Įkraunama...
Įkraunama...

Šizofrenija

laba diena,ieskau panasaus likimo mamu,mano dukra nuo 15 metu serga sizofrenija paranoidine,nuo vaikystes buvo kazkas ne taip,o paauglystej liga kirto visa jega,pavargau,5 metai is ligonines i ligonine,vaistai beveik nepadeda,dukra neveiksni,o as jos globeja,gal parasys tokio pacio likimo mamos,esu viena su savo skausmu,o pati sergu depresija.
Atsakyti
QUOTE(silvija72 @ 2013 09 02, 17:54)
laba diena,ieskau panasaus likimo mamu,mano dukra nuo 15 metu serga sizofrenija paranoidine,nuo vaikystes buvo kazkas ne taip,o paauglystej liga kirto visa jega,pavargau,5 metai is ligonines i ligonine,vaistai beveik nepadeda,dukra neveiksni,o as jos globeja,gal parasys  tokio pacio likimo mamos,esu viena su savo skausmu,o pati sergu depresija.

pvz.depresijosforumas.lt yra skiltele sizofrenija,ten galite rasti ir tevu kurie augina tokius vaikus,ir broliu seseru ir dukters ar panasaus amziaus zmoniu.
Drauge serga sizofrenija,pirma buvo diagnozuota sizotipinis veliau perkvalifikuotas i sizofrenija.Tai kankinasi tevai ir seseris pergyvena vis del jos.Nes vis atsiduria ligoninej,per alkoholi arba per daug save apkraudama darbe plius per didelis fizinias aktyvumas isenka jegos ir vel ligonine.
O dukra nelanko specialiuju uzsiemimu psc ? kur renkasi zmones turintis psihine negalia?juos ten suskirsto pagal amziu,tikrai senyvo amziaus zmogelius nesodins kartu su jaunimu.pabendrauja,pageria arbatos palipdo ka nors,ateina ir vidutine depresija turintis asmenys ir sunkia negalia (psihine).Ir daugelije mazesniu miestuku yra tokie centriukai. smile.gif
Papildyta:
Ir mamos auginancios psihine negalia turincius vaikus labiau smerkiamos,negu fizine negalia turincios.Nesuprantu to visuomenes poziurio doh.gif
Tiek auginant fiziniu trukumu turinti vaika tiek dvasiskai neigalu reikalinga pagalba psihologine.
Tik neizuoliuokite jos nuo bendraamziu,tegul bendrauja tik atidziai stebekite kiek ir su kuo.Nes jei ji nebendraus ji paskes savo fantaziju pasaulyje bus dar blogiau,o kuo labiau jos smegenis yra uzimtos,bendravimu,darbu,mokslu,tuo paciu komiuteriniu zaidimu tuo labiau jai bus lengviau, bet svarbu neperlenkti lazdos.ir fiziskai tegu pasportuoja.tegul pvz soka jei patinka.jei negali integruotis i sokiu kolektyva tegul ziuri per youtube sokius ir pramoksta pati,o karta i menesi surengia savo koncerta seimos nariams ir parodo ko ismoko.svarbu nepalikti jos vienumoj ir tylumoj,nors ji ir nenori bendrauti raskite prie jos prieima.
Jei prades kalbetis apie savo baimes, papasakokite jai savas.tik nepradekite pirma pokalbio tai ja gali traumuoti.vaikas susivoks,kad jis ne vienas bijo kazko.
ir nesinaudokite visais mano patarimais,as neesu psihologe,esu tiktai zmogus kuris sirgo psihine liga, ir kuris is savo patirties ir bendraujant su kitais psihikos negalia turinciais zmonemis padare tam tikras isvadas kurios gal but gali padeti kitiems.
Tai va nelikite su savo "beda" viena 4u.gif
Atsakyti
ji jau suaugusi,nebe vaikas,tuoj sukaks 21 metai,pas ja darbingumas 20 procentu,su spec prieziura,yra neveiksni,ji nenori i jokius centrus,nes istisai guli ligoninese,sunku viska paaiskint,nedomina jos niekas,nebent kompiuteris ir kosmetika,bei skudurai,buna kai jauciasi neblogai,kazka pasneki,lygu ir nieko,o kai uzein agresija ar paumejimas ziurek kad ka nepadarytu ar nepasidarytu,yra visko buve,jauciasi kaip sapne,tarsi save stebetu is sono,tarsi ji yra ne ji,o kita siela,man sunku papasakot,tik matau dukros kancias,ir issekimas yra buves visiskas nuo nervu,nebevalge,vos gyva liko,ir turi ziuret kaip maza vaika,kad ko neprisidirbtu,man sunku,visi tarsi smerkia mane,kad tokia dukra,tarsi as kalta,kad jai tokia liga,visuomene ziuri su pasaipa,cia yra provincija,kur kiti apie tave zino daugiau,nei pats apie save zinai,neturi ji nei vienos drauges savo mieste,nepritampa,o ir nenori su niekuom bendraut,sako tik ligoninej,tarp tokiu paciu srganciu jauciasi geriau,randa bendra kalba,supranta vienas kita.
Atsakyti
Silvija, nemoku isreiksti ka jauciu. Laikykites jei tai tik imanoma.
Jeigu dar sekate tema, noriu pasidometi, rasete, kad dukra visada buvo kitokia... kame tai reiskesi?
As sunu auginu su elgesio sutrikimu, taipogi kitoki... del to domiuosi.
Atsakyti

Sveiki, 

Esu psichologijos studentė ir labai noriu suprasti, suvokti šizofrenija sergančiųjų brolių/seserų ar kitų artimųjų patirtis. Manau, jog yra labai svarbu prisidėti ir prie šios žmonių grupės psichologinės paramos, leisti jiems išsakyti savo unikalias mintis ir suprasti jų išgyvenimus. Būtent dėl šios priežasties, rašydama kursinį darbą darau kokybinį tyrimą, kurio tikslas yra atskleisti asmenų, kurių brolis sesuo serga šizofrenija, patirtis. Tačiau, jeigu atsirastų kitų artimųjų, labai norėčiau išgirsti ir Jūsų patirtis. Atsižvelgiant į šių dienų situaciją, pokalbis vyktų nuotoliniu būdu, pokalbio trukmė iki 1 valandos. Jūsų dalyvavimas išliks konfidencialus, visos detalės, pagal kurias būtų galima identifikuoti Jus, nebus skelbiamos. Tyrimo rezultatai bus naudojami tik kursiniame darbe, mokymosi tikslais. Jūsų dalyvavimas tyrime labai prisidėtų prie gilesnio artimųjų, susidūrusių su šizofrenijos liga, patirčių supratimo. Būčiau labai dėkinga, jeigu sutiktumėte pasidalinti Jūsų unikalia patirtimi.

Jeigu žinote, kam ši informacija gali būti aktuali, labai prašau, pasidalinkite ja su kitais. 

Jeigu susidomėjote, nepaprastai stipriai lauksiu Jūsų žinutės arba skambučio.

FB: Paulina Pociūtė

Tel. nr. +37062076875

El.p. paul.pociute@gmail.com

Ačiū labai!

Atsakyti