Įkraunama...
Įkraunama...

Kiek kainuoja namo statybos? 7 tema

Turbūt reikėtų po temute darašyti, bendraujame apie viską biggrin.gif

Ankstesnė 6 tema
Atsakyti
bet juk visada yra buvo ir bus kas stato namus per firmas, kas stato patys, kas stato su pagalba ir t.t. buvo etapas kai viska darem patys. bet siuo metu deje nebesigauna teks moketi darbininkams. fantazija atsoka kai uz malkine papraso 2000 uz darba. bet as viena moteryte nepastatysiu jos. o tie 2000 jei darytum pats kazkur kitur nusikeltu. na kad ir plytelems i katiline ar plytelems i vonia. bet.... taip ir tos kitos samatos issipucia kuriems stato firma ar patentininkai.

dejom langus negailejom pasirinkom tuo metu geriausius rinkoje. deje siuo metu yra jau dr geresniu. bet gi nebesikarsiu. ir savu nelupsiu nespesiu su visais....
Atsakyti
O man vakar fantazija atsoko, kai atveze maniskes uzsakytas uzuolaidas - stuka litu. doh.gif 2 vnt. plius geleziukai.
Mano galva jos vertos nu max 200 thumbup.gif .
Nu bet.....
Malkine - 2000, nu bet tai ten darbas idetas, kelios dienos...
AI.

[quote

=fejos_laukuose,2013 05 30, 11:56]
bet juk visada yra buvo ir bus kas stato namus per firmas, kas stato patys, kas stato su pagalba ir t.t. buvo etapas kai viska darem patys. bet siuo metu deje nebesigauna teks moketi darbininkams. fantazija atsoka kai uz malkine papraso 2000 uz darba. bet as viena moteryte nepastatysiu jos. o tie 2000 jei darytum pats kazkur kitur nusikeltu. na kad ir plytelems i katiline ar plytelems i vonia. bet.... taip ir tos kitos samatos issipucia kuriems stato firma ar patentininkai.

dejom langus negailejom pasirinkom tuo metu geriausius rinkoje. deje siuo metu yra jau dr geresniu. bet gi nebesikarsiu. ir savu nelupsiu nespesiu su visais....
[/quote]
Atsakyti
QUOTE(arkava @ 2013 05 30, 13:26)
O man vakar fantazija atsoko, kai atveze maniskes uzsakytas uzuolaidas - stuka litu.  doh.gif 2 vnt. plius geleziukai.
Nu bet.....
AI.

bet as dirbu menesi kad uzdirbti tas dvi stukes o cia bac per savaitele. na bet i ta tema kad va kai reik moketi tokius pinigus uz darbus automatiskai samatos isbrangsta. todel ner ko lygint kas viska nuo A iki Z darosi pats o kas viska samdo.

pvz kasem sulini. sumoj 10 metru gylio sulinys 300lt. jei sandyti vienas rentinys 100lt. kadangi gruntas sunkus ir 150. skirtumas yra? yra. tai ir samata kinta
Atsakyti
Šulinys gal koks senovinis iš akmenų? nes vien rentiniai keliskart brangiau kainuotų.....

QUOTE(fejos_laukuose @ 2013 05 30, 16:41)
bet as dirbu menesi kad uzdirbti tas dvi stukes o cia bac per savaitele. na bet i ta tema kad va kai reik moketi tokius pinigus uz darbus automatiskai samatos isbrangsta. todel ner ko lygint kas viska nuo A iki Z darosi pats o kas viska samdo.

pvz kasem sulini. sumoj 10 metru gylio sulinys 300lt. jei sandyti vienas rentinys 100lt. kadangi gruntas sunkus ir 150. skirtumas yra? yra. tai ir samata kinta

Atsakyti
QUOTE(cererakennel @ 2013 05 29, 07:13)
dėl langų.. mes ilgai svarstėm kokius dėt ir laimėjo plastikiniai.

