Įkraunama...
Įkraunama...

Pedikiūras - III

user posted image

Rūpinamės ir toliau savo pėdutėm. 4u.gif


Atsakyti
Siek tiek patarimu is http://www.laikas.lt...namu-salygomis/

Pedikiūras – tai procedūra, kurios metu rūpinamasi kojų nagais, pėdomis ir pėdų oda ne tik estetiniu, bet ir gydomuoju požiūriu. Ši procedūra sukelia malonumo ir atsipalaidavimo pojūtį, nes kojų paduose yra daug taškų, kurie tiesiogiai veikia nervų sistemą bei visą organizmą. Stimuliuodami pėdose esančius taškus, atpalaiduojame kūną nuo streso, pervargimo, per dieną susikaupusios įtampos, pageriname kraujo apytaką, pakeliame nuotaiką.

Taigi pedikiūro procedūrą jūs galite atlikti namuose arba apsilankyti pas profesionalą.

Pedikiūro nauda

Pradžioje reikėtų apibrėžti dvi pagrindines pedikiūro naudas: estetinę ir gydomąją, kurios iš jų jums reikia?

Pedikiūro pagalba Jūs galite išspręsti daugelį savo pėdų problemų. Visų pirma, procedūros metu jūs galite atsikratyti nuospaudų, grybelio, išvengti įaugusių nagų tikimybės. Kremų ir įvairių aliejukų pagalba oda pamaitinama ir atrodo švytinti ir švelni. O suteikus nagams reikiamą formą ir juos nulakavus pasiekiamas maksimalus estetinis rezultatas – užsidėjus atviras naujausios mados basutes, bus sunku nuspręsti, kas gražiau: jūsų avalynė ar jūsų pėdos.
Taip pat procedūros metu Jums bus masažuojamos kojos, kas skatins atsipalaidavimą, nuovargio nuėmimą, nuraminimą, kraujotakos suintensyvėjimą ir geresnę nuotaiką. Įtrinimas įvairiais aliejais ir kremais nuramins kojas, pamaitins ir sudrėkins odą, pėdos taps švelnios ir minkštos. Be to, pėdose yra nemažai jautrių jūsų kūno taškų, kuriuos stimuliuojant pasiekiamas gydomasis efektas. Taip pat procedūros metu galima panaikinti pėdų ar visų kojų skausmą.

Pedikiūras profesionalo kabinete

Nors pedikiūrą galima pasidaryti ir pačiam, vis dėlto geriausiai jį atliks profesionalus pedikiūrininkas. Šiuo metu grožio salonai Lietuvoje siūlo kelis skirtingus pedikiūro variantus:

Klasikinis pedikiūras – šios procedūros metu kojos kurį laiką mirkomos šiltame vandenyje, po to suragėjęs odos sluoksnis pašalinamas specialiais peiliukais, pemza ir dildėmis, pašalinamos odelės nuo nagų, nagai nukerpami ir jiems suteikiama forma. Kai kuriuose salonuose dar gali būti atliktas pėdų ir blauzdų masažas, kojos masažuojamos specialiais drėkinančiais kremais ir aliejais.

SPA pedikiūras – tai kojų puoselėjimo procedūra, kuri atliekama po įprasto pedikiūro. Pėdos nušveičiamos specialiais šveitikliais, tepamos įvairiais atpalaiduojančiais ir raminančiais kremais, lepinimos kaukėmis, gydomos purvo ar jūros dumblių kaukėmis, įtrinamos specialiais aromatiniais aliejais, kartais atliekamas pėdų šveitimas specialiomis druskomis ar pėdų masažas, kurio metu bandoma užčiuopti jautriausius pėdų taškus ir juos stimuliuoti, siekiant nuimti nuovargį, atpalaiduoti jūsų kojas. Galų gale procedūra užbaigiama pėdų mirkymu šiltoje parafino vonelėje – parafinas suteikia pėdų odai išskirtinio švelnumo ir minkštumo.

