Įkraunama...
Įkraunama...

Neskiepiju ir neserga

QUOTE(hi (: @ 2013 06 10, 09:10)
O jūs pagalvokit kodėl vis tik stengiamasi dėl to "atvedimo". ;] Suinteresuotumo kito "protu" čia ne tiek ir daug. Tai dėl sav vaikų - tarkim tymais pagal skiepų kalendorių vaikas skiepijamas tik virš metukų. Taigi nepaskiepytas susirgęs vaikas yra "vaikštanti galimybė" užkrėsti visus tuos mažuosius, kad ir PC. O užkrėsti kitą yra tikimybė dar iki ligs identifikavimo, t.y. net 3- 5 dienos iki būdingo išbėrimo. Todėl tai nėra tik apie save.

Pirma - net skiepyti gali užkrėsti tam tikrom ligom. T.y. paskiepytieji gali būti lygiai tokia pati vaikštanti bomba jūsų metukų amžiaus vaikui.

Antra - kodėl manote, kad visi kiti turi aukoti (taip, aukoti, tam tikra prasme) savo vaikus vardan jūsiškio absoliutaus šimtaprocentinio saugumo? Tarkim, jei aš manau, kad skiepas labiau pakenks nei padės mano vaikui - kodėl aš turėčiau, nepaisanto šio įsitikinimo, skiepyti ir rizikuoti savo vaiku?

O gal geriau, pasaugokite savo vaikus pati, nelaukdama atsakomybės už jo sveikatą iš viso likusio pasaulio? Ligų protrūkių metu nesilankykite viešose vietose, poliklinikose. Netampykit po prekybcentrius. Pagaliau, metinukas dar neina į darželį. O kai eis į dažrelį, jau bus paskiepytas, t.y. saugus. Kuriuo būdu tie "baisiai pavojingi" neskiepyti vakai i jį galėtų užkrėsti?
Atsakyti
QUOTE(adrija @ 2013 06 09, 18:03)
Čia jūs klystate.Tiesiog kiekvienas susidaro savo nuomonę.

O tai sakot sava atominė energetika būtų gerai Lietuvoje?

nuomonė turi būti pagrįsta žiniom, o ne mitais, prielaidom ir šiaip manymu.
O jūs manot, kad geriau už 100 km nuo sienos, svetima ir brangi? Ar kitokią alternatyvą matote?

QUOTE(žydrynė @ 2013 06 09, 20:08)
Ir visiškai nesvarbu,kiek begyvuotų patys skiepai,50 ar 150 metų,tai visiškai nieko neįrodo,ne toks tikslas ir ne tokie interesai.Beje,skiepų esmę aš labai gerai suprantu,nes per n metų išstudijavus viską nuo...iki.Ir priešinimasis čia ne prie ko.Jums skiepai gėris tai ir skiepykitės į sveikatą,bet nesistenkit kitų "atvesti į protą".

priešinimasis labai prie ko. Kitus būtina vesti į protą ir šviesti.

QUOTE(adrija @ 2013 06 09, 21:12)
Šeip,dėl bendros nuomonės apie žmogų ,su kuriuo diskutuoju.
Matot,aš manau,kad  mums tikrai nereikia.

drinks_cheers.gif , labai daug pasako apie oponentą panašios žinios. Antivakcininis judėjimas tiesiogiai proporcingas atominės energetikos pasipriešinimui. Nors kalbama apie labai skirtingus dalykus, bet bendrą vardiklį jie turi. Tas vardiklis- ekologijos supratimas. Kai viskas gyvenime tampa kenksminga, neįsigilinus, pametus kritinį mąstymą, tai ir priešinimasis vardan priešinimosi išauga. Dėl nuomonės susidarymo: aš nieko prieš ekologiją neturiu, bet ją suprantu kiek kitaip nei vakcinų ir atominės priešininkai. Nemanau, kad gyventi tundroje, be šviesos, šilumos, be maisto, be supančių žmonių, izoliacijoje, vien graužiant ekologiškas šaknis ir pasitikint natūrine atranka, nes vaistai ir skiepai mirtinai pavojingi. Gyvenime nesu padarius žalos gamtai, tam tikrų kampelių išsaugojimui organizavau ne vieną renginį, išvaliau didžiulį gamtos plotą neatlygintinai, savo laisvu laiku, rūšiuoju šiukšles, vartoju labai atsakingai, renkuosi buitinę chemiją atsižvelgama į biodegradaciją ir pan.

