 5-6 arbatinius šaukštelius cukraus litrui skysčio.

Užpilas gaminamas ganėtinai paprastai. Gabalėlis arbatos grybo membranos dedamas į indą ir užpilamas atvėsusia arbata. Indas pastatomas šiltoje vietoje. Kelias dienas grybas guli ant dugno. Maždaug po savaitės jis iškyla – ir pirmoji užpilo porcija būna paruošta vartoti.

Iškilimas prasideda dėl to, kad susidaro grybo gyvybinės veiklos produktas – angliarūgštė. Užpilas tampa nestipriai „gazuotu“ ir gana malonaus skonio – rūgštoko ir gaivinančio. Liaudies išmintis arbatos grybui priskiria pačias nuostabiausios savybės. Įvairūs interneto šaltiniai tikina, kad tai yra pats geriausias vaistas ir profilaktinė priemonė nuo daugumos žmonių ligų: alergijų, hipotonijos, tulžies pūslės, skrandžio ligų, anginų, įvairiausių infekcijų ir netgi onkologinių susirgimų.

„Arbatinės medūzos“ šalininkai tiki ir stebuklingomis kosmetinėmis grybo savybėmis: neva arbatos grybas lėtina ląstelių senėjimo procesus, lygina raukšles ir netgi yra puiki priemonė dantims balinti. Paskutinis teiginys keistokas, nes kosmetologai vienbalsiai tvirtina, kad dantys nuo arbatos tamsėja.

Norint nustatyti, kiek šis gėrimas naudingas būtent jums, svarbu žinoti, kad arbatos grybo užpile yra daug rūgščių – acto, citrinos, pieno, gliukono, oksalo ir kitų rūgščių. Be to, jame gausu vitamino C, rauginių medžiagų, fermentų ir, be abejo, cukraus bei nedideli kiekiai alkoholio ir kofeino.

Vakarinis kefyras

Kefyro grybas taip pat vadinamas įvairiai: „Indijos jogų grybelis“, „Tibeto kefyro grybas“, „pieninis kefyro grybas“, „japoniškas grybas“ ir panašiai. Jis panašus į elastingus šviežius grūdėtosios varškės gabalėlius, kurie yra baltos perlamutro spalvos. Šiam grybui patinka maitintis pienu. Du arbatinius šaukštelius grybo reikia užpilti 200- 250 g kambario temperatūros pieno ir palikti pastovėti 24 valandas. Paviršiuje atsiras tirštas sluoksnis, kuriame yra grybas. Dabar šią substanciją laikas per sietelį nukošti į stiklinę ir gėrimas yra paruoštas vartoti.

Norint atnaujinti kitos gėrimo porcijos gamybą, kefyro grybą po nukošimo švaraus šalto vandens srove reikia nuplauti nuo surūgusio pieno likučių. Vėliau grybas vėl dedamas į stiklainį ir užpilamas pienu.

Kefyro grybo kilmės istorija yra dar labiau miglota nei arbatos grybo. Šio liaudies vaisto gerbėjai mano, kad receptą mes paveldėjome iš tolimo ir paslaptingo Tibeto. Na, o kaip ir visiems kitiems geriems iš Tibeto kilusiems dalykams, kefyro grybui priskiriamos magiškos savybės.

Aistringi šio gėrimo šalininkai mano, kad kefyro grybas yra unikalus vaistinis preparatas, padedantis kovoti su alergija, hipertenzija, skrandžio ir dvylikapirštės žarnos opalige. Jo vartojimas normalizuoja žarnyno mikroflorą ir nesunkiai sumažina svorį nutukimo atveju. Gydant dizenteriją jis veikia kaip antibakterinis preparatas.

„Grybo kefyras“ pasižymi bendru sveikatą stiprinančiu poveikiu, normalizuoja medžiagų apykaitą, stiprina imunitetą, pasižymi priešuždegiminiu poveikiu, gerina atmintį ir dėmesingumą. Kai kurie žmonės netgi tvirtina, kad ieškantiesiems naujų afrodiziakų šis gėrimas gali pakeisti „Viagrą“, nes gerokai padidina lytinį aktyvumą. (Beje, mano pažįstami kefyro grybo užpilą vakare vartoja maistui, o ryte juo prausiasi. Matyt, ne be reikalo).