Karštų akmenų pedikiūras – tai daugiau masažinė procedūra negu estetinė. Pėdos masažuojamos įtrinant eteriniais aliejais ir karštais akmenimis. Po šios procedūros galima rinktis estetinį lakavimą, pavyzdžiui, mini pedikiūrą, kai atliekamas tik nagų formos formavimas ir lakavimas.

Europietiškas pedikiūras – jis ypač tinka tiems, kas visais įmanomais būdais kovoja su nuospaudomis ir suragėjusia pėdų oda, tačiau nepasiekia norimo rezultato. Procedūros metu kojos dezinfekuojamos specialiu skysčiu, po to elektriniu aparatu su šlifuojančiomis galvutėmis pašalinamas suragėjęs odos sluoksnis.

Kombinuotas pedikiūras – šis pėdų gražinimo būdas sujungia klasikinį ir europietišką pedikiūrą. Iš pradžių kojos mirkomos vonelėje, kulnai apdorojami specialiais įrankiais, galiausiai šlifuojami elektriniu aparatu, sutvarkomi kojų nagai, nukarpomos odelės. Procedūros pabaigoje pėdos tepamos drėkinamuoju kremu.

Taip pat užsienyje yra siūlomas šokolado, ledų, citrusinių vaisių, šampano, vyno ir kt. pedikiūras, kuris ne tik suteikia pėdoms grožio, švelnumo ir drėgmės, bet ir atlieka aromaterapijos funkciją. Lietuvoje taip pat specialistai neriboja savo išmonės ir siūlo skirtingus pedikiūrus, suteikdami jiems išskirtinius pavadinimus, pavyzdžiui, Skrajojanti pėda, Atostogos prie jūros ir pan. Kita vertus, po šiais skambiais pavadinimais slepiasi klasikinis ir SPA pedikiūras, deja, norint, kad jums būtų atliktas kitų tipų pedikiūras, reikės ilgai paplušėti, kol surasite reikiamą grožio saloną, o tam, kad atliktumėte vadinamąjį europietišką pedikiūrą, teks praverti sveikatingumo centro duris. Matyt, paslaugos kaina riboja didelį procedūros tipų pasirinkimą Lietuvoje, be to, turint reikiamas priemones ir šiek tiek laisvo laiko, pedikiūrą galite pasidaryti namuose.

Pedikiūras namų sąlygomis

Pirmiausia reikėtų pradėti nuo to, ko reikia nedaryti atliekant namuose pedikiūro procedūrą: tai nenaudoti jokių peiliukų senai suragėjusiai odai šalinti, nes galite įsipjauti, dar blogiau, perpjauti kraujagyslę, o tokios žaizdos labai sunkiai gyja ir atrodo neestetiškai. Be to, labai svarbu tinkamai nukirpti kojų nagus – kitu atveju galite neišvengti jų įaugimo.

Taigi aprašysime visą pedikiūro namuose procedūrą nuo A iki Z, kad be vargo galėtumėte ją atlikti patys:

