Įkraunama...
Įkraunama...

Namo pirkimas

QUOTE(garbane perliuke @ 2014 02 01, 14:12)
lb geras pasiulymas ir kaina gera :)imkit, zinoma, jei abu ratuoti esat, nes speju su vazinejimu gali buti sudetinga:)

už statybas "išėjo" daugiau. įdomu, dėl ko pardavinėja "į minusą". Gal panašiai išleista, jei II a. neįrengtas. Gerai paieškočiau problemų vėdinime, apšiltinime (ypač stogo - pamatyti neįmanoma smile.gif ). Vandentiekio įrengimas (gylis, galingumas)?

NIEKADA nepirkčiau pastatyto namo...nebent žinočiau tikras pardavimo priežastis ( t.y. pirkčiau iš GERAI pažįstamų)

Gerą namą už tokią sumą pastatyti neįmanoma.
Atsakyti
QUOTE(Sunute @ 2014 02 02, 19:38)
už statybas "išėjo" daugiau. įdomu, dėl ko pardavinėja "į minusą".


Nebūtinai dėl kokių užslaptintų defektų. Gal reikia greit parduoti, - atatinkamai ir kainą dėjo iškart mažesnę.
Atsakyti
QUOTE(flight @ 2014 02 03, 18:42)
Nebūtinai dėl kokių užslaptintų defektų. Gal reikia greit parduoti,  -  atatinkamai ir kainą dėjo iškart mažesnę.

Gal...bet gerą namą parduoti ir už normalią kainą nesunku, bent už įdėtas išlaidas ir sklypo vertę smile.gif. kasdien klausau, kaip kolegė bando sukurpti normal namą iš seno sodo namelio - problemos visur, net su konstrukcijomis, o iš pažiūros atrodo panašiai, kaip šis...vienas baisiausių niuansų - medinių perdangų konstrukcijos šalia kamino indėklo, o kur dar visa kita...patikrint neišdraskius neįmanoma.
Atsakyti
Kaip nupirkti, taip ir parduoti nama nelengva... Visokiu priezasciu yra del ko pardavinejama, o teisybe tokia, kad niekada neatsiimsi isleistu pinigu sumos remontams. Sako idejau tiek, o parduodu uz maziau...Taip, nes nauji seimininkai vistiek tvarkysis pagal save ir jau des pinigus savo remontams. Retai nutinka, kad nupirke, nieko netvarko ir viskas tinka kaip pas senuosius namo seimininkus. Dar nemaciau tokio atvejo, deja.
Pirkejai visada derasi, ir jei nors ir busi sudejes naujas grindis, jie sakys, kad spalva netinka, kad faktura ar mediena ne ta, ir mes kaina. Cia tik pavyzdys. Manau,svarbu, kad is esmes tiktu namo plotas, sklypas, vieta, projektas, sienos, o visa kita perdaroma.
Gal ka domintu namas Kaune, netoli centro, su gera infrastruktura. Dvieju aukstu su mansarda, kurenamas dujomis ir kietu kuru. Plotas namo apie 200 kv.m, o sklypas 7a. Rekonstruotas, atnaujintas ir investuota daugiau nei dabar kainuoja, nes laikai keiciasi, metai eina, o parduodamas, nes gyvena viena mama ir jai jau nebereikalinga per 6 kambarius ir tokius plotus "karaliauti", o ir islaikymas per brangus, kai gyvena viena pensinio amziaus moteris.
Kaina kaip didelio buto, tad siais laikais, kai norisi ir gamtos, ir kiemo, ir svarbiausia autonominio nuo nieko nepriklausomo sildymo, tai labai tinkamas variantas:)
Beja, galima gyventi 2 seimoms, nes namas taip isplanuotas, kad kiekvienas ras sau atskiras erdves. Idealu gyventi tevams su vaiku seima:)
Atsakyti
Paskaičiau ir baisu pasidarė...
Tai pirkti namą nepasitarus su specialistu nelabai apsimoka?
O kiek šiais laikais kainuoja tokių specialistų paieškos?
Atsakyti
Namus labai sunku parduoti, mes taip pat susidureme su tokia problema. Nama parduodame labai geroje vietoje Kauno centre, su zeme, bet besidominciu yra mazai. Ateje pirkejai iesko trukumu kosmetiniame remonte, jiems labai svarbus enturazas, bet kad namo technine bukle yra geros kokybes, jiems visai nesuprantamas kriterijus, ai pamate kad parketas senas ar sienos nedazytos ir nuraso kaip nekokybiska. O namas statytas tevu kaip sau, laiko patikrintas, tai ne komercine statyba pardavimui. Mes sulyginome kainas triju kambariu buta naujos statybos ( nezinia ar kokybiskos ) be apdailos, su musu namo 5 kambariais su apdaila ir prioritetas naujajai statybai, nors musu 5 kambariai, rusys, garazas, terasa, darzas , o ten tik dezute sad.gif
Atsakyti
Sveiki. Noriu pasiteirauti, gyvenant santuokoje ir perkant namą grynais (be banko paskolos), ar reikia kad visame pirkimo procese dalyvautų ir žmona, ar pakanka vienam iš sutuoktinių pasirašyti pirkimo sutartį ir kitus dokumentus?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Mingva: 21 balandžio 2015 - 23:01
QUOTE(Mingva @ 2015 04 22, 00:00)
Sveiki. Noriu pasiteirauti, gyvenant santuokoje ir perkant namą grynais (be banko paskolos), ar reikia kad visame pirkimo procese dalyvautų ir žmona, ar pakanka vienam iš sutuoktinių pasirašyti pirkimo sutartį ir kitus dokumentus?

Jeigu nesate sudarę vedybų sutarties, turtas laikytinas bendraja jungtine sutuoktinių nuosavybe. Tokiu atveju praktikoje (nežinau, ar visi notarai taip daro) sandorį sudaryti atvyksta vienas iš sutuoktinių, sutartyje notaras nurodo, kad perkamas turtas bendrai su sutuoktiniu, įrašomas kito sutuoktinio asmens kodas. Tokiu atveju pačią sutartį pasirašo vienas iš sutuoktinių, bet turtas priklauso abiems pagal dokumentus.
Atsakyti