Nepradėsime jūsų įtikinėti, kad visa tai yra šventa tiesa, bet abejoti tuo, kad yra priežasčių šiuo preparatu džiaugtis, tikriausiai neverta. Kefyre, gautame paprastą pieną rauginant tibetietišku kefyro grybu, yra žmogaus organizmui gyvybiškai svarbių elementų: vitaminų A, B1 (tiamino), B2 (riboflavino), B6 (piridoksino) ir B12 (kobalamino), kalcio, geležies, jodo, cinko ir folio rūgšties.

Ryžio vergai

Ryžio grybas, kaip ir jo „giminaičiai“ arbatos ir kefyro grybas, vadinamas įvairiai: „jūros ryžis“, „jūros grybas“, „indiškas ryžis“, „kiniškas jūros ryžis“ ir „gyvasis ryžis“. Jis gaminamas džiovintų vaisių pagrindu ir iš tiesų primena ryžio grūdus. Antpilo paruošimo receptas neišsiskiria ypatingu sudėtingumu. Į litro talpos stiklainį įdedami 4 valgomieji šaukštai ryžio grybo ir 10-15 besėklių razinų.

Vietoj razinų taip pat galima panaudoti abrikosus, imbierą, džiovintas slyvas ir kitus džiovintus vaisius. Cukraus tirpalas ruošiamas atskirai: viename litre filtruoto šalto (nevirinto) vandens ištirpinami du valgomieji šaukštai cukraus. Cukrus turi visiškai ištirpti. Po to ryžio grybas užpilamas cukraus tirpalu ir paliekamas stovėti vieną-dvi dienas toliau nuo tiesioginių saulės spindulių.

Skystis į švarų indą nukošiamas per sietelį arba 4 marlės sluoksnius, o džiovinti vaisiai išmetami. Nukoštas „jūros ryžis“ praplaunamas kambario temperatūros geriamuoju (filtruotu) vandeniu, nuo jo atskiriami 4 valgomieji šaukštai ir „įkraunama“ nauja porcija. Gėrimą rekomenduojama saugoti šaldytuve ne ilgiau 48 valandų.

Medžiagų apykaitos ir kepenų veiklos gerinimas, arterinio kraujospūdžio mažinimas, druskų sąnariuose tirpinimas, inkstų, tulžies ir šlapimo pūslės akmenų šalinimas bei pagalba sergant radikulitu ar jaučiant silpnumą kojose – tai žadama šio grybo vartotojams.

Cheminė gėrimo sudėtis ganėtinai sudėtinga: įvairios organinės rūgštys, sudėtingi eteriniai junginiai, aldehidai, alkoholiai, vitaminai, riebalai, dervos ir įvairūs fermentai. Ir norint apsispręsti – gerti ar negerti, auginti ar neauginti – reikia gerai ištirti šių medžiagų įtaką jūsų organizmui ir jo ypatybėms. Geriau – padedant specialistams.

Kodėl grybai?

Grybų mikroorganizmų antpilai populiarūs ne tik Rusijoje. Pavyzdžiui, JAV gėrimas, gautas fermentuojant arbatos grybu, dar vadinamas „Kombucha Tea“, turi gausybę gerbėjų. Verslios įmonės netgi gamina šį gėrimą pardavimui. Pavyzdžiui, bendrovė „Golden Temple“ gamina visą Kombucha arbatos liniją prekiniu „Yogi Tea“ pavadinimu. Šioje linijoje yra gėrimai iš juodosios arbatos, žaliosios arbatos koncentratas, „organikas“ bei arbatos grybo ekstrakto koncentratas kapsulių pavidalu.

Tuo tarpu Rusijoje antpilų gamybos pramonė taip ir liko vystoma tik už savų namų durų. Anksčiau grybai buvo perduodami ar parduodami tik iš rankų į rankas, tarp pažįstamų žmonių. O dabar įvairiuose tinklalapiuose, ypač – bloguose, rašančiuose sveikatos tema, gausu pasiūlymų įsigyti arbatos, kefyro ar ryžio grybą – mokamai ir nemokamai. Bet ne viskuo, kas siūloma internetu, verta šventai pasitikėti. Pavyzdžiui, vietoj kefyro bakterijų neretai parduodamos paprastos bifidobakterijos iš vaistinės.

Oficialioji medicina nepatvirtina, bet ir neneigia arbatos, kefyro ir ryžio grybų antpilų vartojimo naudos. Bet kalbant apie stebuklingas gydomąsias tokių antpilų savybes, turbūt geriausia būtų vadovautis sena taisykle: „Jei tikite, vadinasi, ir poveikis bus“.

Medikų požiūris į „grybų kompotus“, taip pat ir tokių simpatiškų arbatos grybų sporų, yra nevienareikšmiškas, rašo mail.ru.

