Įkraunama...
Įkraunama...

Londono įdomybės

user posted image

Senoji tema
Papildyta:
"Jei pritariate posakiui „Geriausi dalykai gyvenime yra nemokami“, tuomet jums tikrai reikia apsilankyti Londone.
Pateikiu sąrašą puikių vietų, kurių lankymas yra nemokamas:

Nr.1.
Nacionalinis istorijos muziejus (National History Museum)
Šiame muziejuje pateikiama daugiau nei 70 mln. įvairių eksponatų, susijusių su mūsų planetos raida. Nuo dinozaurų iki deimantų, nuo žemės drebėjimų iki skruzdėlių – neaprėpiama Žemės istorija, dabartis ir ateitis.
CromwellRoad, London SW7 5BD

Nr. 2.
Mokslo muziejus (Science Museum)
Norite į tokią vietą, kur bet kokio amžiaus žmogui būtų nenuobodu ir įdomu? Tuomet jums patiks Londono Mokslo muziejus ir jo siūlomos pramogos su IMAX kino teatru, simuliatoriais, specialiomis parodomis ir nuostabiomis kolekcijomis.
ExhibitionRoad, London SW7 2DD

Nr. 3.
Britų muziejus (The British Museum)
Muziejuje pateikiami 7 milijonai eksponatų, iliustruojančių kultūros istorijos raidą.
GreatRussellStreet, London, WC1B 3DG

ir daugelis kitu...

Londono muziejus (Museum of London)
Vienas didžiausių pasaulio muziejų apie urbanizacijos istoriją, pateikiantis daugiau kaip 2 milijonus eksponatų, pasakojančių modernaus Londono raidą nuo 1666 m. iki šių dienų.
LondonWall, London EC2Y 5HN

Viktorijos ir Alberto muziejus (Victoria and Albert Museum)
Muziejuje sukaupta 3000 m. senumo artefaktų iš didžiausių ir turtingiausių pasaulio kultūrų. Lankytojams pateikiama daugiau kaip 1 mln. keramikos, mados, baldų, stiklo, metalo dirbinių, tapybos darbų, fotografijos, atspaudų, skulptūros, tekstilės eksponatų.
CromwellRoad, London SW7 2RL

Vaikystės muziejus (Museum of Childhood at Bethnal Green)
Tai yra Viktorijos ir Alberto muziejaus dalis. Šiame muziejuje eksponuojamos garsiausios pasaulyje lėlių, lėlių namų, žaidimų, žaislų, vaikiškų kostiumų ir baldų kolekcijos. Pateikiama vaikystės istorija nuo XVI a. iki šių dienų, taigi kiekvienas lankytojas atras įdomių dalykų.
CambridgeHeathRoad, London E2 9PA

Karo muziejus (Imperial War Museum London)
Lankytojams pateikiami I ir II pasaulinių karų ginklai bei transporto priemonės.
LambethRoad, London SE1 6HZ

Modern Hall parkas (Modern Hall Park)
Žalumos oazė pačioje Pietvakarių Londono širdyje. Tai buvęs elnių parkas, kuriame dabar galima pasigrožėti augančiomis 2000 rožių. Patartina šią vietą lankyti vasarą – nuo gegužės iki rugsėjo mėnesio, kuomet rožės žydi ir skleidžia nepakartojamą aromatą.
ModernHallRoad, Morden SM4 5JD

Nacionalinė Galerija (National Gallery)
Galerijoje eksponuojama viena didžiausių ir garsiausių meno kūrinių kolekcija visoje Europoje. Eksponuojami 2300 žymiausių Vakarų Europos tapytojų darbų nuo 1250 m. iki 1900 m.
TrafalgarSquare, London WC2N 5DN

Nacionalinis jūrų muziejus (National Maritime Museum)
Anglijos jūrininkystės istorija pasakojama įspūdingame šiuolaikiniame muziejuje. Eksponatai apima įvairias temas, susijusias su jūrininkyste – pasaulio tyrinėjimus ir atradimus, prekybą, turizmą, kostiumus, meną, aplinkosaugos problemas. Rengiami pristatymai savaitgaliais ar per šventes.
RomneyRoad, London SE10 9NF

Karališkųjų oro pajėgų muziejus (Royal Air Force Museum)
Susipažinkite su aviacijos istorija ir raida padedami šiuolaikinių simuliatorių, filmų, teminių restoranų, suvenyrų parduotuvėlių ir kt. Linksma, nemokama ir nuostabi diena visai šeimai garantuota!
Hendon, London NW9 5LL

