Mane domina kaip kas vyksta norint atimti buvusiam tėvystės teises?
Kiek esu domėjusis - rašo, kad Lietuvoj tas beveik neįmanoma... O kaip su tėvo teisių apribojimu? Rašo, kad irgi nelengva tą padaryti - ilgas, varginantis ir daug išlaidų reikalaujantis procesas. Gal kas ką tiksliau gali pakomentuoti kas yra su tuo susidūręs?
Mūsų tokia situacija, kad noriu atimti arba bent jau apriboti tėvo teises. Ex išėjo likus savaitei iki vaiko gimimo. Vaikui gimus - jis nei dienos su mumis negyveno. Pirmus mėnesius kelis kartus buvo lankęsis, bet jis nesijautė nei tada tėvu, nei dabar. Kadangi į sūnų kreipdavosi mūsų auginamo šunio vardu (įpratimas, bet juk vaikui vardą jau senai abu buvom išrinkę), net dabar nevisada prisimena jo vardą... Nemoka alimentų, nedalyvauja vaiko auklėjime, nesirodo akyse nei man, nei vaikui, jokių dovanų nebūna, net sveikinimų gimtadienio ar švenčių metu. Kai buvo kalba apie antstolius - jis grąsindavo man atimti vaiką, sakydavo kad mus seka, žino kur kada ir su kuo būnam, kad pasiiminės vaiką kada tik norės ir jį nuteikinės prieš mane. Šiuo klausimu net buvau vaikų teisėse, nes tie grąsinimai gan ilgai tęsėsi kas antrą dieną... Jei man kada paskambindavo - tai tik kažko reikalaudamas (dokumentų kokių), niekad nepasiteiraudavo apie sūnų, jo sveikatą ir pan... Visiem sako, kad aš neleidžiu jam matytis su vaiku, bet jei jis kada pasirodo į metus kartą - tai būna visiškai girtas ir po 22 val. tai tokiu atveju jo į namus tikrai neįsileidžiu... Be to jis savo noru, net pats prašė, kad pakeistume vaikui pavardę į mano mergautinės, nes jis nenori, kad šis vaikas nešiotų jo pavardę. Na, manau kažkokį vaizdą turėtumėt iš to susidaryti. Kas ėjot šiuo keliu - gal pasakytumėt ką galėčiau pasiekti? Ar lengvai atimčiau ar apribočiau teises? Tai ką pasakojau - visiška teisybė. Viską gali paliudyti mano tėvai, pas kuriuos su vaiku gyvenu, kaimynai gali paliudyti, kad jis čia nesilanko. Yra nemažai žmonių, kurie žino kas kaip buvo ir tikrai liudytų mūsų naudai...
Dar ką pamiršau parašyti. Kai savo ex klausiau kada jis žada pasirodyti vaikui - jo atsakymas buvo toks: "Aš jį susirasiu kai jam sueis 18 metų. Tada jam pasakysiu "savo" teisybę ir pažiūrėsim su kuo vaikas tada norės būti."
Vaikas to žmogaus nėra matęs. Vaikas kitą žmogų vadina tėčiu. Nors apie savo biologinį tikrai sužinos kai bus tam laikas... Kai bus pakankamai supratingas, kad viską suvoktų...
QUOTE(*Drugelis @ 2009 08 24, 13:41)
Tai kad biologinis turi dar porą savo atskirų vaikų, ir jam irgi nėra labai paprasta išlaviruoti.
Nes elementari situacija - aš dažnai būnu komandiruotėse, ir štai man išvažiavus mano dukra pasigauna slogą ar kokį virusą, ir ką daryti? Seneliai dirba, biologinis laksto kažkur, o patėvis negali...
Ačiū už atsakymus vienok
Nes elementari situacija - aš dažnai būnu komandiruotėse, ir štai man išvažiavus mano dukra pasigauna slogą ar kokį virusą, ir ką daryti? Seneliai dirba, biologinis laksto kažkur, o patėvis negali...
Ačiū už atsakymus vienok

tokiais atvejais labai gerai tinka aukles

QUOTE(taka_taka @ 2011 02 24, 15:22)
Nepadės, pati save sužalokit ir pasakykit, jog tai padarė jis. Žiauru, bet dažniausiai LT nėra kitos išeities.
Cia tai bent patarimas