Dietologė Tamara Popova mano, kad nors griežtų kontraindikacijų grybų antpilų vartojimui nenustatyta, juos derėtų vertinti atsargiai. Ypač žmonėms, kurie turi problemų su virškinimo trakto rūgštingumu bei kepenų veikla. Reguliarus grybų antpilų vartojimas gali sukelti pavojingą rūgšties perteklių organizme. Tuo pačiu šios liaudiškos gydymo priemonės puikiai tinka organizmui valyti.

Dietologas ir gastroenterologas Valerijus Sergejevas iš estetinės medicinos klinikos „Telos Beauty“ priduria, kad grybų antpilai pasižymi antiseptinėmis ir priešuždegiminėmis savybėmis. Bet jie jokiu būdu negydo, o tik gali pagerinti organizmo gebėjimą regeneruotis ir stiprėti. Šis medikas rekomenduoja būtinai pasikonsultuoti su savo gydančiu gydytoju ir tik po to ragauti gėrimus, gautus veikiant įvairiomis grybų kultūromis, ypač jei sergama tokiomis ligomis, kaip opaligė bei gastritas.


DELFI: http://gyvenimas.del...1#ixzz2SarNaRue

Atsakyti

 ! 
Žinutės perku/ieškau/parduodu ištrintos. Tema skirta diskusijoms, o ne skelbimams. Skelbimams skirta skelbimų lenta.

Nariams, nesilaikantiems taisyklių, gali būti skirtas įspėjimas ar laikinas apribojimas naudotis forumu.

Atsakyti
QUOTE(glossi @ 2013 08 24, 15:03)
Naudojau pries kokius metus.Po to atsibodo zaisti ir sugalvojau uzsaldyti grybuka.Pries koki men. atsilidziau ir toliau vartojam.Visiems seimos nariams patinka,tik reikia nepamirst kiekviena vakara perpilt,perplaut,uzpilt pieneliu-rupintis,kaip augintiniu.Tai dabar jau visus apdalinau,neber norinciu,jauciu reiks vel det i kamera ji pailset  ax.gif