Karališka Grinvičo observatorija (Royal Observatory Greenwich)
Atsistokite ant Grinvičo dienovidinio, skiriančio Rytus ir Vakarus. Susipažinkite su laiko matavimo ir astronomijos istorija, apžiūrėkite karališką observatoriją.
GreenwichPark, London SE10 9NF"
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Prietarai: 10 gegužės 2013 - 11:31
na nereikia tiketis tokiam mieste,kad jaustusi maziau ar daugiau zmoniu,bet savaites dienomis ziema ar vasara ju aisku,kad buna maziau nes vietinei dirba zmogelei,o savaitgaleis jau kas kur doh.gif
Atsakyti
Pataisymas, ne National, o Natural History museum wink.gif
Bet Londonas tai ne vien muziejai... Yra be galo graziu vietu, ir pvz kai pas mane sveciu atvaziuoja is Lietuvos pirmiausia vedu visus i St.James parka, Covent Gardena, Soho ir Chinatown, irgi nemokamai, bet kiek ispudziu smile.gif O dar jei vakarop Greenwich'iuj ant kalvos stebeti miesta, isvis pasaka.. O is Greenwichiaus su Cable Car persikelti i kita puse stebint naktini Londona smile.gif
Kalbant apie muziejus, is atvaziuojanciuju reakcijos Science muziejus visiems labiausiai patinka. Bet aisku jei noris skirt viena diena muziejams, tai reik vaziuot i South Kensington ir galima visus tris aplankyti - Science, Natural History ir V&A.
Atsakyti
Dar reiktų paminėti, kad metro tvarkymo darbai dažniausiai vykdomi savaitgaliais, taigi gali kilti nepatogumų keliajant metro/DLR 4u.gif

Gal kas buvote prie Thames Barrier? Ar verta važiuoti? Ir kokius įspūdžius paliko Museum of Docklands, jei buvote? Man visai patiko, svarstau ar atvykstančius svečius ten vestis ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Ajste @ 2013 06 05, 18:38)
Dar reiktų paminėti, kad metro tvarkymo darbai dažniausiai vykdomi savaitgaliais, taigi gali kilti nepatogumų keliajant metro/DLR 4u.gif

Gal kas buvote prie Thames Barrier? Ar verta važiuoti? Ir kokius įspūdžius paliko Museum of Docklands, jei buvote? Man visai patiko, svarstau ar atvykstančius svečius ten vestis ax.gif



Taip, visada butina pries kazkur vaziuojant isijungti http://www.tfl.gov.uk/ pasitikrint ar veikia visos linijos. As gyvenu netoli Thames Barrier. Prie uztvankos esantis parkelis tai man labai fainas, vasara kai geras oras ten daug zmoniu, zolyte kaip kilimas wub.gif visi gulineja, piknikus darosi, toks relaxas. O jei kalbant apie pacia uztvanka, na pasiziuret is toliau idomu i ja... Bet ar verta ten svecius veztis - klausimas. Turbut nebent tuos, kurie nebe pirma karta Londone ir jau mate visus pagrindinius dalykus smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Wunderbar @ 2013 06 05, 15:50)
Taip, visada butina pries kazkur vaziuojant isijungti http://www.tfl.gov.uk/ pasitikrint ar veikia visos linijos. As gyvenu netoli Thames Barrier. Prie uztvankos esantis parkelis tai man labai fainas, vasara kai geras oras ten daug zmoniu, zolyte kaip kilimas  wub.gif visi gulineja, piknikus darosi, toks relaxas. O jei kalbant apie pacia uztvanka, na pasiziuret is toliau idomu i ja... Bet ar verta ten svecius veztis - klausimas. Turbut nebent tuos, kurie nebe pirma karta Londone ir jau mate visus pagrindinius dalykus smile.gif

TFL tai tikrai super naudingas daiktas, butina susipazinti pries keliaujant i Londona thumbup.gif
Apie parkeli esu skaicius, bet Londone tu parkeliu tai n+k rolleyes.gif O del pacios uztvankos idomu, nes vienas is sveciu prie inzinerijos ir domisi tokiais dalykais, apsistoje bus rytuose, tai galvoju gal palikt kaip atsargini varianta bent jau g.gif Dar ir sveciuosis jie pas mus darbo dienom, norisi vietu, kur galetu savarankiskai aplankyt, o barjeras atitinka kriterijus ax.gif
Atsakyti
O pas juos kaip yra su birzelio 24 diena? tai darbo diena?
Atsakyti
Sveiki,
Ar yra rytoj skrendančių vakariniu wizzairu? ax.gif

