Įkraunama...
Įkraunama...

Paleo mityba

QUOTE(" voresta " @ 2013 09 08, 10:12)
o kas tau trukdo irgi šiek tiek pabadaut? Nes jei sotumo jausmas pas tave neatsiranda automatiškai, tai gal pradėk pati mieruoti.
Kas vyksta? Kai žmogus pradeda valgyti, insuliną išskiria visos kasos beta ląstelės ir jo lygis kraujyje pakyla aukšta banga, todėl sotumo centras įsijungia ir nuslopina apetitą. Būtų pats laikas sustoti. Bet žmogus iš inercijos valgo toliau, po pirmo patiekalo – antras, dar laukia desertas. Apetitas ateina bevalgant, ir net jei žmogus sotus, nes apetitas – tai tiesiog valgymo malonumas. Beta ląstelės reaguoja ir į tolesnį maistą, tačiau praėjo per mažai laiko, jose insulino susikaupė vos-vos, ir, kai beta ląstelės jį išmeta į kraują, insulino banga būna maža, jos nepakanka sotumo centrui aktyvuoti ir apetitas neslopinamas. Todėl žmogus dabar valgys tol, kol užpildys visą skrandį iki tiek, kad daugiau maisto netilps fiziškai.
Geriausias būdas kovoti su persivalgymu – planuoti valgymą dar iki tol, kol pradėjote valgyti. Išsirinkti tuos valgius ar produktus, kuriuos ketinate suvalgyti, sudėti prieš save, o kitus pašalinti nuo stalo. Suvalgius pasirinktą maistą – pasitraukti nuo stalo. Netgi jei jūs turite RI, vis vien pirmoji insulino banga bus pakankamai aukšta ir jūs pajusite pasisotinimą.

Kuo ilgiau vadovausitės šia mano rekomendacija, tuo lengviau bus laikytis jų toliau, todėl kad insulino išskyrimo mažinimo metodas greit pagerins ląstelių jautrumą insulinui, sotumo centro veikla normalizuosis ir su kiekviena diena bus vis lengviau baigti valgymą laiku.


visą šitą litaniją pajaučiau savo kailiu smile.gif , negalėjau patikėti, kad aš ir jaučiu sotumą smile.gif
O tas valgymo palanavimas man pasiteisino, todėl pavalgius pusryčius jau mąstau ką valgysiu pietums, kartais iš vakaro susiplanuoju, tada būna žymiai lengviau
Atsakyti
Nagi pasisvėriau biggrin.gif Bijojau pamatyti +kg nuo to sviesto, grietinės ir pan doh.gif
Taigi 2 sav Paleo (su nuklydimais) -1,5kg. Valgant daug ir be didelių kančių smile.gif Dar 3kg ir bus liuks kilogramų atžvilgiu.

Savijauta liuks, gyvenimas gražus. Važiuojam toliau smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Fudži: 08 rugsėjo 2013 - 09:43
QUOTE(" voresta " @ 2013 09 07, 18:14)
dažnis yra per retas,  oro sulaikymas daugmaž normalus, bet, kai paskaičiuojam 11-(54:5)=11-10.8=~0. Ką tai reiškia? Nukrypimą į šarmų pusę ir gali būti, kad esi liekna vien dėka insulino rezistencijos, kuri nuo užkandžiavimo vaisiais tik gilės.
Kaskart, kai valgai vaisius/krakmolą -cukrų- tavo kraujyje pakyla gliukozės lygis.Todėl tam lygiui pažeminti yra išskiriamas insulinas
Tu užkandžiaudama galimai eini link diabeto, jo gydytojai dabar dar nerastų, bet jei nesustosi, gal pripažins po 3-5 metų.
O insulinas mažinamas -neužkandžiaujant ...ir atsisakius angliavandenių pertekliaus.
O vaisiai -fruktozė ji stipriai mažina jautrumą insulinui, t. y. blogina antro tipo diabeto būklę (antro tipo diabetas iš esmės ir yra labai toli pažengęs sisteminis atsparumas (nejautrumas) insulinui).
Na va, dabar tau bus lengva neužkandžiauti vaisiais  biggrin.gif , nes jie tau tai padarė- atvedė į kelią, kuris veda link diabeto. Gal nori sustoti?