o kodel laimejo plastikiniai? as busimam name ar bute(kol kas neaisku), noreciau mediniu, bet irgi dvejoju..........ar tikrai tokia sunki prieziura? kiek zinau tik nudazyt reikia karta per 4-5 metus........na gal su kokia priemone valyti, bet ir plastikinius reikia.....
Noreciau isgirsti argumentu kodel pasirinkot plastikinius 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(ta_is @ 2013 05 31, 12:00)
o kodel laimejo plastikiniai? as busimam name ar bute(kol kas neaisku), noreciau mediniu, bet irgi dvejoju..........ar tikrai tokia sunki prieziura? kiek zinau tik nudazyt reikia karta per 4-5 metus........na gal su kokia priemone valyti, bet ir plastikinius reikia.....
Noreciau isgirsti argumentu kodel pasirinkot plastikinius  4u.gif

Laba diena,
su medinukais situacija po 4m. butu stai tokia.
Butas 3aukstas, 4 langai be balkonu. Ir Jus isivaizduojate kad patys juos perdazytumete, kotai abejoju. Pazystamas gyvena is med.langu dazymo
darbo turi tikrai daug. Darbas labai sunkus ir atsakingas, paruosimas dazymui, gruntavimas, dazymas ,lakavimas. Uz namo langu perdazyma zmones moka nemazus pinigus, patikekit ne simta ir ne tukstanti, sumos gaunasi iki 3000-6000T. Ir perdazyti langai jau niekada neatrodys kaip nauji.
Pas mane plastikiniai, medzio imitacija is abieju pusiu. Jau 7m. kol kas jokiu problemu. Aisku kartas nuo karto pareguliuoti reik, bet ir su mediniais tas pats.
Jeigu Jus galvojate kad medis ekologiska, ziauriai klystate. Bent isivaizduojate
kiek ir kokios chemijos naudojama klijuoto taso mediniu langu gamyboje.
Tai tik mitas ir nieko daugiau. Jeigu jau mediniai tai tik pilnai kaustyti aliuminiu, bet suzinojus ju kaina tai sirdis sustoti gali. unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(arkava @ 2013 05 30, 14:26)
O man vakar fantazija atsoko, kai atveze maniskes uzsakytas uzuolaidas - stuka litu.  doh.gif 2 vnt. plius geleziukai.
Nu bet.....
AI.

Jeigu Jus manot, kad Jusu uzuolaidos vertos tik 200lt, tai turetu labai prastai atrodyti. g.gif
Atsakyti
QUOTE(uoga000 @ 2013 06 02, 15:54)
Jeigu Jus manot, kad Jusu uzuolaidos vertos tik 200lt, tai turetu labai prastai atrodyti.  g.gif

Kodėl??? g.gif
Ne viskas auksas,kas auksu blizga ax.gif
Atsakyti
QUOTE(tylaa @ 2013 05 30, 17:14)
Šulinys gal koks senovinis iš akmenų? nes vien rentiniai keliskart brangiau kainuotų.....

normalus paprastas sulinys. lietas, monolitas. formas turejom tai ir liejom. zvyro buvo privezta buvusio seimininko, pirkom cementa. vandeni vezem backomis is uosviu sodo ( ten sulinys tai nekainavo)
Atsakyti
Sveiki, o gal kas pasisakys, kaip apmokat už vadovavimą statyboms? Jei žmogus prižiūri statybas ir rūpinasi medžiagų tiekimu. Ar mokate kažkokią sumą nuo darbų sąmatos (kokį procentą), ar už darbo laiką, ar dar kitaip įvertinate darbą? Pasidalinkite, kas samdė statybų vadovą, nes man siūlosi vadovas ir nori, kad mokėčiau kažkiek procentų nuo darbų sąmatos. Įdomu, kaip kiti daro smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Lanksti @ 2013 06 03, 21:04)
Sveiki, o gal kas pasisakys, kaip apmokat už vadovavimą statyboms? Jei žmogus prižiūri statybas ir rūpinasi medžiagų tiekimu. Ar mokate kažkokią sumą nuo darbų sąmatos (kokį procentą), ar už darbo laiką, ar dar kitaip įvertinate darbą? Pasidalinkite, kas samdė statybų vadovą, nes man siūlosi vadovas ir nori, kad mokėčiau kažkiek procentų nuo darbų sąmatos. Įdomu, kaip kiti daro smile.gif

Aha, man sis klausimas irgi aktualus. Jei ka suzinosite daugiau - pasidalinkite mirksiukas.gif
Atsakyti