QUOTE(hi (: @ 2013 06 09, 21:31)
Tokia tad tema. Mano asmeninis požiūris - yra du kraštutinumai: griebtis visų skiepų nesveriant ir baidytis visų lygiai taip pat nesveriant (na arba tesveriant vien emocingų pagąsdinimų "mus nori išnaikint" įtakoje). Ir abu jie blogi.

na kas griebiasi visų skiepų. Yra ligų, kurių grėsmė itin maža, jei gyveni čia ir nevažiuoji į rizikos šalis, jais ir nesiskiepijame. Kokius nereikalingus skiepus turite galvoje? Aš skiepijau visais privalomais ir keletu neprivalomų ir ateityje dar skiepysiu keletu neprivalomų, nes matau didžiulę jų naudą. Ir nemanau, kad metuosi į kraštutinumą.
Atsakyti
QUOTE(mementoo @ 2013 06 10, 19:10)
priešinimasis labai prie ko. Kitus būtina vesti į protą ir šviesti.

Galit nesistengti,mano nuomonė stabili ir susidarius ne per metus ir ne iš oro,ne dėl mados ar noro priešintis,o perskaičius daug informacijos,įsigilinus ir išnagrinėjus viską,apsvarsčius,todėl jos tikrai nepakeisite smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo žydrynė: 11 birželio 2013 - 10:16
QUOTE(žydrynė @ 2013 06 11, 11:13)
Galit nesistengti,mano nuomonė stabili ir susidarius ne per metus ir ne iš oro,ne dėl mados ar noro priešintis,o perskaičius daug informacijos,įsigilinus ir išnagrinėjus viską,apsvarsčius,todėl jos tikrai nepakeisite smile.gif

aš vargstu ne dėl jūsų irnesakyk.gif biggrin.gif

Medicinoje neužtenka perskaityti informaciją, čia ne mašinos variklis, kad užtektų instrukcijos ir jau gali suprasti kas ir kaip. Gydytojai mokosi šviesios dienos nematydami, kad išmoktų gautą informaciją interpretuoti, analizuoti, atmesti ar pritaikyti. O čia bac perskaičiau ir jau galiu gydytojauti cool.gif , na gerai, ne bac ir viskas, ilgai ir nuobodžiai domėtasi, bet esmė vis tiek nėra pagauta ir suvokta.
P.S. dangės profesionalumas per kilometrą jaučiamas, jei jos žinutės atrodo neįtikimos, tai iš tikro beviltiška įrodinėti.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo mementoo: 11 birželio 2013 - 18:59
QUOTE(mementoo @ 2013 06 11, 19:58)
aš vargstu ne dėl jūsų  irnesakyk.gif  biggrin.gif
Medicinoje neužtenka perskaityti informaciją, čia ne mašinos variklis, kad užtektų instrukcijos ir jau gali suprasti kas ir kaip. Gydytojai mokosi šviesios dienos nematydami, kad išmoktų gautą informaciją interpretuoti, analizuoti, atmesti ar pritaikyti.  O čia bac perskaičiau ir jau galiu gydytojauti   cool.gif , na gerai, ne bac ir viskas, ilgai ir nuobodžiai domėtasi, bet esmė vis tiek nėra pagauta ir suvokta.
P.S. dangės profesionalumas per kilometrą jaučiamas, jei jos žinutės atrodo neįtikimos, tai iš tikro beviltiška įrodinėti.

Esmė pagauta,bet tiesiog tuos pačius faktus kiekvienas suvokia ir vertina skirtingai,jums tie patys dalykai apie skiepus atrodo vienaip,man visiškai kitaip,beje,aš pati dirbu darbą,susijusį su medicina.Negi taip sunku suprasti,kad tai kažkam tiesiog gali būti NEPRIIMTINA,nepriimtina apsauga nuo ligų skiepais ir aplamai aš daugumoj atvejų pirmenybę teikiu alternatyviai ir natūraliai medicinai,nažalojantiems sveikatos gydymo būdams
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo žydrynė: 11 birželio 2013 - 19:51
QUOTE(žydrynė @ 2013 06 11, 20:21)
Esmė pagauta,bet tiesiog tuos pačius faktus kiekvienas suvokia ir vertina skirtingai,jums tie patys dalykai apie skiepus atrodo vienaip,man visiškai kitaip,beje,aš pati dirbu darbą,susijusį su medicina.Negi taip sunku suprasti,kad tai kažkam tiesiog gali būti NEPRIIMTINA,nepriimtina apsauga nuo ligų skiepais ir aplamai  aš daugumoj atvejų pirmenybę teikiu alternatyviai ir natūraliai medicinai,nažalojantiems sveikatos gydymo būdams