Į vonelę pripilkite šilto vandens, įberkite kelis šaukštelius jūros druskos, valgomosios sodos arba kelis lašus eterinio aliejaus (priklausomai, ką turite tuo metu namuose). Patartina į vandenį įpilti šiek tiek pieno, nes pieno rūgštis suminkština negyvą kojų odą.
Mirkykite pėdas 20–30 minučių, tada nuplaukite muilu ir nusausinkite.
Pemza kruopščiai ištrinkite visas pėdas ir sritį aplink nagus, kad visiškai panaikintumėte negyvas odos ląsteles.
Jei reikia, nukirpkite nagus taip, kad jie liktų tik maždaug 3 mm ilgio. Dilde suformuokite norimą nagų formą. Patariame nenaudoti metalinės dildės, nes tokios dildės žaloja nagus. Švelnesnis dildės paviršius skirtas nagų kraštams išlyginti, o šiurkštus – suteikti nagams formą.
Medine lazdele atstumkite odeles prie nago pagrindo (prieš tai galima nagus patepti odelių aliejumi, kuris jas suminkštins ir leis lengviau atstumti), odelėms kirpti naudokite specialias žnyplutes.
Dar kartą nuplaukite pėdas muilu ir masažiniais judesiais įtrinkite pėdų šveitiklį (jį galima pasigaminti arba nusipirkti parduotuvėje). Kruopščiai nusausinkite pėdas ir tarpupirščius bei patepkite drėkinamuoju kremu.
Nagus nuvalykite vata, suvilgyta lako valikliu – taip pašalinsite nuo jų drėgmės perteklių bei kremo likučius.
Kad lakas laikytųsi ilgiau, lakuokite taip: lako pagrindas, 2 sluoksniai nagų lako ir apsauginis sluoksnis specialia tam skirta lakavimo priemone. Stenkites nelakuoti ant nago odelių, o jeigu netyčia persistengėte lakuodami, lako perteklių pašalinkite specialiu nagų lako korektoriumi arba acetone mirkytu ausų krapštuku.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Hiver: 08 rugsėjo 2013 - 20:54
user posted image

Dar is http://www.15min.lt/...ozio-563-236941

Pedikiūras moterims labiausiai rūpi dėl to, kad pro atvirą basučių priekį šauniai švysčiotų tvarkingi ir dailūs nagai. Tačiau, pasak grožio specialistų, pedikiūrą verta darytis ne tik dėl gražių nagų. Jis naudingas ir pėdoms.

Mūsų odą sudaro net trys pagrindiniai sluoksniai. Pats viršutinis raginis sluoksnis turi savybę atsinaujinti – nuo jo nuolat atsiskiria suragėjusios (negyvos) odos ląstelės. O kadangi padų oda yra keturis kartus storesnė nei kitų kūno vietų, negyvas odos ląsteles būtina šalinti gana dažnai. Pėdų oda reaguoja į stiprų spaudimą, kurį patiria dėl kūno svorio, deformuotų pėdų ar dėl nepatogios, pernelyg siauros avalynės. Sukietėjusi pėdų oda netenka elastingumo, trukdo kvėpuoti ir atsinaujinti gilesniems audiniams. Dėl šių priežasčių gali pradėti skilinėti tarpupirščiai, kulnai. Pėdų nuospaudos spaudžia gilesnius audinius ir nervų galūnėles. Reguliariai prižiūrėdama pėdų odą ir atlikdama pedikiūrą, panašių nemalonumų nesunkiai išvengsite. Taigi reguliariai darytis pedikiūrą – pirmiausia ne estetinė, kaip dažnai manome, o sveikų pėdų profilaktinė procedūra.

Pėdų vonelės

Šilto vandens vonelės su jūrų druska, keliais lašais eterinio aliejaus (arbatmedžių, rozmarinų, levandų, pipirmėčių) ne tik minkština odą, bet ir šalina kojų nuovargį ir stresą. Prieš darydamasi pedikiūrą, bent 20 min. pamirkykite pėdas šiltame vandenyje. Vonelės priedus rinkitės pagal pėdų odos poreikius. Jei yra skausmingų įtrūkimų, susiruoškite vonelę su medetkų antpilu (šaukštą džiovintų medetkų užplikykite litru karšto vandens, palaikykite, perkoškite ir supilkite į vonelę). Kojų nuovargį veiksmingai šalina sodos vonelė (2 šaukštai 2 litrams vandens), kojų pabrinkimą šalina vonelė su ledo kubeliais ir pipirmėčių nuoviru (šaukštą džiovintų pipirmėčių užplikykite litru karšto vandens, atvėsinkite, perkoškite ir supilkite į vonelę su ledukais). Tokioje vonelėje mirkykite kojas ne ilgiau nei 1–2 min.

