Įkraunama...
Įkraunama...

Kaip rengti naujagimį per karščius?

Mamytes, baigiu nuproteti nuo tu karsciu.Nezinau kaip rengti savo lialiu , kuriam 3 savaites.Ar galima i lauka eiti tik su perkeline kepuraite? Ar galima rengti visai lengvai , kaip ir puses metu vaika? Turiu problemu del maitinimo, tad dar aprengimo problemos mane galutinai pribaiga.Bukit geros , patarkite, nes jau nebegaliu, nebeturiu gyvenimo dziaugsmo nuo tu karsciiu ir del neramaus vaiko.
Atsakyti
Nori tik su kepuraite ir sauskelnem? Ar teisingai supratau?

As saviskiam nededu jokios kepures nuo geguzes men - tada jam buvo truputi virs 2 menesiu. Manau, kad visai maziukui gal ir reiktu lengvos kepuraites, tos medvilnines - perkelines ar kaip jinai ten. Nes kudikio galva sudaro labai didele dali kuno, todel reik, kad jinai staigiai neikaistu ar staigiai neatvestu. Bet, jei bus silta, tai jau nebedeciau kepures nuo kokiu 6 sav. iki tol, kol atves.
Nors, ziuriu, kiti vaikams deda kepures iki metuku ar net iki 1.5 m., nevarbu, koks oras.
Kuneli siulyciau pridengti tokiu vieno sluoksnio medvilniniu drabuzeliu - ten truputi rankovytes, truputi kelnytes. Be marskinuku, jei karsta. Nu, kaip sliauztinukas, tik su rankovytemis ir be peduciu. Kojinytes taip pat galima apmauti. Arba smelinukais/marskinukais ir kelnytemis. Ir nelaikyti per daug sauleje. Neperkais, nekarsta ta vasara.
As saviski kartais ir nuoga i kiema issinesu smile.gif po medziu ant antklodes pasiraityti.

Miau
Aha, dar syki perskaiciau klausima.
Taip, galima ir reikia rengti visai lengvai. Galima isimeti plona antklodele ar silta vystykla, jei kudikis atves, truputi pridengti. Bet geriau truputi vesiau, negu per karsta.
Mano tokia praktika - abu maziukus rengiu lengvai (nors pati salcmire), tai kol kas jie auga be didesniu ligeliu.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Mew: 31 liepos 2004 - 16:58
Labuka, aš norėčiau paprieštauti Mew dėl kepurytės. Mano sūnui dabar 6.5 mėn., bet mes į kiemą nei karto nėjome be kepurytės. Mums gydytoja pasakė, kad jei vaikas iki 1 metų susirgs ausyčių uždegimu, tai ji lydės visą gyvenimą chroniškas ausų uždegimas, taip, kad prieš einant su vaiku į kiemą be kepurytės gerai pagalvokit.
O maitinimo problemų nepergyvenkit, viskas susitvarkys ir susireguliuos. Aš pati labai vargau pirmą mėnesį- kol abu išmokome, o dabar sėkmingai maitinu ir nematau vargo, taip, kad nepergyvenkit smile.gif
Atsakyti
Tikrai gana vienos perkelines kepurytes.dek marskinelius ilgom rankovytem bet sviesius kad nekaistu ir pedkelnytes.as aisku patarciau ir su plonyciu kazkuo uzkloti..tai nesuteiks silumos bet apsaugos nuo vejelio..sviske ir dabar jei lauke miega prikloju plonu audekleliu..
Priestarauju ir as MEW,kepuryte BUTINA yra tokiam leliukui!As saviske ir dabar su ja vedu,nors mums jau11 men..Ausyciu uzdegima labai greitai galima pasigauti
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Smilte: 31 liepos 2004 - 21:02
O as dedu tik kepuryte nuo saules, nors ausu uzdegimo bijau. Ant ausyciu per karscius maunu nebent labai karsta (kad vejo nepripustu). Man gaila prakaituojanciu leliuku 2.gif Vaiku ausytes jautrios, tas tiesa, bet perkaitimas nera gerai. Ausu uzdegimas keliauja kitokiu budu nei per salti g.gif

Tik nepulkit, uztariu Mew wink.gif
Atsakyti
Ne visai dengia unsure.gif Maciau kitus leliukus aprengtus kaip "kosmonautus", tai ju ausytes buna pilnai uzdengtos. Smilte, gal pas mus karsciau, nezinau - kai bunam lauke, tai ji prakaituoja ir nuo tos lengvos g.gif Pati turejau skaudziu pasekmiu po ausu uzdegimo, todel nelinkeciau to savo vaikui, bet ausu taip paniskai nesaugau. Na, saugau maudydama, per dideli veja ir pan., bet ne diena kai karsta wink.gif
Atsakyti
As visada maudavau kojinytem, kol viena syki pamaciau, kaip toki babauzi basa vezasi. Man pasirode labai fine - grazu. tai dabar kojinytes visada salia, kartais apmaunu, kartais numaunu.
Namie tai daznai nuogas, kai nemiega.