QUOTE(kamejukas @ 2011 02 23, 20:15)
Lietuvoje yra toks istatymas, kad jei tevas neislaiko ir nesirupina vaiku, tu kaip mama gali reikalauti teismo apriboti jo tevyste.Rink visas sms grasinancias, nusipirk telefona, kur telefono poklabius irasineja (o gal toks pas tave ir yra), net diktafona gali isigyti, tik jis salia ir junk,irasinek.rink viska ka gali.Beje elementu nemokejimas ir irodymas.Parasyk pora skundu i policija del grasinimu ir moralinio smurto (grsinimas ir yra moralinis smurtas, psichologinis).Atejo girtas, kviesk policija.viska dokumentuok.VISKA.
Tas zmogus akivaizdziai parazituoja ir nori tai daryt tavo saskaita, neleisk!Dabar sugaisi laika, prarasi pinigu ir sveikatos, bet ateityje bus ramu.
QUOTE(taka_taka @ 2011 02 26, 13:08)
Nu dėl susižalojimo pačiai, tai gal ir rizikinga, bet pirmas variantas apie liudininkus yra vienai pažįstamai suveikęs...
O ką daryt, jei niekas nepadeda...
O ką daryt, jei niekas nepadeda...
taip, bet durneliu kurie sutiks nusikalst (sakyt mela teisme) nera daug. ir aciu Dievui, o taip ji atsivestu liudininkus kad jis musa, jis kad ji k... ir ta "darba" dirba prie vaiko.

Sveikos,
galbut kam nors jau teko tai patirti ir patarsite man. Su vaiko tevu nesu susituokusi, taciau vaikas turi vyro pavarde gimimo liudijime. Noriu skirtis, taciau vaiko tevas grasina, kad neatiduos man vaiko. Ar as galeciau kreiptis i teisma, kad teismas nustatytu vaiko gyvenamaja vieta su manimi jei as niekada nebuvau susituokusi su vaiko tevu? Ar gyvenamaja vieta nustatoma tik oficialiu skyrybu metu?
Painiai as cia, atleiskite,galbut kas nors suprato, is anksto aciu
galbut kam nors jau teko tai patirti ir patarsite man. Su vaiko tevu nesu susituokusi, taciau vaikas turi vyro pavarde gimimo liudijime. Noriu skirtis, taciau vaiko tevas grasina, kad neatiduos man vaiko. Ar as galeciau kreiptis i teisma, kad teismas nustatytu vaiko gyvenamaja vieta su manimi jei as niekada nebuvau susituokusi su vaiko tevu? Ar gyvenamaja vieta nustatoma tik oficialiu skyrybu metu?

QUOTE(Fantazy3x @ 2011 05 11, 21:53)
Sveikos,

Zinoma turite kreiptis i teisma, kad jum paskirtu vaiko globa ir nustatytu vaiko gyvenamaja vieta su jumis . Tuo paciu patariu iskart duoti ir islaikimui ir gal net vaiko lankymui nustatyti . Rinkite visus cekiukus ka mokejote pirkote paskaiciuokite kiek vaikui isleidziate. Jei jus busite ieskove teismas atsakovui priteis visas teismo islaidas, vaikui alimentus ir nustatys lankymo grafika.
Pries paduodant i teisma nebijokite konfliktu metu kviesti policija rasyti pareiskimus , tai nieko nekeis namuose bet labai jum pades teisme sudaryti tinkama atmosfera jusu naudai .
Susituokti nereikia kad vaika padaryti , nereikia ir kad paskui ji islaikyti jei jau pripazino tevyste.
Sekmes jum ir stiprybes, nieko jis jum nepadarys siekite savo '' Lietuva Marijos zeme - cia vaikus mamos palieka'' taip pasake teiseja musu tesimo proceso metu , nera ko bijoti gyvenkite ir duokite geresni gyvenima vaikui.

