misko salnos neliete.
Negalima rinkti salnos pakastu grybu, taciau jei po salnu vel geras oras ir dygsta nauji grybai juos tikrai galima rinkti, zmones maiso,kad jei buv salna viskas negalima grybauti. Negalima rinkti salnos pakastu grybu, bet ne apskritai.
Gal kas ruošiates i Varėną šaštadienį važiuoti į tą mugę? Aš tai gundausi, bet ne grybauti, o akis paganyti

QUOTE(Lyžuka @ 2013 09 26, 13:56)
Gal kas ruošiates i Varėną šaštadienį važiuoti į tą mugę? Aš tai gundausi, bet ne grybauti, o akis paganyti 

aš tikrai važiuosiu


QUOTE(fukse @ 2013 09 25, 18:27)
Susumavus benzą, tai grybai mums turėtų būti jau džiovinti ar konservuoti už tokią kainą

o grybaimo malonumas?
meskites su draugais kokiais per puse.daug kas taip daro
QUOTE(girene @ 2013 09 26, 17:34)


Idomu ar Varenoj grybu yra? nenusalo ?

Ką tik iš miško,raudonikiukai verda.
Dygsta ,dygsta apie Panevėžį raudonikiai.Va tik baravykų nėra dar.Dar tikiuosi,šalnų nebuvo pas mus.
Ir visai nesukirmyję raudonikiai,lepšiai.


QUOTE(girene @ 2013 09 26, 17:34)
o grybaivmo malonumas?
meskites su draugais kokiais per puse.daug kas taip daro
meskites su draugais kokiais per puse.daug kas taip daro
Anksčiau mes irgi važiuodavome į Varėnos pusę, bet dabar tai jau nebe

Va ir šiandien grįžome su pilnu krepšiu grybukų

Nelekiame labai anksti, o sutvarkę visus reikalus, važiuojame kai jau saulutė šildo, pagrybaujame

o paskui ir kepsniuką išsikepame


Šiandien radome nemažai žaliuokių

na va prisiduodu, tik kad po vakarykscio grybavimo sirdis stoja, sveikata suslubavo, o praleidome miske 5 val. nuvaziabome 9 ryte gryzome 3 val. pririnkau 2kasikus pintus ruduku, ir 3 maisus Norfinius kalpoku, gryzus vakar darinejau viena iki velumos, siandien grybu ikra gaminsiu ziemai, gal kuri atidirbta skanu receptuka turite? vakar ziurejau nete kazkaip nieko ypatingo akiai neuzkliuvo

Aš grybų ikra labai paprastai darau ir kalpokų. Grybus išverdu, sumalu, tada sausai pakepinu ant keptuvės, atskirai pakepinu svogūnus aliejuje, viską sumaišau, įdedu pipiriukų, jei trūksta druskos, užkaitinu ir š stiklainėlius. Man skanu, nors aš beveik nevalgau grybų, tik labai mėgstu rinkti.
QUOTE(Leticija10 @ 2013 09 27, 08:19)
Aš grybų ikra labai paprastai darau ir kalpokų. Grybus išverdu, sumalu, tada sausai pakepinu ant keptuvės, atskirai pakepinu svogūnus aliejuje, viską sumaišau, įdedu pipiriukų, jei trūksta druskos, užkaitinu ir š stiklainėlius. Man skanu, nors aš beveik nevalgau grybų, tik labai mėgstu rinkti.
dekui Leticija, o stai ka radau pas rusaites:
2,5л сваренных грибов
0,5 л томатного соуса(можно меньше)
0,5 л подсолнечного масла
0,5 кг репчатого лука
0,5 кг моркови
Приготовление:
Лук мелко порезать, морковь натереть на терке, обжарить в масле, добавить томат, перец, соль по вкусу, лавровый лист. Грибы прокрученные через мясорубку положить в общую массу, перемешать тушить 45-60 мин помешивая. Разложить в банки и стерилизовать 20-25 мин (банки 0,5 л), закатать."