Įkraunama...
Įkraunama...

Hypno gimdymas

Sveikos 4u.gif

Nezinau kiek Lietuvoje tai nauja ir aktualu, bet gal yra mamyciu, kurios gimde pasitelkdamos hypnogimdymo principais?

Hypno gimdymas - tai naturalus, be nuskausminamuju, relaxacinis gimdymas, kitaip vadinamas "vaikelio iskvepavimu", kur visi saremiai ramiai, be baimes ir panikos iskvepuojami, nera jokio priverstinio stumimo, kunas atlieka savo darba naturalia eiga. Teigiama, kad moterys, pasirinkusios si gimdymo buda - pagimdo greiciau, ramiau, neplysta, nera kerpamos ir pan.

As turiu nebloga pazistama hypno terapiaute, kuri pasiule pameginti ir man (jai padedant). Juk prarasti kaip nera ko ax.gif Tai va ir praktikuojames gimdymo pozas bei kvepavima. Jauciu, kad samoningai esu tam pasiruosus, bet kadangi neturiu gimdymo patirties, butu smagu, jei kas pasidalintu savaja 4u.gif Labai smalsu kaip praktiskai tai isgyvenama, o gal turit kokiu pastebejimu, patarimu? ax.gif

Taigi mamytes, kurios tai patyre - atsiliepkit! 4u.gif Galbut jusu patirtis ikveps daugiau busimu gimdyviu thumbup.gif
Atsakyti
Gera tema! Teko ir pačiai tuo domėtis. Mano leliukas pakeliui į pasaulį, nedaug laiko beliko. Pasiruošdama gimdymui, klausausi specialių garso takelių, kurių pagalba atsipalaiduoji, lyg nugrimzti į hipnozės būseną, bet gali save pilnai kontroliuoti ir reaguoti į tai, kas vyksta aplink. Apie specialias gimdymo pozas nežinau, tiesą sakant. Žodžiu, po gimdymo galėsiu pasidalinti įspūdžiais, kaip sekėsi ir ar tai buvo naudinga.
Atsakyti
QUOTE(Blyksteli @ 2013 06 10, 12:10)
nera jokio priverstinio stumimo, kunas atlieka savo darba naturalia eiga.




Pakonkretizuokite, prašau - kas tai yra stanga be priverstinio stūmimo 4u.gif
Ar tai, jūsų supratimu, kai moteris visiškai nieko nedaro, guli sau atsipalaidavus, snaudžia, o vaikelis išeina pats?
Ar kai aktyviai stanginamasi pagal savo vidines "komandas"?
Papildyta:
QUOTE(zuzuza @ 2013 06 10, 14:48)
Žodžiu, po gimdymo galėsiu pasidalinti įspūdžiais, kaip sekėsi ir ar tai buvo naudinga.


Lietuvoje labai daug kas priklauso net ne nuo jūsų, o nuo gimdymą priimančios komandos. Jei užtaikysit ant tokių, kurie linkę gimdymą "pravedinėti" (skatinamieji-epidūras-gydytojo ar akušerės komandos, kada stumti) - galit pamiršti viską, ko mokėtės, nes tai nepadės.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo flight: 10 birželio 2013 - 15:29
Labai gera tema, dometis teko, esu macius tiesiog stebuklingu hypno gimdymo video filmuku, bet paciai kazkaip neatrode reikalinga. Butu labai idomu jeigu patyrusios mamytes pasidalintu savo patirtimi 4u.gif Gal susigundyciau kita karta smile.gif
Atsakyti
Malonu, kad atsirado besidominciu 4u.gif

Na nesu as eksperte deja blush2.gif tiesiog bandysiu gimdyti naturaliai ir ramiai ax.gif

As zinau "hypnogimdymas" - skamba keistai, itariai, ypatingai siomis dienomis, kai pats gimdymas traktuojamas kaip didziausias skaumu isgyvenimas ir t.t.
O juk nuo senu laiku moterys gimde naturaliai, kai kuriose salyse moterys ir dabar atsitupia kur uz krumu, pagimdo pacios...