o jis po užšaldymo normaliai funkcionavo? fermentino ir toliau? būčiau žinojusi, irgi užšaldyčiau smile.gif o dabar plaukioja kažkur kanalizacijoj... blush2.gif
Atsakyti
4u.gif
ar dar yra auginančių/vartojančių g.gif
radau senas temas eisiu permesti akimis,nes kol nukeliaus iki tikros šeimininkės turiu pasirūpinti aš 4u.gif
kol kas svarbiausia išsiaiškinti kur jį laikyti g.gif supratau,kad ne šaldytuve,nes kitaip taip greit nesurūgs ?
Atsakyti
as auginau ir naudojau pieno gryba pries kokius 6 metus,skrandi kefyro,grietines atzvilgiu sugadinau negriztamai,o naudojau tik keleta kartu,nes pajutau pokycius skrandyje...Deja,bet dbr turiu vengti ypac kefyro,o taip ji megau...isgerus,atsiranda tokie patys pojuciai kaip ir vartojant ta gryba.Idomu cia tik man taip,o gal niekas nenori tersti temos,neraso tiesiog? doh.gif
Atsakyti
As geriau si gryba apie puse metu. Bet esu priversta jo atsisakyti del.kitos priezasties. Tiesiog mano organizmas netoleruoja karves pieno ir to pasekoja paumino mano akne. Nors kai geriau jokiu dideliu pasikeitimu nejauciau organizmui.
Atsakyti
Turiu ryžių grybą. pats tas vasara. man labai patinka jis. labai džiaugiuosi kad pavyko gauti po kelių metų paieškų. pastebėjau kad oda pradėjo tvarkytis. o ir šiaip jis man skanus
Atsakyti
na va ir aš prisijungiu prie grybų vartotojų... Turiu Tibeto grybą. nežinau, gal kažką negerai aš ten darau, bet man nš 3 kupinų arbatinių šaukštelių per 6 dienas padidėjo iki 7 kupinų arbatinių šaukštelių. Toliau tokiais tempais ir maudytis kefyre galėsiu lotuliukas.gif .Dėl grybo vartojimo poveikio- apart didelio dujų išsiskyrimo KIEKVIENĄ DIENĄ dar nepajutau nieko- o gal taip ir turi būti smile.gif
Plius gavau šiandien Arbatos medūą (kitaip nepavadinsi smile.gif ) Nežinau ar išgyvens aplinkos pasikeitimus, tačiau pažystami jau eilėje priejo stovi g.gif o aš dar nemoku su juo elgtis. nu užpilsiu saldžiu vandeniu kiekvieną dieną (su arbata) 8 dienas o tada išpilstysiu... (kur dar nesugalvojau) ir į sloikus (stiklainius) Šitą gėrį vyras prisižadėjo vartoti- (vaikystės trauma lotuliukas.gif jo mama augino)
na ir eilėje ryžio grybas- žinau iš kur gauti- žmogus pažadėjo duoti- bet niekaip nenuvažiuoju- kitas miestas- bet nieko ir iki ten rankos nueis... o ką darysiu su juo? dar nežinau- anksčiau man skanus būdavo blush2.gif
Atsakyti
Sveiki, auginu ryziu gryba jau daug metu. Bet pastaruoju metu jis man kazkaip issikvepe, nesidaugina grudeliai, stovi ir nerugsta. Cukrus nepadeda.
As suprantu, kad cia ne skelbimu skiltis, tad prasau patarimo, gal kas zino, kaip ji galima butu atgaivinti? Nors manau paprasciau butu ieskot, kas pasidalintu. Isdalinau daugeliui pazistamu, bet praejo nemazai meteliu, niekas nebeturi.
Atsakyti
ryžių grybas ir neauga? o vanduo balkšvas? Šiaip pabandykit kitaip- išplauti šaltu vandeniu grūdelius išplauti gerai stiklainį ir įpilti mažiau saldinto šalto vandens su razinomis- kažkur skaičiau, kad atseit šiek tiek atvėsus sustoja jo augimas. Šiaip jei grūdeliai nekeičia formos nepūna ir atrodo sveiki neskubėkit mesti.
P.S
Dėl Tibeto grybo- žinokit super- netikėjau ir nesitikėjau. poveikis kas tikrai ne mano išgalvota ir kelios moterys pastebėjome:
MIEGAS tikrai gilus, kokybiškas miegas- galvojau šiaip moteriškės meluoja- su tuo man didelės problemos - būna kad per kelias savaites ilgiau kaip 3-4 valandas neišmiegu o čia- vyras buvo išsigandęs pirmą savaitę miegojau kaip užkerėta kažkur nuo 6 dienos vartojimo prasidėjo miego laikas gal savaitę (grubiai) parpiau po 10- valandų. paskui stabilizavosi miegas ir jau išmiegojau 8 valandas- bet be košmarų- be naktinių blūdijimų atsigert ir į WC...
MIGRENA. nežinau nuo grybo ar ne nuo grybo tačiau galvos skausmai tikrai mažiau kamuoja. per visą vartojimo periodą buvo užėjęs tik 1 priepolis ir tas pirmą savaitę. bet nedidelis- net nevėmiau ir apsiėjau be vaistų.
NUOKAITŲ KAITA - gal nuo nemigos nežinau bet man būdinga nuotaikų kaita dingo- smile.gif ir pyktis rečiau apima ir nervai ramesni...
JĖGOS- atsirado šio gėrio kurio vis rudenį pritrūksta- šis gėris atsirado jau į 20 dienų vartojimo pabaigą. net nenorėjau daryti pertraukos kurį yra BŪTINA vartojant tibeto grybą. ATrodo kalnus galiu nuversti.
SVORIS IR MAISTAS- čia galiu sakytri drąsiai įtakos turi visu 100 proc. Iš pradžių buvau išsigandusi nes atsirado žvėriškas apetitas- bet ŽVĖRIŠKAS tikrąja ta žodžio prasme- norėjosi ėsti daug bet daiktų kurių anksčiau nevalgiau (net testuką dariausi) norėjosi salotų,(nu jos racione mano buvo ir daug) daržovių AVOKADO (ko nemėgau ir nepernešiau- o jis toks man skanus toks skanus kad jį vieną be nieko net valgiau- o kolorijų daug o riebus prinokęs o aš per dieną po 3-5(pirmą dieną kai vienus be nieko valgiau) suvalgau ir dar norisi- ir nieko daugiau nesinori- tik juoda duona avokadas (pusė avokado ant pusės riekės duonos) ir truputis druskos ant viršaus. net dukra mano 8 metukų pradėjo jį valgyt sako mama tu taip skaniai valgai... nu tikrai kaifavau žinokit- bet atsivalgiau(čia buvo 10 dienų pertrraukos periodu- šiuo periodu užsimaniau ir saldžiai- per 2 dienas 05kg saldainių surijau bet paskui saldu dar pora dienų buvo iki šleikštumo) o štai geriant grybą visiškai nenorėjau saldumynų- net į kavą cukraus pradėjau dėtis tik 1 šaukštelį nes per saldu. Dingo poreikis vartoti kavą po 9 puodelius į dieną kaip rašiau ir be jos atsirado jėgų ir žvalumo. Šiaip labai nekoregavau savo mitybos jokių iškrovos dienų nedariau nieko kaip visada valgiau kada noriu ir kiek noriu- ir ką manot? svoris nukrito šiaip be nieko bet gal kad mano didelis jis? šiaip svoris mano apie 104-105kg prieš menstruacijas šoka iki 107-108kg... o pavartojus tiek nedaug grybuko krito iki 99-100 per menstyruacijas 101-102.
Šiaip pati IŠVAIZDA pasikeitė- turiu problemų su skysčių kaupimusi to pasekoje labai tinsta pilvo sritis ypač prieš tas dienas visa tai DINGO draugės net kaltina kad kažkokios dietos laikausi oda- taip didelis poveikis - manęs net paklausė kokį kremą vartoju kad oda tiesiog švyti.