Na gerai, įtikinot ir truputį išgąsdinot, tik keista, kad kraujo tyrimai nerodė jokio nukrypimo nuo normos. Aišku, geriau imtis profilaktinių priemonių, tai sukaupsiu visą valią ir pabandysiu atsisakyt vaisių verysad.gif Bandelių ir kitų kepinių jau atsisakiau. Dabar imu pavydėt žmonėms, gyvenantiems kaime.. O ar galima pieno produktus pakeisti sojos produktais? Kaip dėl natūralaus jogurto? Nepykit, kad daug klausinėju, bet kuo daugiau informacijos, tuo daugiau ir sumaišties, ypač, kai kartais ta informacija prieštarauja viena kitai g.gif
Atsakyti
Pasidalinkit, ką skanaus iš burokėlių gaminat... 4u.gif
Atsakyti
Voresta, mas mane 18 okbepimu ir 40 sek sulaikymas. 10 - uzsirugstinusi as?? Kur as cia nugrybavusi dabar?
Ryte valgisu kiausinine kepta ant kokosu aliejaus+gabalelis kiaulienos+agurkelis+pomidoriukas. Kazko negera man buvo, raugejau ir atsirugdavau rugstele. Jauciau, kad tuoj paleis vidurius. Na ka as ne taip padariau?
Jei pavalgius riebios varskes su riebia grietine vakarienei, po kiek laiko buna pyrst, ar tai rodiklis, kad pieno produkrai ne man?
Pulsas paskutiniu metu padaznejes. Ar gali buti, kad organizmas pratinasi prie naujos mitybos , persiorientuoja ar dar kazkaip galima tai paaiskinti?
Neseniai as pas jus, bet per ta laika (gera savaite) grieztai nei karto neuzkandziavau, jokio cukraus, vaisiu, miltiniu, krakmolo, kruopu ir grudu.
Uztat isgirdau pati nuostabiausia komplimenta moters ausiai lotuliukas.gif Tvarkiausi vakar namus, tai vis vyrui makalavausi panoseje. Anas ir sako,-"kazkaip per daug tu cia kuda pasidarei" wub.gif
Pasiekimai per savaite:
*Energijos atsirado. Jau pusantro menesio nedariau namie iprastines sestadienines tvarkos. Tiesiod nebuvo nei jegu, nei noro. Kaip aptvarko namiskiai, tip ir gerai. Nieko nenorejau daryti. Vakar kaip tornado sukausi po namus ir kiema.
*Liezuvis sparciai "grazeja". Praktiskai vakare nebera ka nugramdyti nuo jo. O pora menesiu buvo stiprios apnasos, nors valydavau du kartus per diena. Kadangi nevalgau net vaisu, matyt kandidos perteklius mazeja?
*Sian pasimatavau savo mylimus kostiumelius i visus itilpau. Rugsejo 11 galesiu drasiai sokti I grazu apreda ir puikuotis pries vyra (pas mus vestuviu metines 09.11d.)
Keista, nes pagal svarstykles, numeciau2-3 kg, bet pagal drabuzius ir vizualu vaizda, atrodytu, kad ne maziau 6 kg. numesta. Gal cia skysciai uzsilaike pasisalino ar kaip tai paaiskinti?
*Nuo kaktos dingo neaiskios kilmes spuogeliuku armija.
* Psoriazinis darinukas prie alkunes aprimo, atslugo, neserpetoja ir neiskasytas, nes kol kas neniezti.

Itariu, kad man reikia ir pienisku produktu atsisakyti, bet ka tada esti?
Skaitau visas nuorodas, straipsnius , o vorestus argumentuotus pasakymus, tiesiog ryju ir konspektuojuosi. Bet dar didele painiava makauleje.
Na, Maskva irgi ne per diena pasistate, todel jau taip "netriedziu", kad nesugebu per diena viska ismokti ir viska suvokti.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Nidulia: 08 rugsėjo 2013 - 15:53
LumiLumi, sveikinimai dar karta, grazuole pora, laimes meiles ir finansu kaip sakant drinks_cheers.gif pasiziuriu i ta foto, kur svoris visam grazume, tai man net sunku patiketi, kad ten tu smile.gif saunuole drinks_cheers.gif


As siandien paleo nusidejau, ir suvalgiau sventos duoneles biggrin.gif is muges pirkom, tos kaimiskos, saldziarugstes tokios, mmm, del tokios visada alpau rolleyes.gif su sviestu ir pomidoru smile.gif
Dar vakar bulviakasyje buvom, tai vel darzoviu puse bagazines parsivilkom doh.gif gal kam reikia moliugu sulig geros kiaules dydzio, galit vaziuot i kedainiu raj pasiimt pas mano mama lotuliukas.gif
Atsakyti
Dar karta nuosidziai dekoju visoms uz komplimentus 4u.gif 4u.gif 4u.gif

Prikapojau trumpai kaitintos kiaulienos, dar atsikandau gabala zalios marinuotos jautienos (keista, bet net nesusiraukiau, visai patiko), tada dar kopusto salotu. Tiesa, geriau puoduka pomidoru sulciu, buvau baisiai pasiilgus. Svoris vis dar tirpsta. Net keista, tirpsta nepriklausomai nuo to ar valgau vaisiu ar ne. Reikes kvepavimo testuka pakartoti.
Rudeneja ir miegu ilgiau, anksciau uztekdavo 8 val, o dabar reikia 9-10 val miego biggrin.gif Tikiuosi ziema netapsiu snaudziancia meska (ne ne, ne del svorio, tik del miego) lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Nidulia @ 2013 09 08, 16:44)
Ryte valgisu kiausinine kepta ant kokosu aliejaus+gabalelis kiaulienos+agurkelis+pomidoriukas.