Tradicinė medicina- įrodymais pagrįsta medicina. Kas tai per skirtingo suvokimo ir vertinimo sąvoka? Gali pritrūkti įrodymų, gali pasikeisti vertinimas tobulėjant technologijoms, bet kol kas infekcijos ir imuniteto supratimas yra bendras. Jokio skirtingo supratimo ir vertinimo nėra, netgi atsižvelgiant į organizmų ypatybes ir skirtingumus.
Aš puikiai suprantu, kad jums tai nepriimtina, bet nepriimkite mano žinučių asmeniškai. Man tikrai visiškai vienodai rodo ką jūs žadate daryti, čia paprasčiausia diskusija. O nuomonės mudviejų tikrai skiriasi.
Alernatyvią mediciną, natūralistinę - aš labai vertinu ir naudojuosi. Tik vėlgi mudvi ko gero skirtingai suprantame kas tai yra bigsmile.gif
Atsakyti
QUOTE(mementoo @ 2013 06 10, 19:10)
Kokius nereikalingus skiepus turite galvoje? Aš skiepijau visais privalomais ir keletu neprivalomų ir  ateityje dar skiepysiu keletu neprivalomų, nes matau didžiulę jų naudą. Ir nemanau, kad metuosi į kraštutinumą.

Seku sita tema, nes idomu..Bet Jusu minciu tendencingumas, minciu netikslumas ir kitu klaidinimas vercia komentuoti..
taigi:
PRIVALOMU SKIEPU NERA.. Na nera ju ir tiek Lietuvoje kaip ir daugumoj Europos valstybiu..yra valstybes kompensuojami..Net ir Belgijoj skiepai nuo 2011 (2010?) nera privalomi negincyjama teismo nutartimi.. Jei istatymiskai neapibrezta prievole skiepytis, tai tokios prievoles nera....ZMOGUS gali RINKTIS..Galbut tam irgi yra priezastys?

QUOTE(mementoo @ 2013 06 11, 19:58)
Medicinoje neužtenka perskaityti informaciją, čia ne mašinos variklis, kad užtektų instrukcijos ir jau gali suprasti kas ir kaip. Gydytojai mokosi šviesios dienos nematydami, kad išmoktų gautą informaciją interpretuoti, analizuoti, atmesti ar pritaikyti.......

Mano vyras medikas. Praktikuojantis, dirbantis ir uzdirbantis. Musu vaikas neskiepytas. Keliaujam daug. Su vaiku buvom Indijoj, Nepale, Vietname, Kambidzoj taip pat Europoj. Vaikas neskiepytas - 2.5 metu. Vaikas kol kas nei antibijotiku nei temperatura mushanciu vaistu neragaves.
Taip pat pilna vyro kolegu aplinkuj kurie savu vaiku neskiepyja. Mokyti zmones, studijave medicina, sviesios dienos nemate, o savo vaiku vistiek neskiepyja smile.gif Ju argumentai tikrai ne "kazkur skaiciau, kazka girdejau" o daug rimtesni: tyriau, maciau, zinau ir t.t.

QUOTE(mementoo @ 2013 06 11, 21:00)
Tradicinė medicina- įrodymais pagrįsta medicina. Kas tai per skirtingo suvokimo ir vertinimo sąvoka?...
Alernatyvią mediciną, natūralistinę - aš labai vertinu ir naudojuosi.  Tik vėlgi mudvi ko gero skirtingai suprantame kas tai yra  bigsmile.gif

Maisote savokas smile.gif Tiesiog pasigilinkite i savoka TRADICIJA. Arba pasiskaitykite wikipedijoje smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Saulale: 12 birželio 2013 - 08:36
QUOTE(Saulale @ 2013 06 12, 09:32)
Seku sita tema, nes idomu..Bet Jusu minciu tendencingumas, minciu netikslumas ir kitu klaidinimas vercia komentuoti..
taigi:
PRIVALOMU SKIEPU NERA.. Na nera ju ir tiek Lietuvoje kaip ir daugumoj Europos valstybiu..yra valstybes kompensuojami..Net ir Belgijoj skiepai nuo 2011 (2010?) nera privalomi negincyjama teismo nutartimi.. Jei istatymiskai neapibrezta prievole skiepytis, tai tokios prievoles nera....ZMOGUS gali RINKTIS..Galbut tam