As tik noriu pabrezti, jog hypno gimdymo esme - atsipalaidavimas ir kvepavimas. Gimdoma NE hipnozes busenoj, hipnoze pasitelkiama tik kaip relaxacine, atsipalaiduot padedanti priemone pasiruosimo procese.
Taip Flight, stangu metu kunas dirba/stumia pats ir moteriai tereikia padeti atsipalaiduojant bei kvepuojant. Tas fizinis stumimas sulaikant kvapa yra zalingas kunui ir vaikui, itakoja stresa, plysimus ir kitas komplikacijas.

Mane tai zavi kai kurie youtube video - kartais net sunku patiketi, kad moterys gimdo juose bigsmile.gif

O kas del personalo gimdymo metu - taiga galima susitarti, ar ne? Matot as kai ne LT esu, tai pas mus gal kitaip g.gif nes kai tik uzsiminiau akuserei, kad noriu taip gimdyti - buvau labai siltai priimta ir paskatinta, nes nieko nera geriau personalui uz atsipalaidavusia, pasitikincia, pasiruosusia mamyte - juk jiems darbo maziau! smile.gif mazesne tikimybe visokioms intervcencijoms bei kt. proceduroms... Gimdymas yra asmenine svente, o personalas tam, kad padetu ta svente paversti realybe, juk jie negali nieko daryti be gimdyves sutikimo 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Blyksteli @ 2013 06 11, 02:28)
Taip Flight, stangu metu kunas dirba/stumia pats ir moteriai tereikia padeti atsipalaiduojant bei kvepuojant. Tas fizinis stumimas sulaikant kvapa yra zalingas kunui ir vaikui, itakoja stresa, plysimus ir kitas komplikacijas.



Kaip įdomu. 4u.gif O kokiais metodais galima padėti ar "suiįtakoti" kūną, kad jis stumtų pats tiek kiek reikia? Tarkim, tokiu atveju, jei stangos labai ilgos ir lėtos ?
Tinkamai parinkta poza, kas dar?

Dėl personalo Lt, tai šiuo metu ieškau (po dviejų labai gražių ir panašių į tuos hipno gimdymus filmukuose) naminių gimdymų kažko bent truputį ne technokratiško ir tolerantiško natūraliai eigai Vilniaus ligoninėse. Kol kas - nieko nerandu sad.gif Apie pozą jau net nekalbu, vienareikšmiškai - ant "lėktuvo". KAs iš to pasiruošimo, jei pvz., įstatys lašelinę su skatinamaisiais net nepainformavę doh.gif

Jūs ne Lt, jums tikrai lengviau šiuo klausimu.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo flight: 11 birželio 2013 - 09:10
QUOTE(flight @ 2013 06 11, 08:06)
Kaip įdomu.  4u.gif O kokiais metodais galima padėti ar "suiįtakoti" kūną, kad jis stumtų pats tiek kiek reikia? Tarkim, tokiu atveju, jei stangos labai ilgos ir lėtos ?
Tinkamai parinkta poza, kas dar?




Kiek teko dometis, tai tikrai imanoma "iskvepuoti" vaikeli, bet aisku kiekvienas gimdymas skirtingas. Jei stangos letos ir ilgos tai cia nieko tokio, jeigu tik vaikelio padetis ir bukle gera ir mama nenusilpusi. Kunas zino ka daryti. Poza taip pat turi daug itakos - jeigu gimdymo takai pilnai atviri ir veikia gravitacijos jega, vaikelis lengvai "isslysta" smile.gif Aisku, buna situaciju, kai samoningas stumimas reikalingas (pvz gimdant sedmenine pirmeiga ar jeigu vaikelio sirdies ritmas leteja ir pan).

PS. Sekmes ieskant tinkamos, palaikancios gimdymo komandos!
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo LasiukeUK: 11 birželio 2013 - 11:50
Nera vienos pozos tinkancios visoms ir visada 4u.gif siaip geriausia kaitalioti pozas pagal gimdancios patoguma bei vaikelio pozicija, patartina isbandyti kuo daugiau, kad rastum tai, kas BUTENT TAU tinka smile.gif Pas mus per kursus ligoninej pabreze, kad net jei ir reikes tu prietaiseliu ant pilvo vaikelio tonusams sekti, jie turi ilgus laidus ir nepririsa mamos prie lovos, jie labai skatina gimdyve judeti kuo daugiau ax.gif