Pomidoras cia visai netinkamas, jis labiau isvis vaisius yra smile.gif Man bet koks derinys su mesa ir pomidoru varo remeny baisiausia, todel as jy pakepu siek tiek, o dar geriau isvis stengiuos nevalgyt.
Kazkas is pieno produktu gali netikt. Kad ta suzinotum, atsisakyk laikinai, po to testuok po viena produkta pirmam valgymui dienos. Greit pasimatys, kas netinka 4u.gif

Pvz. man sviestas tinka ir tinka varske, bet tik saldyta ir atsildyta. Nezinau, kas joje chemiskai pasikeicia, bet tai tapo vos ne kasdieniu maistu, kai neturiu laiko gamint lakstydama y naktines. Ir dabar ka tik "pusrycius" pavalgiau, nes atsikeliau pries 2 val., tai buvo pokas varskes ax.gif
Per mazai darzoviu paskutiniu metu valgiau, viduriai pakietejo blush2.gif

Rytorasa - man niom niom burokeliai kepti su svogunu kokosu aliejui su imbieru wub.gif Saunus garnyras gaunas, ypac prie zuvies patiekalu wub.gif
Atsakyti
Reiskia pomidoras pakiso koja. Vakar orkaiteje kepiau menke ir pomidora imeciau kartu, tai viskas buvo gerai.
O kaip pastebesiu, kuris pieniskas produktas netinka, kai po viena pradesiu testuoti?? Kas turi buti jei netiks? Pilvo putimas, berimas ar dar kas?
Merginos, svogunas - netinkamas augalelis? smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Egliukasz @ 2013 09 08, 20:50)
Rytorasa - man niom niom burokeliai kepti su svogunu kokosu aliejui su imbieru wub.gif Saunus garnyras gaunas, ypac prie zuvies patiekalu wub.gif


o burokėlį žalią kepat, ar virtą?
Pomidorus aš valgau, sezono metu tikrai daug jų suvartoju. Prie mėsos taip pat, man rūgštis nuo jų nekyla.


Nidulia, šaunu, kad reikalai gerėja ir negalavimai traukiasi.. thumbup.gif O komplimento tokio ir aš labai laukiu... ax.gif biggrin.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo rytorasa: 08 rugsėjo 2013 - 20:15
QUOTE(Egliukasz @ 2013 09 08, 20:50)

Rytorasa - man niom niom burokeliai kepti su svogunu kokosu aliejui su imbieru wub.gif Saunus garnyras gaunas, ypac prie zuvies patiekalu wub.gif


kepti ,tai kaip? orkaitėje ar tiesiog žalius sutarkavus keptuvėje? man irgi aktualu ,nes anyta privežė ax.gif
QUOTE(Nidulia @ 2013 09 08, 21:02)
Reiskia pomidoras pakiso koja. Vakar orkaiteje kepiau menke ir pomidora imeciau kartu, tai viskas buvo gerai.
O kaip pastebesiu, kuris pieniskas produktas netinka, kai po viena pradesiu testuoti?? Kas turi buti jei netiks? Pilvo putimas, berimas ar dar kas?
Merginos, svogunas - netinkamas augalelis? smile.gif


svogūnas,gi minėjo Voresta,kaip ir česnakas labiau vaistinis,nei prieskoninis augalas(ale aš tai valgau biggrin.gif tik česnako sumažinau,nebekraunu visur)
LumiLumi o tu kiek kartų per dieną valgai,2?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Gaspadine:): 08 rugsėjo 2013 - 20:16
QUOTE(Egliukasz @ 2013 09 08, 20:50)
Pomidoras cia visai netinkamas, jis labiau isvis vaisius yra smile.gif Man bet koks derinys su mesa ir pomidoru varo remeny baisiausia, todel as jy pakepu siek tiek, o dar geriau isvis stengiuos nevalgyt.
Kazkas is pieno produktu gali netikt. Kad ta suzinotum, atsisakyk laikinai, po to testuok po viena produkta pirmam valgymui dienos. Greit pasimatys, kas netinka 4u.gif

Pvz. man sviestas tinka ir tinka varske, bet tik saldyta ir atsildyta. Nezinau, kas joje chemiskai pasikeicia, bet tai tapo vos ne kasdieniu maistu, kai neturiu laiko gamint lakstydama y naktines. Ir dabar ka tik "pusrycius" pavalgiau, nes atsikeliau pries 2 val., tai buvo pokas varskes ax.gif
Per mazai darzoviu paskutiniu metu valgiau, viduriai pakietejo blush2.gif

Rytorasa - man niom niom burokeliai kepti su svogunu kokosu aliejui su imbieru wub.gif Saunus garnyras gaunas, ypac prie zuvies patiekalu wub.gif



kaip sprendziate viduriu uzkietejimo problema? susiduriau ir as su tuo doh.gif
Atsakyti