Netiesa. Belgijoje yra PRIVALOMA vakcina nuo poliomielito. Zinau apie ta teismo sprendima 2011 Tournai mieste, taciau pabandykite nepaskiepyt vaiko ir policija jums skambins i duris. Kitos yra rekomenduojamos bet neprivalomos. BET neskiepyto vaiko nepriima nei i darzelius nei i mokyklas, nei privacius nei valstybinius, visi jie yra aprobuoti arba ONE arba Kind et Gesin ir be skiepu knygeles i juos nepapulsite...
Zmogaus teise rinktis mirksiukas.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo gaudyk: 12 birželio 2013 - 10:33
QUOTE(gaudyk @ 2013 06 12, 11:24)
Netiesa. Belgijoje yra PRIVALOMA vakcina nuo poliomielito. Zinau apie ta teismo sprendima 2011 Tournai mieste, taciau pabandykite nepaskiepyt vaiko ir policija jums skambins i duris. Kitos yra rekomenduojamos bet neprivalomos. BET neskiepyto vaiko nepriima nei i darzelius nei i mokyklas, nei privacius nei valstybinius, visi jie yra aprobuoti arba ONE arba Kind et Gesin ir be skiepu knygeles i juos nepapulsite...
Zmogaus teise rinktis  mirksiukas.gif

Polio vakcina nuo 2011 05 (ar 06?) tiksliai nepasakysiu Belgijoje yra NEPRIVALOMA.
Pazystu pora seimu gyvenanciu Belgijoje su mazais vaikais, kurie sekmingai eina neskiepyti i darzeli, vienas i mokykla..policija jiems i duris neskambina, gyvena sau ramiai kaip ir gyveno...aisku reikejo papluseti, bet zmones tiksliai norejo ko nori ir savo pasieke..Taip zmogaus teise rinktis ir teise kovoti uz savo pasirinkima ir pasirinkimo laisve..
Atsakyti
QUOTE(Saulale @ 2013 06 12, 11:59)
Polio vakcina nuo 2011 05 (ar 06?) tiksliai nepasakysiu Belgijoje yra NEPRIVALOMA.
Pazystu pora seimu gyvenanciu Belgijoje su mazais vaikais, kurie sekmingai eina neskiepyti i darzeli, vienas i mokykla..policija jiems i duris neskambina, gyvena sau ramiai kaip ir gyveno...aisku reikejo papluseti, bet zmones tiksliai norejo ko nori ir savo pasieke..Taip zmogaus teise rinktis ir teise kovoti uz savo pasirinkima ir pasirinkimo laisve..

Belgijoj gime vaikai?
Kazkaip man sunku patiketi g.gif
Jei galite, parasykit i kokius darzelius ir mokyklas jie eina, zinau viena seima kuri nori neskiepyti savo vaiko.
Atsakyti
QUOTE(gaudyk @ 2013 06 12, 12:16)
Belgijoj gime vaikai?
Kazkaip man sunku patiketi  g.gif
Jei galite, parasykit i kokius darzelius ir mokyklas jie eina, zinau viena seima kuri nori neskiepyti savo vaiko.

Ok, kai turesiu info parasysiu jums az tiksliau..
Atsakyti
QUOTE(Saulale @ 2013 06 12, 09:32)
PRIVALOMU SKIEPU NERA.. Na nera ju ir tiek Lietuvoje kaip ir daugumoj Europos valstybiu..yra valstybes kompensuojami..Net ir Belgijoj skiepai nuo 2011 (2010?) nera privalomi negincyjama teismo nutartimi.. Jei istatymiskai neapibrezta prievole skiepytis, tai tokios prievoles nera....ZMOGUS gali RINKTIS..Galbut tam irgi yra priezastys?

Maisote savokas smile.gif Tiesiog pasigilinkite i savoka TRADICIJA. Arba pasiskaitykite wikipedijoje smile.gif

Lenkiu galvą prieš sąvokos patikslinimą 4u.gif . Na jie nėra per prievartą privalomi, kaip ir sergančiųjų atvira tuberkulioze nėra privalomos per prievarta hospitalizacijos. Nėra tokios teismo nutarties. Taip, jie valstybės kompensuojami, ir demokratijos sąlygomis įmanoma jų atsisakyti. Taip savo laisve rinktis pažeidžiant kito laisvę nesirgti.

Nemaišau, žinauką reiškia žodis tradicija, nors tiesą pasakius esu mačiusi ir kitokius apibrėžmus. Tiesiog :medicina, biomedicina, įrodymais paremta medicina, alopatija, o alternatyviąją ir papildomas medicios šakas priskiriant netradicinei medicinai . Nors šis žodžių žaismas nevaidina esmės.
Atsakyti