Pasidarykite pati

Daugelis moterų pedikiūro keliauja į grožio salonus. Žinoma, tai yra patogiau. Ypač dabar, kai esama ilgalaikio gelinio lako. Kojų nagai auga daug lėčiau nei rankų - tad toks ilgalaikis pedikiūras iš tiesų labai patogus dalykas. Tačiau jei neturite laiko ar galimybių vaikščioti po grožio salonus, pėdomis puikiausiai galite pasirūpinti ir pati namuose. Jei nuolat prižiūrėsite pėdų odą, pedikiūras tetruks apie 20 min.

♦ Prieš pradėdama pedikiūrą, ištepkite riebiu kremu odeles aplink nagus ir pamirkykite pėdas šiltoje vonelėje.
♦ Tada pemza arba dilde nušveiskite sustorėjusią pėdų odą. Jei pėdomis rūpinatės reguliariai, pakanka pėdas nušveisti šveičiamuoju kremu arba jūros druska su trupučiu alyvų aliejaus.
♦ Sausai nuvaliusi pėdas, atstumkite nagų odeles mediniu pagaliuku. Jei turite tik metalinį, įvyniokite į vatą.
♦ Nukirpkite nagus iki jų augimo linijos, nudildykite (iš kraštų į vidurį ir tik viena kryptimi) ir šiek tiek suapvalinkite nagų kampučius ir pakraštį.
♦ Ištepkite pėdas drėkinamuoju kremu, nuo nagų nuvalykite riebalų likučius tamponėliu, suvilgytu lako valikliu.
♦ Prieš lakuodama nagus, pirštus atskirkite tam skirtomis kempinėlėmis ar skirtukais (jei neturite, tiks ir susuktos servetėlės, tik pasistenkite, kad jų pluošteliai nepriliptų prie lako).
♦ Šalindama suragėjusį pėdų odos sluoksnį, stenkitės pernelyg smarkiai nenutrinti odos – ji ims storėti dar greičiau.
♦ Nenaudokite nagų kirpimui žnyplučių, nes kirpdama kojų nagus jomis galite suskaldyti. Be to nuolat naudojamos žnyplutės gali padaryti blogą įtaką nagų būklei ir augimui.
♦ Nenaudokite suragėjusiai padų, kulnų ir kojų pirštų galų odai šalinti skutimosi peiliukų ašmenų, nes galite pažeisti odą ir sudaryti sąlygas patekti infekcijai.
Atsakyti
As dabar svarstau ka man daryt. Po paskutinio apsilankymo pas pedikiurininke mano kulnai pradejo luptis. blink.gif Neismanau ka su jais dabar daryti. Ji dare kombinuota pedikiura, nagus su freza, suragejimus salino peiliuku. Kaip manot ar naudodama dabar tik dilde arba pemza iseiciau is to uzburto rato? unsure.gif

Atsakyti
QUOTE(Hiver @ 2013 09 10, 09:25)
As dabar svarstau ka man daryt. Po paskutinio apsilankymo pas pedikiurininke mano kulnai pradejo luptis.  blink.gif  Neismanau ka su jais dabar daryti. Ji dare kombinuota pedikiura, nagus su freza, suragejimus salino peiliuku. Kaip manot ar naudodama dabar tik dilde arba pemza iseiciau is to uzburto rato? unsure.gif


Neisivaizduoju kokia Jusu koju bukle, bet siaip nebelabai turetu but naudojami peiliukai atliekant pedikiura, o ir aparatinio reiketu privengt, puikiai viska galima sutvarkyti dildemis 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Hiver @ 2013 09 10, 08:25)
As dabar svarstau ka man daryt. Po paskutinio apsilankymo pas pedikiurininke mano kulnai pradejo luptis.  blink.gif  Neismanau ka su jais dabar daryti. Ji dare kombinuota pedikiura, nagus su freza, suragejimus salino peiliuku. Kaip manot ar naudodama dabar tik dilde arba pemza iseiciau is to uzburto rato? unsure.gif