KAUKĖS iš šio kefyriuko. 10 dienų periodu bandžiau kepti blynus su šiuo kefyru - šeimyna aišku suvalgė- tačiau man buvo tiesiogine to žodžio prasme gaila grybo darbo- nenaudingo išnaudojimo... Dariausi kaukes veidui- ir visam kūnui- pasakysiu tiek- turiu bėdų su spuogeliais (tokiom kaip votim- visai negaliu nueiti į viešąjį WC užpuola iš karto gal psichologiškai? nežinau) taigi jau vartojant grybuką besiformuojančios vot\ys iškilo ir trūko ... nemalonu buvo, vien dėl to norėjau vartojimą mesti, bet mane atkalbėjo- pertraukos periodu VISĄ kūna ėmiau ir tryniau kefyru- ne tik veidą... oda pasidarė švelni švelni... (MB pastebijimas ne mano) menki spuogeliai dingo senieji išsivalė ir net randų neliks tikriausiai (bent jau pagal požymius)
PLAUKAI tiesiog reikalauja atskiro pasakojimo- jei yra bėdų dėl pleiskanų netepkite ne tik nepadės bet gali ir sudirginti- nors kažkur skaičiau kad padeda esant egzemai pati galiu pasakyt man nepadėjo- galvos odai tai netinkama priemonė- nors visam kūnui tiko. O PLAUKAMs tai super priemonė: Poveikis- LENGVAI ŠUKUOJASI, ŠVELNŪS, PŪRŪS- jų atrodo daugiau ir minkštučiai minkštučiai... ne taip greitai riebaluojasi. tTaigi drąsiai tepkite kefyrą į plaukus ir po kelių minučių jau galite skalauti ir plauti su jums tinkamu šampūnu. Sakysite kodėl taip? ogi bandžiau priešingai pirma išsiplauti paskui tempti net po N skalavimų plaukuose liko nemalonus kvapas- ploviau ir teko plauti su šampūnu..
Tai tiek apie Tibeto grybą...

