QUOTE(lince23 @ 2013 08 01, 14:53)
Sveikos, nezinau kurioje temoje uzduoti si klausima, bet gal kazkiek i tema tai ir paklausiu.
Ruosiames statyti nama, projektavimo stadijoje dabar ir iskilo man klausimas, kur jus name laikote konservuotas darzoves, vaisius..., nes rusio ir garazo pas mus nebus. Gal galetumete pasidalinti patirtimi, nes prisiruosti ziemai megstu visko daug, o kur reiks laikyti nenumanau
Mes viską laikome bute (balkone iki šalčių, paskui bute, nuosavame name juk be balkono galima lauke kur nors pavėsyje dėžėje ar tiesiog ant žemės laikyti, dar geriau, nei balkone būtų) ir puikiai bei ilgai viskas laikosi. Tiesiog reikėtų pasirinkti tokius receptus, pagal kuriuos paskui pagamintų produktų nereikėtų laikyti šaldytuve ar šaltame rūsyje. Be šaldytuvo ilgiau neišsaugosi daržovių konservų be acto/rūgšties. Puikus rūgšties pvz. - pomidorų sultys, tyrės, nes pomidorai - natūralus rūgšties šaltinis, tik pavirti reikia, o jei su kitomis daržovėmis gaminami, tai papildomai visą turinį ir pasterizuoti stiklainiuose reikia, o tik paskui užsukti.
Mėlynes, pvz., galima visai be cukraus gaminti žiemai stiklainiuose, nes rūgščios (šiek tiek vandens ir pavirti keletą minučių), ilgai bute laikosi, ne kartą išbandyta.
Pabandžiau vieną kartą palaikyti bute troškintų daržovių be acto, o tik su mažų kiekių pomidorų padažu žiemai, visų stiklainių turinys surūgo, teko išmesti.