Peiliukas dabar išvis atgyvena....yra tų medžiagų, kurios nuima tą suragėjimą ir be peiliukų puikiai, o ir kojos žymiai ilgiau išlieka gražios. Žinoma dilde galima viską sutvarkyti, tik turit turėti arba jas dvi, arba dvipusę, viena pusė aštri, kita labai smulki.
Atsakyti
QUOTE(lilget @ 2013 09 12, 08:43)
Neisivaizduoju kokia Jusu koju bukle, bet siaip nebelabai turetu but naudojami peiliukai atliekant pedikiura, o ir aparatinio reiketu privengt, puikiai viska galima sutvarkyti dildemis  4u.gif


QUOTE(Furtado @ 2013 09 14, 18:15)
Peiliukas dabar išvis atgyvena....yra tų medžiagų, kurios nuima tą suragėjimą ir be peiliukų puikiai, o ir kojos žymiai ilgiau išlieka gražios.


Aciu uz patarimus 4u.gif Atrodo po truputi baigiu susitvarkyt dildziu ir kremu pagalba. karsta.gif

lilget, o kodel reiketu privengt aparatinio? unsure.gif

Furtado, apie kokias konkreciai medziagas kalbat? 4u.gif Gal galetumet kazkoki produkta pasiulyt naudojimui? blush2.gif
Atsakyti
Gal žinot manikiūristes Irinos kontaktus, dirbo "Miesto" kirpykloje Klaipėdoje.
Būčiau dėkinga.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo KRŪTA: 24 rugsėjo 2013 - 11:47
QUOTE(Hiver @ 2013 09 22, 23:44)
apie kokias konkreciai medziagas kalbat? 4u.gif  Gal galetumet kazkoki produkta pasiulyt naudojimui? blush2.gif

Aš dirbu su tokia medžiaga http://www.manikiura...mp;changelang=2
Darantis pačiai, sutvarkius nagučius, atmirkius gerai kojas, ant vatos pagalvėlių užtepat šito Callus ir dedat ant suragėjusių vietų, koją įvyniokit į maistinę plėvelę ir apie 8 min palaikius, medine mentele nuimti maksimaliai "košelę", kitas žingsnis - veidrodine dilde nudildinti odą, tada pemza aštria visomis kryptimis gerai nudildinti ir užbaigti švelniąja puse ir braukiant tik viena kryptimi, nupoliruoti. Tik su šituo Callus negalima dažnai daryti pedikiūro, kas 3 savaitės mažiausiai, bet sutvarkytos kojos tiek ir turi atlaikyti mažiausiai mirksiukas.gif
Atsakyti
Aš dariausi pas Sandrą Kaune, dirba Prismos grožio salone, Pedikiuras + lakavimas 50 litų, bet kulnų ir kitko netvarko. Turi daug spalvyčių virš 100, gražiai sutvarko, patenkinta likau smile.gif
Tik va dabar pati nusiėmiau ir nusilakavau vakar su paprastu laku pati sau smile.gif .
Atsakyti
Dekoju 4u.gif
QUOTE(Furtado @ 2013 10 01, 11:28)
kitas žingsnis - veidrodine dilde nudildinti odą,

o kas cia per negirdetas daiktas? Kaip atrodo? 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Hiver @ 2013 10 06, 23:20)
Dekoju 4u.gif 

o kas cia per negirdetas daiktas? Kaip atrodo? 4u.gif

4u.gif
Nematau dabar tam puslapyje, bet ji tokia lopetėlė ir paviršius dildinti kaip metalas aižytas - veidrodinis. Būna ir keramikinių. Nes matot, ji skirta nudildinti tą suminkštėjusią odą, nes aštri dildė tik apsivels ir nieko nepadarysit
Atsakyti