ponia Lylia, nepatingėkite perskaityti keletą paskutiniųjų puslapių. Atsakymas jau buvo.
Maži rudeninio sodo stebuklai


Gražūs stebuklai
Mb darė vyną,tai nupylus antras rūgimas nevyko. Ar tai jau niekalas gavosi nenaudojamas?Tai buvo vyšniuų sultys,antrą kartą dar obuolių sulčių dapylė
Pernai pati buvau,tai geriau gavosi

Mb darė vyną,tai nupylus antras rūgimas nevyko. Ar tai jau niekalas gavosi nenaudojamas?Tai buvo vyšniuų sultys,antrą kartą dar obuolių sulčių dapylė

QUOTE(amarrile @ 2013 09 22, 17:22)
Gražūs stebuklai
Mb darė vyną,tai nupylus antras rūgimas nevyko. Ar tai jau niekalas gavosi nenaudojamas?Tai buvo vyšniuų sultys,antrą kartą dar obuolių sulčių dapylė
Pernai pati buvau,tai geriau gavosi

Mb darė vyną,tai nupylus antras rūgimas nevyko. Ar tai jau niekalas gavosi nenaudojamas?Tai buvo vyšniuų sultys,antrą kartą dar obuolių sulčių dapylė

gal cukraus reikia papildyti?
QUOTE(Iš Kaimo @ 2013 09 21, 23:16)
QUOTE(Para @ 2013 09 22, 09:06)
Aš skinu jau pradedančias nokti, tada greitai sunoksta ir nespėja suvysti. Gal kuri žinos kaip visiškai žalias sunokinti. Pastarąsias prikemšu balandėlių įdaro, patroškinu. Tokiu būdu suvartojam.
man kilo klausimas - o kodėl jūs jas nuskintas nokinat? Gal kažko nesuprantu

Mano ant krūmų noksta.
QUOTE(NERA @ 2013 09 20, 17:13)
Oho, o mūsų šeima jų nevalgo - niekam nepatiko nei kvapas nei skonis, liepė kuo greičiau rauti ir mesti laukan tą.... Du metus bandžiau auginti ir abu kartus niekas nevalgė

QUOTE(Iš Kaimo @ 2013 09 21, 22:16)
Atrodo, " mūsų Soduose" buvo straipsnis apie vynuogių veisles. Ivanausko Rastinukė- tai nežinia kaip sulaukėjusi Alfa. Gaila, kad naminiai vynai visi gaunasi desertiniai, kaip padaryti sausą?
domėjausi šituo klausimu. Desertiniai gaunasi todėl, kad nebeužtenka natūralių uogose esančių mielių ir fermentacija nevyksta tiek laiko, kiek turėtų. Turėtų fermentuotis iki šešių mėnesių, kol cukrus pavirs į laipsnius. Išsifermentuoja netgi iki tiek, kad cukraus 0 būna. Na, galima sustabdyt anksčiau, jei tokio sauso nesinori

Taigi, kad nebūtų saldus ir silpnas, reik pridėti sausų mielių ir maisto toms mielėms. Va kaip sykis vienas etapas mano butlių burbuliavimo baigėsi, vakar sodrinau deguonim, dėjau vyno mielių ir mielių maistinių medžiagų.
Papildyta:
QUOTE(yerena @ 2013 09 21, 22:13)
Antrą dieną lyja, bet va pirmoji pasitaikiusi po ranka kekė:
nugis gražios

Aš, matyt, kažkokias kitokias soduose aplink Vilnių užtaikiau pamatyt, nes anos tikrai žymiai smulkesnės.
siandien nuskiniau 1 pekina..is kokiu 10 tik vienas normalus
...tiesa nevisai, bet bent susukes galva...virsutiniai lapai buvo daugiau skyleti, negu ne, matyt valge jas kas tik netingejo...bet nuskinus kokius 8 lapus, dar liko ka valgyti
tiesa ikisau i saldytuva rytoj bus salotos, tai dar negarnatuoju, kad nebus viduje ir suestas
, bet kol kas jau atrodo padoriau ...



