Įkraunama...
Įkraunama...

Skydliaukės hipofunkcija, kovojam toliau (2)

Sveikos 4u.gif
Siandien oras, tvankus, taip traukia pire zemes , nera jegu verysad.gif

Senoji tema:
http://www.supermama...howtopic=909221
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo xiuke: 20 birželio 2013 - 17:31
Koks buvo ATPO tiesą sakant net neprisimenu, bet man pačiai net keista, kad gydytojas pamatęs rezultatus taip apsidžiaugė, nuotaika iškart jam pagerėjo smile.gif paskutiniu metu užtenka labai mažai miego, pamiegu porą valandų ir man jau gana, tai gyd. sakė, kad dėl pagerėjusios skydliaukės funkcijos miegas pasidarė kokybiškesnis ir jo užtenka mažiau, rytais jaučiuosi kaip gavus adrenalino, taiirgi sakė labai geras požymis. Klausė širdį, matavo pulsą. Viskas OK smile.gif Tikiuosi išsivaduosiu iš tos nesąmonės.
Atsakyti
O sakykite kas sukėlė skydliakės sutrikimus, na kaip suprantu Jums nebuvo autoimuninio tireoidito.

Vakar buvau echoskopijoj, kaip buvo viskas taip ir liko, jokių mazgelių, o skydliaukė apstojo save graužt tai stipriai. Kita savaitę kraujo tyrimus kartosiu.
Atsakyti
Buvo parašyta limfocitinis tiroiditas, O sukėlė greičiausiai nėštumas.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo pilkoji28: 21 birželio 2013 - 09:27
QUOTE(pilkoji28 @ 2013 06 21, 10:26)
Buvo parašyta limfocitinis  tiroiditas, O sukėlė greičiausiai nėštumas.

Būna pogimdyvinis tiroiditas, kuris arba praeina, arba tampa autoimuniniu ir pasilieka.
Atsakyti
QUOTE(GiedrėM @ 2013 06 21, 12:54)
Būna pogimdyvinis tiroiditas, kuris arba praeina, arba tampa autoimuniniu ir pasilieka.

O kas apskritai sukelia skydliaukės ligas, iš kur jos atsiranda? Aš neseniai sužinojau, kad mano teta turi bėdų su skydliaukę, įdomų ar aš galėjau tai paveldėti?
Atsakyti
QUOTE(gatana74 @ 2013 06 21, 14:33)
O kas apskritai sukelia skydliaukės ligas, iš kur jos atsiranda? Aš neseniai sužinojau, kad mano teta turi bėdų su skydliaukę, įdomų ar aš galėjau tai paveldėti?

Turbūt daug veiksnių. Moterims skydliaukė serga 10 kartų dažniau nei vyrams. Pati gyvenu netoli VAE, čia ypatingai daug geriančių tiroksiną moterų, su pašalintom skydliaukėm ir pan. Bet už elektrą mokam perpus mažiau bigsmile.gif , vietinių politikų nuopelnas. Pati mąstyčiau taip: susidaro radioaktyvus jodas tiroksino molekulėje, jo skilimo pusperiodis trumpas (kelios dienos), skilimo produktai paveikia skydliaukės baltymus (pvz TPO - skydliaukės peroksidazę, tiroglobuliną), jie pakinta ir mūsų imuninė sistema pradeda juos laikyt svetimais, gaminti prieš juos antikūnus: ATPO, antitiroglobuliną. Imuniteto tikslas - sunaikinti svetimą, šiuo atveju, svetima tampa skydliaukė. Dar būna įgimti skydliaukės defektai, embriono vystymosi metu skydliaukė migruoja, kol nusistovi kaklo apačioje. Būna, kad skydliaukė arba jos dalys lieka kitur; arba susiformuoja mažesnė skydliaukė. Gimus vaikui nebūtinai pasireiškia hipotiroidizmas, nes pradžioje ji tenkina mažo organizmo poreikius. O pvz paauglystėje ar nėštumo metu poreikiai išauga.
Atsakyti
jau du metai kaip geriu tiroksina. sumazejo lytinis potraukis. ir vartojant vaistus neatsistato. nejaugi taip bus visada?
Atsakyti
sveikos, aš tiroksiną geriu labai anksti ryte (apie 3-4val), o vieną kartą nenubudau ir išgėriau tik apie 7 ryto, tai visą dieną jaučiausi blogai, ir galvą skaudėjo ir šiaip savijauta buvo prasta, o šiandien man rojus, nebekaršta ir lyja. biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(gatana74 @ 2013 06 24, 14:45)
sveikos, aš tiroksiną geriu labai anksti ryte (apie 3-4val), o vieną kartą nenubudau ir išgėriau tik apie 7 ryto, tai visą dieną jaučiausi blogai, ir galvą skaudėjo ir šiaip savijauta buvo prasta, o šiandien man rojus, nebekaršta ir lyja. biggrin.gif

kur cia nekarsta?

as ryt einu darytis tyrimus, o ketvirtadieni pas Sidlauska
Atsakyti
QUOTE(sau_lu_te @ 2013 06 24, 19:20)
kur cia nekarsta?

as ryt einu darytis tyrimus, o ketvirtadieni pas Sidlauska

šiandien Biržuose buvo "rojus", taip gera- vėsu ir lyjo, tai truputi atsigavau nuo tų karščių.
Atsakyti
Buvom siandien su maziuku pas endokrinologe. Issiklausinejo visko, apie mano liga, tada kaip maziukas auga, apziurejo. Pridavem krauja TTH ir FT4 hormonu tyrimui. Po savaiteles keliausim dar echoskopija pasidaryt ir tada vel pas daktare, bus viskas aisku. Sake, kad ugis dar nera rodiklis, nes jie auga suoliais, tik kad ta baltmes deme ant kojytes... Uzklausiau ir del vyresneles, sake, kad reiketu pasidaryt hormonu tyrimus pasitikrinimui.
Atsakyti