QUOTE(eliuka @ 2013 10 29, 05:49)
kur perkat daiginimui grudu (kvieciai, grikiai, avizos)? Man tai noretusi lietuvisku grudu...
perku dažniausiai iš vietinių ūkininkų, kurie augina įvairių rūšių augalus. Stengiuosi pirkti maisto produktus, kurie šalia manęs auginami. Aišku, kokosų neišauginsi mano aplinkoj... Paieškok gal koks ūkininkas šalia pardavinėja.
Gotica, ačiū už gražius žodžius

Skrandžio glandos gamina rūgštis, kurios padeda suskaidyti skrandyje maistą. Kai tų rūgščių prisigamina per daug, jaučiame padidėjusį rūgštingumą. Kas sukelia? - yra daug veiksnių. Aš skirčiau pirmoj vietoj, nereguliarų maitinimąsi bei dienos rėžimo nesilaikymą. Pagal ajurvedą, rūgštingumas kyla, kai valgome per daug sauso, rūgštaus, aitraus, aštraus arba per šalto, per karšto maisto.Taip pat rūkymas, alkoholis bei kava prisideda prie rūgštingumo pakilimo. Psichologiniai veiksniai, kaip baimė, pyktis... gyvenimo būdas: sunkus fizinis darbas, darbas karštoje aplinkoje, kėlimasis naktį...
Pienas neutralizuoja rūgštis, bet vėl gi, pieną patartina gerti iki 6 ryto bei po 6 vakaro, šiek tiek pašildytą ir su prieskoniais. Kiekvienam pieno kiekis, kurį gali išgerti irgi skiriasi - nepadaugink, nes paskui gali dar labiau skaudėti. Po valgymo gali sukramtyti po 5 - 6 baziliko lapelius, ar pačiulpti gvazdikėlį. Dar geras yra kardamono prieskonis: sutrink 2 kardamono sėkliukes (geriausia pirkt ne maltas, dar nelukštentas sėkliukes, nes jos labai greit praranda savo savybes) užpilk stiklinę vandens (~250 ml), pakaitink 15 min, kai pravės išgerk. 100g smulkinto kopūsto pavirti stiklinėje vandens, kol liks ~ 100 ml, ataušinus gerti triskart per dieną... Dar tiktų pagerti gydomojo molio - as pati kartas nuo karto jo pageriu.
Reiktų vengti garstyčių, acto, pipirų, pomidorų padažo, karbonizuotų gėrimų, arbatos, kavos, alkoholio, ankštinių augalų. Stenkitės laikytis dienos rėžimo ir nebadaukite.
Jeigu mėgstate jogą, tinkami pratimai :
pavanmuktasan
Beje, lietingu metų laiku ir taip padidėja rūgšties išsiskyrimas