QUOTE(pukuotukas @ 2011 06 26, 17:12)
Zinoma turite kreiptis i teisma, kad jum paskirtu vaiko globa ir nustatytu vaiko gyvenamaja vieta su jumis . Tuo paciu patariu iskart duoti ir islaikimui ir gal net vaiko lankymui nustatyti . Rinkite visus cekiukus ka mokejote pirkote paskaiciuokite kiek vaikui isleidziate. Jei jus busite ieskove teismas atsakovui priteis visas teismo islaidas, vaikui alimentus ir nustatys lankymo grafika.
Pries paduodant i teisma nebijokite konfliktu metu kviesti policija rasyti pareiskimus , tai nieko nekeis namuose bet labai jum pades teisme sudaryti tinkama atmosfera jusu naudai .
Susituokti nereikia kad vaika padaryti , nereikia ir kad paskui ji islaikyti jei jau pripazino tevyste.
Sekmes jum ir stiprybes, nieko jis jum nepadarys siekite savo '' Lietuva Marijos zeme - cia vaikus mamos palieka'' taip pasake teiseja musu tesimo proceso metu , nera ko bijoti gyvenkite ir duokite geresni gyvenima vaikui.

ne globa, mamai globos nieks nenustatineja, laikinoji ar nuolatine globa nustatinejama svetimiems zmonems, o ne biologiniams tevams.
ieskinys turetu vadintis "Del vaiko gyvenamosios vietos nustatymo, del bendravimo tvarkos nustatymo ir islaikymo dydzio"
sveiki, reikia realios pagalbos, realiu patarimu.
kaip bendrauti po skyrybu moteriskiai su psichopatine asmenybe?
situacija: vaikas priteistas tevui, ir kaip buvo su foumieciu edemux panasiai, motinai paskirtos valandos. paskirtomis valandomis motinai neiseina vaiko pamatyti. ji isvadinama zodziais ir ne tik.
kokiu realiu zingsniu imtis kad nesudaromos salygos matytis su vaiku?
edemux atsimenu ejo kartu su antstole, ji fiksavo nusizengima.
situacija rimta, moteriai grasinama, santuokoj kente smurta. su vaiku buvo pabegus, nuomavosi, vyras susirado, atsieme vaika, issiplese, issikovojo atgal. vyko teismas pirmas, vaikas priteistas jam. su turtu irgi negrazus zaidiami. bet esme dabar-vaikas ir teise JI MATYTI.
KLAUSIMAS: ar lietuvoj teisesaugai rupi isvis ar laikomasi istatymu, ar jie nepavargtu nuolat saugoti/globoti moteri, kuriai neleidziama matytis su vaiku? ta prasme, kiek REALI pagalba kad ir antstolio ir tt.
kaip bendrauti po skyrybu moteriskiai su psichopatine asmenybe?
situacija: vaikas priteistas tevui, ir kaip buvo su foumieciu edemux panasiai, motinai paskirtos valandos. paskirtomis valandomis motinai neiseina vaiko pamatyti. ji isvadinama zodziais ir ne tik.
kokiu realiu zingsniu imtis kad nesudaromos salygos matytis su vaiku?
edemux atsimenu ejo kartu su antstole, ji fiksavo nusizengima.
situacija rimta, moteriai grasinama, santuokoj kente smurta. su vaiku buvo pabegus, nuomavosi, vyras susirado, atsieme vaika, issiplese, issikovojo atgal. vyko teismas pirmas, vaikas priteistas jam. su turtu irgi negrazus zaidiami. bet esme dabar-vaikas ir teise JI MATYTI.
KLAUSIMAS: ar lietuvoj teisesaugai rupi isvis ar laikomasi istatymu, ar jie nepavargtu nuolat saugoti/globoti moteri, kuriai neleidziama matytis su vaiku? ta prasme, kiek REALI pagalba kad ir antstolio ir tt.