Arbatos grybas- nu šiuo atveju pastebėjimų nėra beveik- man jis netinka- pabandžiau gerti tą girą jau 5 dieną pertraukos metu (tibeto grybo) pirma dieną praėjo gerai- antrą dieną man sukilo rūgštys- tai sau galiu leisti nebent prieš valgį gurkštelt vieną gurkšnelį- šis grybas man netinka. Vyras geria kaip gaivūjį gėrimą ir nemato bėdų nei su rūgštimis nei su jo vartojimo- laiks nuo laiko išgeria gurkšniuką ir dukra. bet tik gurkšniuką
Auginimas .turiu jau 2 arbatos grybus- šviežią kurį netyčiai visai mažiuką nuplėšiau ir seną- storą 1-1,5cm storio... nu ir ką manot- šviežias gamina geriau girą nei senasis- motininis- užtat motininis leidžia vaikus- vaikiukai nedideli- bet realiai iš mano varpinės pastebėjimas- geriau pasiimkite mažą grybą nedidelį- net galima sakyt "snagliuką"mano "vaikis" buvo netyčia nuplėštas gal 2 ant 3 cm- paėmus pusės litro stiklainį jis nedengė net pusės to stiklainiuko viršaus, po 5 dienų dengė visą ir buvo surauginęs viso stiklainio skersmenį- įdėjau plaukioti trilitriniam (pripiltam ne iki viršaus) ir ką manot dar po 5 dienų jis jau užaugo skersmens tokio kaip ir trilitrinis išlikdamas plonučiu daug geriau suraugino girą nei senasis... dabar įdėjau vėl ir auga jau į storį... O Motininis- nuk ą galiu pasakyt - ko tik jis man nedarė- ir gulėjo ant dugno ir stovėjo stačias vertikaliai- kol galiausiai tik pradėjęs leisti iš karto 2 naujus vaikiukus ir iš viršaus ir iš apačios pakilo ant paviršiausbet ir tai atsidalino dabar labiau viršutinis grybas ir žiūriu jau kraštas vėl leidžiasi motininio. dabar kai leidžia vaikiukus gira formuojasi gera- bet dar prieš pora kartelių vandenėlis net po 8 dienų buvo tik su didele idėja ir fantazija vos rūgštelėjęs- jau galvojau grybas neišgyveno.
tai vat tiek...
O ryžių grybą man jau 3 žmonės pažadėję- bet nei vienas pažado netęsi- nu vienas suprantu maži vaikai ir be to iš pažystamų pažystamų- o štai kitas žmogus mane pavedė- sad.gif pati grybuką Tibeto iš manęs paėmė o štai atnešti bent 2 grūdelius ryžių grybo neatneša... man gi daug nereik- užaugs pas mane kur dings smile.gif
Papildyta:
P.S gal kas turit žinių apie pyrago grybą? norėčiau jį turįt- sako labai skanus pyragas gaunasi....
Atsakyti
isigyjau Tibeto gryba tik vakar,susiradau visas galimas temas apie ji,bet nespejau perskaityti,bandysiu vakare pasidometi,bet kad diena butu rami nusprendziau paklausti cia temoje si bei ta apie ji.gal atsilieps kas...sakykit po pirmos paros prisiauginimo jo,kaip jis turetu atrodyti?pirkau jo 2 arb.s.uzpyliau 250ml pieno.grybukai pakilo,kiti dugne dar matosi,kvapas lengvas labai gaivus lyg jogurto jauciasi,bet skystas,nesimato kad butu nusistovejes nei rugpienis,nei tas vandenelis.jei vakare randu dar toki pat ji,ka man daryti?ar ji perplauti,panardinti naujai?ar dar laukti?o gerti ta pienuka galima butu ar ne?nes jis nesusisloksniaves,o gerti kaip supratau reikia ta apatine nusistovejusia jo dali,o ta virsutine tokia kaip varske ispilti?beje,gal netinka angliskas pienas jam??? buciau dekinga jei kas atsakytu i mano sms,o veliau bandysiu pasiskaitineti temas senas apie ji.labai aciu.
Atsakyti
4u.gif prisiskaičiau čia pas jus įdomių dalykų.
Kažkaip ant kefyro patraukė. bigsmile.gif Tai labai pieno grybo įsigeidžiau. Turėjom ankstyvoje jaunystėje, kaimynės sakė ir nuo to ir nuo ano ir vyrui potenciją gerina. Bet tik vedę jauni sveiki buvom, tai nieko mums iš jo, to grybo ir nereikėjo. Pagėrinėjom kelis mėn., gal vyras daugiau, man per rūgštu buvo, dauginosi, kaip pasiutęs, nusibodo su juo terliot, tai vištom sulesinom. biggrin.gif
Nete įdomių rekomendacijų radau:
"Taip pat šis kefyras padeda atsikratyti antsvorio. Tam reikia, išgerti kelias stiklinės Tibeto kefyro per dieną 30 min. po valgio ir 1-2 kartus per savaitę daryti iškrovos dienas."
Dar patariama laikytis režimo, sveiko gyvenimo būdo ir sportuoti, gerti daug vandens.
Man rodos ir 7 cepelinai su spirgais padėtų mesti svorį, jei darytum po 2 iškrovos dienas per savaitę, sportuotum😃😃
Tai ieškosiu dabar savo parapijoj. Radau nete pirkt, bet pas mus brangiau negu kituose miestuose, tai "unoras" neleidžia pirkt. lotuliukas.gif Kažkodėl įsivaizduoju, kad jį turiu gaut iš "šiltų rankų", su meile ir draugiškumu pasidalinant, (na ir aš padėkos šokoladą turiu) mirksiukas.gif , o ne kai kituose miestuose 3€, pas mus 8€, o aš nuderėsiu iki 5€. g.gif
Atsakyti