Nutariau paskaitinėt temą ir pagalvojau, kad gal reiktų nuo orouosto iki Victorios bilietus internetu nusipirkti, bet nelabai aišku dėl laikų, nesu didelė Londono atstumu žinovė ax.gif Jei lėktuvas Lutone nusileidžia 19h, o atgal išskrenda (taip pat Luton) 19,30 , tai kokį laiką perkant bilietus pasirinkti? Pirmyn maždaug aišku, o atgal?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Sense: 06 birželio 2013 - 11:55
smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Sense: 06 birželio 2013 - 13:04
QUOTE(Sense @ 2013 06 06, 11:37)
Sveiki,
Ar yra rytoj skrendančių vakariniu wizzairu?  ax.gif

Nutariau paskaitinėt temą ir pagalvojau, kad gal reiktų nuo orouosto iki Victorios bilietus internetu nusipirkti, bet nelabai aišku dėl laikų, nesu didelė Londono atstumu žinovė  ax.gif  Jei lėktuvas Lutone nusileidžia 19h, o atgal išskrenda (taip pat Luton) 19,30 , tai kokį laiką perkant bilietus pasirinkti? Pirmyn maždaug aišku, o atgal?

o kaip planuojat vaziuoti autobusu ar traukiniu?
I prieki ivertinkite, kad dar bus pasu / korteliu patikrinimas Lutono oro uoste.
Mes vaziavome Terravision autobusu is Lutono iki Viktorijos stoties ir atgal. Jie raso kad per 1 val. nuveza, bet realiai i Londona vaziavome beveik 2 val. (butvo rytinis Wizzair skrydis darbo diena, patekome i kamscius) atgal gal 1,5 val. (bet patarciau tikrai dvi valandas numatyti). Siaip Lutone geriau buti anksciau nei pries 2 val. nes kartais buna dideles eiles prie patikrinimu.
Atsakyti
Autobusu.
Panašiai laikus ir dėliojaus. Truputį neaišku kokius bilietus imt, tai teks vietoj pirktis blush2.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Sense: 06 birželio 2013 - 16:25
QUOTE(Sense @ 2013 06 06, 12:37)
Sveiki,
Ar yra rytoj skrendančių vakariniu wizzairu?   ax.gif

Nutariau paskaitinėt temą ir pagalvojau, kad gal reiktų nuo orouosto iki Victorios bilietus internetu nusipirkti, bet nelabai aišku dėl laikų, nesu didelė Londono atstumu žinovė  ax.gif  Jei lėktuvas Lutone nusileidžia 19h, o atgal išskrenda (taip pat Luton) 19,30 , tai kokį laiką perkant bilietus pasirinkti? Pirmyn maždaug aišku, o atgal?


Sekmadienį naktį grįžau iš Londono, tai galiu papasakoti apie kelionę iki oro uosto, tik nežinau ar spėsite perskaityti blush2.gif
Mes nusileidome Lutono oro uoste po 6,15 ryto, kol turėjome nupirktą bilietą į national express autobusą 07,20 laikui(nes atskridome anksčiau), bet tiko ir musiškis, tas sprendžiant iš visko keliasdešimt minučių skirtumas nėra svarbus. Autobusas piko metu iki/nuo Viktorijos važiuoja apie 1,40 min.
Skridau atgal taip pat 19,30 h, tai kadangi oro uoste reik būti anksčiau bilietai buvo 16 val. laikui. Ne piko metu kelionė trunka šiek tiek trumpiau- apie 1,20 min. kelionės kaina 15 svarų į vieną pusę, perkant internetu prisideda dar papildomi 1-2 svarai, o perkant iš karto pirmyn atgal kaina gaunasi 27 svarai.
Autobusai komfortiški, su kondiškėm, saugos diržais ir patogiom kėdėm.

Neskaičiau ankstesnės temos, bet noriu rekomenduoti apsilankyti nesenai atidarytam aukščiausiam pastate. Vaizdas nerealus wub.gif The Shard
tik bilietus geriau įsigyti iš anksto, sutaupsite 5 svarus, nes perkant dieną prieš kaina 24,99, o tą pačią dieną 29,99 4u.gif

Vaizdai:

user posted image
user posted image
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Potrė: 07 birželio 2013 - 12:18