Kas del "stumimo" kaip man aiskino - cia panasiai kaip darant ta dideli reikala tualete blush2.gif kunas kaip ir istumia ta "reikala" savaime ir patys mes prisidedame tik kazkiek jausdami ir padedami be jokio streso ax.gif na nebent laaabai uzkieteje viduriai ar kazkur skubam ir reikia greitai viska atlikti, tada jau tenka pasistengti labiau blush2.gif
Be to moters kunas sutvertas gimdymui, todel visi organai atlieka savo funkcijas kaip pridera, tik baime ir stresas uzspazmuoja raumenis, nes tai siuncia blokuojancius signalus i smegenis, tada ir prasideda - kaklelis neatsidaro, saremiai dingsta, zudantis skausmas, veliau stumk, kol akys issprogs, vakuumas, frocepcai ir kiti baisumai doh.gif

Flight, kazkaip ziauru bei neitiketina, kad neimanoma susitarti - juolab, kai LT gali is anksto susirasti gydytoja, kuri bus su tavimi doh.gif Pas mus cia loterija - kaip papuls taip, as net i apziuras pas skirtingas einu, tiesiog tokia sistema ax.gif Bet yra bendra ligonines politika ir visi dirba tik ja vadovaudamiesi, todel kazkaip ramu smile.gif



Atsakyti
Nauja hypnobirthing istorija. Pirma karta tenka skaityti naturalaus gimdymo istorija kurioje vaikutis yra skersas gimdymo metu - kiek daug reiskia specialisto patirtis ir zinios, beveik visi tokie gimdymai yra automatiskas cezaris.

Birth Without Fear
Atsakyti
QUOTE(Blyksteli @ 2013 06 11, 13:24)
zudantis skausmas, veliau stumk, kol akys issprogs, vakuumas, frocepcai ir kiti baisumai  doh.gif




Dėl skausmo - gimdžiau visiškai natūraliai ir niekas nekomandavo, stūmiau tiek, tiek organizmas norėjo ir kada norėjo ir tikrai nesutrūkinėjo kraujagyslės ir "neforsavau" šia prasme. Bet skausmas ir pojūtis stangų metu buvo ohoho, tiesą sakant - žiaurus. doh.gif Todėl man įstabu skaityt, kad kūnas pats savaime išstumia vaiką, o mama sau guli atsipalaidavusi ar minimaliai dalyvauja (mm, kaip norėčiau..). Bet gal mano organizmas toks, man apskritai stangos abu kartus buvo labai nelengvos , o juk tikrai yra moterų, kurioms per pora stangų vaikiukas gimsta.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo flight: 11 birželio 2013 - 20:29
QUOTE(flight @ 2013 06 11, 19:27)
Dėl skausmo - gimdžiau visiškai natūraliai ir niekas nekomandavo, stūmiau tiek, tiek organizmas norėjo ir kada norėjo ir tikrai nesutrūkinėjo kraujagyslės ir "neforsavau" šia prasme. Bet skausmas ir pojūtis stangų metu buvo ohoho, tiesą sakant - žiaurus.  doh.gif Todėl man  įstabu skaityt, kad kūnas pats savaime išstumia vaiką, o mama sau guli atsipalaidavusi ar minimaliai dalyvauja (mm, kaip norėčiau..). Bet gal mano organizmas toks, man apskritai stangos abu kartus buvo labai nelengvos , o juk tikrai yra moterų, kurioms per pora stangų vaikiukas gimsta.


Na, cia turbut kazkas panasaus i "mama sau guli atsipalaidavusi" situacija. Labai man patiko, noreciau tokio gimdymo. Reikes gal pasidometi kai ateis laikas.
Atsakyti
QUOTE(LasiukeUK @ 2013 06 11, 22:34)
Na, cia turbut kazkas panasaus i "mama sau guli atsipalaidavusi" situacija. Labai man patiko, noreciau tokio gimdymo. Reikes gal pasidometi kai ateis laikas.


Tikrai gražu ir inspiruoja drinks_cheers.gif Ir aš norėčiau tokio gimdymo.

Tik įdomu - o jei net aktyviai stumiant vaikas eina labai lėtai ir išnaudoja visas įmanomas paskutinio gimd, etapo laiko normas (ligoninėje tokiais atvejais jau daro ekstra CP dėl galimos hipoksijos) ? Tai kaip tada hypno atveju - ar gimdymas dar nepailgėtų? g.gif
Gal kas turite žinių šiuo klausimu ? 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo flight: 12 birželio 2013 - 08:26