QUOTE(daimura @ 2013 09 20, 19:43)
O jūs nebandėt daugiamečių rukolų auginti?
Aš tokių net nemačiau

QUOTE(ponia Lylia @ 2013 09 22, 08:24)
vakar pasiroviau morkų ir pamačiau, kad šaknys aplipusios baltom apnašom, kaip pelėsiais, bet ne pelėsiais, ir daug kažkokių baltų vabaliukų- musiukų, panašu į baltasparnius. Ir taip visa lysvė. Iki lietaus morkos buvo švarios. Nuplautos šaknys sveikos. Gal žinot, kad per chaliera užpuolė ir kaip reiks žiemai sandėliuoti, gal visas nuplauti reiks? 

Šakniniai amarai. Sandėliuoti kaip įprastai, nieko jau nepadarys.
Papildyta:
QUOTE(Paladė @ 2013 09 22, 16:49)
man kilo klausimas - o kodėl jūs jas nuskintas nokinat? Gal kažko nesuprantu
Mano ant krūmų noksta.

Mano ant krūmų noksta.
Lauke augančias teks prinokinti. Ant krūno po 1-2 raudonos ar rausta, kitos žalios. Pranašauja šalnas, neužklosiu tiek daug, tai teks išskinti. Bandysiu šiltnamyje dėžėse palaikyti. Kai būdavo nedaug, sunešdavau į namus , ant šildomų grindų dėžutėmis išdėliodavau. Tada greit parausdavo, bet apvysdavo

QUOTE(saintlina @ 2013 09 22, 18:13)
domėjausi šituo klausimu. Desertiniai gaunasi todėl, kad nebeužtenka natūralių uogose esančių mielių ir fermentacija nevyksta tiek laiko, kiek turėtų. Turėtų fermentuotis iki šešių mėnesių, kol cukrus pavirs į laipsnius. Išsifermentuoja netgi iki tiek, kad cukraus 0 būna. Na, galima sustabdyt anksčiau, jei tokio sauso nesinori 
Taigi, kad nebūtų saldus ir silpnas, reik pridėti sausų mielių ir maisto toms mielėms. Va kaip sykis vienas etapas mano butlių burbuliavimo baigėsi, vakar sodrinau deguonim, dėjau vyno mielių ir mielių maistinių medžiagų.
Papildyta:

Taigi, kad nebūtų saldus ir silpnas, reik pridėti sausų mielių ir maisto toms mielėms. Va kaip sykis vienas etapas mano butlių burbuliavimo baigėsi, vakar sodrinau deguonim, dėjau vyno mielių ir mielių maistinių medžiagų.
Papildyta:
Saintlina, gal galit nurodyti šaltinius, kur skaitėt?

QUOTE(saintlina @ 2013 09 22, 18:13)
Taigi, kad nebūtų saldus ir silpnas, reik pridėti sausų mielių ir maisto toms mielėms. Va kaip sykis vienas etapas mano butlių burbuliavimo baigėsi, vakar sodrinau deguonim, dėjau vyno mielių ir mielių maistinių medžiagų.
Aha,tai vis tik reikia tų mielių


QUOTE(Iš Kaimo @ 2013 09 22, 21:39)
Bandysiu šiltnamyje dėžėse palaikyti. Kai būdavo nedaug, sunešdavau į namus , ant šildomų grindų dėžutėmis išdėliodavau. Tada greit parausdavo, bet apvysdavo 

Šiltnamy gali būt per šalta ir pradės pūt.O ant šildomų grindų per sausa,nes bent jau pas mane tai oro drėgnumas vos kiek daugiau nei 40 proc.siekia pažemėj.O reiktų apie 70-80 manau.Šiaip tai aš irgi tik eksperimentuoju,nes anksčiau ant palangės bandžiau-suvysdavo.Dabar dėžutėse,tarp popierų sandeliuke, kur temperatūra apie 22-24,drėgnumą su oro drėkintuvu reguliuoju,tai gražiai noksta.Tiesa,iš tų visai mazgių tai nežinau ar kas gero bus

Yerena,gal auginat maistinius burnočius,tokius raudonom kasom svyrančius?Aš juos darže dėl grožio antri metai auginu,o dabar pasiskaičiau,kad ten jų sėklose oho kiek visokio gėrio