Del kepures yra visokiu teoriju. Man itikinama atrodo tai, ka rasiau - kad galva sudaro didele viso kuno ploto dali (kelis kartus didesne, nei suaugusio zmogaus), todel kai galva atvesta, atvesta visas kunelis. Kai ikaista - ir kunelio temp. pakyla, nes termoreguliacija dar prasta.

O ausu uzdegimai - tai pirmiausia slogos ir kitu LOR kigu komplikacija, be to kartais jie buna del gulimos padeties maitinant. Mane laike su kepure, o ausu uzdegimai vis kankino iki kokiu 7 metu. Paskui praejo negriztamai. Bet toms, kurios tvirtai neisitikinusios, kad tos kepures nereikia, tai siulau deti - pacioms bus ramiau, o vaikui del plonos kepures tikrai nieko neatsitiks.

Megi, del maitinimo jau tingiu siandien rasyti. Nunesk vaika pas LOR gydytoja ir nervu gydytoja. Svarbiausia - pailsek, maitinimas - ne religija. Jei sunku maitinti krutimi, jei tau nuo to nuolatinis stresas, yra misinukai. Pati nebandziau, bet labai daug kas maitina dirbtinai, ir vaikai auga sveiki.

As karsta naturalaus maitinimo salininke, pirmiausia del to, kad man nepaprastai patogu. Pirmus menesius vaiksciojau po namus plikais papais, kai tik mazius issiziodavo, tai ir kidavau i zabtukus. Dabar - reciau. Vienu zodziu, ne i tema nusirasiau - rasyk, kaip sekasi, parasysiu dar.

Svarbiausia pailsek. VELNIOP tvarka, skalbimius, lyginima, viralus. Vaikas dar daug miega - isnaudok tam, ka NORI daryti: nori virint ar tvarkyti - pirmyn, nori rasineti - pirmyn, nori paguleti prie teliko - irgi pirmyn. Xi, xi, as juos (vaikus) du turiu, o kai ipranti, ir viskam laiko uztenka. Ir nepergyvenk, jei vaikas biski pasauks. Biski - nu 10 min., kol tu kazka butinai darai arba kol miginasi.

Miau

Aciu, baltic girl.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Mew: 31 liepos 2004 - 21:26
QUOTE (Mew @ 2004 07 31, 22:17)
As visada maudavau kojinytem, kol viena syki pamaciau, kaip toki babauzi basa vezasi. Man pasirode labai fine - grazu. tai dabar kojinytes visada salia, kartais apmaunu, kartais numaunu.
Namie tai daznai nuogas, kai nemiega.

Namie ir maniske nuogute tik su bodi ar tik su pampersu ir maikute.Lauke irgi kojnytes nuimu jeigu karsta,tegu vedinasi.Na del ausu tai jei prakaituoja tai taip,perkaitimas pavojingesnis nei persalimas,bet maniske nebuvo suprakaitavus tfu tfu tfu :Ptai ir dedu kad neperkaistu ir neperpustuir da nuo saules bryliai akytes apsaugo
Atsakyti
noreciau parasyt kad kepuryte vasara reikalinga labiau ne del ausu,o kad apsaugot galvyte nuo saules,jokiu budu NEGALIMA leist kudikiui but ant saules be kepurytes,jei esat sesely - kepuryte galima numaut,aisku jei nesalta..saule labai kenkia vaikuciuo smegenim,juk tu plaukuciu dar tiek mazai..
Atsakyti
Na maniškiai šiandien laukuti irgi tik su bodžiu, kepurytem ir kojinytėm buvo. Aišku brolis tuoj jas nusispardė, ir jam ar taip ar taip vistiek iš po kepurytės visada ausytė kyšo, kokios aš neuždėčiau. Nepatinka man tie karščiai, nežinau visiškai kaip rengti.
Atsakyti
Sveikos,
Mes naudojam gan gera metoda grizus is lauko pamatuoji temperatura ir viskas aisku vaikui silta, ar salta? Na aisku viskam yra isimtys. Taigi matai ant vaiko jis suprakaitaves ar saltos rankytes. Kai buvau pas gydytoja tai sake kad per tokius karsciu galima tik su bodziuku... Del kepurytes tai as nededu bet nenoriu ir patarinet... wink.gif
Atsakyti
Kepurytės galima nedėt jei nėra vėjo, kitaip mažiuliai gali pasigriebti ausų uždegimą. Jei labai karšta, kaip buvo, galima tik su bodžiu arba jei šąla kojelės, tai su plonu šliaužtiniu. Sakoma, kad vaiką reikia rengti vienu rūbu daugiau nei pati mama apsirengusi. Neįsivaizduoju pliko naujagimio, atidengta krūtinėle net per karščius. Juk jie tokie maži, labai greitai atiduoda šilumą į aplinką, guli ir nejuda. Savo 3 mėn. rengiu bodžiu ir kojinaitėmis, kartais dedu kepurėlę. Visada pasiimu švarkelį jei staiga atvėstų oras, kai miega pridengiu plonu merliniu apklotėliu.
Nors vakar buvo jau šalta tai aprengiau šiltai - šlaužtinis, švarkas, ilgos kelnės, kojinės-batukai, kepurytė dengianti ausis, apklojau.
Atsakyti